Faatoaga

Auala e taulima ai raccoons i le eria

Mo raccoons, o le lanu o le mata i lalo o mata e foliga mai o se masini faomea, lea e atagia atoatoa ai a latou masani. O nei meaola faʻamalosi e faʻalua i le faʻamaoni ma le poto masani, ae le o le faitauina o squirrels e gaoi meaʻai mai le manu manu.

O Raccoons o ni tagata fetolofi tetele, tagata tavaʻavaʻa, tagata taʻavale ma sulufaʻi. Manoa lima lima e faʻamaʻagofie ai, ma o latou lalata e mafai ai e raccoons ona pasia soo se mailei a le tagata na fuafua e faatea ese manu. Afai latou te le mafai ona ulu atu i lau togalaau, ona mafai lea ona latou aʻe i totonu o le nofoa afi ma faʻaaogaina o se malutaga.

O Raccoons e le pauu atu i totonu o le fale, ae ui i lea, latou te nonofo i fale puipui i le taimi o le tau vevela, ma o se taunuuga na latou le maua ai se vaega taua o lo latou mamafa i masina o le taumalulu. I totonu o le mafanafana o le tausaga latou te nonofo ai i totonu o ogalaau. Faatasi ai ma raccoons ei ai le tele o tagata talavou e nonofo i aiga mo le tausaga.

E ui lava i le mea moni o raccoons e sili ona fiafia i eria ma vaomatua ma punaoa vai, o le toatele oi latou e maua meaai e ala i le fefe i fale o le taumafanafana. O le a sili atu le fiafia pe afai ei ai se vaomatua laitiiti ma se vaituloto lata ane i lau togalaau. O nei meaʻai e le mafai ona faʻaumatia ma e mafai ona faʻaumatia uma laau na e matua faʻateleina.

Auala e iloa ai raccoons

Raccoons o pepe laiti e oʻo atu i le 60 -80 cm ma le mamafa o le 5-10 kilokalama. O pulu lanumoana i luga o latou foliga e taʻu saʻo mai ai le natura o le taʻalo. O fagu e fulufulu ma mama, ma o tino e sili ona sinasina ma eseese lauulu. O luma o vae o raccoons e pei o lima o lima ma lima tamatamailima, lea e mafua ai ona matua leaga ia meaola.

O Raccoons o meaola po ia, latou te o atu i le pogisa. O lenei mea e mafai ona faigata ai ona iloa, ona e naʻo oe lava e maua ai le leaga na faia e i latou, ae le o le mea na latou faia. O le suʻeina o faʻasologa faataamilo i lenei nofoaga o le a mafai ai e oe ona e malamalama lelei pe na asiasi i lau togalaau.

O a mea e 'ai e raccoons? O nei tagata e le masani ai e fiafia i le 'aina o saito suamalie, laau aina, pi, pateta ma caterpillars.

A maeʻa le timuga, e mafai ona faigofie ona e mauaina ni faailoga lima-lima i totonu o le palapala o loʻo siomia ai lau 'upega tafaʻilagi. O nei laupepa o le raccoon pawisi e faigofie ona iloa mai le tele o faʻasalaga o faʻasalaga e fa-fingered o isi mammals.

Faʻaleagaina o Raccoon

Afai e te maua ni lua pits i luga o lau vao, pe ua uma ona fai le ufi mulch, atonu e ono asiasi mai i le po. O Raccoons e saeia le eleele ma se vaega o mulch e suʻe ai iniseti ma anufe, lea latou te fafaga ai. Latou te lafoai foi manu o manu, o le mea lea ia mataala i soʻo se faʻafuaseʻi o le fafaga.

O le mea moni, afai e te totoina sana, e leai se isi mea e sili atu ona le fiafia nai lo le maua o ni fatuga o fatu ma ni taliga ua le mafaʻi ma taliga e afa. E sili atu le ita o le mea moni, o raccoons, e le fiafia tele i sana ma e masani ona vevesi ona leai se mea, latou te fiafia i fatu o le sunflower, meaai dog ma sardines.

Auala e taulima ai raccoons i le eria

O le mausali ma le tele o raccoons ua mafua ai le tele o manatu mo le puleaina o manu. E le gata i lea, o le a maua oe fautuaga mai faifaatoaga mai fafo, o le a mautinoa lava e oe le tasi.

Afai e masani ona asiasi tagata asiasi i le po, e mafai ona e setiina mailei mai le raccoon i le togalaau, puʻe ma toe faasao le manu 5 km mai lau saite. E mafai e le Raccoons ona 'aʻai toetoe lava o mea uma, o meaai a le pusi matagogo, susu moa, taliga sana po o pipi atoa e mafai ona avea o se maunu.

O le tausia o se taifau masani i le "taamilosaga i le po" i le fanua o se auala aoga foi. I le tasi itu, o le a fesoasoani ia te oe e faasaoina ai le tele o sana, ae i le isi, o le a fagua oe i le po.

Ina ia taofiofia le raccoons, taumafai e faataapeapeina le toto i le mea e totoina ai sana ma fufuluina ai le tele o laau i luga o fafie.

Taʻu le galala, faʻafefiloi ma le paʻu pepa paʻu ma salalau i luga o le togalaau i ni vaitau laiti.

Na fautuaina e se tasi o faifaatoaga ia seevae ma lavalava na manogi mai i le afu o le tagata i le togalaau po o le fanua o sana. I se tulaga talitutusa, e mafai ona faʻataʻapeʻape solo se lauulu o taifau poʻo le ulu o tagata i le togalaau.

Tune le leitio e taʻalo musika ma tuu i le ogatotonu o le lotoā poʻo le sana sana i le po atoa. O le pisapisao o le a faʻafefe ese raccoons.

Faʻamamaina moli i totonu o le togalaau. O se moliuila susulu o nisi taimi e sosola ese ai raki.

Toto le tele o saito mo oe lava ma le tagata asiasi mai.

Faʻaofi ni nai faʻailoga ma ni tui e mafai ona faʻafefe ese ai meaola pe a faʻafeiloaʻi ma le pisa. E talitonuina foi o pepa e salalau solo i le nofoaga o le togalaau e fesoasoani i raccoons.

Faʻavae se pa lelei, ae ui i lea, ia manatua o raccoons e faʻalelei ma atamai, o lea ia fausia ai se pa puipui e mafai ona taofia i latou. Atonu e te manaʻomia le faʻapipiʻiina o se pa eletise eletise, e aoga tele. Sue ni uili se lua, tasi i le 15 cm ma le isi i le 30 cm i luga aʻe o le eleele. E tatau ona lava lena.

Afai o lou fale e latalata i se togalaau, aveese uma meaʻai mai le fanua, e aofia ai meaʻai a dog ma fatu manu. Faʻatau lapisi lapisi faʻatasi ma ie faʻavasega ma, pe afai e mafai, ia taofiofi otaota i totonu. Taofi ou faitotoa i le aoauli ma oso aʻe le la. Tapuni le uila ma faamaufaʻailogaina soʻo se avanoa poʻo se mea i totonu o le fale ma le taualuga.

Toto maualuga togi o sana e pei ole Silver Queen, Candy Corn ma Lancelot. O taliga o mea maualuluga maualuga e maualuga atu, o lea e le maua ai e le raccoons se gaioiga e tuʻituʻi ai le au ma aapa atu ia i latou. O manu e sili atu le maualalo o togi o sana.

E mafai ona e totoina le zucini i luga o laʻau ma isi laau e mataʻu ese ai raccoons. Latou te le fiafia e savavali i luga o le vine prickly squash.