Fugalaau

Tuputupu aʻe atuahi mai fatu - o afea e toto ai ma pe faapefea ona tausi?

O le Atua Atua o se fualaau aina taʻutaʻua taʻitasi i Kalefonia i Saute. O le agavaa o le fugalaau na muai suʻesuʻeina e le fomaʻi o le Swiss CH. Godet, o lona mamalu na tupu ai le igoa o le laau. O fugalaau matagofie e pei o azalea mai le 60s o le XIX senituri, na latou nofo i le tele o togalaau o Europa.

E tutusa i latou ma le laau o le aiga Cypriot - faʻamalamalama. O le Atua e faʻaolaina e fatu ma ei ai ni vaega o le galueaina, lea o le a talanoaina i la tatou tusiga.

Faʻafetai - faʻamatalaga, ituaiga ma ata o le fugalaau

Laveina laau eseese foliga faʻalanumi poʻo le salalau ma le faʻatusatusaga. I le umi, latou te le sili atu nai lo le 20-60 cm. I luga o le fatuga o se togavao faʻamalosi, o laʻau faʻamalosi e ese lava, e mafua mai ona o le tupu vave o le laau, atonu e le o vaaia.

Paʻu po o le logo fugalaau e iʻu ile 3 to 10 cm e mafai ona aofia ai ni petale se fa ma ia faigofie, pe mafai foi ona faʻaputu i se pulumu ma avea ma mea faʻatau. Faʻalagolago i le ituaiga, pupuʻu pupuu e eseese i le paʻepaʻe, lanu viole, piniki, pi, carmine, mūmū mūmū poʻo le tuʻuina o lanu.

Meaola ma ituaiga

E matagofie le Atua o se laau faʻatasi ai ma le lamolemole, faʻasaina, faʻafefeteina 60 cm le maualuga. O paluga e pei o le popo e aoina i fugalaau foliga e pei o le logo e pei o le 5 cm. E masani ona valiina i lanu mumu ma fuga mai ia Iulai ia Setema. E iai ituaiga eseese:

  1. Crystal Snowflake - o se laau ma fugalaau paʻepaʻe ma e oʻo i le 75 cm le maualuga.
  2. Kirshkenigin o se togavao ma fuga lanumumu-mumu.

O le atua atuavai tele e foliga mai i sina palasi ma se maualuga o le laau e 20 i le 40 cm. Faʻasaʻo faʻasaina poʻo aʻa e faʻaaogaina i le faaiuga o le vaitau vegetative lignified. O le faʻavalea o foliga o le laau e tuʻuina i le base. O fuga lanu e pei o fugalaau-foliga poʻo le fugalaau e pei o le ipu, o loʻo faia i pito o le vaʻa. E mafai ona oʻo atu i le 10 cm le umi o fugalaau taʻitasi, ma o latou gaʻo siliva e paʻepaʻe, fugani, mūmū, piniki, lanu uliuli, mūmū po o le lilac shades. Fugalaau e amata mai ia Iulai ia Oketopa. O ituaiga eseese o atua e tele-faʻaleleia e mafai ona uumi ma umi. O le sili ona taʻutaʻua o latou:

  1. Vasa Eseese Pasefika o le vaeluaina o le laupapa 40-50 cm le maualuga. Ua tupu fua laulaʻau i luga o ona lanu mumu-lanumeamata. O fugalaau lanumumu-lanu moli e aofia ai ni meaola uma lava ma maua ai foliga lautele-foliga.
  2. O le Weisser Schwann ituaiga o le vao vao ma le maualuga e le sili atu i le 30-35 cm. E ese mai i laulaau lanumeamata i le pito i luga ma le lanu enaena i le faavae, popo mafiafia ma fugalaau sinasina-sinasina.

O Godetia Terry o atua atua vao atua tetele. I le natura, o lenei ituaiga o laau e le oi ai. O Azalea terry godetia o loʻo faʻatusalia mai i vaega nei:

  1. O le Faʻaipoipolo eseese e iloga i fugalaau paʻepaʻe, atonu o loʻo i ai se fuʻa lanu piniki.
  2. O le ituaiga o le Vaitafe o se togavao e iai fugalaau o se lanu mumu sesega, o ona paluga e lalagaina i lanu paʻepaʻe.
  3. O le Rembrand o se vaomatua laʻitiiti ma le maualuga e 30 i le 35 cm. I luga o ona lanu piniki piniki-lau, e iai ni laupepa laititi ma ni fugalaau e lua i le 5 cm le umi.
  4. O le tele o Sherwood e faʻatapulaʻaina ma paʻu. Laʻau mataʻu ma fuga lau-lua fugalaau ola i luga o lanu lanumumu-lanu piniki e oo i le 30-40 cm le maualuga. O peti o le samasama o le ituaiga o loʻo faasolosolo malie lava mai le ogatotonu i le pito.

Faʻafetai: totoina o fatu

O le taimi e totoina ai le atuatuʻa e faʻatatau i le metotia o le totoina. I le avanoa tatala, o fatu e totoina ia Aperila, Me, po o le taumalulu i le lua vaiaso ao leʻi oʻo i fulu. Mo fualaau, o le luluina e tatau ona tupu ia Mati.

Faʻatoʻaga i fafo

A o lei toto fatu mo le afa itula o le matua i se vaivaiga vaifofo o le paseka e masani ai. O lenei faiga o le a puipuia ai fatu mai maʻi eseese. E tatau ona faʻaleleia aʻo le i sauniuni le moega o le togalaau, lea e tatau ona eliina, faʻamamaina otaota ma vao leaga, faʻasusu ma faʻafeinu.

