Fugalaau

Tamai Mamoe

Lamium (Lamium) - o se taʻutaʻua faʻaletausaga poʻo se faʻaletausaga e aʻafia i le aiga Yasnotkovye. I le vaomatua, o le laau toto e ola i luga o le teritori o Europa i Sasae ma e maua i le tele o taimi latalata i le vaitafe.

I totonu o le fausaga o fafo, e foliga tutusa ma vao masani e le tauaogaina. Ae ui i lea, na mafai e faifaatoaga ona aumaia ni eseesega uiga ese o ituaiga o ituaiga o cryptoccus, eseese i le tele o lanu, foliga o le laʻau ma pipi ai le maualuga. O le ufiufi lanumeamata e ufiufi ai luga o le palapala i le taimi o le tautotogo-taumafanafana. O le tele o ituaiga o kalena ua tupu aʻe e pei o ni teuteu teuteu o le eleele, ma o ituaiga uʻamea eseese o teuteu e teuteu i moega fuga ma fugalaau i totonu o le togalaau.

Faʻamatalaga o le gaogao

O le laau e mafua ona o le tuputupu vave vave, lea e faailoa ai lona tutusa ma vao masani. O le maualuga o le selu e mafai ona oʻo atu i le 25 cm. E i ai sona aʻa aʻapa, o le mea lea, i se taimi puupuu e mafai ai ona faʻatumu se vaega tele ma ona lala paʻu. O lanu lanumeamata lanumoana o le crypt foliga e pei o se fatu, ua maeʻa pito. O vevela vevela e paʻu i le ogatotonu o laulaʻau lauulu, o nisi taimi e vaʻai ai i latou.

O ponuncles e maua mai i laʻau, e oʻo atu i le 30 cm le umi ma e ufiufi i laulaau ma fugalaau, e lua lauulu lauulu, e valiina i ata eseese. I le ogatotonu o faʻataʻitaʻiga manifinifi ma vailaʻau uliuli-paauli. Corollas faʻailoga pepa. I le nofoaga o ni solo, o se pusa fatu ua faia lea o loo i ai ni nati tuuga. O le fua lenei o le laau. A maeʻa, o le a fufuluina fatu mai ia mea, lea e maua ai aiaiga mo le totōina o le fatu o le crypt. O le umi o le vaitau e matauina mo le tele o masina. O le ovaries o uluai fugalaau e aliali mai i luga o puipui i le tautotogo o le tautotogo, ma le amataina o le fetus amata i le faaiuga o Iuni.

Faʻasolo mai i luga o fatu

Lauina o fatu

O le taimi sili ona lelei mo le lūlūina o fatu o loʻo mafaufau i le vaitau o le tautotogo po o le amataga o le tautotogo, ona sili atu lea o le pasene o le germination. O fatu e totō saʻo ile eleele. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e saunia muamua se nofoaga mo le tuputupu ae. O le palapala ua faʻamaluina lelei ma aveeseina vao. E tufatufa lelei fatu i luga o le moega. A maeʻa sina taimi, pe a amata ona iloa muamua ia laau muamua, e mafai ona e faʻavaveina fua o vaomatua. I le taimi o le tuputupu ae, e manaʻomia le suāsami masani pe a leai se timu masani. E tatau ona aloese le vevela o le pito i luga, ae i le taimi lava e tasi e le tatau ona faʻamalosia le susu.

I le avea ai o se tulafono, e le fefe le lassock i aʻafiaga o vao, talu ai e mafai ona faʻaleleia i latou lava lo latou tuputupu ae ma ufiufi le 'upega taʻavale ma se kapeta lanu meamata. Tuusaunoaga o faʻataʻitaʻiga ma se aʻafiaga aʻafiaina o aʻafiaga.

Fugalaau e mafai ona matauina na o le lua tausaga talu ona toto fatu. E fautuaina e aloese mai le le pulea lelei o le fatuina o le tagata lava ia, talu ai o le laau i le lumanaʻi e mafai ona taofia ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o isi laau totoina e lata ane. Eseese ituaiga o laau kiona e sili ona lelei i totonu o itu o le togalaau e puipuia ai le fevaevaeai, lea o le a afaina ai le leiloloa o eseesega eseese i le va oi latou.

