Laʻau

Tabernemontana

Tabernemontana (Tabernaemontana) o se lau laau olaola, o se tasi o le aiga o Kutrov. Tropical ma subtropical eria o Aferika, Amerika ma Asia i Saute ua manatu o le nofoaga fanau mai o le laau. O le sone o le talafatai o lona nofoaga autu lea.

Tabernemontana, tuputupu ae i le fale, e mafai ona oʻo i le maualuga ma le afa ma le afa mita. O lenei laʻau e lautele, lanu ma lanu lanu meamata ma faʻamaufaʻailoga lima. Faʻalagolago i ituaiga, o le fugalaau e mafai ona oʻo ile 20 centimita le umi ma e 3 i le 5 cm le lautele. O fugalaau e oʻo i le 4 inisi le lautele. Fugalaau e faaluaina ma se sosogi manaia o le kulimi ma le paʻepaʻe. Fuga e tupu i le tausaga atoa.

Ona o le mea moni o ona laʻau e talitutusa lava ma laʻau lauina, e tele lava ina le mautonu le tasi ma le isi, ae sei vagana ua fugalaau fugalaau. Talu ai o logo o loʻo i ai faʻasolo i luga o le tabernemontana e le mafai ona fenumiai ma fugalaau e pei o rosa, o loʻo i ai togalaau.

Tabernemontana tausi ile fale

Nofoaga ma moli

Tabernemontana e tupu lelei i potu e malamalama lelei ma faʻasalalau. E sili atu ona lelei le ola i luga o faamalama e agai i sisifo ma itu i sasae.

Lulu

Tabernemontana o se laau faʻasaina ua i ai se vevela lelei mo lona faʻatoʻaga + 18-20 tikeri. O le laau i le taumafanafana o le a lagona le manaia, faʻaalia i luga o le auala. I le taumalulu, o le vevela e le mafai ona maualalo ifo i le 15 tikeri. O faʻataʻitaʻiga e afaina i lenei laau.

Faʻamamaga o le ea

Mo tabernemontans, e sili ona lelei le i ai i totonu o se potu ma le maualuga o le susu. A maeʻa le ea, e manaʻomia le faʻaleleia taimi, lea e tatau ona faʻaaoga ai na o vai inu. Afai e te tausia lenei laau, e tatau ona e tausisi i le tulafono - e sili atu le manaia o le moli nai lo le toe faʻasuina.

Faʻasa

O le faʻavaivai o le tabernemontan e le faʻafefe, ma o le mea lea e tatau ai ona faʻafeinu lelei i le taumafanafana, ma faatapulaa i le taumalulu.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Tabernemontans ua fafagaina i fugalaʻau ua fuafuaina mo le totoina o laau i totonu. E faia lenei mea i le 2 masina i le tautotogo-taumafanafana.

Suiga

O le taina o Tabernemontane e manaʻomia tele, e tatau ona faia i le tele o taimi i le tausaga. O tagata matutua ua uma ona totoina laau e masani lava ona faʻauluina i se taimi lua i le tolu tausaga. Mo le gaosiga, e faʻaaogaina le eleele. E mafai ona faʻaaogaina se faʻafefiloi o le humus pepa palapala, oneone ma le peʻa i tutusa tutusa. O lenei fugalaau e mafai ona tuputupu ae lelei i luga o sina 'aciki' eleʻele ma sina eleele laititi. Tabernemontane e manaʻomia se alavai lelei.

Tabernemontana toe gaosia

Tabernemontana e mafai ona faʻaleleia toetoe lava o soo se taimi. Mo le faʻalauteleina, o le tipiina pito o le fola o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le umi e tusa ma le 10 simita le umi. O le vaega e tatau ona fufulu i le vai e faʻafefe ai le sua susu mai le vaega ma ia puipuia ai le laau mai le afaina o vaʻa. O le totoina o tipi e faia i totonu o tamai fagu, e ufiufi i paʻu palasitika.

Mo le aʻafiaina, e tatau ona faia le faʻaleleia o le ea ma tausia le vevela e lelalo ifo i le +22 tikeri. O aʻa e tatau ona foliga mai pe a ma le masina. Lavea le taamilosaga o tabernemontans e tutupu vave vave ma fuga lata mai vave.