Fale taumafanafana

Thuja totoina i eleele tatala ma tulafono mo le tausiga o laau

O le televise a le Evergreen e mafua mai i le maualuga o le lalelei ma le le faʻaleagaina e sili ona lauiloa. I totonu o nei laau totō e totō, totōina ma tausi i le lauʻeleʻele lea e mafai ai e le amataga ona gafatia. I le natura, thuja, o aiga vavalalata i vaomatua ma laau o le perosi, ei ai foliga o laau afu po o laau uumi ei ai se pale pupula ma nila matala.

O ituaiga eseese o laau totoa e sili atu ona lelei nai lo fualaau vao, e mafai ona i ai se pale auro po o le silver-gray, ao thuja e le taua, e le fefefe i le eleelea eleelea ma le tau malulu i Rusia.

O afea ma pe faʻapefea ona totoina se vao vao? E faʻafefea ona tausia togafiti i totonu o le atunuʻu, ma e faʻapefea ona ese le tausiga o se laau i vaipanoa eseese?

E mafai ona totoina le tui ma le aʻa i le eleele i le tautotogo po o le tautoulu. O le filifiliga muamua e sili ona lelei, aua o le fale laau e iai le taimi mo le faʻalauiloaina ma le aʻafia. I le autumn, afai e tuai ona totoina, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻamaisaina o le vao.

Nurseries e ofoina atu fatu laau ma se aʻa aʻa. O le totoina o se laau faapena e mafai i le vaitaimi atoa mafanafana.

E faapefea ona toto thuja i le tautotogo?

E teuteuina le teuteu e pei o le malamalama, ae o le faʻaalia pea i le la o le faʻavaivai. O ia laau toto e lanu samasama, faʻapala ma e le lelei le taumalulu. Ina ia aloese mai lenei mea, mo le thja latou latou filifilia se nofoaga susulu, puipuia mai le la o le aoauli ma le tusi.

Thuja, e le masani ai ma faigofie ona ola i luga o eleele o ituaiga eseese, e fiafia tele i le suavai nai lo isi conifers, ae i le taimi lava e tasi latou te fefefe i le suavai, o le mea lea, ao le i totoina le kiona i le tautotogo, latou te saunia lelei se lua, se mea e leai se mea, ma saunia foi se fatu.

O le eleele mo le thuja e fefiloi i luga o le faavae o:

  • 2 vaega o le lisi o la latou vaomatua faʻatalanoaga po o le solo;
  • 3 vaega o le eleele;
  • 2 vaega o le humus;
  • 1 vaega o le oneone.

O moli minerale mo conifers e faʻafefiloi i totonu o le meaʻai, e tusa ai ma fautuaga a le kamupanī o laʻei pito i luga. Afai o oneone i totonu o le atunuu e oneone, e le faaopoopoina le oneone.

Laʻau faʻatasi ma se aʻa faʻamau e masani lava ona matutu i luga o le auala i lo latou fale tumau. Faʻamuʻu aʻa ma fesoasoani e toe faʻaleleia le vevela e ala i le faʻauʻuina o aʻa i vai inu i le vevela o le potu, lea e aoga e faʻaopopo ai se aʻa e faʻaleleia.

Laʻau faʻatasi ma se aʻa faʻamau, aemaise lava mai i falemai pepe, e ono aʻafia i gasegase leaga, fuainumera iniseti, moli vaʻaveʻaveʻa, pathogens ma isi faʻamaʻi.

Ma o le taimi e totoina ai se togafiti i Siberia, e pei o le ata, e le amataina le tausiga i se tauiviga mo le ola o se laau, e tatau ona asiasia le laau i le taimi muamua ma togafitia mai le aʻa i le pale faatasi ai ma iniseti vailaau ma fomai.

Thuja plant technology i le tautotogo: faʻasologa o lea laasaga taʻitasi

O le tele o le lua e tulaʻi ai e faalagolago i le telē o le coma ma le aʻa o le fatuina. Mo le fatuina o le fatu i le 3-4 tausaga le matua, o se lua ma le lautele e 50 i le 100 cm ma le loloto o le 60-70 cm e manaʻomia.

