Fale taumafanafana

Matou te fausia se pa mai se fale talimalo ma o matou lava lima: o laasaga taʻitasi mai le A i le Z

O le pa o le fale autu lea e faʻaaogaina e maka ai le nofoaga o le puleaina o le fale tumaoti ma puipuia meatotino mai tagata solitulafono. Faatasi ai ma le tele o mamanu ma ituaiga o mea na faaaoga, o le pa mai le fale faʻasolosolo ua manatu o le sili ona faigofie ma taugofie le fofo. O le mamanu o lenei pa e faigofie tele ma e le eseese i tau o galuega faʻapitoa. Ae ui i lea, o le tau o auaunaga mo lona fausiaina e matua "lavea ai le taga" a soo se tagata e ona le fale. O lenei lomiga o le a taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona fai se pa mai se fale faʻapolofesa i ou lava lima, faʻamalo ai lenei mea tau tupe mai le aofaiga na atofa e le atiae mo le faaleleia o le teritori o se fale tumaoti.

Vaʻavaʻai foi: o se pa puipui faigofie tele i le atunuu!

Le lelei ma le le lelei o se pa puipui pepa

Faʻailogaina o se mea faʻapipiʻi silasila i le mea e faʻapipiʻiina i luga o le eleele. E faʻatatau i le faʻamoemoega, e tuʻuina atu e le au gaosi le tele o ituaiga o ituaiga o laʻau faʻasolosolo, eseese i le mafiafia, ituaiga o le puipui, foliga ma le maualuga o le talaaga, le tele. O mea taua o pa puipui o lenei mea e aofia ai:

  • tau taugofie;
  • maualuga le tetee i le faaleagaina;
  • le tumau
  • faigofie ona faʻapipiʻi;
  • e le o le manaʻomia o le tausiga (atavali, togafiti).

E le gata i lea, o le pa mai le pepa ua faʻamaonia e foliga mai o foliga vaaia. E tusa ai ma iloiloga, o le pa puipui e faia i lenei mea e puipuia lelei ai le teritori mai le matagi ma le sosolo o le alatele i le auala.

O le mataʻu o le laupepa e matua faʻamalosia ai le ulufale atu e le faʻatagaina i le teritori o le fale.

O le le lelei o sea pa puipui e mafai ona mafaufauina: le maualalo le tetee atu i le matagi ma le faaleagaina o masini.

Ae ui i lea, o le tele o foliga, mea lanu ma lanu o le pepa puipuia, ua faʻaalia i le taimi nei i le maketi o fale, ua mafai ai ona e faia ni laʻau matagofie mai laupapa faʻapipiʻiina e faʻaaoga ai se seti o meafaigaluega ma meafaitino.

Galuega sauniuni

Afai e te filifili e auai i le faia o oe lava ia o se paga mautinoa mai se pepa faʻamaonia, ona e le tatau loa ona e vave alu atu i le faleteuoloa lata ane e faʻatau ai mea. Muamua, o galuega sauniuni e tatau ona faʻatinoina i luga o le 'upega tafaʻilagi. O le algorithm e faapenei:

  1. Fai faʻatatau tatau o le aofaʻi o pepa faʻapitoa.
  2. Iloiloina le ituaiga o pa (malosi, vaega).
  3. Mafaufau i le lagolagosua lagolago ma le ituaiga o faʻapipiʻiina o mea.
  4. Fausia se ata tusi (ata) o le pa.
  5. Saunia mea e faaaoga, meafaigaluega, mea faʻapipiʻi.

E na o le maeʻa lava o nei galuega e mafai ona e faʻaauau ai le faʻatulagaina tuusao o le pa mai le fale faʻapipiʻiina. Leisi i le faasologa.

