Fualaau aina

E faʻafefea ona fafaga le eggplant aʻo faʻalauteleina le fugalaau ma i le taimi o fualaau aina i le laufanua lauʻeleʻele, lauʻeleʻele

Auala e fafagaina ai eggplants ia Aokuso mo se seleselega mauoa

O loʻu atunuu e lautele, ae o tulaga maualuga o se vaega tele e le fiafia i le faatoaga. Southerner eggplant, o se tasi o le aiga o le nightshade, e matua vevela lava, o se vaitau ola umi. E le masani ona maua i togalaau ma togalaau i le teritori o Rusia tutotonu.

Ina ia mafai ona maua le taimi e toto ma selesele ai lenei fualaau aina, ona liliu atu ai lea o fualaau aina i ni metotia eseese: muaʻi totoina laau mo le toe totoina i eleele matala pe ola i totonu o se kiona, ia saunia lelei tausiga e le mafai ona faia e aunoa ma le faaaogaina lelei o le fugalaau. O se seti o fua faʻataunuʻu e mafai ai e oe ona ola ma fua vave fua, ma faateleina le fua.

O le mea lea, latou te le gata na o le isalaʻelu, ae tele foi isi fualaau faisua ma fua. O se mea taua e malosi ma lelei le laei. Afai e te iloa le auala ma le taimi e fafaga ai fualaau aina, o le maualuga o le gaosiga e faʻamaonia.

E masani lava o le mafuaaga autu e le mafai ai ona tupu le isiliʻelu (pe leai foi, o fualaau aina e leai se taimi e selesele ai) e le lava meaʻai. E faia i se mea le lelei pe i le le mea sese, faatasi ai ma le tele o mea taumafa o fualaau aina e itiiti ma latou te ola laiti. E taua le matauina o le fua o meaʻai. O le mea lea, faatasi ai ma le sili atu o le nitrogen, o le a ola aʻe laau vao i le leaga o le fuaina.

E faʻapefea ona e malamalama e manaʻomia e le isalaʻelu se laʻei pito i luga?

Faatasi ai ma le le lava o le vevela

Eggplants e le lava i le nitrogen ei ai laʻau laititi, o latou fatu e paʻu, ma o le a latou paʻu i le tele o taimi. E telegese le fua o le fua, ma o mea e mafai ona suamalie e laiti tele ma e le o lelei i luga o le ala. Ina ia mautinoa le maua mai i lenei tulaga, o le faʻaleleia o meaʻai faʻasamalosi o le a manaʻomia, i lenei tulaga e sili atu le urisa

Faatasi ai ma le le lava o le potassium

Afai e le lava le potassium i totonu o le palapala i luga o le faʻasalaga o le isalaʻelu, o le atinaʻeina atoa o le a faʻagesegese, e aliali mai lanu enaena i fua. E manino lava o loʻo i ai se taufaʻatau e leiloloa se vaega taua o le seleselega. Ae maise lava o laau e le maua le potassium i le tau malulu. Fafaga i pefu o le a fesoasoani. Ua salalau solo i le vaigogo i laau toto i le fua faatatau 200-300 g i le 1 mita poʻo le faʻaaogaina o se faʻapofuʻu o le apa, o le auiliiliga o sauniuniga o le a faʻamatalaina i lalo.

Faatasi ai ma le leai o ni kopa

Afai e maua e laulaau le lanu, o le pi, ma le tele o le taimi e toetoe lava o mea uma e lele solo, e leai ni fuamoa o le laau. O le atinaʻeina o le aʻa o loʻo faʻaitiitia, o le tuputupu ae o le aganuʻu i lona tulaga lautele o loʻo faʻasaina, o nai fatu ma ovaries, i le faasologa, o fua o loʻo i ai nei e tupu tele lemu. Ina ia faʻamaopoopoina le maualuga o phosphorus i le palapala, o le faʻamalosiina o mea e maua mai i le phosphorus o le a manaʻomia, masani ona faʻaaogaina le superphosphate.

E faʻafefea ona fafaga lelei le eggplant

Fertilizing ei ai ona lava uiga:

  • E tolu auala: fatuina o le faʻafefiloi i le eleele i foliga vevela, faʻafeinu poʻo le pulumuina i se vaifofo.
  • E taua le faʻafeinuina o laau aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se faʻala.
  • Mo le pulumu, e saunia se vaifofo maualalo, ma e tatau ona faia i taeao po o afiafi, pe a leai se faʻaaliga i le susulu o le la. O lenei laei pito i luga.
  • Pe a faʻaaogā le laʻei o luga o le vai, e tatau ona sasaa i lalo o aʻa, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma lau. Afai e tupu lenei mea (aemaise lava pe'ā faʻaaogaina le nitrogen-containing ma le fugalaʻau), fufuluina ia mea mai lau ile vai mamā ma lelei i le vave e mafai ai.
  • I le avea ai o se ofutino pito i luga, o faʻalapotopotoga uma e lua o loʻo faʻapipiʻiina ma faʻaaogaina faʻamalosi (mineral fertilizers) e faʻaaogaina (faia e tusa ai ma faʻatonuga), faʻapea foi meaʻai e saunia e tusa ai ma fautuaga a le au faifaatoaga fualaʻau. E lelei foi le suia o ia mea.

