Meaai

Toto Tomato i totonu o se suʻai mo le taumalulu

O le suamalie poo le suamalie, o le mea vevela poʻo le suamalie i le tofo, faatasi ai ma le faaopoopoina o le sua o isi fualaau faisua ma fualaau faisua po o le mama, e mafai ona ese le sua o le tomato, ae ua leva ona taua o se suamalie, suamalie ma lelei le inu. O le tele o faletua e faʻaaogaina se mea matagofie ma le lelei e pei o se kuka kuka i totonu o latou umukuka, ae, e leai, e le o kuka uma e kuka le auala e faia ai le sua tomati i totonu.

E tele suʻega fesuisuiai mo fualaʻau suamalie, vaiinu suamalie, ma o le a tatou mafaufau naʻo le faigofie, ae o le taimi lava e tasi e sili ona manaia.

Ina ia faia le sua tomati i totonu o se suʻai mo le taumalulu, e naʻo ni nai mea e te manaʻomia. Ae e taua le filifili lelei ina ia mafai ai ona suamalie le inu o le tomati, ma o le fagu suamalie e tu lelei ina ia paʻu uma.

E faʻapefea ona filifili mea aoga?

O le mea autu i la tatou seleselega, o le mea moni, o le a avea ma tomato, po o tomato. Afai na ola le fualaau faisua i lau togalaau, ona leai lea o se mea e popole ai, o sea oloa o le a le mafua ai masalosaloga. Ae afai e leai se avanoa e aoina saʻo ai tomato fou mai le togavao, ona tatau loa lea ona e alu i le faleoloa ma filifili le mea sili ona lelei.

Ae e te leʻi amata filifilia, seʻi o talanoa e uiga i le fualaau aina lava ia. E sili atu i le 1200 (!) Ituaiga uma o tamato. O i latou uma e ese i le tofo, lapopoa, lanu, laʻei, malosi, maualuluga ma le tele o isi mea. E i ai i lou aiga le filifili pe o le a le ituaiga tomato o le ai ai i lou tofo. Ae ui i lea, i le faaopoopoga i le vaevaeina i ituaiga eseese, o fua o le fualaau faisua lava, o tagata atamamai e iloagofie ituaiga nei:

  1. O Tomato o le ituaiga muamua e iloga i se tofo taʻuleleia, lapoa tele ma le susu.
  2. O fualaau faisua ua faʻamalamalamaina i le pepa lona lua e masani ona lapotopoto. Latou te laʻititi i lapopoa, ae lamolemole, matagofie i foliga vaaia.
  3. Tomato o le ituaiga lona tolu ei ai se manogi manogi ma le lelei atoatoa.
  4. O le ituaiga lona fa o lenei mea taua e laʻititi i le tele, suamalie i le tofo. Faʻamaonia? Ioe, o tamato faapelepele o le muamua e sau i le mafaufau.

E pei lava ona e malamalama i ai, o le a matou faʻaaoga fualaau faisua lapoa, suamalie mo le suamati i totonu o le suasusu mo le taumalulu. Matou te alu i le filifilia o vaega mo le ipu. Tomato lelei o fua e aunoa ma se mea e faaleagaina, e le faʻapalapalaina, e aunoa ma le maoaʻe, vavave, meataalo, nofoaga pala. E leai se tulaga e tatau ona enaena le kulumu ma isi mea. E tatau ona manino lelei le pele pe faʻafesoʻeneʻi malie le lanu. O le susulu atu o le tamato, o le fua, o lona uiga o loʻo i ai le tele o vitamini ma isi mea aoga.

O le tomato e tatau ona laʻititi (e leai ni tamaiti matutua!). O le auai o le 'au e matua talisapaia, e taua lenei mea! O lona lanu e masani ona lanumeamata, ae leai se lanu enaena. E le mafai ona filifilia le faʻagogo, o se faʻamaoniga mautinoa lea o se mea tuai, maoaʻe.