Iloiloga o le numera o pepa faʻamaonia

Ina ia mafai ona fuafua saʻo le tele o le pepa e manaʻomia, o le mea muamua lava e fai o le fuafuaina lea o le nofoaga o le pa. Pepa e tatau ona faʻaogaina i tulimanu, ma i le va o latou toso se maea, o le umi o le a avea ma faailoga o le umi o le pa. Ma le isi, tatou te fuafuaina le maualuga o le pa.

E le fautuaina e tagata atamamai le faia o le maualuga o le pa e sili atu i le 2 m ona o le maualuga o le matagi.

O le tele o le pepa puipuia mo le pa e eseese lava i luga o le ituaiga o meafaitino ma lona faʻamoemoega, ae o fuainumera o auala nei:

  • lautele 100-130 cm;
  • maualuga 180-200 cm.

O le umi o le pepa manaomia, lea e fuafua ai le maualuga o le pa, o le a vavaeina e le gaosi oloa poʻo le kamupani fefaatauaiga. O le iloa o le umi o le pa ma le lautele o laupepa lautele, e faigofie lava ona fua le aofaiga o meafaitino: matou te vaevaeina le aofaiga atoa o le vaega o le pa i le lumanaʻi e ala i le lautele o le galuega ma maua ai le aofaʻiga o meafaitino faʻatasi ai ma le lua fasi pepa.

Filifili ituaiga o pa

I aso nei, o faʻamalo mai laupapa faʻasolosolo o ituaiga e lua o loʻo faʻatinoina: soli ma vaega. Muamua e sili atu ona faigofie le gaosia ma e manaʻomia ai mea e sili atu. O le lona lua, i tala uma, e sili atu ona lelei, ae e taugata foi. I le uluai faʻatulagaga, o elemene uma o le lagolagosua lagolago o loʻo sisi.

I le lona lua - o mea o loʻo tuʻuina i le va o pou lagolago o le pa:

O le ituaiga pa e fuafua i lona mamanu, meafaitino ma metotia o le faʻatulagaina o elemene uma o lenei fausaga.

Le mamanu ma le faʻapipiʻiina o le fencing

O se tasi o auala pito sili ona faigofie e faʻavaeina ai le fausiaina mai se pepa faʻamaonia o le filifiliga lea e faia ai se pa i pou ua faʻapipiʻi saʻo i le eleele. Mo lagolago, e faʻaaogaina se paipa uʻamea o le vaega poʻo le sikuea. Diamita o se paipa lapotopoto mai le 60 mm. O le vaega o le sikuea sikuea o le 60X60 mm.

Ina ia faʻapipiʻi le pepa faʻapipiʻi i lagolago, e manaʻomia ni ogalaau, o loʻo faʻaaogaina e pei o se paipa uʻamea o le sikuea sikuea poʻo se fafie laupapa. O le vaega ua fautuaina o se silasila sila o le 30x20 mm; laupapa laupapa 70x40 mm.

E tolu filifiliga mo le faʻapipiʻiina o meafaitino:

  • faʻaaogā faʻamau;
  • e ala i le uumi;
  • i le va o pou piliki.

Mo le filifiliga muamua, e faʻaaogaina le X-bracket, o se mea faʻapitoa faʻapipiʻi lea e faʻapipiʻiina i le pou e faʻaoga ai faʻataʻitaʻiga.

O le tele o tulaga lelei o lenei metotia o le: tau maualalo o le faʻamalosi, maualuga le saoasaoa o le fausiaina o le pa e aunoa ma le faʻaaogaina o se masini faʻaleleia.

I le lomiga lona lua, e tolu auala o le faapipiiina o le lag ua faʻaaogaina: ao, itu, faʻaaogaina le o loʻo umia.

E faigata tele ona fausiaina se pa puipui mai laupapa faʻasaina ma piliki piliki. E manaʻomia ai tomai faʻapitoa i le simaina, fatuina o se faavae, malamalama i mea taua o le faʻamalosia. A filifilia lenei mamanu o le pa, e fautuaina e liliu atu i tagata tomai faapitoa, o le tau o auaunaga e mafai ona taua tele. O sea pa e filifilia e tagata e ona fale o loʻo manaʻomia le lelei o le matagi ma se faʻaaloalo foliga vaaia o le pa.

