Isi

E faʻapefea ona toto kāloti ina ia aua le faʻaogaina: 4 ala sili ona lelei

Tau mai ia te au le auala e toto ai kāloti, ina ia aua le minoi? A o ou le taumafai, o le moega e masani ona mafiafia. E tatau ona ou aveese nisi togi, sili atu ma le tasi. Ma talu mai ona ou totoina le tele o kāloti, ona sosoo ai lea ma se "totogi" ou te le manao e fai se mea. E mafai ona faʻafaigofie lau galuega?

Kāreti, aniani ma pateta o fualaau lauiloa sili ona lauiloa. O latou ola e toetoe lava o le televave o galuega, aua o aganuu e masani ona faʻaaogaina ma toetoe lava i soo se mea. Sou, falai, meaʻai poo meaai faʻafelaʻau - i soo se mea e te manaʻomia ai se kālati suamalie, mafiafia. Ma pe afai e manino mea uma ma aniani ma pateta (faʻapipiʻi mo ia lava i ni pupu eseese, o mea uma ia), o lona uiga e le aoga se mea e teu ai se meaʻai. O fatu laiti e matua faʻalavelave ma e toetoe lava a le mafai ona toto ese. Ma afai e le tutu uma mai? O le mea lea e mafatia ai faifaatoaga, taumafai e lulu fatu e seasea lava ona mafai. O le mea moni, o fualaʻau tetele o se faʻamaoniga o le toilalo o le toʻaga. I totonu o laau vavao, latou te maʻi ma e le tupu, aʻa o fua o laau e vaivai ma taua. O se taunuuga, e tatau ona tatou toso mai fualaau, lea e afaina foi i taunuuga. E faʻapefea ona toto kāloti ina ia aua le toilalo?

E tele auala faʻapitoa e faafaigofie ai tausiga mulimuli, e aofia ai:

  • lima fatu;
  • oneone;
  • fatu laulaʻau;
  • lipine.

I le faʻaaogaina, e mafai ona aloese mai le faʻavaveina o taualumaga. Po o, ia faaitiitia le fuainumera o laau toto ese. Faʻamaʻo, seasea, o le lūlūina o le ai ai sona aoga aoga i luga o laau. O le vao o le a sili atu ona malosi ma sili atu ona atiina ae, o lona uiga o le a latou maua aʻa tetele.

Le fatu fatu - vave ma le maualuga

O le filifiliga pito i sili ona lelei o le faʻatau lea o se meafaigaluega faapitoa e taʻua o se fatu fatu. O se "masini" sili ona faigofie:

  • o le moega e lamolemole, ma e leai se mea e manaʻomia mo le faailogaina muamua;
  • o fatu e tuʻuina atu i le loloto e tasi, lea e faʻamaonia ai le tele o fualaau lelei;
  • fatu e afaina i le taimi e tasi, seasea;
  • o le faʻasolosolo o le faʻaosoina o le faʻavavevave i taimi e tele.

E tasi lava le toe foʻi i le fatu - le tau. O le mea lea, o le tele o fai togalaau e sili atu le faʻaogaina o mea tau tupe.

"Lafu" lulu

O se tasi o filifiliga pito i tele o le paketi, aua o le oneone e toetoe lava o fanua uma. O le afa o le pakete oneone e faʻafefiloi ma le 2 sipuni tele o fatu. E faʻamamaina i le vai ma faʻatagaina e tu mo le tusa ma le 15 minute. Ona lūlūina lea i le togavao. E le mafai ona galue ni moega e le masani ai, ae o fua e faigofie ona toso i tua.

Fatuga faapitoa i fualaau

Afai e mafai, e ese le manaia o le faatauina o fatu laau. O fatu taitasi e tuu i totonu o se atigi puipuiga, lea e aofia ai foi meaʻai. Ae o le mea autu e le o le mea lenei: o fatu na e tele tele. E faigofie ona taoto i totonu o le togavao, matauina le mamao.

E faʻapefea ona toto kāloti ina ia aua nei minoi i se lipine?

Se isi auala faʻapupe, ae manaʻomia le sauniuni. O le pito i lalo o le fatuina lea o fatu e faapipii i se lipine umi, ma salalau i latou uma 2 cm. O le kelu e masani, e le afaina, mai le vai ma le malo. E tumau pea ona na o le taatia o le mea faapipii i totonu o le togavao ma faatumu i le eleele. Pepa pepa e fai ma se mea faapipii - e vevela ma faʻafuaseʻi ona faʻasao.

I totonu o faleoloa e mafai ona e faʻatau fatu ua uma ona tuʻu i luga o se faʻamaumauga faapitoa. O le mea moni, o le numera o ituaiga o loʻo faʻatapulaʻaina.