Laʻau

Faamatalaga auiliili o le lilac masani

Faʻafefeteina vulgáris na faʻaliliu mai le Latin Latin Lilac - o se togalaau lauiloa a le aiga Maslin.Na muamua aumaia i Europa i le 16 seneturi, ma sa faigata.. Ae ina ua mavae ni nai tausaga, sa matua lauiloa lava le laau. O Lilacs sa fafagaina i soo se mea faafetai i ona manogi manogi ma greens.

Faamatalaga ma uiga

Lilac - o se laau totino lea e mafai ona oʻo atu i le 3-8 mita le maualuga. Lea faigofie e faigofie, 3-11 centimita le umi ma 2-9 centimita lauteletusi i le pito i luga ma petioles e oo atu i le 3 inisi le umi. O laulaau e tumau pea lanu meamata i lalo o le kiona i le taumalulu i le itu i saute ma oʻo i le ogatotonu o latitudes.

Lulu masani e fuga

Inflorescences e aofia ai ma fugalaau laiti e sau i lanu eseese ma lanu: lilac, viole, ma paʻepaʻe. E fuga mai ia Me poʻo le amataga o Iuni. Mamanu mai le 2 i le 4 vaiaso. I le tulaga o fugalaau, o pusa fatu ua faia. Afai e te tatalaina le atigipusa, e pauu fatu i le eleele ma ona o le i ai o le apaau e mafai ona salalau i luga o mamao.

O le lilac ulu e tupu naʻo Europa, Asia ma motu o Iapani. Lilac - laau toto. Sa ola Rurubu seia oo i le selau tausaga.

E i ai mataupu pe a oʻo atu i le 130 tausaga o le vao.

O ituaiga eseese o le lilac

O le a le ituaiga sili o le lilac? O lenei fesili e faigata ona tali, ona e matagofie uma ituaiga i lona lava ala. O le sili ona taʻutaʻua oi latou faʻatasi ma ata ma faʻamatalaga o loʻo lisi atu i lalo.:

Taatele

Lalac masani

Laʻau e mafai ona ola e oʻo i le 6 mita le maualuga. O laʻau o lenei ituaiga e foliga mai i le fatu, lanu, mafiafia lanumeamata. O fugalaau e lilac i le tele o lanu ma maua ai se manogi manaia lelei. O le taimi muamua e amata ona fuga i le fa tausaga.

Lilac masani le malulu, e faʻafefe foi i taumafanafana māfanafana. Aua le tipi i le eleele. Faʻalelei i luga o eleele leaga. O loʻo aʻafia vave le aʻa, lea e mafai ona faʻalavelave i isi laau toto lata ane.

Hungarian

Hungarian Lilac

E ese mai isi ituaiga i lona laʻitiiti laʻitiiti ma lona pulou papa. O le pale o se mea eleelea ona o moli o lanu uliuli ma lanu uliuli. I luga o laʻau, o lau elliptical e tupu tele.

Fugalaau o le Hungary ituaiga lanu violē-violet ma le lalac malamalama, foliga o le logo e pei o se tui umi o le corolla. O le manogi o fugalaau e matua tumu.

Faʻasaʻo

Lilac Wilted

Laʻau faʻamalosi e oʻo atu i le 3 mita le maualuga. O fugalaau e laiti, mumu-lanu piniki, ei ai se manogi manogi manaia. E fuga mai mo le 3 vaiaso i le vaiaso mulimuli ane nai lo Hungary. O se tasi o laau sili ona tuai ona tupugo. O le pa'ū e faʻamausali i tulaga o le taulaga ma faʻafefe faigofie ona faʻafefe le gaʻo.

Peresia

E iloga i lona faʻatusatusa. Ona o le laʻititi laʻitiiti o loʻo faʻaogaina ai lenei ituaiga ma le fiafia ile mamanu.

