Fugalaau

8 ituaiga lauiloa o le peony-termed bomb-shaped peony

I le lalolagi atoa, e fiafia le aufaatoaga i mea e fiafia i ai. O a latou ituaiga e sili atu i le 5000. Naʻo sili atu ma le 500 ituaiga fugalaau i togalaau Rusia. O le tusiga ua fuafua e mafaufau i se tasi o ituaiga o laau - Terry bomb-shaped peony.

Fiafia ituaiga

E tele ituaiga o ituaiga o lenei laau. Ae ei ai i latou ua leva ona alofagia e le au fai togalaau i Rusia mo lo latou matagofie, tumau ma le le mautonu.

Faʻamalo Mumu

Peony Red Charm

O se tasi o tagata e sili ona fiafia i ai fugalaau i Rusia. E tele lava fugalaau lanumumu e le maumau ai lo latou susulu i le la e sili ona mu. Ole maualuga o le polo e oʻo i le 25 cm. Ole gaʻo e le punou ifo i lalo o le mamafa o pulou o faʻalavelave.

Raspberry Sundae

Peony Raspberry Sundae

O se vao e susulu lau lanu lanumeamata. I le ogatotonu o loʻo i ai se lanu samasama-kulimi, o le a atili ai ona alu atu i ai le paʻu laniki. Ua tumu le manogi. O le vaitau o le vavao o le faʻalapotopotoga

Monsieur Julie Ely (Monsieur Jules Elie)

Peony Monsieur Jules Elie (Monsieur Jules Elie)

E ola le vao i le 1 mita le maualuga. E i ai sona lanu lanu. Le manogi lelei.

Duchesse de Nemours (Duchesse de Nemours)

Peony Duchesse de Nemours

Fiafia i lena mea o lona manogi e tutusa lava ma le lili o le vanu. O fugalaau e tele, o loʻo i ai se lanu samasama-lanumeamata.

BOB

Peony BOB

O se meaalofa fou mai le au Faʻalapotopotoga a le US ua uma ona alolofa i ai a tatou fai togalaau. Fiafia i lena mea ei ai se lanu uliuli uliuli. Diamita - 22 cm Itūʻau maualuga 80 cm. Vaitausaga vave totoʻa.

Colonel Owen Cousins

Peony Colonel Owen Cousins

Fugalaau matagofie lanu fugalaau. I luga o se masini o petals pito i lalo o le lane ball o se autu. O le maualuga o le togavao e 75 cm le umi.

Pink Cameo (Pink Cameo)

Peony Pink Cameo

Fugalaau lanu piniki. Fuataga - tuai ona fuga. Laʻau maualuga 80 cm, fugalaau 16 cm.

Alexander Dumas (Alexandre Dumas)

Peony Alexander Dumas

Lauiloa tele. O fugalaau e piniki ma lilac, e 15 cm le matua. E ola le vao i le 90 cm.

Ina ia mafai ona faʻatau se peony varietal, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi faleoloa faapitoa poʻo nofoaga o fugalaau fugalaau. A leai, e mafai ona e faʻatau se fugalaau e le maua ai le lanu ma foliga manaʻomia.

Faʻaalia Terry Bomb Peony

O lenei laau na faaigoaina e faamamalu ai le atua o Eleni anamua - Peanani. Na faamaloloina e Peania atua o le Olimipeka o faamaʻi. O le tele o ituaiga o meaola o "faʻamalolo." E faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ma le gasegase.. Latou te togafitia mafaufauga ma le cardiovascular system. Used for poisoning, ulcers ma veins varicose.

Ae faʻatasi ai ma le faʻaogaina o lenei laau e fai ma vailaau, e tatau ona faʻaeteete se tasi.

O mea lanu o loʻo maua i fuga o le peony (peonin) o mea oona!

Faʻaaliga

O foliga mai o le terry bomb-shaped peony e lelei i le taimi atoa mafanafana. O lenei ituaiga o meaola o se mea faʻalelei. O aʻa o le laau e gaogao, tino. O aʻa e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 1 mita. O le laupepa ua i ai se foliga pipisi.

Bush Terry Bomb Peony

Fugalaau e malosi tele. O le satu o le petals e matua tele lava pe a fugaina atoatoa, o le fugalaau e pei o se polo po o se pomu. Talu ai ona o lenei fomu na maua ai lenei ituaiga o ituaiga - Terry bomb-shaped peony.

Lanu e ono eseese.

Tausiga

Tausiga e manaʻomia masani. E ui i le matagofie, e le manaʻomia e ia se gauai faapitoa. Faatasi ai ma le totoina lelei, o lenei tagata fai togalaau o le a totoina vave fua i tausaga taʻitasi.

Faʻafefe o le aisa

O le teteʻe o le kiona e sili ona lelei. I le taumalulu, e oʻo lava i nofoaga malulu, e le malolo lenei laau e aunoa ma se fale faʻapitoa. E ui i lea, e sili atu ona lelei le taʻalo saogalemu - tipi tipi ma le ufiufi.

Fuga

Fuga i le tausaga e tupu i ituaiga eseese i taimi eseese.

O ituaiga uma o terry peonies e mafai ona vaevaeina i ni vaega e faalagolago i le vaitaimi o le fugalaau.

E faavae i luga o le taimi e fuga ai le laau, e vaevaeina talo i vaega:

  • mai le aso 20 o Me - vave lava;
  • mai le aso 1 o Iuni- vave;
  • mai Iuni 16 - ogatotonu ma tuai.
Afai ei ai peonies o vaitau eseese o vaitau i totonu o le togalaau, e mafai ona e faamemelo i le pulou o fugalaau mo le 2 masina.

