Laʻau

Faia o se alofilima tulaga ese o le avoka i le fale

O le natura e tamaoaiga ma agalelei i meaalofa masani. Avoka foliga matapulepule o se tasi oi latou. O le fiafia i le paʻi, mama, nutimomoia, suauu maloloina e faia mai le paluga o le fualaau aina, o se punavai taua o vitamini, fuālaʻau fuālaʻau, elemene. O le taua o se faiga faapena e le mafai ona sili atu ona maualuga: avocados mo foliga e faʻamaonia i mea faʻapitoa, tausiga sili ona lelei e maua ai le paʻu ma mea uma e manaʻomia mo le soifua maloloina.

Aisea e aoga ai le mata o le avoka mo foliga?

Mafiafia, e oʻo lava i le paʻu o lanu lanu ma le fesoasoani e manaʻomia elemene elemene pei o le potassium, phosphorus, copper, iron, zinc, calcium. O le seti lenei o le a maua ai le mata o le avoka.

E le gata i lea, i totonu:

  • vitamini o le vaega A, B, faʻasolosolo C, D, K, PP;
  • malosi vitio E;
  • retinol - provitamin A;
  • gaʻo amino gaʻo, e aofia ai omega-9 polyunsaturated;
  • phytohormones;
  • fualaau faisua.

O lenei fatuga e faʻamautinoa ai le aoga o le maskococulate mask mo foliga mai maunu ma isi faailoga muamua o le matua. Faʻateleina faʻatasi ma i latou, o le siama ua faʻamamaina, ua faatumulia i le malosi, faʻafefeteina fafo.

E matua taua lava le faʻaaogaina o le kulimi mai le avoka.

O le tino faalenatura o le faamaloloina ma faamanuiaina ai na o ia lava ma o se vaega o tuufaatasiga eseese. O la latou fausaga e tatau ona mafaufauina e faʻavae i luga o uiga o le paʻu o le paʻu, faʻapea foʻi ma uiga patino o le toto ma le tuʻuina o fiva i totonu.

Afai o lou tino paʻu ...

Filifilia le tuufaatasiga o le mask mo le tausiga, e tatau ona maitauina o le aafiaga e tatau ona faavae i luga o le faʻamautuina o le masini kesi, faʻamago, pusa faʻamamaina, faʻalelei mea laiti. O se ufiufi o le avoka mo foliga, faaopoopo i le sua o le tipolo, fasi fuamoa paʻepaʻe, yogurt masani po o le uila, e mafai ona taulimaina ma le manuia sea ituaiga o galuega. E mafai ona e fatuina se gaogaiga lelei e ala i le faaopoopo o le falaoamata o le falaoa poo le oatmeal oona.

Aʻo leʻi faʻaaoga le masini, e tatau ona fufulu ma faʻamamā le paʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le taele i vai mafanafana mafanafana.

Afai o lou paʻu ua mamago ...

Mata mata ma le ua e mafai ona foia lelei le faʻaaogaina o se masini ma le suauu avoka mo foliga.

O le gaʻo gaʻo o se pega o le alligator (le igoa lauiloa o le fua) e oʻo atu i le 30% o lona fausaga. O loʻo faʻatusalia mai i le faʻaaogaina o fualaau faigofie faigofie e faʻaaogaina mo fafo ma totonu. O gaʻo eletise Polyunsaturated e sili ona taua - o se punavai o le soifua maloloina mo vaega o meaola ma fausaga sima.

O le vailaʻau o le vailaʻau o le suauu E e sili ona aoga mo le faʻamalosia o le paʻu ma lona toomaga i le i ai o le suauʻu o lenei laau.

Mo foliga mataʻutia ...

O le tausiga o le paʻu o le vaʻaia o tausaga eseese e maua ai le faʻagavaʻa pe afai o nisi o mea o loʻo gaosia ma faʻamalosi e faʻaofiina i totonu o le mask.

O le a faʻatamaoaigaina ai le apu ma fualaau aina suamalie ma le vaitamini C, pasili ma le kāpeti o le a faʻaopopoina ai se faʻaleleia o le malosi, o le lau mint ua nutimomoia o le a maua ai se lagona filemu ma le toʻa.

Faatasi ai ma se matapulepule e tatau ona e faaeteete. O faʻataʻitaʻiga mo gasegase o le tino e tatau ona faʻaaogaina atoa le le mumu ma le ita.

Afai e manaʻomia e le paʻu le faʻamalositino faʻamalolo ma mea taumafa, e aoga tele le saunia o se mata o le avoka i le fale e faʻaaoga ai, mo se faataitaiga, iʻa. E tele iloiloga e taʻu mai ai se aoga aoga mai le faʻaaogaina o le tuufaatasiga:

  • sua suamalie;
  • seleni suamalie;
  • kusi falaoa;
  • aseta moa;
  • aʻa faʻamau.

A maeʻa maeʻaeʻa ma faʻafefiloi ia vaega, e faʻafefiloi le paluga i le paʻu mama, atonu o se vai faʻamaʻa na faia muamua e tatala ai pusa.

E sili atu pe afai o le vevela o le faʻafefiloi o se potu poʻo sina mafanafana (e oo atu i le 40e uiga iC) I le faʻaaogaina o le tuufaatasiga i le paʻu, e mafai ona e tuʻuina se solo solo i le pito i luga e puipuia ai le vevela masani ma puipuia le faʻamago vave.

Fufuluina le masini pe a uma le 15-20 minute ma le vai mafanafana e aunoa ma se fasimoli.

O le faʻaaogaina o le paluga avoka mo le tausiga o le tino e maua ai le paʻu o le maualuga o le susu, o se paolo malulu lelei, e puipuia ai siama, smoothes wrinkles, ma tau ai le leaga o mea leaga. O se togafitiga faʻapitoa ae aoga e mafai ona suia ai mea taugofie, faʻamaonia o le paʻu ma le tausiga lelei.