O le togalaau

Faʻatauina le totoina ma le tausiga i le lauʻeleʻele Faʻapupulaina mai fatu Toe faʻaleleia Ata o fugalaau

Faʻatau mai le varigatum totoina ma tausi ile eleele

O Kupena o se vao vavalalata o le aiga Asparagus. I totonu o le natura natura o loʻo nofo i le vailaʻau faʻasolosolo ma le faʻaleleia o le Itulagi i Matu, e fiafia i slopes, fanua.

Faamatalaga o le Botanical

I foliga vaaia, e foliga tutusa ma le lili o le vanu. O le maualuga o le laau e mai le 10 cm i le 1.5 mita. O le rhizome e tele naua, lignified, o loʻo tu latalata i tafatafa o le eleele. I luga o le rhizome o loo i ai auala e siosiomia ma se dented ogatotonu - o le faamaufaailoga a Solomona. E tusa ai ma le tala, na tuua e le tupu ona o le faʻamalolo o meatotino. O nei faailoga e iloa ai le toe foʻi mai o le laau.

E tele naua mea e tupu mai i le tuputupu ae o loʻo i luga. O latou o lo o ufiufi, ufiufi i se paʻu lamolemole manifinifi o se lanu lanumeamata ma le mumu. O pupu Arcuate o loo ufiufi i laupepa lapopoa lapoa, faatulaga lelei. O le foliga o le apa laulaau e lelei, o le pito e lamolemole, e tusi le pito. O laulaau e ufiufi i vela vevela e faʻalautele i luga.

Pe a fuga

Fugalaau e tupu ia Me-Iuni. I totonu o laʻau o laulaau, e aliali mai foliga papaʻe papaʻe. E faʻaputuina i latou o loʻo taofiofia i luga o le pito i lalo o le aʻa, faʻalautele se manogi manogi manaia. A maeʻa le faʻavasegaina, o fua e foliga mai: vine lapotopoto o se mūmū mūmū, lea, pe a oʻo i le paʻu, liliu lanu uliuli. O fatu taitasi e aofia ai 1-9 fatu. Ia faaeteete - o latou oona.

Tuputupu ae faʻatau mai fatu

Fatu na faatauina mai ata

Atonu na faatauina mai fatu ma laau toto.

O le faʻatupulaia o le faʻatauina mai fatu o se faʻafitauli faʻalavelave, ae faʻatagaina oe e vave maua se fua tele o tipu.

  • Aoina fua o fua, aveese fatu, fufulu ese mai le pulupulu.
  • Tausi fatu i le vaega o fualaau faisua o le pusaaisa mo le tusa ma le 1 masina.
  • Sulu i totonu o se atigi pusa ma le paluga oneone ma taofi i le vevela o le ea + 2-5 ° C mo le 3 masina.
  • O le isi tolu masina e sosoo ai, e tatau ona faʻamafanafanaina fualaau aina (pe a ma le 20-23 ° C).
  • Ona lelei lea mo le tusa ma le 3 masina - i le taimi nei o le a amata ona tupu fatu.

Sa faatauina mai i le fatu fatu laau

  • E tupu lemu le toto. Tuputupu ae i le vevela o le ea i le 20-23 ° C, e tatau ona faataapeapeina le moli, faʻamama le palapala.
  • Laufanua i luga o le avanoa i le tautotogo. Fugalaau o le a tupu i le 3-4 tausaga o le tuputupu aʻe.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

Faʻaauau le faʻaleleia o fua ninii i le tuai o le taumafanafana poʻo le amataga o le tautoulu.

Ole vaega ole Rhizome o le metotia pito sili ona faigofie ma sili ona aoga ole toe gaosia. E tatau ona vaevaeina vao i le 3-4 tausaga, a leai o le a tupu tele le faʻatau ma o le a malemo ai ona tuaoi. Toto se vao, vaevae lelei i ni vaega. Delenki e tatau ona lapoa, e aofia ai se vaega o le rhizome ma le tumutumu o le tuputupu ae ma se vaega o le aʻa.

E faʻapefea ona toto laau ua faatauina

Delenki, e pei foi o laau toto e totoina mai fatu, ua totoina i le auala lava e tasi.

  • Lisi se saite i le loloto o le suo bayonet, tafiesea vao, faʻaleleia le palapala.
  • E fautuaina le faʻalauiloaina o faʻalavelave faʻamalolo, palu, mafu. Faaopopo le oneone i le palapala, mamafa le palapala.
  • A e totoina, tuʻu faʻavave le uʻamea, faʻaloloto e 8-9 cm.
  • Tausia se mamao pe a ma le 20 cm i le va o vaomatua. Vaevae le palapala ma faʻafeinu.

Delenki o le a aʻafia mo le tusa ma le 2 tausaga, ona amata ai lea ona tupu le togavao ma maua fua.

E sili ona lelei i le paolo. I totonu o le la, o loʻo tupu malie ai.

Auala e tausi ai se faʻatau i le togalaau

Faʻasalaina ma faʻamalo le eleele

Vai naʻo le ogaoga o le lāmala.

Mo le puipuia o le susu ma aloese mai le faaleagaina o luga o le eleele, e tatau ona mulimulitaʻi le vaega. Lafoaia le eleele e le fautuaina, ina ia le faaleagaina ai aʻa o le laau. Lalelei le vevela.