Filifiliga mea

O le mea muamua e fai aʻo lei faʻatau le meafaitino o le faia lea o se faʻatusatusaga atoa o le pa mai le fale faʻasaina.

  1. O le umi o koluma e fuafua e tusa ai ma le faʻatulagaga nei: maualuga o le pa + 1 m mo le ulu i le eleele. Afai o le pa ua faapipiiina i luga o le eleele, ona toli ai lea o pou ile lalo o le loloto o le palapala. I lenei tulaga, pe a fuafua le maualuga o lagolago, o le maualuga o le pa + o le loloto o le pou fautuina e amanaia.
  2. O le mamao i le va o lagolago e mafai ona ese mai le 2 i le 3 mita. Faatasi ai ma tagata tomai faapitoa, o le mamao i le va o fagu e masani ona faʻatinoina - 2.5 m.
  3. Ina ia fuaina ogalaau, e tatau ona e faʻateleina le aofaʻi umi o le puipui o le pa i le lua, ma faʻaopopo i ai ata e tatau ai mo le fausiaina o faitotoʻa ma faitotoa i le tagata e maua ai.

O le fuaina o le aofaiga o loʻo manaʻomia mo pepa puipui mo le pa na tuuina atu i luga. Pe a filifilia lenei mea, e tatau ona e gauai atu i lona mafiafia, maualuga o le galu, uiga, mea e faʻafefe ai faʻamaʻi, lanu ma le fua. Mo le fausiaina o le pa, latou te masani ona filifilia se laupapa faʻatulagaina umi ma le taugofie, o le faasologa "C" poʻo le "MP".

Pepa faʻamaonia "C" ua mamanuina mo le puipuiina o puipui. E i ai la latou talaaga laʻitiiti laʻitiiti ma le lautele o lauulu. O mea o le "MP" o loʻo faʻaaogaina mo le fausiaina, faʻatuina o fale malamalama mo le falemaʻi.

Fausia se ata

Fausiaina o le pa mai le fale faʻapipiʻi e amata i le fatuina o se ata (ata), lea e tatau ona aofia ai:

  • le nofoaga o le pa i luga o le nofoaga;
  • fuafuaga faatulagaina o mea lagolago;
  • faʻafanua;
  • fenua tetele;
  • auiliiliga o meafaitino.

Mo le totogiina o eseesega i le tulaga o le laufanua, ua faʻaaogaina se faʻamaufaʻailoga, lea ua tapunia ai mea sese uma.

Filifiliga o mea

Ae e te leʻi faia se pa mai le fale faʻapipiʻiina, e tatau ona e saunia le meafaigaluega talafeagai, lea o le a manaʻomia e faʻapipiʻi ai pou ma faʻamalosia uma elemene faʻavae.

  • afai e te fuafua e faʻaaoga se masini faʻaleleia, e fautuaina le faʻaaogaina o se fale e fesuiaʻiina, e faʻamalosia e le 230V fale eletise;
  • mo le tipiina ma le gaosia o talafaʻamau, o le mea e teu ai (grinder) faʻatasi ma se seti o disasi o le a manaʻomia;
  • seleulu mo le uʻamea e talafeagai mo le tipiina o se pepa faʻamalama ma se galu itiiti;
  • fofo - e faia ai ni mea e faʻaaogaina mo ato;
  • fofo ma (poʻo le) sikul ° uʻamea faʻatasi ma se seti o faʻataʻitaʻiga, pusa ma ulu mo pu e puʻe ma sikulima sikulima.

E le gata i lea, e tatau ona i ai: teuina o fua, penisini (penisina), mea faʻanoʻamea ma le taualuga o taliga, tulaga o le fale (plumb), mea e manaʻomia. O le fausia o mea, kalaupapa, oneone, ma le sima o le a manaʻomia. Mo pou faʻataʻoto, e te manaʻomia se suo ma se pusa mo le faʻafefiloi o le oneone.