O le suavai e faia i se mamao e 1-3 mita mai isi togalaau aina. O le mamao e faalagolago i le ituaiga filifilia. O le maualuga o laau, o le tele o le avanoa ma meaʻai e manaʻomia e ona aʻa aʻa.

O le a le isi mea e fai? O tagata o le taumafanafana o loʻo le maua le poto masani i le tuputupu aʻe o conifers o le a manaʻomia se faʻataʻitaʻiga taʻitasi i le laasaga o le tekonolosi o le toto i le tautotogo.

  1. Afai o le saite eleelea, palapala mamafa, i le pito i lalo e tatau ai ona faia se alavai o le oneone, piliki piliki poʻo le faʻalauteleina o le oneone i se faʻavae o le 15 i le 20 cm.
  2. Ona sasaaina ai lea o se vaega o le eleele sauni i le pito i lalo faatasi ai ma se paʻu mo se fatu laau ma se aʻa mausali ma se paʻu mo le laau i totonu o le pusa.
  3. O se togavao e iai se aʻa faʻamauina e aveesea mai le fagu ma tuu i le ogatotonu o le lua. O aʻa o le togavao e aunoa ma se fagu ua faʻasaʻoina ma ua tuʻuina i luga o se faga eleele.
  4. E taua le aʻa o le thja i lalo o le palapala.
  5. Pe a ufitia le lua i le eleele, e fai si siaki.
  6. O le eleele i lalo o le togavao ua totoina tele ina ia susu le eleele i le loloto atoa o le lua. E manaʻomia le 10 i le 20 lita.
  7. I le iʻuga, o le poloka o le poloka e mulimulitaʻi i le mutia eleele poʻo le peat.

O le puipuiga puipui o le mulch o le a faasaoina ai le susu, puipuia le aʻa mai i meaʻai i le taimi o le totoina o thuja ma tuua ai i le Leningrad, faapea foi ma le malulu i le taimi o le tau malulu i Siberia po o le Urals.

Thuja tausi le tulaʻi i luga o le eleele

Tui tali lelei i le vai. I le leai o se mea, o le a galo le susulu ma le leo, o le nila e faasolosolo malie ona lanu samasama, ma le pale crown.

Taulai atu i le tau, masima o le ea ma le eleele, o laau i totonu o le togalaau e masani ona faasūsūina. I taimi malogo, e tatau ona fai lenei mea i aso uma 3-4. O le vavao o le pale i le taeao po o le afiafi o le a fesoasoani:

  • tausia le lauolaola ola ma matagofie;
  • faʻaosoina le taʻavale manava.

O le tausia o le togavao i le malae o le eleele pe a uma ona totoina e aofia ai le aveeseina o vao vao ma le faʻaleleia lelei o le eleele i lalo o le togavao. Talu ai o aʻa o le thtaja e le lelei, aua nei faʻalavelave le eleele i le 8-10 cm. Ina ia faafaigofieina le galuega, o le tuʻuina o peat or sawdust mulch o le a fesoasoani e faʻafaigofie le galuega, o le laulau e toe faʻafouina pe a manaʻomia.

O le fafagaina e Thuja i le tautotogo e maua ai le malosi o le malosi mo le toe vave manuia pe a uma le taumalulu ma faʻaosoosoina le tuputupu aʻe o lau paʻu. O fualaau faʻapitoa mo faʻatoʻaga faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le nitrogen e tatau ona faʻaaogaina e avea ma fugalaau. Laei luga luga o le suavai e faʻaaoga i le taeao po o le afiafi i luga o le susu susu.

Afai e faaopoopoina le falesa pe a toto i le eleele, o le uluai fafagaina o le arborvitae e naʻo le lua tausaga talu ona totoina, pe a uma ona totoina le palapala. E taua tele lenei mea i le totoina ma le tausia o togavao i totonu o Urals, Siberia ma isi itulagi i se tau vevela.