E fia taimi ma taimi e fafaga ai eggplants

O luga o laei e aoga i le isalalala pe afai e saʻo mea uma (faʻasalaga o le vailaʻau) ma i se taimi talafeagai (faʻatumuina le paʻu o elemene manaʻomia i nisi vaega o le atinaʻe).

Muamua fafaga e tatau ona fai pe a lava le malosi o laau talavou. E faia lenei mea i se "tausaga o le gafa." Faʻaopopo soʻo se mea faʻapitoa e faʻaaogaina ai minerale, e sili atu ma le maualuga o le nitrogen, lea o le a mafai ai ona totoina fatu laau toto. I lenei tulaga, pe a uma ona faʻavasegaina, o le a toto vave vave le eggplant ma tupu.

Fafaga lua talafeagai pe a uma ona faʻavasegaina i se nofoaga tumau o le tuputupu ae (lauʻeleʻele poʻo le avanoa avanoa). Ina ia fesoasoani lelei i le atinaʻeina o aʻa, ia aʻafia i tulaga fou ma faʻamalosia le faʻamaʻi, faaopoopo faʻamalolo-phosphorus fuga.

Le amataga o le fuʻa - taimi mo le laei pito tolu. O fualaau e maua ai le tele o fugalaau e leai ni mea, o lea e tatau ai ona e faia le mea sili e te faateleina ai le numera o fugalaau e mafai ona nonoa fua i le lumanaʻi.

O lea la, na amataina fua, ae aua le amanaia le fafaga. Ia mautinoa ia fafaga mo le fa taimi i le taimi o le fualaau taumafa, lea o le ai ai se aafiaga lelei i le tele o fua. Lalo o le a matou taʻu atili atu ia te oe mea uma i le faasologa.

Fafagaina o le isalaʻelu pe a maeʻa pe faʻapipiʻi i le eleele

E faʻafefea ona fafaga le eggplant pe'ā uma ona faʻapipiʻi i le eleele

O fualaau e totogo e fausia ai se aʻa malosi ma sili atu ona mautu. E le o se mea e tatau ai (e mafai ona e faʻapipiʻi i le va), ae e manaʻomia. O lenei mea o le a matua faʻaleleia ai le lelei o laau. O le faʻaleleia atili lea e faia pe a oʻo i se mea e sili atu le vateatea po o se fanua faʻasaina, lea o le a le gata ina maua ai aʻa i le aganuu, ae ia maua ai foi se seleselega tele.

A maeʻa ona piki pe faʻapipiʻi i le eleele, e tatau ona fafaga le eggplants ma elemene e fesoasoani i le alualu i luma manuia ma le faʻamalosia o aʻa. E manaʻomia le falulaʻau-phosphorus faʻatoʻa (superphosphate 1 tbsp + potassium tiso 1 tbsp i le pakete vai): sasaa le vaifofo i lalo o le aʻa.

E faʻafefea ona fafagaina le eggplant aʻo fufulu

E faʻafefea ona fafagaina le eggplant aʻo fufulu

Mo laau totoina, o le ofuina pito i luga e taua. Mo le fufuluina o le alualu i luma, e tatau ona faʻaaogaina fertilizers pe a ma le tolu vaiaso talu ona faʻavasegaina i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe. I le taimi nei, o fugalaau e aliali mai, ma o le laau e sili ona faigofie ona gaosi meaʻai.

E aoga le fafagaina o le isalaʻelu i le taimi o fugālaʻau ma faʻalavelave faʻasamaʻi. E talafeagai, mo se faataitaiga, "Seleselega", "Mortar" ma isi mea faapena. O le a latou tuʻuina atu laau toto ma le tele o meaʻai e tatau ai, e saofagā ai i isi faʻaaliga o le ovary.

O faʻamaʻiina e mafai ona e saunia oe lava, tuu atu le fiafia i le gaʻo. Laʻau talafeagai e faavae i luga o le mutia lanumeamata fou.

