Fugalaau

Grass - Fern

"E i ai le mutia uliuli i le tumu, e ola i vaomatua, lata ane i le eleele, i nofoaga malulu i laufanua, o le aʻa e ola i arshins ma maualuga, ma o laulaau laititi i luga o le ala, ma laupepa lautele mai lalo. Ma e fuga mai i le afiafi o le aso o Ivan, i le vaeluaga o le po ... "

I le lalolagi e tusa ma le 10,000 ituaiga o ferns. O le ituaiga e taia i latou. O fualaau ia, ma laau, ma fuga. Mo se taimi umi o tagata e fesoʻotaʻi ma ferns tele tala fou. O nei laau e le toe totogo e foliga mai e le mautonu. O fomaʻi o le XVIII senituri na taʻua i latou o "faalilolilo".

Faʻasalaina Ferns e suʻe. Ae o le talatalanoa e uiga i togafiti faʻalavelave o loʻo ola pea ma i le faaiuga o le 20 senituri, o nisi tagata latou te lafoina faʻamalolo i le po e latalata i Ivan Kupala ma feoai solo i totonu o vaomatua i le faʻamoemoe o le mauaina o le tamaoaiga ... Afai o se po faʻafefe e mataʻu ai le alu i totonu o le vaomatua, toto se faʻailoga i lau eria, ma faafuasei, ae e fuga mai, ma ua tatala ai oloa.

Ostrich masani (Ostrich fern)

Ae e le gata o fugalaau matagofie o ni manulele manaia. O la latou lapisi, pama po o lauʻau atoa-e eseese lanu, lanu ma faʻatasi ai ma se faʻatoʻaga faʻatoʻaga e mafai ona faia se mea matagofie.

O se matagofie matagofie lenei o Asia i Sasaʻe - Iapani Iapani. O se mea manaia lenei. O ana togafiti tuai na i ai sina ituaiga o meaʻai, ma o le tele o laʻau e mafai ona oʻo i le lua mita! O le mea e ofo ai, i totonu o Rusia Tutotonu, o lenei fulu vevela e le afaina ai le malulu, ae mai le lāmala. Ina ia totoina, e tatau ona e filifilia ni laufanua malulu ma eleele maulalo.

Osmunda Iapani (Iapani malo tautupu)

I le aganuʻu o osmund, e seasea lava Iapani. E le mafai ona gaosia le meaʻai - e na o spores.

I le Sasaʻe Mamao, o le isi mea e tupu, lea e sili atu ona saʻo e taʻua o osmundastrum Asia. O le laau e masani lava e le sili atu nai lo le mita le maualuga, ma e matua le popole lava i le susu ma le eleele mauoa, ma, e le gata i le faalauiloaina e ala i le taoto. E mai i ona lala laau e saunia ai e tagata Korea a latou faʻailoga lauiloa.

Ae o le ostrich o loo maua i le itu i matu o le Itulagi i le aganuu e mafai ona tupu i luga o eleele lelei, e oo lava i nofoaga mafolafola. E fesoʻotaʻi atu i le vaʻaia o le gafa o le sua, lea e masani ona faʻaaogaina i vaʻa vevela, ma o latou tino malosi. O laupepa o siama tuai e masani ona oʻo i le tasi ma le afa mita. O le ostrich o loʻo salalau solo i lalo o taʻai, ae o le mafuaʻaga lea e le tatau ona totōina i tafatafa o paʻu alpine. Mo se faataitaiga, mo le sefulu tausaga ua ou le taulau ai e tauina lenei fern i loʻu toga papa ... Mo se faataitaiga, e tupu lelei le ostrich ma vaai i lalo ifo o se faaputuga o laau na toto e se vaega.

Far Eastern Stop Adiantum (North Maidenhair Fern)

Amur thyroid e seasea lava i le aganuu. O le laau e 20 cm le maualuga, e le gafatia le susulu o le la ma eleele vevela mamago. Mo lona soifuaga, o le mea pito sili ona taua o le uiga o le sui. I luga o se faʻafefiloi o peat ma pine o le pine, o lenei vaomatua e mafai ona tupu aʻe i pupu tetele.

E i ai ni ferns, e ui lava o loʻo i lalo laʻau, ae latou te ola malie tele, mo se faataitaiga, o le mutaʻaga mamao o le Eastern Eastern Adiantum. E peiseai o loʻo faʻamoemoeina mo le teuteuina o mea e faʻafiafia ai. Masalo e naʻo le pau lea o le mea e tasi e mafai ona tupu i le avanoa tatala o Rusia tutotonu. O le vao laʻau ma pulu palm-cirrus lau-vai e masani ona tupu i le 25-40 centimita. O le laau o se malu malu tele-faapalepale, ae o le malosi o le palapala.

Thyroid (Toto ferns)

E latalata i le adiantum, e foliga lelei le laupepa Eurolopendra Europa, i le taimi muamua e tilotilo atu i se mea e le pei o se maʻila. O lona faʻaogaina atoa o vayi ua faʻaputuina i totonu o se faʻavae e oʻo i le 30 cm le lautele. Ala, o le laupepa e faʻalauteleina e na o spores.

O le taimi nei e uiga i le mea sili ona taua - e uiga i le toe gaosia o ferns e le spores. E foliga mai e faigata tele: o le lau o le fern ua vaʻaia ma le pala amata amata ona tatala ma ua afifiina i pepa pepa mo le vaiaso. Faʻateleina le moe, ma e tatau ona latou totoina iina! Saunia le meaʻai - peʻa ma le oneone e pei ona tatau (mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se faʻafefe i luga o le vai ua tafe i totonu o se pani), sasaa i totonu o se ipu tioata mama (lelei i totonu o se ipu Petri) ma ufiufi i se tapuni malamalama. E lulu fatu i le pito i luga o le mea mago. Tuu ipu i se mea malulu, mafanafana. E taua le aua neʻi faʻamago le meaʻai, ae aua le faʻatumu. Faʻafeʻau e tupu aʻe ma liu laupepa, 0.2-0.5 cm le lautele. E naʻo ni nai masina mulimuli ane (i eseese ferns ese), pe a uma ona faʻafefiloi tama tane o loʻo i luga o le totogo e fusia faatasi ma tamaitai, o le a amata ona tupu mai ferns moni mai laulaʻau lanu meamata.

Skolopendrovy leaflet (Hart's-tongue Fern)

Latou te manaʻomia le vaʻavaʻai i le taimi ma faasolosolo lava masani i le mafiafia o potu. E na o le tasi le tausaga mulimuli ane e mafai ona totoina i latou i nofoaga tatala ...

Ma afai e te le maua se taimi ma se manaʻoga e faʻaleleia ferns e spores, faʻatali mo le po o Ivan. Faʻafuasei laki - o le ae maua se fuga fern!

Faʻasalalau e

  • M. Dievtagata aoina.