O le togalaau

Vaʻaia o le Cirsium ma togafitiga faʻapitoa, faʻamālōlōina o meatotino

O le Cirsium o se ituaiga o laau o le aiga o Astrov. O ona sui o ni mea faʻapitoa poʻo ni faʻataʻitaʻiga o loʻo salalau i le vaʻaia ma le vevela o laufanua o Eurasia ma Amerika i Matu, o nisi o ituaiga o loʻo maua i Aferika i Matu.

O nei laau totō faʻasalalau ma ni vaovao saʻo, o lona maualuga, e fuafua i le ituaiga ma le siosiomaga, tulaga mai i le 40 cm i le 2 m. O le laʻau e masani, tafe, mafiafia. Fugalaau o ato ia o se vaega atoa, o le fua o se fuamoa.

Ituaiga o le tino

O le lanu o le petals e faalagolago i ituaiga, ae o le mea masani e na o mea e masani ai, talu ai o le tele o ituaiga o vao o vao leaga ia latou te taumafai e faʻaumatia i le vave e mafai ai, e aofia ai: Lisi tusi, masani, paepae paʻepaʻe, togalaau, talofa, tele-taloina.

O latou foliga vaaia e masani lava tutusa, o nisi eseesega e masani ona maua i lau, aʻa poʻo fugalaau, faʻataʻitaʻiga:

i Faatoaga togalaau o fugalaau e tetele ma paepae, e ui e le o teuteu,

ma u Cirsium vulgaris laiti ma lanu viole

Polani faʻapipiʻi i le isi itu, o laulaau mūmū ma se ata sili atu ona atamamai.

Faamatalaga lautele

I o latou tulaga masani, atonu e le tele ni mea e nonofo ai le eria, ae afai e te aumaia i se isi nofoaga e pei o se mea leaga, o le a mafai ona latou fatuina se faafitauli moni - na tupu lenei mea ia Marsh Cod, na sau mai Asia i vaega o le eleele o Amerika i Matu. mausali mausali iina.

O sea ola malosi ma tufatufaina atu e mafua mai i le moni o nei fugalaau e maua mai ai le tele o auala e maua mai ai laau fou. E mafua ona o lenei tulaga, o loʻo faʻaalia uma laufanua ma laau o le itupa e tasi - o tupu aʻe e tupu, ae le fatuina fatu, ma o le toe gaosia e tupu tele lava.

Ae faʻaopopo i lenei mea, pe afai o loʻo i ai ni vaʻa eseese eseese (ma e masani lava o le), o le ovate, ma i le tasi fugalaau o se tagata tomai faapitoa, e fuafua i ituaiga, atonu e mai le 4 i le 30,000 fatu.

O le tele o sui o lenei ituaiga e faigofie ona faʻafefe i le timu, timu, le maʻi, e mafai ona aʻafia e nisi faʻamaʻi, ae ona o le tele o tagata e le o se faafitauli, e faigofie foi ona taliaina pe afai ua vavae ese mai le eleele ma toe faʻalaʻe i luga.

Ae o loʻo i ai se ituaiga lamatia o lenei ituaiga - lenei Tagata grey. Ua lisiina i le Tusi Pulu Mumu o Rusia.

O Ratibida o se sui foi o le aiga o Astrov, na tupu i le taimi o le totoina ma le tausiga i le malae vaalele e aunoa ma se faalavelave, ae e manaomia le usitaia o le tele o nuances. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai mo le tuputupu ae ma le tausiga i lenei tusiga.

Fale faʻamalolo o le Cirsium

E masani lava e foliga mai o lenei laau e na o feau na te aumaia, ae e le o lea. E ui lava o le mea oona, i nisi o nofoaga e faʻaaoga i fomaʻi faʻapitoa e avea o se fofo mo maʻi paʻu ma le ulu tiga.

E faʻaaogaina le laumusic mo faʻamala, ma Polevoy mo colic i totonu o fatugaʻo ma le ate, o pulumu o le pulumu bristle na faʻaaogaina mo faʻafitauli faʻaleagaina.

Ae matou te faʻamanatu atu ia te oe o lenei vailaʻau oona ma le faʻamaloloina o oe lava e mafai ona mafua ai le mea oona - o loʻo maua i totonu o le manava ni faʻavae malosi, lea e mafai ona mafua ai le poloka o le inumaga. E le gata i lea, o togafitiga mo le fausiaina o le tino e le tatau ona ave mo tagata ei ai fatu fatu, veinsose veins, encephalopathy.

Mea aoga o le tino

O nisi o ituaiga o meaola e faʻaaogaina i totonu o laʻau. O le Cirsium vulgaris (piʻeni laiti) Faatoaga (laʻau talavou ma aʻa) Laʻau faʻamalolo (faʻaopoopoga vaega o aʻa ma le pito i lalo ole au). I le taimi o le Taua Lua a le Lalolagi, o Butyak fai togalaau sa i ai i le taumafa o le tolauapiga o le tolauapiga.

O le fuga o le Buttock fanua sa faʻaaogaina.