Clematis Care

Nofoaga ma moli

O lenei lauiloa e le lelei pe a tuputupu ae ma lagona lelei i vaega o loʻo i totonu o le paolo o laau.

Le palapala

I le avea ai o le eleele mo le totoina, filifili se mea e le gaogao ma susu e aofia ai se aofaiga talafeagai o elemene ma isi meaʻai. A le o lea, o le a vave ona tupu le taʻavale ma vave faʻafefe i nofoaga lata ane, lea o le a faʻalavelave ai i le tupu aʻe o isi fugalaau.

Faʻasa

E manaomia e le laau le masani ma le tele o vaiinu, ae e le tatau ona faatagaina aʻa e tumau i totonu o le vai mo se taimi umi. I le taimi o se lamala, o laulaau o le mea e faʻamago ma mimilo, ma o loʻo faʻapipiʻi mai ai foi. A o lei amataina le amataina, e taua le fafagaina o le palapala ile fugalaʻau.

Teuteu

E faʻamamaina, e pei lava o isi mea e teuteu ai le eleele, e tatau ona fausiaina i lea taimi ma lea taimi ina ia faatumauina lona foliga matagofie ma lana aulelei.

Suiga

O se tagata matua e totoina i le lima tausaga. O le Tamai Mamoe o le faʻamafanafanaina. O pasi e le mafai ona faʻaopopoina mo le taumalulu.

Faʻafouina o le crypt

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

O le auala masani lenei mo le faʻalauteleina o kalena i totonu o faifaatoaga, lea e mafai ai ona e faatumauina le tulaga ese o uiga eseese o le ituaiga ma vaai i le fuga o le vao i le tausaga na sosoo ai. E sili ona lelei le vaeluaga o le vao i le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, ia aveese ma le faaeteete mai le eleele ma vaevaeina i ni vaega, ma tuu ai ni laasaga i totonu oi latou taitoatasi e mafai ona maua ai ni totō fou. Ona tuu lea o le vaeluaina o fualaau aina i ni lua ua saunia muamua ma faasusu tele.

Faʻapenaina e ala i le taoto

Faatasi ai ma le fesoasoani o le taotoga, e seasea ona tupu. Fai le faʻataʻitaʻiga, masani i le amataga o le tautotogo. Filifili pito sili ona malosi ma togi lelei i lalo i le eleele, faʻafefeteina ma se palapala laitiiti o palapala. I le amataga o le tautotogo, o le a vavae ese ai aʻa laiti e maua aʻa mai le togavao, talu ai o le a latou saunia mo le atinae tutoʻatasi.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O faʻataunuuga e faia i le faaiuga o Aukuso. I le avea ai ma mea e totō ai, o le a manaʻomia ai ni mea e seleseleina, o loʻo tuʻuina i le faʻafefiloi o peat ma oneone mo le germination ma teuina i lalo o se fagu vailaau poʻo se pusa tioata mo sina taimi. E masani ona faasūsūina ma faʻamaʻeina pe a fai o loʻo maua mai ni palapalifo. A maeʻa ona amata aʻa, ona mafai lea ona vaeluaina laʻau i totonu o le eleele. Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, o aʻafiaga o aʻafia e tatau ona ufiufi i laʻau matutu poʻo paranesi.

Maʻi ma meaʻai

O se taunuuga o tausiga le talafeagai ma le tele o le palapala o le eleele, o loʻo aʻafia ai le aʻa, o lea e sili ai le filifilia o se nofoaga faigofie i le taimi lava lea ma mataʻituina ai le pulega o le suavai. Ua faʻamaʻaina vao vao, ma o nofoaga na latou ola aʻe ai ua togafitia i se fofo faʻafefe.

Faatasi ai ma mea e masani ona taatele, o laulaau o le laau e masani ona aafia i se apogaleveleve mite, scutellum ma le mealybug. I le taua faasaga ia i latou, naʻo togafitiga faʻamaʻi o le a fesoasoani e taulimaina.