O aʻa i totonu o le mafanafana o le eleele o le a faʻavaveina ai meaʻai i le taimi lava lea ma tuleia ai le tuputupu ae o le fana. Afai e oʻo mai le faʻasamaʻi ile eleele malulu, e mafai ona mafua ai le pala o le aʻa.

Thuja teuteu i le tautotogo

E masani lava ona le toe fesuisuiai vao mago i le taimi o le taumalulu. I le vaitau malulu, o se vaega o le vao arborvitae maua ai se mea enaena, o lo latou atinaʻe ua taofia ma toe faʻaauau pe a oʻo mai le vevela.

Thuja tausi i le tautotogo e tatau ona aofia ai le teuteu mama, lea e mafai ai ona e faasaoloto le pale mai le matutu ma leaga le faaleagaina o lala. Seʻia oʻo ina oʻo le paʻu, o loʻo latou faʻatinoina le tautotogo o le pale. O lenei mea e tatau ona faia ma le faʻaeteete, e le sili atu i le tolu o le umi o le fana. I le lumanaʻi, o teuteuga e fesoasoani e faatumauina ai le foliga o le vao, ma faʻafefeteina foi le faʻalaʻau, faʻapupula atili ai le laau, ola, lanumeamata.

O taumafanafana mafanafana e mafai ona tau atu i le leiloa po o le vaivai o nisi lala. I lenei tulaga, aua nei faatali mo le pau. Thuja teuteu mama e faia e pei ona tatau ai. Afai e le oti le fana, ae na o le faʻavaivaia, o se lauulu e mafai ona toe faʻaleleia.

O le taimi o le toe faʻaleleia o le vao i le vaeluagalemu e amata ia Aokuso ma tumau seia oʻo i le faaiuga o Setema. I Siberia, o Urals ma eria o fea e muamua mai ai le kiona, e tatau ona faia muamua le seleulu lauulu.

E oʻo atu i le tautoulu, e totogo le thuja, e sauniuni le fale mo le taumalulu. Afai o le eleele e matutu, o laau toto i Oketopa, ao lei pa'ū le kiona, ua tele le vai inu.

Sauniuni mo le malulu ma le tausia o le togavao pe a uma le taumalulu

O le tele o ituaiga o meaola e mafai ona toleniina le kiona e aunoa ma se gau, ae o laau iti e sili ona puipuia mai le maualalo o le vevela ma le fesoasoani a lala laʻau po o isi mea talafeagai. I le lumanaʻi, o le totogo o le vao e mafai ona le mafatia mai le malulu, ae mai le malologa o le pale ma le afi o le conife e tupu ia Fepuari po o Mati, pe a liusua le kiona ma ua le mafai ona toe puipuia lala.

I Siberia, e leiloa e le conifers o latou foliga teuteu mai le amataga o le tautotogo o le tautotogo, ma mai le mago, ona o le malulu o le palapala. O nei lamatiaga e masani ona tulituliloaina e ni mea uumi tetele. Strelanki ma sikuea vaovao e mafai ona faʻafeiloaʻi i le pito sili ona leaga, ae mafai ona toe faʻaleleia i le tautotogo ma se pale paleni ma faʻalautele le faʻaleleia o le palapala.

A o leʻi oʻo i le taumalulu pe a faʻaavanoa se tauvaga:

  • tauaveina le teuteuga mama o le palealii;
  • laau vevela e faʻasūlūina ma vaʻai maualuga;
  • ogalaau tafatafa lapopoʻa mulimulitaʻi ma se vaega e oʻo atu i le 15 cm.

O laau faʻamaʻi ma laau toto mo le puipuia o le kiona, o loʻo faʻapipiʻiina le fomu ma le twine, ae le o le tosoina faʻatasi e puipuia ai le faʻaalia mai o vaʻa.

Faʻapipiʻi mo vao malulu faʻamafanafana ua lelei le lelei. O Snow e fesoasoani e puipui le malosi o le thja;

Aʻo le i tausia le vaʻaiga i le atunuu, e tatau ona e iloa foliga o ituaiga eseese o lenei aganuu.

