Fugalaau

E le mafai ona manatuaina: totoina ma tausi ile eleele

E te manaʻo e teuteu lau 'upega tafaʻilagi i fugalaau fesuisuiai? Ona gauai atu lea i le maualuga: o le tulaueleele ma le tausiga i le laufanua avanoa e faigofie, ma o le taunuuga e manaia. O le matagofie o tumutumu, o le susulu ma le matagofie o lanu, o le telē tele o mea leaga - o nei mea uma o le a faavavau le manumalo i lou loto.

Allium Flower Description

Allium (pe a fai e taua o le sukatiti teuteu) o se tamaʻi lua tausaga le matua (o nisi taimi e masani ai ituaiga o laau e maua ai) o le laau o le sipisi, le aiga Amaryllis. O le lauʻeleʻele o aniani vao e taʻua o Central Central.

E mafai ona e iloa le laau e ala i le faamalu o le faamalu e pei o se polo masani, e aofia ai le tele o fugalaau laiti ma e tu i luga o se ogaumu ua tumu, o nisi taimi e oo atu i le 1 mita le maualuga. Inflorescences e tele pe tutusa i fugalaau fugalaau. E tusa ma le 400 ituaiga o aniani vao. Ae o le lanu o pupu, e mafai ona lanu moana, lanu viole, piniki. O le fugalaau e tupu i le faaiuga o Me - amataga o Iuni. O lau o le laau e vaapiapi ma umi, maʻai i pito. E i ai foi se manogi manogi o le sipisi ma se manogi mu.

O aniani faila e masani ona faʻaaogaina i rabatki, togalaau, togalaau fugalaau eseese, faʻatoʻaga taʻitasi.

E faʻapefea ma le taimi e totoina ai le eleʻele i le tautotogo

Mo le atinaʻe lelei ma le alualu i luma lelei, e tatau ona e matauina uma faʻavae o le totoina ma le tausiga o aniani vao.

Allium fafo fale totō ma tausia: manaʻoga masani

Nofoaga aupito sili ona fiafia i ai - matala lalata. E le gata i lea, o le tele o le la, o le susulu atu lea o lanu o le laʻau. E le taliaina e le fale o loʻo lafo i lalo. E le taliaina e le laau le tele o le susu, o lea e le mafai ona e totoina i eleele maulalo.

Ae o eleele, o elemene e sili atu i le malamalama ma fualaʻau, ma o le pH e tatau ona le faʻaituau. Afai o le eleele e tele le suka, e tatau ona faaopoopo i ai le lime.

O le faʻaleleia o eleele i luga o le eleele e sili ona lelei e faia mai le ogatotonu o Setema i le faaiuga o Oketopa. Ae tatau ona faia lenei mea i le vevela o le + 10 ° C.

O le muaʻi totoina o bulbs e vaʻaia ma le faʻaeteete mo le pala ma le faʻapala. Afai latou te iloa, e tuʻuina atu pulu i totonu o le paluga faʻasalalau ma faʻafefiloi mo le afa itula.

Mo le totoina, eli lua i se loloto o tolu togi. O le pulou tuʻu i totonu o le lua, faʻaleleia le vai, ufiufi ma humus mai luga, mulimulitaʻiina, o le a puipuia mai le malulu.

E matua faʻasaina le faʻaaogaina o palala ma moa.

Onion allium: galueaina ma le tausiga

E le o iai manaoga faapitoa mo le tausiga. O le tulafono pito i sili ona taua e le o le togiina o le laau, aua o lenei mea e mafai ona oo atu ai i lona oti. I le taimi lava e tasi, e matua le manaomia lava le faʻatagaina o le puleaina, aua o lenei mea o le a mafua ai le paʻu ma le paʻu o laʻau.

I le oʻo mai o le tautotogo, e tatau ona fafaga le laau. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga vaomalo ma le faʻamalolo. A le o lea, o le a le toe i ai le susulu o le lau ma avea ma pale.

E manaomia e le laau le veleina masani, faapea foi ma le mulching.

E le mafai ona vavaeina le lanu lanu lanu samasama i le pito o le fuga, aua o le faʻaopoopoina lea o meaʻai i le pusa.