Ia, e moni lava, e taua le iloa o uiga lelei e mafai ona manuia ai tagata faʻatoʻaga. O se mea sili lea ona lelei o le meli, ae e sili atu le aua le tupu i lenei tulaga, talu ai e mafai ona faʻaleagaina le manuia. Ae afai ei ai ni vao po o vao mutia e lata i le pasika, ona mafai lea e le pi ona selesele le tele o le meli.

O le faʻasologa o le laʻau i le palapala, pe a mavae le oti o laau totō, o le a atili ai le susu-ma le malosi o le ea. E aʻafia ai le tele o mea aoga mai le loloto o le eleele, o lea e avea ai ma mea sili ona lelei mo le "lanu meamata" poʻo le mulch.

Na te togafiti foi ia aphids ia te ia lava, ae i lenei tulaga e tatau ona e faaeteete e le o fatuina e le laau, a leai e mafai ona e matuai faanoanoa i lenei auala o le tetee atu i le meaola.

Polokalame faʻatonutonu o le lisi o tusi

O se tagata tomai faapitoa e pupuʻu meaʻai ma faifaatoaga e tauivi ma le tataina o rhizomes ma herbicides, lea ua foliga mai ua matua vaivai lava. I le fale, o le faafitauli i le faʻaaogaina o vaovao, e mafai ona latou aʻafia ai isi laau toto ma afai tatou te faʻaaogaina i totonu o le togalaau, ona avea lea ma mea matautia i le togalaau.

O se metotia lelei o le mulimulitaʻi lea o le eria pe a uma ona tipi ese mai ai aʻa o le butyx. E taua le taofia o le luluina o fatu. Ae o le veleina e mafai ona sili atu le leaga, talu mai le tatuina o le rhizome i ni vaega se lua o le ae maua ai ni laau se lua nai lo le tasi.

E tusa ai ma mea o loʻo i luga, e mafai ona tatou faʻataunuʻuina: e faʻafefe le tamaʻi povi, e tatau ona e tipiina, ae le o le vao, pe a uma ona tipi, vai le vai ma meaola lelei ma ufiufi i le mulch. O le luluina o itu, lea e taofia ai isi aganuu, e mafai.

Faʻataʻotoga i le mamanu

Ma le mea mulimuli, faʻaaogaina le faʻafanua Creek ma Iapani Iapani. O le muamua e ola e tusa ma le 130 cm le maualuga, o le laʻau i le pito i luga o le fana e manifinifi, i lalo ifo o le lapisi, faʻatasi ai ma lobes faʻapitoa. Pusa i le 3 cm le lautele, pogisa mumu. E fuga mai ia Iuni ia Aokuso.

E mafai ona oʻo atu i le lua mita le maualuga o le tino Iapani. Faʻanofo e pei o se fanua faʻapitoa. O laʻau e umi, cirrus, faʻasese. Pusa i le 5 cm le lautele, lanu viole po o le piniki. O lenei ituaiga meaola e sili ona taatele i aganuu ma ei ai le tele o "White win"Ma fugalaau paepae, ma se faasologa Ata - Pink, Rose, Snow matagofie - faʻatasi ma le piniki, o le carbonmine dark and petals paʻepaʻe, taʻitasi. O le fugalaau e amata ia Aokuso ma faaiuina ia Setema.

O nei ituaiga meaola teuteu o loʻo i ai le le mautonu o latou aiga, ae le faia ni faafitauli i le faoa faamalosi o le teritori. E maua le gaosiga i soʻo se eleele, ae o le susu susu eleele e tumu i le nitrogen e sili ona lelei.

Mo le maualuga o le faʻaleleia o aʻafiaga, ua filifilia ai se nofoaga e malamalama lelei. A le o lena, e le manaʻomia le fausiaina poʻo le faʻamaina. A amata ona mou atu fugalaau, e teuteuina i latou e puipuia ai i latou mai le gaogao o le seleselega. I le tautotogo, e vevela pulu ma vavae i le palapala.

O meaola e faʻaaogaina e pei o teuteu e mafai ona faʻafefete i lalo ile -20 ° C pe sili atu pe a tele le kiona. Ae, afai e te nofo i se nofoaga malulu, ona mafai lea ona e ufiufi le laufanua i lau paʻu, ma aveese i le tautotogo.

Faʻapenaina o le butyx

O fatu e totoina i le tautoulu po o le tautotogo i le nofoaga ua filifilia. E taua le matauina o fatu o lenei aganuu e faigofie ona ola i ni tulaga le lelei ma tumau pea i le gafatia mo se taimi umi, atonu latou te le totogo muamua, ae faaali i latou i ni nai tausaga.

E pei o isi siama, o le faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le rhizome e mafai - o le aʻa o le a vaeluaina i ni vaega tele ma tanumia.

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi e masani ona faalavelave i lenei aganuu. E pei o faʻamaʻi, e mafai ona aliali mai aphids. Talu ai e fiafia o ia i le tino, e sili atu le vave ona faʻaogaina i iniseti.