Faatoaga

Paʻu: suamalie, maloloina ma matagofie!

O lenei lauulu lauulu mumu-lauulu e faʻamaonia atoatoa lona foliga mai i le la e uiga i meaʻai ma vailaʻau. O le salu o se mea moni lava o se meaʻai fua tele. Mai ia mea e mafai ona e kuka ai soupasi, meaʻai autu, meaʻai vevela, meaʻai ma vaiinu! O le a le aoga ma le auala e teu lelei ai le ukeni ina ia aua nei maumau ana meatotino i le umi e mafai ai, faitau i lalo.

Uulu lauulu sinasina

O le lanumoana e mamao mai le pau o le laka. E i ai foi lanumumu, lanumoana, lanumeamata, kulimi ma lanu paʻepaʻe! I le auala, o le aga masani o le faʻaaogaina o le pauka o se faailoga o Halloween e fesoʻotai ma se tala Irish. Fai mai o ia, o le tasi tagata e igoa ia Jack ua fealualuaʻi faataamilo i le lalolagi ma faatalitali mo le Aso Faraile, e susulu atu ai lona ala i se fasi malala na natia mai le timu i totonu o se pauka. E silia ma le tasi, o le pauki na pauu i le Guinness Book of Records. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai le mamafa o le mamafa o le pauka - 513 kilokalama, lea na totoina e Jerry Chekton mai Penisilevania.

Meatau aoga o le pauka

Afai tatou te talanoa e uiga i le aoga o le pamu, ona o le tulaga masani o vitamini o le vaega A, E, C, B1, B2, B5, B6, PP, o loo i ai ni vitamin taua se lua ma e le masani ai, e pei ole T ma K. Vitamin T e tatau mo o tatou tino ia faʻatonutonu lelei le metabolism, ma le vitamini K - mo le totoina lelei toto. I nisi ituaiga o elekeni, o Carotene e lima taimi e sili atu nai lo kāloti, o lea e sili ona aoga mo le puipuia o faafitauli o le vaʻai. Ma o le pumpkin e 90% le vai, e maualalo le kalori ma e mauoa i le fiber.

Paʻu kulupulu o loʻo i totonu o le cucurbitin, lea e mafua ai le ogaoga o le pa i le tino. Ma latou te aofia ai foi se aofaiga tele o polotini e tutusa ma mea o loo i totonu o aano o manufasi. I le auala, o laʻau fugalaau e aina foi. E masani lava ona faia lenei mea i Italia: o fugalaau fugalaau e kuka i le paluga ua manatu o la latou masani masani.

I le avea o se vaega o le pauka, e lua fualaau taua ma e seasea mauaina, e pei ole T ma K. Vitamin T e manaʻomia mo o tatou tino e faʻatonutonu ai le metabolism lelei, ma le vitamini K mo le totoina lelei toto.

O le salu ua mauoa i le fiber Palukin fatu 5 taimi sili atu i le pamu nai lo le koko

Lauga laulau papapu

E tusa ma le 20 ituaiga o kuluka, e ese mai le tasi i le isi i le lanu, foliga o le fua, fua. O loʻo i ai mea teuteu, meaʻai ma le 'aina o pika. Vaevaega e fevaevaeaʻi e tusa ai ma ituaiga o meaola: fualaʻau tetele, paʻu paʻu ma paʻukeke.

Paʻu "Spaghetti"

Atonu o le mea sili lea ona taua. O le fua e oʻo atu i le 1 kg, pe a oʻo i le pula, e i ai se lanu lanu meamata, ma pe a oʻo i le kulimi. O le paluga spaghetti ei ai le beige hue ma o loʻo i ai se manogi malosi o le vanilla. O le uiga ese o lenei paukini o le maeʻa lea o le tino, e foliga mai e malepe i totonu o paʻu taʻitasi, lea e foliga ai pei o le spaghetti.

Palu "Muamua"

O fua o lenei ituaiga elekeni e mafai ona oʻo i le 6 kilokalama. O le paʻu i le Premiere e mafiafia, e iai lanu lanu meamata lanu meamata. O le tino o lenei ituaiga o le lanu samasama, suamalie ma lelei. O le taua o le Muai Muamua o le vave lava, e puipuia i le maualalo o le vevela, e maualuga lona fua.