Le leai o se 'au e masalomia. E masani lava e faʻatau e tagata faʻatau le mea tuai, magogo "siʻu" e nana ai tausaga o oloa.

O fualaau faisua fou i le paʻi e mafai ona fua. Ae ui i lea, e faigata tele i le tamato ona faʻamaonia, ma e vaivai tele e faʻaalia ai le pala.

Aua le misia se mea taua e pei o le manogi. O le manogi o se tomato lelei e tatau ona pala, o uiga o se tamato. O le manogi malosi e mafai ona maua i le fatu. Afai o le manogi e afaina, o sea oloa na amata ona pala. O le fualaau aina suamalie ua matua leai se mea manogi.

O le mea o loʻo taua i lalo e le manaʻomia mo se fua mo le sua suamati i totonu o le suasusu, peitaʻi, pe a manaʻomia, e mafai ona faaopoopo le pepa logo. Ioe, e sili atu le ave saʻo mai le togalaau, ae afai e le maua le avanoa, matou te oi le faleoloa poʻo le maketi.

O maualuga maualuga, papa, logo manaia ata o loʻo i ai faʻamatalaga nei. O fua e tele tele, e ui lava e faalagolago i ituaiga. E lamolemole, lamolemole, malosi. Vili, vavave, magia ma nifo e tau atu i le vave faʻaleagaina o oloa. I le faʻaopoopoga, e mafai ona faaputuputu ituaiga microbes ma le palapala i vaega faaleagaina o le paʻu. O le lanu o le pepa maualuga e malosi. O le paʻu e susulu, lamolemole.

Le lanu o le logo o le logo. Meaʻai lanu mumu e tele atu calories, suka, vitamini A ma le C. Yellow pepper faʻaalia le maualuga o mea o le potassium, phosphorus. Green laititi o le aofaʻi o calorie, ae o le logo o le lanu o loʻo i ai le tele o vitamini K.

E tatau ona malamalama le laʻau i luga o le laʻau, e mafai ona faʻaaogaina.

Tipi Tomato Juice i Sokovarka

O le tele o faletalimalo ua leva ona masani i le kuka kuka ua iloa lelei lava o lenei mea e matua faigofie lava ona faʻaaoga i le umukuka. Ma e tusa lava pe o le sauniuniga o le tomate o le tomati i totonu o se suasusu mo le taumalulu o se mea fou, o le a matou taumafai e faia lenei faagasologa e aoga ma manatuaina pe a mafai.

Mafaufau i suʻega sili ona faigofie ae sili ona eseese.

Fua masani masani

O le faia o se vaiinu ma se tofo matagofie e tusa ai ma le fua muamua, tatou te manaʻomia mea aoga:

  • tamato - 4 kg;
  • sugar granulated - 1 sipunipuni;
  • masima - afa o le sipuni vaimea;
  • Bulgarian pepa - 0.7-1 kg.

O le mea mulimuli e mafai ona tuʻuina pe'ā manaʻomia.

O le laasaga muamua i le faia o le sua tomati i totonu o se suini i le fale o le tipiina o tamato. E mafai ona e faia lenei mea i le tele o auala: faʻaaogaina o se fatuga, i totonu o se mea e gaosia ai, tipi i totonu o pusa vavao. Faʻatasi ai ma le logo, pe afai e te filifili e faʻaopopo i se fua mo le sua tomato i totonu o se kuka kuka, e tatau ona e faia le mea e tasi.

I totonu o le kulini mo mea e masani ai, pe na o le tautala i le pito i luga, tuʻu le tamato. Sasaa vai i totonu o le kulupu faʻapotopoto i le pito i lalo (pito i lalo), ia tapuni le tapuni ma tuʻu se afi malosi.

A uma le lima minute o kuka, faʻapipiʻi pepa o pepa, sasaa masima ma suka. Toe tapuni le tapuni ma tuu le vevela maualuga mo le 35-40 minute. I le faagasologa o le kukaina, o nisi taimi e faaosoina ai mea e faaleagaina i le pito i luga.

