Faatoaga

Aquarium plant lemongrass: uiga o le galueaina ma le tausiga

I luga o le talafatai o laufanua papaʻu o Asia i sasaʻe, e mafai ona e maua ni vao mafiafia o laau matagofie. O le vailaau eletise Schisandra, tele Indian bog, taitaia Nomaphila (Nomaphila stricta) - i lalo o nei igoa e iloa ai se tagata ola fou i motu o le aiga o le acanthus.

O le tomai e atiae tutusa lelei i luga o le ea ma lalo o le vai, o se foliga vaaia matagofie na faia ai le laau lauiloa i le au maimoa o le fugalaau aquarium flora.

Faailoga mai fafo o aquarium schisandra

O le aiga o le acanthus e aofia ai ituaiga e sefulu o nomaphiles: dentate, Thai, umi-talo, ma isi. O Schisandra na taʻua o le nomafil saʻo mo le manogi manogi manogi na gaosia e le laau. Schisandra aquarium e faʻamaonia ai le tele o uiga taua:

  1. O le laau o loʻo i ai foliga o se vaomatua vaomatua 30-40 cm le maualuga.
  2. O le aʻa e saʻo, mamana, ma se aʻa e lelei ona atiaʻe.
  3. O laʻau e foliga mai e foliga mai o se lau ma se pito pito i luga. O le pito i luga o loo valiina i le lanu lanumeamata, le pito i tua-i le lanumeamata-siliva. O le nofoaga i luga o le au e faʻafeagai.

I lalo o tulaga lelei, e masani ona oʻo i le maualuga o le 50-60 cm le meaola o le aquarium Schisandra. O lona pito i luga e alu aʻe i luga aʻe o le vai, o lau o le a avea ma mea mataga, ma o latou fugalaau laiti ma se palanila e foliga mai.

O se ata atoatoa o le foliga vaaia e maua ai se ata o se aquarium plant lemongrass.

Faiga Faʻapitoa

Ole laina saʻo ole Nomafila e fetaui lelei i se siosiomaga faʻavae. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono faigofie o le tausiga, o le a tuputupu ae ma faʻateleina mo se taimi umi.

Schisandra i totonu o se pusa tioata e sili atu le lagona lelei i se vaega. 2-3 laau toto e totō latalata i le puipui pito i tua o le a fausia ai se lanu matamata lanumeamata. O le sili ona lelei o le pusa tioata e tatau ona le itiiti ifo i le 150 ml.

E tatau ona manatua o lemongrass o se tagata e nofo i vaituloto. O le nofoaga masani e fuafua ai mea o loo i totonu o laau toto a le Schisandra e tusa ai ma le tele o faailo o le faamuamua:

  1. Suavai o mea faigata, e leai se paleni poʻo sina aluma (hydrogen index) (pH 7-8.5). E tasi i le 7-10 aso, e tatau ona sui le 30% o le vai. O le mafanafana sili ona mafanafana o totonu o le 24-28ºC;
  2. O le malamalama e malosi, e faʻaaoga ai le susulu o le la po o moli eletise. O le malosi o le punavai e maua mai i le fuafuaina o le 0.5 W i le lita o le vai. Faatasi ai ma le malamalama lelei, o le aʻa o lemongrass e enaena;
  3. O le eleele ma le mafiafia o le 5 i le 7 cm, uamea, faatasi ai ma se fualaau aina suamalie i foliga o fulukalama, magnesium, calcium (e mafai ona e faatauina mai fomaʻi faapitoa). E mafai ona faʻaaogaina oneone oneone e pei o le palapala, ona tatau loa lea ona tuʻuina i lalo o le laau e tuʻuina atu le lagolago talafeagai i le aʻa

I lalo o tulaga lelei mo le tausia o lemongrass i totonu o le pusa tioata, o le laau e 10 cm i le vaiaso. E masani ona lolovaia le avanoa, ma taofia ai isi fualaau. E mafai ona e aloese mai le faafitauli. Ina ia faia lenei mea, e le totoina lemongrass i le eleele, ae i totonu o se ipu omea.

Filifili se atigipusa. A leai, o le lemongrass o le a faʻatonuina malosi e fausia le aʻa i le faʻaleagaina o le lanu meamata.

Faʻapaʻaga ma le tipiina o lemongrass

Faʻapipiʻi le fale i le tipi. O le ata apical e vavae ese e tusa o le 5 cm ma toto i le eleele faʻamamaina poʻo se ipu maualalo i vai. O le faʻatinoga e mafai ai e oe ona atiina ae i le lautele ma tuʻuina atu faiga fou.

Trimming lemongrass aquarium laau e talafeagai e le gata mo le toe gaosia. O le tagata matua matua ola aʻei luga aʻe o le vai, o nisi taimi e faʻafefe uma laulaau maualalo. O le aveeseina o le pito i luma o le a fesoasoani e aloese mai le faafitauli.

E faalua i le tausaga, toe faʻafou le lemongrass e ala i le aveesea o moli tuai, vaivai ma le faʻamaonia. Afai e le faia lenei mea, o le a le totogo.

O le maualuga o uiga teuteu o lemongrass e avea ai ma tagata manaomia e le gata i meaola o le aquariums, ae faapea foi le totoina o togalaau aina - palaudariums. O le laau e lagona le lelei i totonu o greenhouses. O manaoga mo le palapala ma le malamalama e tutusa lelei ma mea o loʻo i totonu o le vai. I luga o le ea, o lemongrass e vave ona maua ai ni aʻa malolosi e mafai ona mauaa i le eleele mamanu.

Aquarium plant lemongrass: faʻamaʻi, auala togafitiga

Suiga i tuutuuga ma tulaga masani o le anotusi o le nomafila e mafai ona mafua ai faʻamaʻi eseese.

O le faʻamaeʻaina o mea leaga o le a toe faʻafoʻi atu le lemongrass i se meaola o le aquarium o se foliga maloloina.
O le atinaʻeina o le aquarium schisandra e faʻaauau ona tupu, aua e leai se vaitaimi o le autumn-taumalulu o le faʻaitiitia o le faagasologa o le olaga. I le noatia ma le faʻamaoniga o le vai ma le malamalama, o le i ai o se aofaiga talafeagai o palapala o meaʻai, o le a fiafia le laau i lau laʻau, matagofie le manogi o lemon ma fugalaau matagofie i le tausaga atoa.