Isi

Vailaʻau tipisi i luga o le suavai

Mo ni nai tausaga ua matou totoina se togalaau i totonu o le atunuu. Ae o le tausaga lenei, o le tele ma le maualuga o le fua o le seleselega ua matua taua lava. Na fautuaina e tuaoi o le faʻapalapalaina o le eleele i le selu. Tau mai ia te aʻu, e mafai ona faʻaogaina le fulufulu solo pei o le fuluʻi?

Soʻo se faʻatoʻaga taʻitasi e iloa lelei o le seleselega lelei e mafai ona maua i luga o eleele lelei. O le mea lea, ia sauniuni ma le faaeteete mo le amataga o le vaitau o le tau mafanafana, fafagaina o lau nofoaga. I aso nei, e tele naua suiga fou i totonu o le fanua o fomaʻi, ae o metotia tuai ua leva foi ona faʻaaogaina faatasi ai ma vailaʻau faʻaonapo nei ma e leʻi uma lava. O se tasi o nei metotia o le faʻaaogaina lea o le sawdust.

E masani lava, o tagata o loʻo nonofo i le mafanafana e fia iloa pe mafai ona faʻaogaina le sawdust e pei o se faʻala. E manino le tali - e le gata ina mafai, ae e tatau foi, aua o le vao, o le mea moni, o se mea e mama. O le mea autu o le saunia tatau lea oi latou aʻo leʻi faʻaaogaina. E le gata ina faʻamalosia ai le eleele, ae faʻapena foi ona sili atu ona matala ma avea o se mulch matagofie. E le gata i lea, e faigofie ona maua mai le itu tau tupe.

Le faʻaogaina o le sawdust e faʻamafanafana ai le togalaau

E le fautuaina le aumaia o le selu i totonu o lona tino mamanu i moega o togalaau, talu ai ona latou faʻapalapalaina tele le eleele. I luga o sea eleele, e tele lava laau ola e le ola. E ui i lea, o le faʻafetai i le faagasologa o le felafoaʻi solo o le eleele ua tumu i le okesene. Ina ia faaitiitia le eletise, e tatau ona saunia lelei le fugalalaʻau:

  1. Liligi le saito fou i totonu o le lua sauni.
  2. Fafasi i le lime i luga.
  3. Tuu le pala mo le itiiti ifo ma le lua tausaga.

Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le pala, faaputuputu faatasi ai ma otaota ua faguina i le otaota otaota o le vai e aunoa ma se fefiloi o mea tau fale. A pala le sawdust, latou te faʻamamaina le eleele, faʻasalalau i autafa o moega.

Fertilize with sawdust e sili atu i le afa muamua o le taumafanafana, ina ia oʻo i le taimi ua maeʻa maeʻa. Afai e faʻaaogaina le faʻaaogaina i le faaiuga o le taumafanafana, o le vai mai fafie faʻamafuna e le mafai ona faʻaalu lelei ona o le faʻalauteleina o le susu i le taimi o timuga.

Le faʻaaogaina o le sawdust e pei o le mulch

Sawdust e avea o se mulch lelei mo fua eseese, e le gata i le togalaau, ae faapena foi i le togalaau. E mafai ona vave faʻasalalau solo vao i luga o moega ma se laulau 5 cm, ma e tatau ona saunia muamua ia mea fou. Ina ia faia lenei mea, tuʻu i fafo i luga o maʻa, faʻafeiloaʻi ma le urea pe tusa o le vaega lenei: 3 pakete o le sawdust - 200 g Urea. Ufiufi le faaputuga i se ata i luga ae alu mo le 2 vaiaso. A maeʻa le taimi atofaina, o le a saunia le sawdust mo le faʻaaogaina.

O laʻau o le kulumu-laʻau e mulimulitaʻi ma se paʻu mafiafia - e oo i le 20 cm.

O le mulimulitaʻi i le sawdust o le a faʻatagaina ai le faʻaitiitia o le faʻafefeteina o moega, talu ai o le a le vave faʻavaveina le susu, ma o le a faʻasaoina le faʻavalea o le palapala. E le gata i lea, o le i ai o le mulch i le vavae o le a avea ma faʻalavelave i le tuputupu aʻe o vao.

Sawdust i greenhouses ma le faapalaga

O le sawdust Rotated e faʻaaogaina i moega mo le gaogao i le tautotogo poʻo le autumn ina ia faʻavaveina ai le faʻamaina o fatu. O ia ituaiga eleele e sili atu ona vave mafanafana. Mo le faʻamanuiaga sili atu, o loʻo faʻafefiloi ma meaʻai, na faʻapena foʻi ona pala.

E lelei lelei le faaopoopo i le faapalaga. I le taimi lava e tasi, e tatau ona latou pala i le gasologa o le tausaga ina ia sili atu le ola maloloina o le faapalaga.