O le togalaau

E faʻapefea ona tupu le fugalaau o le oxalis acid: faʻamatalaga, tausiga ma le ata

O Kislitsa o se vasega o faʻalauiloa taʻitasi tausaga ma otaota o le kuluma. O le vaega e tusa ma le 900 ituaiga, e masani lava ona ola i Aferika, Amerika, ma e toaitiiti e maua i Europa.

O le lauʻeleʻele o oxalis o nuʻu vevela, o le mea lea e tatau ona talafeagai le tausiga o togalaau. Afai e saʻo le toe faʻaleleia uma tulaga lelei, o le a fiafia le fale i le tuputupu aʻe matagofie ma le faʻalauteleina o le tausaga.

Faʻamatalaga o le iniseti, ata

O le laau e masani ona i ai pama palm po o laʻau mataga, ma se pupuʻu lavelave ma petioles. O laupepa e cinquefoil, i se mea e seasea tupu, fulufulu, lalaga ma tautau faatasi ma le suiga o le vaega o le aso, ma le ita poʻo le malamalama susulu.

O faʻalavelave masani e masani ona faʻatulaga i laina e lima, o petals e samasama, lanu piniki pe paʻepaʻe, o le aofaʻi o sima o le 10. Oxygen has tolu lanu lanu ma eseese kolisi:

  • puupuu (itiiti ifo nai lo pupuu);
  • ala (i le va o vaitusi pupuu ma le umi);
  • umi (sili atu faʻamalosi).

Fugalaau - o se pusa e tatala i luga o apaau. O fatu e tele i totonu o le faamoega, ia i ai se paʻu tino, lea, pe a tatala, saofagā i le faʻasalalauina o fatu. I le auala o le tufatufa atu o fatu, o laau toto e polo ball.

O se vaega o le laau o ni laumei lanu moana lanu piniki ma luga o petals o le "vevela" i lalo o fua, lea e fua mai ai fatu lanumumu laiti e ala i le matua. E le gata i lea, o le amataga o le po, i le timuga, i le malamalama susulu, fugalaau latalata, ma o le laʻau e mimilo ma pau.

O le gaioiga i lalo ole aʻafiaga o nei mea tutupu e tupu mai ona o suiga o le mamafa o le loto (le mea e taʻua o le tifaga) i totonu o sela o laulaau ma petals.

O nisi vailaʻau e mafai toto i luga o le eleele i lalo o laau ma vao, o nisi ua ola na o fale ma i togalaau malulu. Faatasi ai ma le oona, o loo i ai vao, e faigata tele ona taofi lo latou atinaeina. O le mea lea, faʻaeteete pe a filifilia.

Ituaiga o Oxalis Oxalis Flower





Oxalis masani. O se tamai laau e ola i luga o le eleele, o le vevela faapea foi vaomatua. I lo matou eria ua sili atu ona lauiloa o le "mumusu" poʻo le "tīpeti lapisi". O lenei laau o loʻo faʻaalia e le tele o ituaiga fugalaau:

  1. Tapunia, palotaina tutoatasi.
  2. Tatala, paʻuina e iniseti.

Kleistogamy o le nofoaga autu lea ua totoina mo le ola i vaomatua, lea o loo i ai se numera tele o iniseti mo le palotaina. I le taimi o le matuitui o aʻafiaga, o fatu e faʻasalalau i se laina e oʻo atu i le mita. E le gata i lea, o lago e ave fatu.

Ferruginous acid. O le togalaau e sili ona lauiloa, e 7 cm le umi, e fai ai laau laiti e oʻo i le 17 cm lautele. O lanu lanumeamata e aofia ai le tele (10-20) vaega ninii. O fugalaau o se siliva siliva ma fuga lanumoana. Tauvaga faigata o taumalulu.

Carob Oxygen. Vao. O loʻo faʻaalia i lanu mumu-lanu enaena ma laʻititi laʻitiiti samasama. O tele eletise eletise e mafai ona tafu uma mo moega ma moega, o le mea lea, filifili e totō ituaiga laau nei i luga o le mauga, ia tausia ma le faaeteete.

Kislissa matitiva. Laʻau tele, e matua malulu lava. Mai nai nodules laiti e maua ai laasaga tolu i luga o petioles laiti, ona faapipii lea o le piniki ma le paʻepaʻe papaʻe. E fuga mai i le tautoulu, o le nofoaga sili ona lelei i totonu o se nofoaga lanu.

Waldivian acid. O se laau e iai laulaau i luga o petioles ua faʻafefeteina (35-40 cm) ma fuga samasama ma fuga mumu. E masani lava ona totoina o se laʻau tuaoi, mo le totoina o vaega i luga o laʻau ma moega o fugalaau.