Faʻatoʻa faʻatoʻaina togalaau tuʻufaʻatasi i le malosi, tele-siʻitia ma faʻataʻitaʻiga o le palapala. I totonu o laau uumi, e sili ona lelei, e puipuia ai le lanu susulu o nila ma o le Braband e oʻo i le 20 mita le maualuga. O laau vavalalata e mafai ona susunuina, ae o laau i luga o laau, e oo lava i tulaga Siberia, taofi ai se mea teuteu lelei. Thuja Smaragd e tusa ma le 2 mita le maualuga ma le maualuga o le tuputupu ae i le taumalulu ma le taumafanafana e fiafia i nila lanumeamata lanumeamata, ae le lava le tausiga e susunuina.

O nai laau laʻititi e manatu e sili ona le lelei ma faigofie ona tausia, lea e faigofie ona ufiufi i lalo o le kiona ma ufiufi i le tautotogo e laveai mai mumu. E lelei tele mo le totoina ma le tausiga i le Urals, Siberia ma le Leningrad, lea e le mafai ai ona tupu i taimi uma ia vao tetele.

Thuja togafitia le taumalulu amata ia Fepuari. O le susulu o le la e le gata ina fagua ai mea uma i le ola, ae liliu ai foi le kiona i se mea faigata, faaleagaina o le paʻu, susunuina asini sikola. O le mea lea, ao lei aveesea le fale mai le arborvitae ina ua mavae le taumalulu, latou te faʻaumatia le aisa, ma faia foi ni fua faʻatatau e faatelevave ai le suamalie o le eleele:

  • ua aveeseina le tino tuai;
  • o le togavao e faʻamaʻaina i vai vevela;
  • o le poloka poloka o loʻo ufiufiina i se ata tifaga po o se mea lanu uliuli e leai se lalaga.

O le susulu manaia o le la e leaga mo nila, lea e lanu samasama ma e masani ona pau. Mai Mati ia Me, aemaise lava pe a tupu aʻe le thuja i se la, e ufitia le vao i mea manava.

Aʻo faʻaleagaina pea ni nila i luga o pamu ma ua leiloloa lo latou matagofie muamua, ua vavaeina vaega lanu samasama o lala, ma o le pale e togafitia i aso uma, faʻafefeteina i se vaifofo o le tuputupu aʻe e faʻaleleia ai.

E mafai ona faʻaleagaina le paʻu. A maeʻa ona latou aveeseina le malutaga mo le taumalulu, o loʻo suʻesuʻeina i latou, ma o vevela ua faʻaalia ua ufiufi i togalaau.

Faʻafitauli i le tausiga o le gasegase i fafo

Faʻafitauli i le tuputupu aʻe o le thuja e masani ona fesoʻotaʻi ma:

  • leai se gauai;
  • faatasi ai ma le le totoina lelei po o le filifilia o se nofoaga mo se togavao;
  • vaivai o le vaomatua;
  • osofaʻiga e faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi.

E aʻafia Thuja i faʻamaʻi pipisi o siama ma faʻamaʻi pipisi, faʻaalia i foliga o nila ola, o foliga mai o le lanu samasama poʻo le lanu enaena. E aunoa ma se faʻalogo lelei ma togafitiga faʻapitoa i le fungicide, e tupu le faʻamaʻi ma mafai ai ona mafua le oti o le toga toga. A maeʻa le fausiaina muamua o le vai, ona toe faia loa lea o le taualumaga pe a uma le 2 vaiaso.

Faatasi ai ma meaola faalafua e lamatia ai le gataifale:

  • Scabies ma talipupuni pepelo;
  • vaʻavavemele;
  • thuja mole;
  • aphids;
  • laupepa;
  • suauu e faaleagaina ai le paʻu.

I le avea ai o se mea e puipuia ai, e totoina ai laau i se vai fofo i le amataga o le tautotogo, toe fai le togafitiga pe a mavae le 14 aso.

Afai e saʻo le totoina o le thja, ma o le tausia lelei o le laau e puipuia uma ai ona manaoga, o le a ola lelei le laau ma teuteu le fale o le taumafanafana mo se taimi umi.

Thuja tulaʻele - vitio