Matou te totoina peonies

O le totoina e le ese mai le totoina o se peony masani.

O le totoina o peonies i le malae vaalele e sili ona lelei i le amataga o le tautotogo
  1. Mulimuli muamua filifili se nofoaga e tulaueleele ai. E tatau ona e totoina i se nofoaga lanu. E taua le manatuaina o lenei laau o loʻo fefefe i pepa. Latou te fefefe i le faʻamaʻaloga o le susu, o lea e le fetaui ai le eleele maualalo.
  2. O le eleele lelei mo lenei laau o le loam (acidity 6-6.6 pH). Afai ei ai le tele o le omea i le lalolagiE taua le faia o le oneone, peat, humus. Afai o le eleele e oneone tele lava - faʻafefe i le omea, peat ma humus. E tatau ona faʻaopopo eleele palapala, ashisa ma oneone i le eleele, lea e mauoa i le peat.
  3. A o le i ulufale atu (i le vaiaso) eli se lua 60x60x60 cm. Lafoaʻi vaivai i lalo (oneone, iliili, piliki piliki). Faaopopo le humus, compost, 200 g superphosphate, 100 g lime, 300 g fugalaau laupapa ma le 100 g masima sulfate. O le isi nofoaga e ufiufi i le faapalaga.
  4. I le vaiaso (i le taimi nei o le a tumau le eleele) tuʻu se moa i totonu o se pu ma momoe i le eleele. Tamp.
  5. O le totoina e tatau ona faapena o le tumutumu pito i luga o le laau sa le i lalo ifo o le 4 cm le eleele. O le faʻaleleia atili o le eleele o le a maua ai se laumei lanu meamata, i le afaina ai o fugalaau.
E faatoa totoina peonies ia Aokuso - amataga o Setema. Afai o le aʻa na aliali mai i le tautotogo, e tatau ona totōina i totonu o se potoa tele ina ia oʻo atu ia Aukuso o le a toe totoina i se nofoaga tumau.

Totoina? Matou te vaavaaia ma fafaga

A uma ona toto le laau, e manaʻomia ai le tele o le suāsusu.

I le lumanaʻi, e le manaʻomia e le fale le tausiga faʻapitoaae ui i lea, o le fausiaina, faʻaleina, togavao ma le taofiofia o manufeʻai e tatau ona masani.

I le lona lua o tausaga talu ona totoina, e le tatau i se tasi ona faʻamoemoe vave ona tupu mai se laau. O le fugalaau o le a amata ona faʻamalieina i pulou o mea faʻaletonu i le tolu tausaga. Ma o fugalaau o le a fuga mai ia Me.

Fertilizing faʻamalosi poʻo mea faʻapitoa e manaʻomia i le taimi o le fugaina o le terry bomb-shaped peonies

I le lona tolu o tausaga talu ona faʻaulu mai, o le a manaʻomia le fafagaina faaopoopo:

  • 1 luga o laʻei - i le tautotogo, pe a maeʻa le kiona. E tatau ona fafagaina ile urea (10 g i lalo o le vao).
  • 2 laei pito i luga o le a faia i le taimi o le tau.
  • 3 laei pito i luga- i le amataga o le fugaina (nitrofos, 1 tsp i lalo o laau taʻitasi).
  • 4 laei pito i luga- pe'ā uma le fuga, pe a mavae le 2 vaiaso (faʻaopoopo 1 tbsp. l. superphosphate, 1 le ipu o le pefu).

Fertilizers e sili ona lelei le tuʻuina atu i totonu o le mea ua solo.

O luga o laei e le tatau ona paʻu i le ua o le vao.

Peonies i le togalaau

O le galuega a le peony o le teuteuina lea o le togalaau. Ae ei ai nisi mea.:

  • afai e te totō fugalaau i se laina, latou faʻafefea le avanoa o le 'upega tafaʻilagi i totonu o pitonuʻu;
  • faʻaogaina o lenei laautaulaʻi atu i le mea e manaʻomia (mo se faʻataʻitaʻiga, peonies i le ulufale atu i le aloalo);
  • lelei e pei o le 2nd au (mo se faʻataʻitaʻiga, laau mamago, ona avea lea o se puipui o le moli.
Terry Pom-shaped peonies e faʻaaogaina e teuteu ai le togalaau
  • latalata e le o ni mea matagofie (afai e te totoina i luma o le fale, e mafai ona e nanaina le pito i lalo o teuteu o le fale);
  • sili ona lelei fusi auala.
Toto laau ina ia avea ma fiafiaga mo mata.

Faaiuga

I le faaiuga, ou te manao e matauina o le peony o se laau e le lelei, faigata ma maofa matagofie. Mo lona matagofie, o lenei fugalaau e le manaʻomia ni taumafaiga faʻapitoa mai le fafie, e oʻo lava ile amataga e mafai ona tupu. Ia te iaO mafanafana mafana e le manaʻomia. Mai le tuua, e naʻo lona manaʻo e faʻamafa, faʻamalo ma laʻei pito i luga. O le mea lea, ua na o ia e tatau ona nofo i togalaau uma, i taumafanafana uma i le taumafanafana ma e lata i fale uma.

Toto se peony ma o le a sili atu nai lo mea uma e te faʻamoemoeina.