Peresia Lilac
Persian mumu

E oʻo atu i le 2.5 mita le maualuga o le laau, ae ua manatu o se ituaiga e vave ona ola., talu ai i le tausaga e tupu ile 40 simita. O auʻau o le vao e lamolemole, faʻanoanoa. Tuʻu faʻamalosi, faʻaloloa. O le laau e amata ona fuga mai ia Me poʻo Iuni. Fugalaau e eseese lanu: lanu viole, mumu, lanu viole, paepae ma le piniki. Latou te maua se manogi manaia.

Sulu poʻo le lauulu

Lilac Shaggy po o Hairy

Na faʻaulufale mai i isi atunuu mai Saina ma Korea. O laulaau o lenei ituaiga laau toto ei ai se afu i lalo ifo. O fugalaau e tusa ma le tasi le centimita le lautele, lanu piniki ma le paʻepaʻe. Mamanu 20 aso pe a uma le masani.

Broadleaf

Lilac Broadleaf

Tuʻuina atu o ia lava ma ona lau lapopoa, lea e lanu mumu i le tautoulu. Ua toto le laau i ni nai aso nai lo le masani.

Himalayan

Himalayan Lilac

E mafai ona maua i le Himalaya i luga o le sili atu i le 2,000 mita i luga o le sami. O lenei ituaiga o laau toto e tupu i vai susu, lata ane i vaitafe mauga. E totō le laau, ma le malulu. Vaʻaia se vao i le maualuga o le 4-4.5 mita. Himalayan ei ai sona tofo faapitoa. 

Faamalologa meatotino

I totonu o tagata faʻapitoa, faʻaʻau, fugalaau ma laʻau e faʻaaogaina i le tele o maʻi.

Lauti tipi fuga e mafai ona fesoasoani i le malulu, pala, fatu fatugaʻo, ma e oʻo lava i le gasegase. Talu ai o le lilac ei ai sona aafiaga antipyretic, e faʻaaoga foi e faʻaitiitia ai le vevela.

Lilac tii e aoga mo le malulu, tuberculosis pulmon, fatu fatuga ma manava manava

Mo le ulu e te manaʻomia le faʻapipiʻiina o se lau laau i le tino, occipital poʻo luma o se vaega o le ulu ma o le a paʻu le tiga. O laʻau foi ei ai se faʻamalologa o manuʻa.

Le faʻaogaina o laau i togalaau faʻatoʻaga

E masani ona faʻaaoga i le togalaau togalaau. E foliga mai e sili atu le matagofie o laau i le laufanua e tasi i luga o le mutia. E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a le lilac fausia ai puipui, alala. I le totoina o se vaega, e mafai ona leiloa i totonu o laau tetele, ma e mafai foi ona mafatia ona o le leai o se malamalama. E le totoina foi le laau i tafatafa ane o vaituloto, talu ai e le foliga mai i tafatafa oi latou.

Lilacs e masani ona faʻaaogaina o ni puipui.

Lilacs e masani ona totoina i lalo o faamalama., i tafatafa o le puipui poʻo le nofoa.

Le faaaogaina o lanu i le cosmetology

Ona o le mea moni o fugalaau e faʻamalieina le mumū, faʻaitiitia le mumu, faʻafefe ma faʻamaluluina le paʻu, e masani ona faʻaaoga i le cosmetology. O gaʻo, lotions, tonics ma le tele o isi mea e maua mai fugalaaufaamoemoe mo le tausiga o paʻu o foliga, tino ma lima.

Ona o lona manogi tulaga ese lilac e faʻaaoga foi i le gaosia o mea manogi ma manogi.

Faaiuga

O le lilac na faaigoaina i le tasi o tala o tala anamua anamua a Eleni - o fusi o Syringa.

Lilac - o se laau matagofie, e alofagia e le tele o fai togalaau. E faʻaaogaina e le gata i park parking, togalaau ma nofoaga e fai ai tafaoga, ae faʻapea foi i le cosmetology.