Laʻei pito sili

Afai o le eleele e lafulemu, ua lava i le amataga o le tautotogo e faʻaalia ai faʻalavelave faʻapitoa o mea faʻalaʻau poo mea faʻalaʻau. Faʻamuʻu le oneone laʻititi i le tautotogo ma le taimi o le fugalaau.

Maʻi ma meaʻai

O le laau e puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona foliga mai o slugs i luga o gutu mataʻutia. Aoina i latou i lima, faʻaoga mailei, e mafai ona e ufiufi le palapala ile fasi anufe o le pefu po o fuamoa fuamoa.

Togi

I le vaeluagalemu na faʻatau manuia ai le taumalulu e aunoa ma se fale. Afai o vailaau i lau eria ma gutu e sili atu i le 20 ° C, mulch le palapala ma le peat, sawdust, e ufiufi ai lala paʻu. I le tautotogo, aveese le fale.

Faʻatau mai i mamanu fausaga

Faʻatau mai i le mamanu o le ata o le togalaau

I le mamanu o le laufanua, o le taele e masani lava ona totōina mo laufanua o loʻo eli ai. E tupu lelei i nofoaga faʻamalamalamaina. E tumau pea ona teuteuina e tusa lava pe a uma le fugalaau - 'otiʻese le lau fugalaau i le tautoulu.

E foliga lelei i laʻau, o togalaau papaʻe, o le a avea ma se leo lelei i totonu o se laau toto ma laau vao (daisies, asters, phlox, hydrangea, chrysanthemums, pansies, etc.).

Faʻatau mai i le ata o ata photo mixborder

Faʻatasi ma le tele o aso, irises, dicenter, e faʻafefe ai le matagogogo o tulipi tulipulu ma isi pulo o le tautotogo.

Mea tau vailaau faʻatau na faʻatau

O aʻa ma pulou e mauoa i alkaloids, saponins, glucose ma isi mea gaosi. Faʻafetai i le faʻaaogaina o le laau e avea o se anti-inflammatory, hemostatic, analgesic, enveloping, expectorant.

O le suamalie fou i fafo e togafitia ai le tino o le tino, togafiti o manuʻa. O le suka e ave i le bronchitis, maʻi o le manava, le niumonia.

O le ava malosi i luga o aʻa o le faʻatau e tatau ona ave i le ulu, pala, osteochondrosis, toilalo fatu.

Ia mautinoa e fefesoʻotai se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se togafitiga faʻa-tagata. O le toesea e taʻitaʻia ai iʻuga le lelei.

Meaola na faatauina i ata ma igoa

O le ituaiga e tusa ma le 50 ituaiga. Mafaufau i nisi oi latou na tupu aʻe teuteu.

Falemaʻi faʻatau poʻo togafitiga faafomaʻi Polygonatum odoratum

Falemaʻi faʻatau pe faʻamalolo faʻamalolo Polygonatum odoratum photo

Sa faatauina mai i le 30-65 cm le maualuga. O le fugalaau e amata i le ogatotonu o Me ma e toeitiiti atoa le 5 vaiaso. O fugalaau e paʻepaʻe le kiona, foliga o le logo.

Na faʻatauina le faʻafefeteina o le Polygonatum verticillatum

Faʻailoaina le faʻataʻavaleina o le 'Polyrumatum grade' 'Rubrum' ata

O le maualuga o le laau e 30-60 cm. O laulaau e leai se aoga, o le pito i lalo o loʻo faʻapipiʻi faʻatasi, o le pito i luga e aoina i whorls o le 4-8 pcs. O le umi o le laititi e 10-17 cm, lautele - 1.5 cm. O le fugala e amata ia Iuni-Iulai.

Faʻatau mai Polygonatum multiflorum multi-flowered

Faʻatau mai Polygonum multiflorum ata tele-flowered

O le maualuga o le laau e tusa ma le 1 mita. O laulaau ua faatulagaina i laina e lua. O fugalaau e sinasina-paʻepaʻe 1-4 o loʻo faʻaputuina i laʻau o lau. E sili ona tupu i le paolo, e fiafia i le susu.

Faʻatau faʻasalalau Polygonatum hirtum

Faʻatauga faʻasalalau Polygonatum hirtum photo

O le maualuga e tusa ma le 50 cm. O laulaau e foliga lelei e pei o pito i luga. I le faaiuga o Me, o fugalaau paepae ma se lanu lanumeamata e aliali mai.

Faʻatau mai sikuea pe maualalo le Polygonatum humile

Faʻatauga faʻasalalau Polygonatum hirtum photo

Faʻatau mai le 15-35 cm le maualuga. Laʻau e leai se aoga, lanu lanumeamata. O fugalaau e paʻepaʻe ma se tulu piniki.

Hooker Polygonatum hookeri

Faʻatau mai Hooker Polygonatum hookeri photo

O le foliga muamua. E na o le 5 cm le maualuga o le paʻu. O laulaau e vaapiapi, mamao. O fugalaau e valiina i le lanu viole.

Kupena variegate

Faʻatau mai polygonatum odoratum 'Variegatum' multi-flowered variegatum

Tanu matagofie ma fasi uumi paʻu umi i luga o lau. E oo lava i le vaivai, o sea faatauga e tumau pea le taua i le mixborders.

Faʻatau mai Pratti Polygonatum prattii

Faʻatau mai Pratti Polygonatum prattii ata

O se laau manaia ma ni paʻu violē violē e aoina i le mafiafia o palatini. O laulaʻau faʻasalaina, ua i ai se lanu lanumeamata-siliva. O laʻau e paʻuuli uliuli.