Fuafuaga laufanua

O ituaiga laau eseese e sili ona lauiloa i le au fai togalaau. Ua latou ola aʻe o se laufanua teuteuina o pitonuʻu e leai se totogi po o ni fugalaau fugalaau i ni ituaiga eseese o mea teuteu. O le Tamai Mamoe e latalata i le Lungwort, o le talimalo ma le heichera. E tele taimi e faaopoopoina ai e nei fugalaau le matagofie i palu, terraces ma balconies. Ua totoina e avea o se teuteuga matagofie faalenatura.

Ituaiga ma ituaiga o vaovao

I aso nei, e tusa ma le 25 ituaiga o lenei togalaau aina. Mafaufau i le mea e sili ona masani ai i latou:

Tamai mamoe paʻepaʻe pe tutuli - O se laufanua lauolaola lauolaola lea e mafai ona ola e oʻo i le 45 cm. O le pito o le lau laulaʻau ma le ogaoga e afaina i le paʻi. O lanu lanumeamata lanumoli o loʻo i ai se foliga faʻalelei, e faʻasolosolo pito. E faʻapipiʻiina i le aʻa ma le fesoasoani o petioles laiti. Le lanu o fugalaau e paʻepaʻe. O le fugalaau e amata ia Iuni ma faʻaauau seia oʻo i le faaiuga o Setema.

Tamai paʻu po o le mumu mumu - ola i totonu o le togalaau e fai ma tausaga faʻaletausaga pe lua. O fatu e ola e oʻo i le 25 cm le umi ma e ufiufi i ni fasi lau o le lau o loʻo valiina i le lanumeamata. O le faʻavae o ovaries e amata i le ogatotonu o le tautotogo ma e tele ni nai masina i le laina.

Lafu povi poʻa - o se laau laʻau maualuga. O ona togitogi e sili ona faʻaogaina. O lau lanumeamata e maua ai le siliva siliva. E mafai ona matauina le lanu piniki o le vaomatua mai ia Me ia Oketopa. O vailaʻau nei e mafua mai i lenei ituaiga:

  • Tusi ma fugalaau paʻepaʻe papaʻe;
  • Siamani Silver o lanu siliva lanu;
  • Aureum o se ituaiga ma lau lanu samasama ma fugalaau lanu violē.

Greenfinch samasama poʻo samasama - o loʻo faʻaalia e pupule o le pala ma le lau o loʻo i ai foliga faʻalelei. O nisi taimi o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga ma se maamora meli i luga o le lau lau. O fugalaau e valiina i le samasama ma o mai i luga o pou i le amataga o Me. O vao felafolafoaʻi na toe faia i le vaitau. Laitiiti samasama ua vaevaeina i ni ituaiga:

  • Atatalia ma lanu lanu meamata lanu meamata;
  • Papatusi Auro - o 'ie e ufiufi i laupepa lautele ma se faʻataʻitaʻi siliva ile luga;

Tamai Mamoe a le Oval - O se laʻititi laʻititi lea ma ni lanu piniki moli matagofie e teuteuina le vao mo na o ni nai masina. O le fugalaau e amata mai ia Me ia Iuni.

O mea faʻamalolo o le crypt

O le Tamai Mamoe o se laau aoga ma e faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi ona o le maualuga o mea o loʻo i ai i mea aoga eseese. O mea taua o alkaloids, flavonoids, suauu taua, acid ascorbic ma tannins.

O faʻasolosolo ua saunia i luga o le faavae o le clementine ua faʻamaonia mo le ogaoga o le afaina, tiga o le faʻaʻa, pe o se diuretic. O loʻo faʻaaogaina laʻau o togalaau e tatala ai manuʻa e faʻavave ai le faagasologa o le faʻamalologa. O le taʻele o baths e i ai sona aoga aoga i le tino ma faʻamaʻi pipisi.

I soʻo se tulaga, o le faʻaaogaina o lenei vaovalaʻau e sili ona faʻamaopoopoina ma lau fomaʻi. O faʻamaoniga e naʻo le le naʻo se tasi e le faʻaaloalo i vaega o faʻamalamalamaga, lea e o mai faatasi ma le faʻaalia mai o mea e afaina i le tino.