Pumpkin Aport

O loʻo i ai sona foliga lapopoa. Lanu-moli-samasama e aunoa ma se mamanu. E oʻo atu i le 7 kilokalama i le maeʻa o le matua. O lenei ituaiga o paka ua maeʻa le suamalie o loʻo i ai se manogi suamalie ma suamalie. E fetaui lelei mo na tagata fai togalaau e mananao i se togalaau faʻapitoa, e pei o Aport ei ai sina tamai vaomatua ma pupuʻu pupuu.

Paʻu "Spaghetti" Palu "Muamua" Pumpkin Aport

Paʻu "Arabat"

O se ituaiga masani o paluka nutmeg. O lenei laʻau eletise-o le palaka ua i ai le palanikeke lautele, lea e paʻu i le pito i luga. O le mamafa o le mamafa o lenei ituaiga e tusa ma le 7 kilokalama. O le paʻu o le pago Arabat e faigogo ma pala, o loʻo i ai se lanu samasama-samasama. O le pulupulu, i se isi itu, o le mafiafia ma le pala, o lona gafatia o se mea malie ma suamalie.

Paʻu "Goa"

O le igoa e tautala mo ia lava - o se pamu tele. E le o se mea e ofo ai, aua o fua o le lapoa e oʻo atu i le 180 kilokalama. Valivali e mafai ona samasama pe moli lanumeamata. O le tausiga o lenei ituaiga o mea e tele lava, aua o le tele o le fetus e manaʻomia le faʻaeteete ma le totoa. Ae o le tofo o le Giant e tatau ona aluese, aua e suamalie e tusa lava pe foliga mai.

Paluka teuteu

E tatau ona ou fai atu ni nai upu e uiga i le teuteuina o kulimi, lea e le o 'ai, ae maua ai latou faʻaaoga lelei i le olaga i aso faisoo. Lagenaria. O lenei elekeniki o le eletise e le lauiloa mo ana meaʻai, ae mo le mafai ona faʻaaoga fua o fualaau 'aina e pei o ipu. A maeʻa le ono masina o le teuina, e matua leai lava se susu, e malolo le peel, ma ua saunia le uka e fai ituaiga uma o tufuga. O le foliga o le fua e matua eseese lava ma e mafai ai ona faia ni ipu mai i taimi uma: fagu, vai, pulou ma se keli vaiti, polo ma oval mo papatusi. O cookware e faia i le pumpkin e mama, malosi ma tumau. Ma i le Latina Latina, o vaʻa feʻai - o Kalebasia ma mea fai musika - maracas ma puʻu. O tagata Peruvian Initia e le gata ina fiafia i le 'ai o le uka, ae na latou faaaogaina foi e avea ma se fagu mo le taʻeleina o tamaiti i totonu, faapea foi ma le tino mago ma lalagaina mai ai.

O le suauʻu o se tasi lea o uluai fualaau faisua lea na fesoasoani i le faʻaalia o le ata o le vaneina o mamanu i fualaau faisua ma fualaau - vaneina. O vases na faia mai ia mea, ona o lenei mea na tutupu aʻe i ni tulaga faʻapitoa. Ma i Saina, o laumei elekene sa lauiloa tele, lea e lauiloa tele lava. Afai e te manaʻo e toto ni kulimi teuteu i lau togalaau, ia manatua e fautuaina e totoina i latou mai ituaiga eseese. O vailaʻau o loʻo i totonu o nei meaola, e taʻua o le cucurbitacins, o mea inu ma oona i le tofo. O le totoina o le pumpkin teuteu i tafatafa o le meaʻai, e mafai ona faʻaaogaina, ona faaopoopo ai lea o se pa'ū o le oona i le laulau o elekene.

Afai e te manaʻo e toto ni kulimi teuteu i lau togalaau, ia manatua e fautuaina e totoina i latou mai ituaiga eseese

Faʻau vane Paʻu vailaʻau Paʻu moli

Totoga: Paʻu oona

O le kapari pasi e sili atu ona maloloina nai lo le suamalie, e ui lava e itiiti ifo i le tofo i le leai.

Meaʻai

  • 1 kg o le pauka;
  • 5 g o le citric acids;
  • 800 g gaʻo;
  • afamoni.

