Laʻau

O mea aoga ma mea faʻaleagaina o le vao o aurorod

O le maofa i le uiga o uiga, o le tele o le totoina o laau e mafai ona maua i alavai, laufanua ma lotoa tutoatasi. Goldenrod - e fetaui matagofie i totonu o le laufanua ma e taua tele. I totonu o lenei tusiga, o le a tatou iloa pe o le a le mea e foliga mai o le laau aoga e foliga i ai, saili po oa meatotino o ia, ma pe o le a le faʻamaʻiina o loʻo i ai mo le faʻaaogaina.

Faamatalaga ma uiga o aurorod

Goldenrod e faatatau i laau uumi, o le umi o gaʻo e mafai ona oʻo ile 1 mita. Lea lanu meamata, lanumeamata, mamao. Fuga i le tele o fugalaau o lanu samasama susulu. E taua e tagata - o le tootoo auro, hamisi, mutia o le meli, scrofula, jaundice. E fuga mai le tautotogo i le autumn, seia oʻo i le amataga o le kiona.

O se laau e le taua tele e maua i soo se mea, tele lava i Rusia, le Caucasus, Siberia. Fale masani aurorod ma Kanata. E tupu lelei i totonu o le vaomatua ma i totonu o togalaau. Folatila e faʻaaoga le laau e aoina ai vao taua, faʻapea foi ma le faʻaogaina o fanua. O loʻo suamalieina e pi, e sili atu le lelei o le meli.

Mea aoga ma togafitiga o le laau

O le laau, tulaga ese i le tuufaatasiga, ei ai le tele o mea taua. Talu mai taimi anamua, na faʻaaogaina e avea o se faʻamaʻi manuʻa, antispasmodic, faʻamoemoe, diaphoretic, immunostimulating, fualaau faʻatau fualaau o fualaau toto.

O le autu o le faʻaaogaina o le tino o le tino, gall juva, ate, ma e faʻaaogaina lautele mo maʻi:

  • faʻamatalaga, o le paʻu o le paʻu, o le matua vaivai o le tino, o le fulafula, o le pala;
  • fesoasoani e faʻamama le toto, faʻaleleia togafitiga puipuia i se tino vaivai;
  • mu, umi o le faʻamalolo, faʻamaʻi paʻu, eczema e togafitia;
  • aoga aoga i luga o le vascular, totonugalemu o le tino;
  • o loʻo i ai se malosi malosi o le toto, fesoasoani i le gasegase masani, maʻa fatuga;
  • faʻatonutonu vai, masima masima, faʻaitiitia le eletise, aveese masima phosphate;
  • fomai e faatonuina mo togafitiga faigata mo maʻa fatuga;
  • o loʻo i ai faʻamatalaga faʻapitoa mo togafitiga mo le afaina, prostatitis, afaina o le gutu prostate;
  • E fesoasoani i le manava, tonsillitis, stomatitis.
Faʻamatalaga lanu samasama e taua tele. O le meafaitino e aofia ai le tele o le faʻaogaina o alkaloids, faʻatoʻaga polyphenols ma suauu, tannins, resins, kofe (chlorogenic) acid, oona. Ona o le mea o loʻo iai i le tannins, e faʻaaogaina ai ni limo e pei o se vali samasama.

Seleseleina se vailaau togafitiga e ala i le aoina ma mulimuli ane faʻamagoina, e le fulafulaina atoatoa peduncles. I totonu o falemaʻi, o loʻo gaosia meaʻai ua saunia. Faʻamatalaga masani o se vaega o fualaau oona.

Golden Bloom o loo fuga mai i le togalaau

Faʻaleagaina ma le faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina

Faʻasaga i tua atu o mea aoga, o loʻo i ai i le laau ni faʻasagaga. E le tatau ona faʻaaogaina mo allergies i vaega ma le le faapalepale. Talu ai ona o mea oona oona, e tatau ona matua tausisia lelei le tui. Pe a faʻaaogaina fualaau o vao, afu, manava o le manava, ma migraines e mafai ona tupu.