Talu ai o fatu o atuaatua e laiti tele, e tufatufa i luga o moega ma faʻafefeteina faʻafefeteina ile eleele. Mo le faigofie o le lūlūina, e mafai ona fefiloi fatu i sina vaega itiiti o le oneone poʻo le eleele.

Soʻo se mea o le vao e tatau ona lava le avanoa ma e le itiiti ifo i le 20 cm le tasi mai le tasi. A le o lea, o le atua o le a tupu lemu. Ae e le mafai ona faʻatulagaina fatu laʻititi i le taimi lava lea i le taumatau mamao, o le mea lea e vevela vao totō.

Totoina o Fanau e aofia ai le faʻaleleia e le aunoa o moega, lea e masani ona faʻafeinu ma le susu i le faʻafeinu faʻatasi ma se suʻi. O fua muamua o fatu na totōina i fanua tatala o le a faʻaalia ile 2-2.5 vaiaso.

Tuputupuina o laau i le fale

I maua se fugalaau teuteu matagofie mai le Atuaetia i le faaiuga o Me - amataga o Iuni, e mafai ona e faʻaogaina le auala e totoina ai. E le fiafia le laau i le totoina o laau, o lea o le totoina ma le tausiga o laau i lenei tulaga o le a faigata.

I le tele e mafai ai itiiti le faalavelaveina o le aʻa o le atua, mo le lūlūina o fatu, e mafai ona e faʻatau mai kaseti faapitoa o fatugaina poʻo le faʻaaogaina o ipu palasitika e mafai ona faʻaaogaina lea e faigofie ona tipiina. E tele ni fatu e tuu i totonu o potu taʻitasi poʻo tioata, e faʻamamaina le palapala ma ufiufi i le tioata poʻo le polyethylene. I totonu o se tamai lanu meamata, o le a totogo faatasi fatu ma tausi ia mea e sili atu ona faigofie.

Faʻafetai


O pusa o mea toto e tuʻuina i se mea mafanafana ma seʻia oʻo mai le vaʻai, e tatau ona faʻasaina le eleele i aso uma ma faʻafeiloaʻi i le vai mai se fagu moli.

O le taimi lava e aliaʻe ai pine, ua aveeseina le ipu, ma o laau e maua i se mea susulu. O le tausiga mo i latou e aofia ai le faʻaleleia ma le faʻaleleia o le laʻei ma luga.

Afai o fatu e totoina i pusa, ona pe a aliali mai laau i ni laʻau moni se lua pe tolu, o le a latou manaʻomia le faʻapitoa i avanoa eseese. E tolu totō ua totōina i totonu o ipu taʻitasi. I le taimi lava e tasi, e tatau ona suʻeina ma le totoa, ma aʻa e umi tele e tatau ona faapuupuuina.

Totoina o toga

Fualaau e oʻo atu i le 5-7 cm i le faaiuga o Me - amataga o Iuni toto i luga o laufanua. E tusa ma le lua vaiaso aʻo lei totoina, o laau totō e ola aʻe i le fale e tatau ona faasolosolo malie e ala i le tuʻuina i luga o le faapaologa po o le togalaau mo lenei mea.

O le nofoaga mo atua e tatau ona susulu. Toto e fiafia i le le tutusa pe palamole palapala palapala. O le moega fugalaau ua eli ma ua faʻamaʻaina ma le humus i le fua faatatau o le 5 kilokalama i le sq. m, fafie ma fafie.

O le totoina o le atuaeti e tatau ona tupu i le ao pogisa poʻo le afiafi pe a uma le goto. O le mamao i le va o fualaau e faalagolago i le maualuga o laau i le lumanaʻi ma e mafai mai le 20 cm pe sili atu. O totogo taitasi mai le pusa e vaʻaia ma le faaeteete faatasi ma se faaputuga eleele, tuʻu i totonu o ni pu sauni, faʻafefete i palapala ma faʻafeinu lelei.

Vaega o le Atua Faaatuatuuga

E leai ni tulaga faʻapitoa mo le tuputupu ae o atua atua e manaʻomiaAe peitai, ina ia maua ai se laʻau umi ma umi, e tatau ona mulimuli i nisi o tulafono ole tausiga:

  1. O le totōina e tatau ona faia i totonu o nofoaga lelei, aua i totonu o le penumbra ma le ata lafoia o fugalaau o le a laʻititi, ma o le fuga o ia lava o le a faʻalelei.
  2. O le eleele faʻataʻamilo i le vao e masani ona veleina ma vaʻaia. O ia auala o le a faʻaaogaina ai "tuaoi" e leʻo manaʻomia ma maua aʻa i le ea ma le potu mo le tuputupu ae.
  3. E alofa le Atua i vaiinu masani, ae o le sasaa e le fautuaina.
  4. O loʻo lagolagoina faʻamau i luga o le maualuga.
  5. O masina taʻitasi, e manaʻomia ai le faʻamaʻiina o meaʻai i meaʻai, lea e itiiti ai le malosi o le suka. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai lona taimi masani ma le tele o fugalaau.
  6. E fuga mai fatu taitasi mo na o le tolu aso. O le mea lea, ina ia mafai ona fauina ni fugalaau fou i le vave e mafai ai, e tatau ona faʻaaogaina le fugalaau i se taimi tatau.

A maeʻa ona toto i luga o se togavao pusa fatu ua faialea o le a tupu ai fatu i totonu o le 30 aso. O le taimi lava e pogisa ai pusa, o fatu e mafai ona aoina mai ia i latou, lea ua mamago ma totoina i le tausaga na sosoo ai.

Laʻau faʻatoʻaga faʻapitoa Le Atua ma le talafeagai lelei ma le tausiga teuteu i ona fugalaau manaia e le gata o le togalaau, ae o launiu, laʻau ma fugalaau fugalaau. O le laau e masani ona faʻaaogaina mo le faʻaogaina o fanua.