O ituaiga autu o ituaiga o oxalis oxalis

Kislitsa Ione Hacker. O loʻo faʻamatalaina i ni lanu mananaia matagofie ma lapoa, ma fugalaau lanu violisa ma vela vevela. E amata ona totoina ia Iuni. Le tele o taimi faʻaaogaina mo paʻu alpine. Manaomia le susulu lelei o le la ma se vaega e tafe.

Nasturtium acid. O se tamai togavao ma lau lanu violē ma ni lanu samasama e fesuisuiai i le taimi atoa o le taumafanafana. E talafeagai mo moega ma kapeta fugalaau.

Ava malosi. O meaola o loʻo totoe, o loʻo faʻaalia mai i le i ai o ni laʻau faʻamaʻi e fa ma le faʻaogaina o se piniki piniki. O le togavao e 35-40 cm le lapopoa, e fuga i luma ao amata le taumalulu. O loʻo totoina foi lenei fale i le fale, e pei o se falelaʻau ampel.

Oxalis fugalaau. Maofa teuteu vao. Olaga, e fai ma tulafono, i vaomatua. Laʻau tele e oo atu i le 25 cm, e talafeagai mo le totoina ile laufanua. O fasipepa e oo i le 6 cm i le lapopoa, pito i tua tafatolu, faatasi ai ma se vaitusi papaʻu i vaega pito i luga ma mafiafia i le itu.

Sorrel. O le matagofie o le taumalulu ma le vevela. I le taumafanafana, e aliali mai fugalaau lanu violisi i luga o le vao. Faiga faʻapitoa o laʻau e leʻi faʻamaonia e 6-9 lau lau.

Hedisaric acid. O le vao vao laititi, e oʻo atu i le 25 cm, e iai lanu enaena ma tolu lau. Aldillary o loʻo tautau i fugalaau samasama. E talafeagai mo le ola i le fale.

Manuʻa mumu. O se laau lapopoa tele e ola i le 45 cm le lapoa. O le togavao e masani ona totoina i fugalaau. Laʻau vavalalata i lalo o le fale e sosola ma tolu. I le tau mafanafana, o fugalaau lanumumu e manumalo ia i latou.

Triangular acid. E i ai le lanu viole ma piniki ma laulaau lanu violē. O le vao vao e le o le kiona e tupu i totonu o pusa poʻo tulaga o fale.

Purple acid. Laʻau tele e oo i le 11 cm. O le lanu lapotopoto lanu 6 cm le lautele, o le fatuina o lapisi e 7 laupepa. O fugalaau e papaʻe pe piniki. Loto i le fale ma le fanua tatala.

Kislitsa Depp

O Kislitsa Depp e leai ni aʻa; o se laau faʻalauiloa. O lenei ituaiga o vailaau na fanau mai i Mekisiko. E i ai lau fugalaau lanuiti-lanu piniki, ae o lona vaitau o le vaitau e umi lava: e amata i le tautotogo ma faaiʻu i le faaiuga o le tautotogo. E manaʻomia e ia le tele o le malamalama, ae tatau ona alofia le faʻaalia saʻo ile la.

E le manaʻomia le faʻamalosia o vai, ae tatau ona ave le tausiga ina ia le malogo le eleele. E le manaomia le totoina. I le vaitaimi o loʻo moe, o le faʻamafunaina ua maeʻa. E masani lava, o lenei vaitaimi e mai le tasi i le tasi ma le afa masina o le taumalulu.

I le taumalulu, e fufulu le ulo ma le laau i se nofoaga malulu ma matutu. I lenei tulaga, o le vevela e tatau ona 12-140C. I le taumafanafana, e mafai ona e ave le laau i le ea fou.

O fatu laiti e faia i luga o le mamanu o le Depp oona, lea e faʻaaogaina mo le toe gaosia. O lenei laau e mafai foi ona totoina e le tamaʻi aniani.

Auala e tausi ai se laau

O nisi ituaiga e le manaʻomia se tausiga faapitoa. E mafai ona totōina ile laufanua i lalo o laau ma laau, ae o isi ua ola na o greenhouses poʻo nofoaga e nonofo ai.

I totonu o lenei laau vao maua, taofi le toe gaosia o se mea e matua faigata lava. O le mea lea, faʻaeteete pe a faʻatau. E masani lava ona totoina e pei o laau i totonu, e ui lava e puupuu le pupuvao.