E le faigata le saunia o togalaau aina:

  • Matou te tuʻuina se falaoa lapoa i luga o se laufanua lanuʻe, faʻatumu i le tasi vaetolu o papatusi lanumeamata (e mafai ona avea ma vaovao, pulou, vao na aoina mai le fasi fanua), sasaa vai i le pito i luga, ia fautuaina e ufiufi.
  • Tuu uma mo le 7 aso.
  • Tatou te faʻaaogaina le concentrates 1:10 i le vai ma le vai ia laau totő: se pakete e 4 vao.

Faʻapipiʻi faʻapipiʻi meaʻai mo le isalaʻelu i le taimi o le fugalaau

O vailaau nei e aofia ai le tele o elemene aoga:

  • Liligi pe tusa ma le fa kilokalama o le laumei lanumeamata, 5 lita o mullein fou ma le 200 g o fafie laupapa i totonu o le 50-lita lita.
  • Maualuga i le vai, ufiufi ma se tapuni ma tuʻu sau mafanafana mo le 7 aso mo le faʻamalosi.
  • Aʻo leʻi faʻaogaina, tatou te faʻaaogaina le concentrate i le vai i se fua faatatau o le 1 i le 3, tatou te faaopoopoina le 1 lita o le fofo o galuega mo laau taʻitasi.

O le a le mea e fafagaina ai?

E faʻafefea ona fafagaina le eggplant aʻo togafitiga ovary

I le amataga o le fualaau aina, e tatau ona e taumafai ina ia maua ai le mamafa o le eggplants: i le taimi nei e taua le fafagaina o falai fufulu, e taua faapitoa i le malulu ma timuga. Matou te ofoina atu le tele o filifiliga mo le fafagaina, o lona aoga na tofotofoina lelei:

  • I le 10 lita o le vai mafanafana, faʻamafola le lua punetini o le superphosphate ma le masima masima.
  • Pe i le lava lava voluma o le vai, faʻamafe 1 le sipunifi o le potassium sulfate;
  • o se fofo o le 2 sipuni tele o le nitroammophoska e talafeagai foi;
  • e mafai ona e ave le 70 g urea ma superphosphate ma faaopoopo le 20 g o le potassium chloride.

O le faʻaaogaina o soʻo se fofo taulima o se pakete o vao vao 4-6.

Manatua: pe a maeʻa ona faʻaofuofu i luga o le mineral, e le mafai ona e faʻaaogaina le seleselega mo le 3 vaiaso.

Fafagaina e faʻavae i luga o se fofo o mullein poʻo ni moa moa e lelei tele i lenei taimi.

Auala e fafagaina ai eggplants i le taimi o fualaau aina i luga o le eleele

O laau totō e ola i fanua tatala e matua le puipuia mai vanu o le tau. Mo le atinaʻe masani ma le tupu, tuputupu aʻe i faʻamaʻi ma meaola faalafua, e tatau ona faʻaauau ona tuʻuina atu meaʻai.

Mafaufau i ni nai filifiliga mo le fafagaina:

  • I totonu o le falale 100-lita, sasaa le 0.5 lita o le fugalaau Effekton, ma faʻatumu le vaega atoa o le vai i le vai, faʻaoso ma sasaa le 1 lita o le tali i lalo o laau taʻitasi.
  • Matou te saunia se mea faʻafefiloi mago: 5 kilokalama o gutu vaʻai (vao vao, vao, uila), se pakete e lima-lita o mullein fou ma le afa afa o fafie. Faatumu i le 50 lita o le suavai ma tuu i ai mo ni nai aso, fuga. Ona liligi atu lea e tusa ma le 1 lita o fofo i lalo o laau taitasi ma totō i vai mamā ma lelei.

E tusa lava pe tupu aʻe i eleele malulu (i totonu o se fale kati) e leai se mea e manaʻomia mo nisi faʻasusu. O le tele o taimi, i le totonugalemu o Rusia, ua tupu aʻe le isalaʻelu i totonu o le kiona.

E faʻafefea ona fafagaina le eggplanti i totonu o se kiona

E faʻafefea ona fafagaina eggplants ia Aokuso i totonu o fualaau 'aina

I le taimi muamua, o le faʻaleleia o le eleele o le a manaʻomia aʻo le i totoina. I le tau o le autumn, ia eli mo manua pe pala palapalai i le fua faatatau o le 3 kilokalama i le 1 mita le tele o fanua. A totoina le isalaʻelu, faʻaopoopo se lima o le apamefu laupapa i vaieli taitasi, faʻafefiloi ma le eleele.

E ui lava e le o faʻafefiloi e le isalaʻelu le tele o meaʻai mai le palapala, aua le faʻagaloina meaʻai. Faʻafefea ma le taimi e fafagaina ai eggplants i totonu o se kativa?