Fausiaina o le pa mai le fale faʻapipiʻiina: vaega o le faʻatulagaga

Mafaufau i le faagasologa o le fausiaina o se pa uamea mai se pepa ua faalauiloaina ma le faapipiiina o lagolago e ala i le metotia o le tapunia. Faʻatulagaina o se pa mai le fale faʻapipiʻi amata i le faʻapipiʻi o pou faʻalagolago. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

  1. Faailoga le pusa. Faʻapipiʻi pine i nofoaga o loʻo tuʻuina ai pou lagolago i faʻalauga o le 2.5 m.
  2. I le faʻaaogaina o se vili, faia ni pu o le mea e manaʻomia i le eleele. Ole maualuga o le fofo e tatau ona 1.5 minute le lautele (vaega) o pou.
  3. Sasaa le oneone i le pito i lalo o lua taʻitasi ma se laulau 10-20 cm. O se fua talafeagai lea e puipuia ai le sao o le lagolago i le taimi o le faʻatalanoaga.
  4. Faʻatulaga ia pou lagolago i le manaʻoga manaʻomia, ma mafaufau i le maualuga o le vaega eleele.
  5. Faatumu le va i le va o le koluma ma le lua i se vaega o lapisi. Ole maualuga ole maualuga ole 2/3 o le loloto ole lua.
  6. Fai le faʻamalo, siaki le tulaga o le ato e faʻaaoga ai le fale.
  7. Faatumu le pu i se sima ma faʻamaonia ma le faaeteete. Ole vaega ole sima, oneone ma le iliili e faapenei: 1: 3: 5.

A maea le seti o le sima ma le malosi muamua (e le muamua i le 7 aso), faʻaauauina pea le fausiaina o le pa mai le fale faʻasaina.

I le maualuga o le pito i lalo ma luga o ogalaau, ia faʻamalosi le maea faataamilo i le nofoaga o fagu uma. Siaki lona maualuga e faatatau i le tafailagi. A maeʻa lena, faʻapipiʻi X-brackets i le faʻaopoopoga o le maea faʻatasi ma lagolago. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo: i le muamua lagolago faatasi ma se fofo, ia faia ni pu e tusa ma faailoga o le faapipii ma faapipii lenei elemene i le pito pito i tua o uamea. Mau i luga o le isi pou. Siaki le saʻo o le maualuga o le fausaga. Fai le faʻatulagaga faʻapipiʻi. I se auala talitutusa, faapipii faʻamau i le umi atoa o le pa. Faʻamau i luga o laupepa le pito i tua.

O le isi laasaga o le faʻamauina lea o le pepa puipuia i le pa puipui.

E mafai ona e faʻapipiʻi le meafaitino i luga o le taualuga o taliga poʻo rivets. Laasaga faʻatulagaina - e ala i le galu. Muamua, fetaui ma faapipii le pepa muamua. O isi mea mulimuli ane e alu i le galu muamua muamua.

E taua le iloa pe faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei le taualuga o taliga. Pe a vilivili, faʻatulaga oe lava i luga o le faʻamau. O le ata o loʻo faʻaalia ai filifiliga mo le faʻamautu saʻo ma le saʻo.

E mafai ona e faamasani oe lava i tulafono mo le faapipiiina o se pepa puipuia i auiliiliga mai le vitio:

I le faaiuga

I totonu o lenei lomiga, o le faagasologa o auala e fai ai se pa mai se fale faʻavae faʻatasi ma ou lava lima na talanoaina i le tele o auiliiliga e mafai ai. E pei ona mafai ona e vaʻai, o mea uma e matua faigofie. O le mea autu o le mulimuli tonu i faatonuga, aua le faʻagalo mea fuafuaina ma aua le faʻasaoina mea.