O le tausiga lelei o le oxalis laau e mafai ona maua ai ni mea taua:

  • Lulu I le taumafanafana ma le tautotogo, e fiafia le laau i le vevela mo le tausiga o le 21-24C. I le taumalulu, ua malolo, o loʻo tausia pea le vao i le amanaia o le ituaiga i le 11-19C. Mo le taumalulu, e manaʻomia e Ortgis le vevela ile 15-17C.
  • Malamalama O lenei laau e sili ona fiafia i le susulu. Lelei sili ona lelei mo le faʻapipiʻiina ile windowsill i le itu i sasae. Aʻo faʻapipiʻiina i luga o faʻamalama mai le itu i saute, faʻapipiʻi poʻo le faʻavaeina o le malamalama faʻasalalau ma se mea faʻafefeteina e talafeagai.
  • Faʻamamaga o le ea. O le togavao e fiafia i le vavave taimi, aemaise i le taumafanafana ma le tautotogo. O le taimi o totoe o le taimi e le o manaʻomia.
  • Faʻasa. I le tautotogo ma le taumafanafana, ma le tuputupu ae malosi, e manaʻomia le suāsusu, e pei o le palapala ile malo. I le autumn, ou te faaitiitia le suavai.
  • Fertilizer. Mai ia Me ia Setema, ua fafagaina le laau i fugalaʻau. Paʻu e gaosia i vaitau o le masina.

Metotia o le faʻalauteleina o le fugalaau oxalis acid

Oxalis e sili ona faigofie ona faʻaleleia e faʻaaogaina fatu, ua totoina i le tautotogo. I le tausaga muamua o le olaga, ua na o lalo o le eleele ma le lau o lau laau, ma i le isi vaitau, ua amata ai ona fai se veli o sinuses, o le a amata ona totogo mai fou fou mai lala o luga.

E faapena foi e mafai ona faʻaleleia e nodules. Ua totoina i le faaiuga o Fepuari, 7-9 fasi i totonu o le pusa e tasi, fufuluina i luga ma se eleele palapala o le 1 centimita. Le tuufaatasiga o le vailaau: vafefe, laʻau ma oneone, i le fua faatatau o le 2: 1: 1. Aʻo lei amataina le aʻa, pe a uma ona totō, e tumau le vao i se mea malulu ma le vevela o le 4-9, faʻafeinu i sina vai. Talu mai le ogatotonu o le tautotogo, ua faateleina le vevela.

I le fugalaau moega o nodules e te mafaia totoina i soo se taimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e totoina i le ogatotonu o le autumn ma maua ai se togavao ma le laʻau lauolaola mo le Tausaga Fou. Suʻe ni fasipepa i totonu o le 8 cm ipu i totonu o le oneone, eleele ma le faapalaga i le fua faatatau o le 1: 1: 2. Aʻo leʻi faʻaalia le aʻa, ua tuʻuina pusa i se nofoaga ma le vevela o le 4-9C, ma i le amataga o le tuputupu aʻe, latou te tuʻuina atu i le vevela.

Pe a fuafuaina le taimi o le fuga, e tatau ona manatua i le mafaufau o le taamilosaga atoa o le atinae mai le taimi o le totoina o nodules e mafai ona tumau pe a ma le 45 aso. O le mea lea, o le laau pe a uma le faʻapipiʻi i le tautotogo o le a fuga seia oʻo i le tau o le tautoulu.

O nisi vailaʻau e mafai ona faʻaola e pei o nodules, ma tipi, i le vevela saʻo o le 24C, latou te maua aʻa i le oneone i le 19-22 aso. I lenei tulaga, e talafeagai le saunia o le ufiufi mai ave susulu o le la.

E i ai nisi o vaega i le taimi o le totoina o lenei laau. Eseesega e le oti ai le vaega o le ea i le taumalulu i totonu o se potu malulu ma susulu lelei (15-17C) ma e le tele ni vai inu pe a maeʻa aso e lua, pe a uma ona mamago le pito i luga o le eleele, ma sina tamai vai.

Eseesega, lea e mate ai le vaega o le ea i le taumalulu, faaitiitia le fafagaina o ni nai masina ao lei oo i le taumalulu. I totonu o le eleele e na o nodules e mafai ona teuina i se mea malulu ma susulu malamalama (11-13C). I lenei vaitau, e le manaʻomia se tausiga faapitoa.

O le eleele e tatau ona tausia i se foliga o le susu, ae aunoa ma le faʻamamaina o le ele. A maeʻa ona tutupu mai le fuālaau muamua, e lemu le vao siitia atu i se nofoaga mafanafana. Fugalaau e tupu pe tusa o le masina.

O Kislitsa o se togavao matagofie ma lauʻau matagofie. O le laau e talafeagai mo le totoina i totonu o potu malulu. I le taimi lava e tasi, o le acidic acid ei ai se eseesega taua mai isi laau toto: e mafai ona totō nodules i soo se taimi ma fuafua le fuga i se aso faapitoa.