Meaai

Leʻau Cabbage Pickled "Pink Petal" ma Beets

Faatasi ai ma i latou e fiafia i piko ma piko, e toaitiiti i latou e leʻi tofo i "kapisi lanu piniki." Ae e le o tagata uma e iloa le auala e ausia ai sea lanu ofoofogia, ae le na o le pusa o fasi keke ma le manogi manogi. O le kāpili ua tipiina ma beets e faʻatoʻilaloina mai le faʻataʻitaʻiga muamua. O se meaʻai sili lea ma faʻaopoopoga i salata, iʻa, aano o manufasi, ipu o fualaau faisua ma ipu o ipu.

Mo lana sauniuniga e le manaʻomia ai le tele o vaega ma se taimi uumi. Ma o foliga masani e foliga mai e pei o le tele o peti ua tiliina, o lea o le fua mo le vave kuka kukaina o kapisi ma beets ma maua ai lenei igoa.

Filifili fualaʻau lanu piniki ma beets

Mo le teuina oe o le ae manaʻomia:

  • 2 kilokalama o le kapisi paepae;
  • 2 aʻa;
  • 1 tamai ulu o le kalaiki;
  • 3 kāloti.

Mo le faapaleʻele o le a e manaʻomia:

  • 1 lita o vai faamama;
  • 150 ml o le suauu suauu faamamaina;
  • 150 ml o le 9% vineka;
  • 2 tbsp. punetipi o masima;
  • 150 g o suka;
  • talo o le pepa;
  • faga laʻau.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. Fufulu ma fufulu le kapisi mai le mea maualuga e pisia ai ina ia leai ni laʻau vaivai.
  2. Fufulu ma paʻu le beets, ona fai ai lea o kāloti.
  3. 'Otiʻoti laʻau tilati i totonu o sikuea tetele.
  4. Kāreti ma beets e tatau ona tipi i liʻo (pe a fai o lapisi lapoa - tipi afa i le afa).
  5. Somi pe tape le kalama.
  6. Tuu fasi fualaau faisua i totonu o koneteina saunia i luga o laupepa, suia i latou: kapiti, kapisi, beets, sina sikalo ma isi. E mafai ona e faʻafefiloi fualaau faisua i totonu o se pesini ma tuʻu i totonu o fagu e pei o se masini e tasi.
  7. Liligi le marinade i mea manogi i le au.
  8. Liligi sina suāuu mama i luga.
  9. Ufiufi ipu i paʻu palasitika, lelei ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.
  10. Tuu le kapisi e tuʻuina atu mo le 3-4 aso. A maeʻa - o le a mafai ona tautua i le laulau.

O le kāpili ua tipiina ma beets mo le taumalulu e sili ona maua pe afai e te faʻaaoga vailaau tuai, lea e sili atu ona fua ma e le o ni laulaau lau. O aʻafiaga o le seleselega o le a sili atu ona lelei ma maloloina.

Tapenaga sauniuni:

  1. Fufulu le masima ma le suka i le vai vevela. E mafai ona fetuunai le latou aofaiga e tofo ai.
  2. Faʻaopoopo mea manogi i le vasa ma tuʻu ai le afi.
  3. Suauu, faaopoopo le vailaau ma fefiloi.
  4. Faʻaliliu le faapaologa sina mea itiiti ina ia le kuka ai le kapisi.

Totoga mo kāpisi fufulu vevela ma lapisi faʻatasi ma beets mo le taumalulu

Ina ia teuina i luga o kāpeti mo le taumalulu, e mafai ona e viliina i ni vailaʻau faʻamamaina lelei ma fiafia i le tofo vevela i soo se taimi.

Mo le umi o le teuina, o le kāpeti e mafai ona tipi i totonu o ni fasipepa tetele, ma o se mea itiiti e tipi i le afa. Oti tititi ma beets i ni fasipepa lapoa, ma keleni i ni mama. O le mea lea, o fualaau faisua o le a taofia ai meaʻai e sili atu, ma pe a tautua, o le a mafai ona faʻanoanoa i ituaiga eseese.

Taʻu vave mo le Pickled Slaw ma Beets

E le manaʻomia le seleseleina o kāpeti i ni aofaiga tetele mo le faʻaaogaina i le lumanai, ona suʻe ai lea o se nofoaga i totonu o le tele o laumei mo le teuina o cans ma fagu. O le kāpili ua kukaina ma beets e mafai ona kukaina e tusa ai ma se fua vave ma o le a saunia mo le auauna atu i le 4-5 itula.

Laasaga o le kuka:

  1. O le Kapisi e tatau ona tipi pe tipiina i ni fasipepa.
  2. Fesiitai i se ipu lapopoa, vateatea.
  3. Grate beets ma kāloti.
  4. Faʻafefiloi le beets, kāloti ma le kapisi ma "ia e" nutimomoia "i latou ma ou lima ina ia amata ona lafoaʻi le sua.
  5. Squeeze garlic i fualaau faisua.
  6. Tuu le lapisi i fagu.
  7. Saunia le pakunipa e tusa ai ma le fua muamua, ae o le suauu e tatau ona sasaʻa vave ma faʻamafanafanaina ma vaega uma.
  8. Liligi le vasa faapaleʻele i luga o le paluga fualaʻau ao vevela.
  9. Alu e tuʻu i le potu vevela mo le tusa o le 5 itula.

E tele fautuaga mo le tipiina o kapisi ma beets. O nisi e fautuaina, mo se pupuʻu malosi, e faaopoopo ai laulaau lauusiusi i le sami faapaleʻele (o se mealilo faalilolilo mai sauuga mo le liliuina o kukama). Isi - i luga o le faʻaopoopoga o aniani ma le pepa suamalie, mo se tofo mauoa. Ae o isi e tumau i le eseesega o le suka, vineka, ma masima. E faʻalagolago lava i manaʻoga patino. E aoga le faʻataʻitaʻiga laitiiti ma i le failautusi o le ai ai se isi fua lelei atoatoa mo le kāpeti tilati ma beets mo le taumalulu.

Laʻau palugalaʻau e aunoa ma le vineka mo le taumalulu ma beets

Mo le teu, o le vineta o nisi taimi e suia i le acid citric. I lona tulaga, o lona aofaiga e fuafuaina e le numera o fagu lita e tolu-lita - e tusa ma le 1 lepp. i luga o se fagu vai. E i ai taimi, e faʻaaoga ai le sua o le tipolo.

O le seleseleina o le kāpeti e aunoa ma le vineka, beets, kāloti 'oloʻo tipi i totonu o pusa, ma' otiʻoti le kalama i fasi pepa. Kapisi - tipi. Faafefiloi fualaʻau fefiloi faʻasusu i totonu o se fagu ua faʻafefiloi ma faʻaopopo fatu fatu coriander, faʻaiusi lau, pulupulu pulumu ma pi ia i latou.

Vailaʻau vai mo le faapaleʻele (1 lita) ma faʻafefe i ai 0.5 teaseti o le citric acid, 3 tbsp. punetini o suka, 1.5 tbsp. punetipi o masima. Suauu mo le 3-5 minute, sasaa naʻo le fagu pusa ma le kapeti ma le kapuni ua kuka. Lili i luga.