Kuka:

  • O laʻu uke, aveese le pi ma fatu. Matou te tipi i totonu o pusa pe tusa ma le 2x2x2 cm. Sulu le 200 g suka i luga ma tuʻu i le malulu seia oʻo ina sasaa le pulu.
  • Matou te tuu le uka i luga o le afi ma faʻafefete, faʻavevesi pea. Susū, tata le sua. Liligi le tasi ipu vai suamalie i le suka o totoe, faaopoopo le acid citric ma kuka seʻia oʻo ina solo le suka. Matou te sasaa atu lenei sipuni i le paukini, faʻavevela le afi ma kuka seʻia oʻo ina manino le pumpkin ma o le syrup e mamafa.
  • Matou te maua le pumpkin, faʻamago, fufuluina i le kinamoni, paʻu suka po o le vevela. Tuu i totonu o se pusa ma teu oloa i le vevela o le potu.
Lisi le paukini Fafasi i le suka Palokiniki Candied

Vaʻai foi i se fua auʻiliʻiliga mo paʻu lole.

E faʻapefea ona teu lelei le kulimi

Ua e seleseleina, ma o lenei ua ia te oe le galuega: ia tausia ma le saogalemu le pumpkin ina ia le pala ma e le matutu, ma ia taofia uma meatotino aoga mo le umi e mafai ai. O le mea moni, o mealilo o lona teuina e faigofie lava, aua o lenei fua, faʻafetai i lona pulu mafiafia, o loʻo i ai le gafatia e faʻamalosia ai le soifua mālōlōina ma faʻamafanafana mo uiga umi. O se mea iloga o le pauki mai isi gourds o le maualuga lea o meaʻai e maua i le pauka pe a uma ona aumai mai le togalaau, ma o le a taoto mo le isi 35-40 aso. A maeʻa le aoina, o le pauka o loʻo aofia ai le tele o le suka, lea e faʻamalūlūina pe a uma ona teuina, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka, ma o fua e suamalie. O le mea lea, ia e onosai mo ni nai masina, faʻagalo e uiga i le uka. Tuu oe lava ia e sili atu le lelei!

Lima tulafono taua mo le teuina o le elekeni

1. O le salu e mafai ona tupu atoatoa i totonu o le fale, e le pei o le suamalie. Mo se faʻataʻitaʻiga, i lalo o le moega, o loʻo i ai mea taua mo le teuina o suauʻu - o le pogisa ma le mago, ma se mafanafana mafanafana e talafeagai. Ae peitai, ia faaeteete: ia aloese mai le malamalama i luga o le uka, ia ufiufi i soo se ie.

2. E mafai ona teuina le paʻu ile fale i le vevela o +8 +12 tikeri, lea e mafai ona faʻalauteleina lona ola ola mo le tasi ma le afa tausaga.

3. Ia mautinoa o le a le faaleagaina le palukiniki, faasolosolo, ao le i teuina le siʻusiʻu - aua le tipiina le aʻa e puipuia ai le pala o le fua.

4. Taʻu le paukini i luga o 'au ma taumafai e taofi fua mai le paʻi o le tasi i le isi.

5. Afai e te maua ni paʻu pala i luga o le uka, aveese le tino i lenei nofoaga i se taimi vave e mafai ai. A uma lena, togafiti le tipi i le mumu o se moligao po o se moli: o le a fufulu ma faamamago le nofoaga na faaleagaina. Ae ia manatua a maeʻa lenei faʻatinoga, o le a taoto le paukini mo le silia ma le lua vaiaso.

Pe a teuina lelei, e mafai ona taoto le paukini mo le silia ma le tausaga

Halloween, na sau ia i matou mai Sisifo ma le fiafia i le aso fiafia, na ia tuuina atu i le pumpkin se isi faamoemoega, ma avea ai ma autu mo le fatufatuaʻi i afiafi o afiafi. Ae ui i lea, aua nei galo le uluai ma le taua o le pauka, na faʻaaloalogia eo tatou tagata talu mai aso anamua. Palu, muamua lava, o se faailoga o le umi o le ola, fiafia faaleaiga ma le manuia. E leai se mea e talitonuina ai afai o le fale e i ai se fualaʻau, o lona uiga o le fia aai mo i latou e nonofo ai e le matautia. Faitau tu masani ao matou augatuaa, faaaoga meaalofa a lo matou fanua ma le faʻaaloalogia tatau ma o le ae le nofo lelei i le soifua maloloina.

Punaoa - GreenMarket Blog