Faatoaga

Faʻailoga o le quail caf-o-oe

E ui lava o loʻo faʻaleleia ia maivi i luga o fale, e ui lava oi latou ia o le tele o meaola moa, ae o le a faia e le au faifaatoaga olaola mea lelei e ola ai mo latou ola. E mafai ona fausia fale mo salu mai mea eseese, ma o le galuega e le gata mo tagata atamamai, ae faʻapea foi mo tagata faufale faleoloa na faʻaauupegaina ma se faʻaogaina o meafaigaluega.

Eseesega ma mea e manaʻomia mo faʻamaʻi

Aʻo leʻi amataina le galuega, e taua le iloa o ituaiga tausaga eseese e te manaʻomia se fale e ese ai, ma i totonu o ni siama eseese e aofia ai:

  • moa ile tausaga e 1 i le 10 aso;
  • meaola laiti e oʻo atu ile tasi ma le afa masina;
  • tagata matutua manu;
  • faʻataʻoto;
  • salu mo aano o manufasi;
  • matua matua.

E iai se eseesega mai le malulu ma faʻataʻitaʻiga, o se mea e faʻaaogaina ai salu mai i isi cages, e masani lava o se moliuila ma le faʻavevelaina mo se mea laʻititi, e le lelei le faʻamafanafanaina ma le vevela o moa. O puipui uma lava, sei vagana ai le pito i luma, o tagata faufale fale e fiafia e faia mai le plywood, fiberboard poʻo le laupapa. O le fola ma le taualuga o lenei mamanu ua faia i le moa, lea e faigofie ona ulu atu ai otaota ma manulele manu, ma o le salu o latou lava ia e agai atu ma le mautinoa ma e le afaina ai o latou vae.

Mo lenei tausaga, ua faʻapipiʻiina e le tagata lava ia le fail brooder ma se fafaga ma se pusa inu. O nei masini, e pei foi o le vevela ma moli o loo i totonu o le fale.

O le talatalanoa e uiga i le faia o ata tusi a se sulu o le salu i ou lava lima, o le vitio o le a le faia se mea sese, e tusa lava mo i latou oe mo le taimi muamua o lo latou olaga na filifili e amata amataina o se manulele manaia e pei o salu.

O le matua o le manulele, o le telē e mafai ona i ai le manoa. O le tuputupu ae o le tuputupu ae o le talavou ua sili atu ona fetuutuunai i tulaga tau le siosiomaga. E le manaʻomia e ia se avanoa puipui, i se faaopoopoga, o le faʻamamaina o vavao matala mo salu e sili atu ona faigofie.

Mo manulele matutua, o fale e fausia i le fale mai mea sili ona eseese o loʻo maua. E le gata o le plywood poʻo le chipboard e faʻaaogaina, ae o se masini metallized, uʻamea ma le palasitika. Lafoaʻi tuʻu i totonu o fale o se mamanu faʻapitoa ma se pito i lalo e faʻaoga i fafo. I fafo, e faapipii ai se gutter, pe a paʻu ai fuamoa o loʻo momoe.

Ina ia mafai ai e tagata e 'ai meaʻai ona sili atu le mamafa, o loʻo faʻaaogaina ai faʻasoa o le quail ma maualalo le maualalo ina ia mafai ai ona faʻatapulaaina le gaioiga o le manulele. O lenei auala e mafai ai e le naʻo le vave ona ausia le ausia o le mamafa o loʻo manaʻomia, ae ia faʻatuai foi le amataina o le laititi. O le mea lea, o le aano o manu i totonu o lea salu e sili atu ona vaivai ma sili atu nai lo le tupu aʻe i vaitau masani.

Aʻo le i faia se salu salu i ou lava lima, faʻaeteete ma le faʻaeteete le saogalemu o le lumanaʻi, le ono mafai ona togafitiga lelei ma faamamaina, faʻapea foʻi ma le tele o le fale e tusa ma le numera o manulele o loʻo tuʻuina i totonu.