O le laau e faʻamalosia ai le manaʻoga e urinate. Le fautuaina mo le valea e mafua mai i le le atoatoa o le fatu. O se laau e mafai ona fesoasoani i se tasi, e afaina ai isi. Ae e te leʻi amataina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa.

Faaaoga i vailaau masani

Faʻamālōlōina infusions, deco deco, teas o loʻo saunia mai mea faʻapitoa teuteu. O faʻasinomaga faʻapitoa tagata faʻapitoa e faʻaaoga le meli mai aurorod. O le meli e faʻapitoa i luga o se manava gaogao mo le 1 tbsp. sipuni. I totonu, o le teuteuina o togalaau o togalaau e faaaoga e tusa ai ma faatonuga mo le togafitiga o faamai o fatugaʻo, oona.

Tincture mo le togafitiga ma le faʻapalapalaina o manua o manu, ulia, e faʻaaoga i fafo. Faʻaaogā le fufuluina o laulaau fou i faʻala. Ua leva ona faʻaaogaina tagata faamalolo i le avea ai ma fofo mo le togafitiga o le oncology - o le kanesa lanu. O loʻo faʻaalia ai ni taunuuga lelei i le galala.

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o sauniuniga e faʻatatau i aurorod i totonu o le maʻitaga ma le lactating o tamaitai ua solia. Tuʻu ma le faʻaeteete tamaiti, faʻataʻitaʻi togafitiga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Goldenrod fugalaau i le fanua

Recipes

  1. O le taloina o le aurorod ma urolithiasis ua saunia i le fua o le 1 tbsp. l mea mago mama i se ipu vai inu. Liligi, tuʻu faʻamafa pe pisia i totonu o se vai vai taele mo le 5 minute. O le gaʻo e mafua ai le vaevaeina i le 3 togi. Aumai meaʻai.
  2. O le teuteu ma le lapisi ua saunia mai le 2 tbsp. l punetuni o vao mago ma lua ipu tioata vai. Liligi le mutia i totonu o se vevela, sasaa vai inu ma tumau. Laumua aʻo lei faʻaaogaina. Vaevae i le 4 togi.
  3. O le faʻataʻitaʻiina o le Goldenrod ua saunia e tusa ai ma faʻataʻitaʻiga e lua o loʻo tuʻuina atu i luga ma le eseesega e faʻaaogaina mo le 6-7 itula. E ala i le faʻatonuga, o le faʻasolosolo e malosi atu nai lo le teuteu. Inu mo faamoemoega tau togafitiga, 50 ml. 3 taimi i le aso.
  4. Ina ia taofiofi ma togafitia manua tatala, o se mea e afaina ai ua saunia mai se ipu vai inu ma 1 tbsp. l aurorod. Faʻamalosia le 1 le itula, aʻa. E sili atu le lelei o afifi i le po. Fesoasoani i faʻataʻitaʻiga o le faʻaogaina o le tele o etiologies.
  5. Tea na faia mai laau mamago. Liligi 1-2 teaseti i totonu o le taapot. mea gaosi, sasaa vai inu. Faʻaosooso 10 minute. Faatau i le aso atoa, e mafai ona e faaopoopo le meli ma lemoni e tofo ai.

Ia saunia togafitiga faafomaʻi e tusa ai ma le fua. E lelei le fufuluina o vai. Faʻatasi i totonu o le tioata poʻo le china ma se tapuni. Faʻamalosi i se nofoaga pogisa. Teu malu vao mutia i totonu o le pusaaisa. Afai e te selesele le mutia, aua nei lafoaʻi ese auala mai mea e gaosia ai le kesi. Uu i lalo o le malu malu. Nofoaga e teu ai mea vevela.

O le faʻaaogaina o laau i le lautele, mulimuli i fautuaga, e mafai ona e faʻaumatia le maʻi. Ae e tatau ona manatuaina e mafai e le tagata lava ia ona faʻamaonia le tulaga o le soifua maloloina. O le Goldenrod o loʻo faʻaalia ai togafitiga lelei e tuʻufaʻatasia ma vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi.