Laʻau

Hydrogel mo laau toto ma faatonuga mo le faʻaaogaina

E tatau i tagata fugalaau ona latou maitauina le matagofie o polo i tioata poo vases i luga o fata o faleoloa fugalaau. I le faiga o togalaau, o lenei silafia ua foliga mai talu ai nei, ae o le meafaigaluega na vave amata ona lauiloa i le au faifaatoaga. O pulu matagofie ma susulu o se vailaʻau e puipuia ai laau totō. O le a lenei mea fou, pe faʻapefea ona faʻaaogaina saʻo ma o le a le mea e tatau ona faʻatautaia pe a faʻatau se hydrogel mo laau toto?

O le a le mea e faamoemoeina ai le fulufulu?

O le toatele o tagata fugalaau o le a fiafia e fia iloa atili pe o le a le hydrogel, pe faʻapefea ona faʻaaogaina ina ia le afaina ai a latou laau pele. Talu ai nei, e tele lava ina faasalalauina le meafaigaluega ma o loʻo manaʻomia tele. E le o se mea e ofo ai, ona o foliga lanu lanu e foliga manaia, ma e mafai ona e faʻaaogaina mo faamoemoega eseese.

O le malulu o loʻo i ai foliga o granules, o le tele lava o le paʻu, i lenei pepa ua faatauina atu i taga. O pulu lanu lanu eseese e faia i le polymer granular. O le foliga mai o polo e matagofie tele ma e toatele fai togalaau e faatauina le hydrogel e avea o se mea teuteu. O se faamalama e faatumulia i fugalaau e le gata o lanu meamata, ae e matagofie foi. Ae o lenei auala e sese, ona o le fiafia o polo e ese le aoga.

Hydrogel mo laau i totonu faʻafefe lelei le susu. O le faʻafefe o le vai, e faʻateleina le sefulu fausaga o falesa. E tasi le gram o le palukalo e mafai ona oʻo i le 200 kalama o le vai. O pulu gel e maua ai le susu o le susu i aʻa o laau i totonu.

O Hydrogel mo fugalaau na faia ina ia maua ai laau ma le susu i le va o vai inu. O paluga palau ua palu faatasi ma le palapala lea e ola ai fugalaau. I le averesi, e lava le susu mo le 2-3 vaiaso. O aʻa e tutupu i fualaau aina ma inu vai. E tele lava iinei e faalagolago i le aʻa o le lanu ma lona atinaʻe. O loʻo faʻaauau pea ona tuʻuina faʻalaʻau i le palapala ma pe a uma le isi vaiinu e toe faʻafefeteina ai i le susu.

Talu ai ona o lenei meatotino o le hydrogel, o aʻa o aʻa o le a le pala mai le sili atu o le susu. Afai e te faguina totonu o fugalaau i totonu ole vai mama, ma faʻamalolo, ona tumu ai lea o fualaʻau i lenei fatuga ma aumai ai faʻalua avanoa i laau. E lua ituaiga o lekelikamamanu mo fugalaau.

  • Lulu - e leai lava se lanu, ona o lona vaivai, o aʻa o laau totino e ulu atu i ai ma fafagaina le susu. E lelei mo i latou e le mafai ona masani ona faʻafefe fugalaau, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o fatu ma le taina o gaʻo.
  • Pulu (aquagrunt) - e ono i ai se foliga ese i foliga o polo, cubes, pyramids. E aofia i ituaiga teuteu o le polymer, e faʻaaogaina mo le totoina o fatu. E faigofie ona faʻaaoga nai lo le vai i totonu o vases ma fugalaau fugalaau.

Hydrogel: faatonuga mo le faʻaaoga

O paluga o Hydrogel e maua mai i lanu eseese ma lapopoa, latou te faʻatau atu i lenei pepa. Faʻapipiʻi atonu e ese i le mamafa. E masani lava, e faʻaaogaina pusa laititi mo le totoina o fatu, ma faʻalautele fualaʻau e faʻaoga mo le faʻaopopo i le palapala. O le lanu o se mea e le afaina ai ona meatotino.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le gel, e faʻafefiloi i le vai, pe a uma lea e faʻafefe ai le susu ma faʻatupulaʻia ai le tele. E talitonuina e na o le 3 sipuni tele o fualaʻau e lava mo le 3-lita. A uma ona tumu le paluga i le vai, e mafai ona lafoina i totonu o se mea e teu ai meaʻai ma toe faʻafefe le vai.

E le o faʻaaogaina pellets i totonu o le pusaaisa i le afifiina o faʻamau. Afai e teuina i le vevela o le potu, latou te faʻaitiitia i le lapopoa ma faʻailoga.

Ina ia mafai ona totoina fatu, e tatau foi ona fafagaina pulu tiola i le vai ma sili ona lelei i fulufulu. I lenei setete, o le a sili atu lona lelei. O fualaʻau latou te le maua ni meaʻai e talafeagai mo laau totō, o lea o le a fesoasoani sao ai le faʻamalosi vai i le ola lelei ma fatu faʻasolosolo fatu.

E masani lava, e faʻaaogaina e le faifaatoaga le vailaau e toto ai fatu i ni auala faigofie. E faalagolago lava i le tele o fatu. I le taimi muamua, na fausia le hydrogel mo le faʻaaogaina i mea taufaatoaga, peitai e pei ona faaalia i le taimi, ua sili atu le manaʻomia i tagata faifaatoaga fugalaau.

E mafai ona totoina fatu i totonu o se gel i se foliga mamā ma vai. O le susunuina o le susu, e matua vevela lava, a maeʻa ona mafai lea ona nutimomoia i le tulaga manaomia i se auala faigofie:

  • fufuluina i totonu o se sieve;
  • teu ma se mea e gaosia.

O le lapisi sauniuni o loʻo tuʻuina atu i totonu o se atigipusa e iai se laulau o le 3 cm ma o fatu o loʻo tuʻuina i luga. O pusa lapoa tetele e mafai ona tipi i le afa ma salalau fatu ile pito i luga ma se tamai tootoo. Afai e te faʻalauteleina fatu, o le a le maua ei latou le ea. O fatu uma e ufiufi i se ata tifaga. E tatau ona aveeseina i lea taimi ma lea taimi e faʻamalosi ai fatu.

E masani lava, e faʻaogaina e le faifaatoaga se vailaʻau e ola ai fua, i le fua 3-4 vaega o le faʻafefiloi palapala ma le 1 o vaega o palatini. O vailaau mo le totoina o laau e faatumuina i le faʻafefiloi ua saunia ma o se mea lamolemole o le paluga papago paʻu o loʻo tuʻuina i luga. E tuu fatu i le pito i luga o le gel, pe a uma ona fufulu i le vai ma ufiufi i se ata tifaga.

E mafai ona e totoina fatu i totonu o se geli mama, ae i le vaega o laulaʻau papa, e tatau ona totoina fatu laau i le eleele. E fautuaina le suʻeina i se fasi gel ina ia aua nei faaleagaina le aʻa.

Hydrogel mo faʻaaogaina laau toto

O le meafaigaluega e masani ona faʻaaoga mo le totoina o fugalaau i totonu ma laau i le togalaau. E masani ona faaopoopo pe a toto i totonu o se lua po o se paluga palapala. Ona o lona gafatia e taofiofi ai le susu, o le hydrogel e faigofie tele mo i latou e le mafai ona masani ona faʻaaoga vai.

O le gel e faigofie lava ona faʻaoga, e mafai faʻaaoga i le faʻagogo ma le susu. O vai malulu e vave ona galo le masusu tele pe a uma ona faʻasusu ma tuʻuina atu i laau toto. E fautuaina e le au atinaʻe le faʻaaogaina o se gel paʻu mo le fafie, ma faʻaopopo i totonu o le togalaau i se pepa malogo. O le faʻatusatusaga o le a faʻalagolago i le tele o mea:

  • tulaga o le palapala;
  • tulaga totoina;
  • taimi faʻavaivai.

Mo se taimi umi, o le a faʻafefe ai le vai i le hydrogel ma tuʻuina atu i laau toto. Ina ua maeʻa le aso, na ia faʻavae i ammonia, vai ma carbon dioxide, ma e leai se isi mea i totonu.

Hydrogel ma aquagrunt - o le a le eseesega?

O le tele o kamupani gaosi oloa o lenei oloa i le pito i luga o lona lauiloa na amata ona maua ai se meafaigaluega ese. E leai se mea e fesoʻotaʻi ma le hydrogel. O se isi lanu lanu e taʻua o le "vai laʻau" ei ai foliga matagofie ma e manaʻomia tele. O loʻo maua le meafaigaluega i ituaiga eseese, lea na o se mea teuteu e faia. Afai e faʻaaoga sese i le paluga o le eleele, o le a na o le afaina ai o le lanu lanu.

O le faʻalauiloaina o faʻasalalauga e masani ona tuʻuina atu faʻamatalaga sese, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaaoga le eleele vai i lona mamanu lelei mo le totoina o fatu. O tagata faʻatau e faʻafefeteina i le malulu ma na o le afaina ai o latou fugalaau ma fatu. Mo lenei mafuaaga, e tele iloiloga le lelei e uiga i le hydrogel na amata ona aliali mai. O le toʻatele e faʻafefeteina i le eleele vai, faʻaaogaina le saʻo, o le mea mulimuli o le taunuuga mulimuli e leaga.

A e faʻatau se vai vai poʻo se sukalola, e tatau ona e mafaufau mo ituaiga ituaiga laau o le a faʻaaogaina. Latou te talafeagai mo nisi laau, ae o loʻo i ai ituaiga meaola leaga. E sili ona lelei le faʻaogaina o mea uma e lua i le tuufaatasiga ma le paluga eleele, ina ia lagona ai fugalaau i lo latou siosiomaga masani. E leai ni meaʻai e maua mai i le vai malulu po o le eleele i ona foliga mama, o le mea lea e le mafai ai ona fatuina tulaga talafeagai mo le atinaʻeina o le fugalaau.