E mafai ona faia le fuaina o le tele o cages i le lumanaʻi mo le totoina o salu e faʻavae i luga o tulafono ua taua i luga mo le faitau aofaʻi o le 10, 30 ma le 50 manu felelei.

DIY faʻasologa o faʻataunuʻu

O le faʻailoga aupito sili ona lauiloa ma le faʻaogaina o le faʻaoloa o le salu o se faʻavaa laupapa poʻo le metala, faʻataʻalo i le moli i luga ma le fola, ma i luga o le mea e totoe, i luga o le talosaga a lē e ona, mea e maua e ia.

O se ata na faia e le tagata lava ia, o le ata, i le ata, e aofia ai:

  • 1 - fausaga;
  • 2 - meainu;
  • 3 - faitotoa;
  • 4 - fafagaina o otaota;
  • 5 - o se suavai mo fuamoa o lo o taavalevale;
  • 6 - le fola o le potu;
  • 7 - o se fata mo le aoina o le otaota ma le otaota.

O le mamanu o galuega faatino e sili atu ma le tasi augatupulaga o le faʻapipiʻiina o launiva e mafai ona faʻapipiʻi i luga o le fola, e taua le tuʻuina o vae i se maualuga o le 15-30 cm, poʻo le faʻaaogaina o se vaega o se mamanu "tele-story". O lenei auala o le tuʻuina o cages e fesoasoani tele mo faifaatoaga moa e le lava le avanoa e faʻapipiʻi ai fale o manulele.

O pitonuʻu kiliva o loʻo potopoto i se fausaga faʻavae e tatau ona faʻapipiʻi le tasi i le isi ma i le pito i luga o le puipui i tafatafa ane o loʻo i ai.

Afai e te manaʻo e teu se tupe ma faʻafaigofie le gaosiga o gaosiga, e mafai e le matai ona faʻafitia le faʻavaa. I lenei tulaga, o le ata o le paʻu o le salu o loʻo faʻaalia i le ata o le a fesoasoani i le taulimaina o le galuega, e oʻo lava i se tagata faifaatoʻaga amata e faia se mamanu i ona lava lima. I le avea ai o se mea mo puipui o le itu ma le paletali, e mafai ona e aveina ni metalini mumu, plywood malosi poʻo pepa paʻu.

Mo le puipuia o le fuamoa o loʻo tafe mai lalo o le fola, o se uta e oo i le 10 cm le lautele ma se limite o loʻo tuʻuina atu i fafo. O le pito i lalo e faia i se masi felafolafoaʻi lelei e fetaui lelei mo le vave faʻaleleia o le fale.

DIY faʻalēlūlū: faʻasologa i lea laasaga taʻitasi

O mamanu fale e faigofie, taugofie ma e le manaʻomia se poto faʻapitoa i le gaosiga. E taua tele le mafaufau:

  • le fuainumera o salu ua tupu;
  • le manaʻoga e faʻapipiʻi afi faʻavevela ma faʻamalama mo moa;
  • fata e tuu ai fuamoa;
  • le gafatia e faʻamama ai salu.

Afai e filifilia e le matai laupapa, plywood ma se uamea ua avea ma mea amata, o le a ia fesoasoani i lana galuega:

  • hacksaw;
  • seleulu mo le uamea;
  • mea faʻapipiʻi ma staples mo le faʻapipiʻiina o le manoa;
  • siakiina e le tagata lava ia sikulima mo le faʻapipiʻiina o le faʻavaa.

Afai e te faʻapipiʻi se pu o le salu i ou lava lima, e tusa ai ma laasaga taʻitasi i le laasaga, i le laasaga muamua, avanoa mo le puipui pito i tua, lua vaega mo puipui itu ma le pito i luga o le pusa e vavae ese. O fua o le lumanaʻi fuafuaina e fuafua e tusa ai ma le laulau i luga.