  • Fai le uluai fafagaina pe a uma le faʻavasegaina e tausia ai le faʻaleleia masani o le aʻa. Mo le faia o lenei mea, faʻafefe 3 punetini o azofoska i le 10 lita o le vai ma sasaa le 1 lita o le tali i lalo o laau taʻitasi.
  • Faʻamataʻu foliga o le ovary, toe fafagaina le faʻasalaʻelu o le greenhouse. O le a manaʻomia ona e faʻaaogaina le fomaʻi (phosphorus fertilizers) (e mafai ona e faʻaaogaina fualaʻau faʻapitoa faʻapitoa ma le autu o nei elemene poʻo organics, e taʻua o le fugaga o le mutu poʻo le mullein / faʻafefeteina o moa).
  • I le laasaga muamua o le fuaina, e tatau ona e lagolagoina laau e ala i le faaopoopo o le eletise ma le potassium: faʻaaoga vailaʻau faʻamalosi nitroammofosk: faʻataʻapeʻale 20 kalama o le toneta i le 1 sikuea sikuea o le eria ma sasaa vai tele. O se mea sili ona lelei e sui ai lenei laei pito i luga o le faʻasalalau lea: faʻafefe o le efuefu po o le faʻafefete o mullein, faʻafefe manu.

E faʻafefea ona fafaga fualaʻau o le eggplant

E masani lava, e mafaufau le au fai togalaau ile auala e fafagaina ai eggplants, faʻaopoopoga i fomaʻi faʻapitoa. Fertilizers ua saunia e tusa ai ma fautuaga a le au faifaatoaga faʻapitoa e aoga i galuega, taugofie ma faigofie ona saunia. Mafaufau i le sili ona lauiloa i latou.

Laʻau faʻatoʻa

Sa talanoaina muamua lana sauniuniga. Matou te faaopoopo atu e mafai ona e matua aveʻesea ni tamaʻi laʻau e aunoa ma ni fatu: shiritsu, plantain, pulupel pulp, quinoa, laulaau ma laʻau; faʻaaoga vao seia oʻo i le fatuina o fatu. Otioti mea uma, o isi mea ua uma ona iloa.

Mullein faʻavae faʻavae

E sili ona talafeagai i le vaitau o le fuaina o le isalaʻelu. Sasaa se pakete e sefulu lita o mullein mulumulu i totonu o le kalone 100-lita, faʻaopopo 1 le ipu o Urea ma faʻatumu le fagu i le vai i le pito i luga. Tuu le vaifofo ma fafaga mo le lima aso. Matou te fafagaina le eggplant ma le faʻafefeteina sauniuni ile 5 lita i le 1 mita.

Auala e Fafaga ai le Iti

O fai togalaau faʻatasi ai ma le poto masani e fautuaina foi e faʻaaoga isi ituaiga o fugalaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, fefete fefete. E galue e pei o se tuputupu ae e faʻamalosia, aoga mo aganuu uma.

  • E tusa ma le 0.5 to g le fefete fefiloi, faʻafefe i le 1 lita o le vai mafanafana, faaopoopo i ai le sipuniti o sugar granulated, 0.5 kilokalama o le pefu laupapa ma le 100 g o fuamoa gaosia.
  • Tuu le paluga faʻamalosi mo le tusa ma le lua itula.
  • Faʻasusu le mea faigaluega i le vai i le fua o le 1 i le 10 ma faʻavaivai ai laau.

Fafaga i le fefete e mafai ona faia i le vaitau atoa i aso uma 10-14: amata mai le totoina i Me, ma seia oo ia Aokuso - Setema, pe a iai se seleselega malosi. O lenei laʻei pito i luga e matua saogalemu lava, e mafai ai e oe ona maua ni fua tetele seʻia oʻo i le malulu.

Fafaga fualaau fafaga Foliar mo le ovary ma fua tele

E faʻafefea ona fafaga le eggplant mo le fuaina

O lenei mea e faatatau i le pulupuluina o laau mai le vailaʻau moli:

Mo le 10 lita o le vai, ave le 2 kalama o le magnesium sulfate ma le apoic acid. O lenei laei e mafai ona faia i le gasologa o le vaitau: i le amataga o le a puipuia ai laulaau mai le pau ese, i le taimi o fugālaʻau e faʻaolaina ai le tuputupu aʻe o fugalaau fafine, tuʻuina atu le ovary.

Ia manatua e tatau ona totoina le isalaʻelu i le eleele na saunia muamua (fafaga). O le taimi muamua e fafagaina ai fualaʻau i fualaau, ona tatau lea ona faʻaaogaina fugalaau i vaega uma o le atinaʻe: pe a uma le gafa, i le taimi o le fugalaau, le amataga o le ovary fua ma le taimi o fualaau aina. Faatasi ai ma le fafagaina lelei, o se seleselega lelei e faʻamaonia.