Aʻo na o ponaivi, o loʻo i ai pea sina pulu ma pulu paʻu i totonu o le paluga mo mea e gaosia, aveese le meaʻai sili ona lelei mai le afi ma sasaa le vai mai le lona lua o le suālaʻau suamalie i muaʻi faʻamalosi. Ina ia mafai ona i ai le palu i totonu o le sua ua maeʻa, tatou te togiina le toega mai le pito i luga e ala i se totoa tuusao i totonu o le vaa mo le seleseleina. Matou te taavale, liliu i lalo ma tuu i se nofoaga mafanafana. O fualaau e tusa ai ma le fua muamua ua saunia!

Taimi suamalie suamalie mo fualaʻau manogi

Ina ia faia le suavai e tusa ai ma le fua lona lua, tatou te manaʻomia:

  • tamato - 2 kilokalama;
  • garlic - 5 ulu;
  • keke lanu mumu - 4 vaega;
  • sugar granulated - 4 sipuni;
  • vineta - 6 punetini;
  • bay leaf - 1-2 fasi;

Ia fufuluina lelei tamato ma tipi i le afa po o le kuata (faʻalagolago i le tele o fualaau faisua), faʻasalalau le galala ma tapuni lemu. Fuʻu ata vela vevela i totonu o fasi pito laiti. Matou te tufatufa mea uma i totonu o le pito i luga o le suālaʻau, suka. Vai mea uma i le vinika, faʻafefiloi lelei. Togi se lavrushka i luga. Matou te faia se afi tele mo le 10-15 minute, ma tapuni le tapuni.

A maeʻa le taimi lenei, tatala le tapuni o le suāinu suamalie, faʻafefiloi mea na avea ma vaʻaia, tafe mai le uila, tapuni le toe faʻafefe ma tuʻu le kuka mo le isi 40 minute. I le faaiuga o le taimi, ave i totonu o le afi, sasaa le sua mai le kuka vai i totonu o apa. Matou te tapunia, aveese i latou i se mea pogisa.

O le fua mo le sua suamati i totonu o le suasusu mo le taumalulu na foliga mai e faigofie, ae o le meainu e matua manaia ma manaia.

Fua suamalie o le sua suamalie ma otaota

O le a, pe a le o le greens, e teuina le tele o vitamini aoga mo le tino? Seʻi o tatou taumafai e kuka le suamati mama i totonu o le suasusu i le fale ma ni fualaau eseese.

Meaʻai

  • tamato - 3 kg;
  • Basil - 1 pai;
  • pasili - 1 pai;
  • masima - 1 sipuni.

Fufuluina lelei tamato, gela matala ma vai inu. Tatou te tipi tamato, tuu i totonu o le pito i luga o le kuka kuka. Oti lelei le basilini, tuʻu i totonu o se mea faʻafefe mo mea faʻapitoa. Mo le pasili, matou te manaomia na o laulaau, matou te lafoaʻia ia meaʻai. Matou te tatu foi laulaau, tuu i le vaega o totoe.

Sima i luga, ufiufi ma kuka mo le tusa o le afa itula. I le faaiuga o le taimi, matou te faʻatonuina le pulumu i le sua i totonu o le fagu, faʻafefiloi mea o loʻo i totonu o le apa, tapuni le tapuni ma toe kuka mo le isi 15-20 minute.

Liligi le vai inu tomati i totonu o pusa, tuʻu ni fasi laʻau pasili ma le basil mo meaʻai i le pito i luga, taʻavale luga o fagu. Alu i se mea pogisa.

E tolu faigofie, ae o fua eseese ma malie na fesoasoani ia i matou e maua ai ni meaʻai manaia, maloloina, ma le le masani ai.

O le fea e sili atu i le filifiliga - vitio