O le faʻavaa, faʻapipiʻiina mai poloka laupapa, ua faʻapipiʻiina i sikilima. Mo le faʻaogaina saogalemu o le salu o le salu, e sili atu le faʻamamaina o le fafie i le fasipepapepa ma faʻafefiloi ma se visepisi e saogalemu mo moa.

Latou te amataina galuega pe a maeʻa le faʻapalaina. Mai mea faʻatasi ma se potu lapoa lea e mafai ai e salu ona faʻaaoga saoloto le fafaga ma le mea inu, o le avanoa e faia mo le puipui pito i luma.

Mai le faasologa ma se tamai cell, o le fola o le fale o le manulele i le lumanai o le a vavae ese. O le atigi fuamoa o le faʻaauau pea o le fola o loʻo i luga o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga e taofi ai fua mai le taʻavale. O lenei mea e tatau ona amanaia pe a saunia ni ata o le puipui.

E faigofie ona faʻapipiʻi le manoa i vaega laupapa o le fausaga faʻatasi ai ma le fesoasoani o meaafale tetele. I lalo ifo, i lalo o le fola, o loʻo faʻaaogaina le fata e faʻaputu ai le otaota ma le otaota.

Lagi faʻamaʻi mai pusa palasitika

O se faʻamatalaga faʻatauvaʻa ma sili ona faigofie o le faʻaoloa o le salu e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o atigipusa o le afifiina o fualaau faisua o loʻo faʻaaogaina i palasitisi.

O ia ituaiga mea e le gata ina faigofie ona gasolo ma tumau, e matua faamamaina ma fufuluina, lea e sili ona taua pe a tausia le faga.

Aʻo le i faia se laʻasaga taʻitasi i luga o le fausiaina o mea e fai-it-yourself quail cages, e tatau ona e saunia mea uma e te manaʻomia mo le galuega. E manaʻomia e le matai:

  • tolu pusa o tutusa tutusa;
  • fesuiaiga o le uaea malolosi;
  • faila mo galuega i luga o palasitika ma uamea;
  • naifi manoa.

O le atigipusa, lea o le a iai i le ogatotonu o le fausaga ma fuafua mo le tausia o salu, e tatau ona i ai se maualuga e tusa ma le 30 cm, o le isi pusa e mafai ona maualalo. O le tasi oi latou o le a faia le galuega o le palatali, le lona lua - o le taualuga ma e aofia ai:

  1. I le laasaga muamua, o vaega uma e oso mai i luga o le pito i luga e vavae ese i le pusa autu.
  2. Ma, faatasi ai ma le fesoasoani o vavao o loʻo i ai nei ma vae, e faʻapipiʻi ai le pito i lalo.
  3. O le mamanu e faapaleina i se pusa maualalo lona lua.
  4. O le fausiaina o le fausaga o loʻo tuʻuina i le uaea, ma afai e leai, o isi mea faʻaaogaina e faʻaaogaina: se uumi umi, faalua poʻo le faʻamalosi malosi.
  5. I luga o le ufiufi o le seleselega o seleni, ia maka le faitotoa i luma, faigofie mo le fufulu ma faoa pe suia ia manulele.
  6. O le pulou e tipi i luga o itu e tolu, ma le fa o loʻo punou i fafo. Mo le faigofie o le faʻaaogaina, o se uaea uaea e faʻapipiʻi i le faitotoʻa.
  7. I luga o le puipui i fafo e faia ai ni avanoa mo le fafagaina o salu i totonu o le fale.
  8. O se tagata e fafagaina le vao e maualuga lona maualalo, ma o se tagata inu inu ua latalata i luga.

O le fausiaina o se talipalu i luga o se vitio ma ou lava lima e faʻaalia uma ai togafiti o le faagasologa i auiliiliga uma ma fesoasoani ia te oe e maua fale talafeagai mo manulele i se mataupu o itula.