I le faaiuga o Iuni, pe a tosoina e pulu uma mea uma e tatau ai, e mafai ona eliina ma auina atu i se nofoaga mafanafana ma malogo. E le mafai ona tuua i le eleele, aua e mafai ona lolovaia i timuga, lea o le a oʻo atu ai i le oti.

Pulu e mafai ona tuua i le eleele pe afai e te nofo i se vevela vevela. Ae e tatau ona e manatuaina o le a tuʻuina atu e pulu lau fanau i luga o le fugalaau, lea o le a mafua ai le mou atu o fugalaau ma le tele o fugalaau.

E faʻapefea ona faʻaleleia ma pe a faʻapipiʻi le eletise

O le aniani faila e salalau i le tele o auala.

Vegetative ma tamaiti

I le tolu tausaga talu ona toto fatu, o le riki e tuuina atu ai i tamaiti le manaomia ina ia totoina ma le totoa i le tautoulu ina ia le afaina ai aa ma aʻa. O le mea na vaneina o loʻo teuina i le vevela o le 18-20 ° C i se nofoaga matutu ma vaʻaia.

O le faʻaleleia o se alumini vave e fuga mai i le eleele e fautuaina i le tautoulu, ma se faʻalaʻau ua leva ona fuga i le tautotogo.

E totoina pulu i se mamao mai le afa mita mai le tasi i le isi i le loloto o le tolu togi, pe a uma ona fafaga le lua, ma pe a uma ona totoina, mulch e humus pe peat. O le isi taimi e mafai ona gaosia i le 4-5 tausaga.

Faʻaaoga fua e faʻaaoga ai se pulu

O faʻasolosolo eleponi e avea o se pulufana, lea e tatau ona muaʻi togafitia ma se tuputupu ae e faʻaleleia ma mauaa. O lenei metotia o le toe gaosia e faʻaalia ai uiga uma o le tina i le lumanaʻi.

Fatu fatu

O fatu e togafitia e masani lava ona totoina i le tautotogo po o le puna toto i le eleele. O nisi vailaʻau e manaʻomia muamua le faʻamalosi. O lenei metotia e umi lava, talu ai o le a amata ona tupu le fatu pe a uma le tolu tausaga. O le mea lea, e le o lauiloa.

Maʻi ma meaʻai

I le taimi o le totoina ma le tausiga o le allium, o le laau e mafai ona aafia i ia meaola faalafua:

  1. O le tapaa o le tapaa e fafaga ai le sua o laau totő ma tumutumu. O lenei mea e mafua ai le vaivai o le laau, ua le toe auai i le photosynthesis. E mafai ona faʻaaogaina le pest e ala i le fufuluina ma le faʻasusu vai inu iniseti. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona: "Spintor", "Mospilan", "Vertimek", "Aktara". Ae ia puipuia le tupu mai o se iniseti, e tatau ona e fatuina le maualuga maualuga o le susu i le nofoaga e tulaueleele ai.
  2. E aʻafia le afaina pe a faʻasaʻo lelei le faʻaogaina o pulu. Mo le puipuia o lona tupuga, e tatau ona eli ma fufulu i le la, ona vevela lea i le 48 ° C mo le 12 itula.
  3. Onion lele. O faʻafitauli o le faʻamaʻi o le vave samasama o laulaau, o le pala o le pulufana ma lona maliu mulimuli ane. E mafai ona e puipuia le pulufana ma le vave totoina ile eleele. Afai ua atiaʻe le maʻi, e mafai ona e faʻaaoga se masima masima poʻo vailaʻau e pei o Ratibor, Medvetoks-U, Karate.
  4. Downy mildew. O lona tulaga e mafai ona puipuia e ala i le tuʻuina atu o pulufana e totoina aʻo leʻi faʻavelaina i le 40-42ºС mo le 12 itula.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, tulaʻi ma le tausiga o le eletise uma i nofoaga tatala e matua faigata lava. Afai e tausisia tulafono uma, o le a fiafia oe i le laau matagofie: o lanu lanu lapoa.