Fugalaau

Aphids i roses ma togafitiga o manu

Roses - o se teuteuga matagofie o le togalaau, e pei o laau uma, e mafai ona faʻaleagaina e faʻamaʻi, e aofia ai aphids.

Mo le matagofie o le fugalaau ma le mea ofoofogia, o le rosa ua leva ona mafaufauina o le masiofo o le togalaau. O tagata fugalaau e masani ona maua se tulimanu o le togalaau mo la latou fugalaau e sili ona fiafia i ai ma mafaufau i le taimi na faʻaaluina i le tausiga o le fugalaau sili ona lelei. O le suaina o le palapala, fafagaina o le laau, e masani lava ona musumusu mai le talimalo i upu taufaaleaga o le agavaivai, ma o le fugalaau fiafia e faaalia ai le tioata fugalaau sili atu ona manaia, o loo siomia ai le talimalo i se manogi manogi.

Rose buds afaina i aphids.

Pest Description

Aphid o se tamai laau toto, 0.5-2.0 mm i le tele, e faatatau i le faasologa o le apaau. Vaavaaia i totoga lanumeamata o laau totoa ma mata le lavalava. E tele vaega o meaola faalafua o lanu lanumeamata, lauulu, moli, lanu uliuli, lea e totō uma ai laau i malo. O foliga o le tino e ese mai i ni vae uumi, lea e faʻaaogaina e iniseti ma le le fiafia. O Aphids e aofia i le faʻamaʻi pepe, o le mea lea, o masini faʻapipiʻi e faʻapipiʻiina se faʻamaoniga e manino lava e tu i luga o le ulu. E i ai ni mea e leai ni apa ma apaʻau. I taimi o vaalele, fuefuga o apaau e maua ai vailaau faʻamaʻi, lea e mafua ai le leaga tele e le gata i rosa, ae faʻapea foi i isi laau i le togalaau.

Faailoga mai fafo o le aphid

Faailoga mai fafo o mea leaga ua faaalia i mea nei:

  • sufulies juice, aphids e saofagā i le faʻaogaina o le afaina, fanaina ai faʻamalosi. O nisi taimi e afaina ai i le laulauina o laulaau.
  • o le laau atoa e ufiufiina i se paʻu susulu susulu ma se suamalie suamalie. E taʻua o le sau o le meli. O le meaai lenei e sili ona fiafia i ai o vaomago vao,
  • o foliga mai o pipi, o le osofaʻi ma le fiafia i lala uma o loʻo ola aʻei le vao, e faʻaalia ai le taunuu mai poʻo le vevela o fuamoa o le aphid colony,
  • o le mea lanu lanu o le rosa e avea ma mea manifinifi, o laulaau, o laulaau e lanu samasama, ma o le a paʻu i lalo e aunoa ma le fuga.

O le aphid o le piniki, o le apaʻau.

Aphid tulaga faigata

O Aphids ua faʻavasegaina o meaola faalafua matautia. O fafine e fananau mai i le 150-200 tagata taʻitasi i le 2 vaiaso. Afai e le o ave ni puipuiga vave vave, o le tele o numera o pepe e mafai ona vave faʻaleagaina le tele o laulaʻau o laau totō, lea e oʻo atu ai i le paʻu mataʻutia i le teuteuina o vao. Latou te le gata na afaina ai le laau lava ia, ae o loʻo aʻafia foi i faʻamaʻi matautia, e aofia ai viral. E vave faʻapipiʻi le gaogao mumu i luga o faʻataʻitaʻiga sugary, lea o loʻo ufiufi ai laʻau o laau totō ma le mycelium faifai pea, e faʻaitiitia ai le malosi o le gaosiga. Pe a lele atu i togalaau aina, latou te aʻafia ai laau e maua i le kanesa ma isi faʻamaʻi matautia e oʻo atu ai i le oti o togalaau faʻatoʻaga. E afaina lena uiga o le faasalalauina o le silia ma le afa o siama o le phytopathogenic lauiloa.

Taofiaga

E le mafai ona faatea ese aphids e ala i togafitiga e tasi o laau ua mamaʻi. E talafeagai le suʻesuʻeina e le aunoa o laau toto ma faia ni puipuiga mo le puipuia mai le faaleagaina i meaola faalafua, e aofia ai aphids.

O le puipuiga e aofia ai fuataga o mea tau eletise, e pei o le filifilia o se nofoaga mo le togalaau o le rosa, moli, faʻamautu lelei, ma le laʻei pito i luga. O le taua tele o le tausiga o rosa. Latou te manaʻomia:

  • asiasiga masani e faailoa ai meaola faalafua,
  • aveeseina o laʻau mamago ma tioata ua galo o rosa, teuteuina oe mamaʻi, vai vaivai, lea e masani ona afaina i meaola faalafua ma faamai,
  • taimi faʻapitoa (faʻa-tasi i le masina) fufuluina o laau i vai mama poʻo vaifofo vailaau. O le aphid e le toaga ma pe a fufulu ese i se vaitafe, e fai ma tulafono, e le toe foi mai, oti.

O fili faalenatura o aphids

O fili natura o aphids o tamaʻitaʻi, tamai pusi, uʻamea, uʻamea eleele, lalaga, tagata faimalaga, leona oti, ma mea leaga. O manulele na nonofo i le togalaau e le faʻafefe ai a latou aphids. O se tulaga lelei e faia e le iniseti.

O le vavao o le Ladybug e 'ai i aphids.

Ladybug ai aphids.

Ladybugs ma germs o loʻo tuʻuina atu i le faasologa o togalaau ma togalaau. E taumafa tagata matutua i aso uma aphids. O le feaveaʻi o larvae o beetles e fafaga foi ile aphids. I le tasi aso, e tasi le vavalo e 'ai e oo atu i le 200 tagata taʻitoʻatasi. O nofoaga e sili ona fiafia i ai iniseti felelei lele (lisiina i luga) o laau togavao (vao vao, kari, fennel ma isi), faapea foi laau totō, aemaise lava lanu samasama ma moli. Ina ia tosina mai ai iniseti aoga i luga o moega fugalaau, i totonu o vaeluagalaau, moega fugalaau o vao moa, ma fugalaau, e mafai ona e tuu fugalaaulaau e maua ai le fugalaau mai le amataga o le tau totogo seia oo i le tau o le autumn. O le faʻatoʻaga o le togalaau, o le suamalie, o le calendula, o laumei, tansy, clover suamalie, lavender, thyme ma isi e tatau ona aofia i totonu o lenei alalaʻau. O le mea moni, o nei fua o le a le faʻaumatia atoa ai aphids, ae o le paleni masani i le va o numera o iniseti aoga aoga ma aoga leaga o le a faia se sao lelei i le puipuia o roses mai aphids ma isi meaola faalafua.

O le tootoo o le meaʻai e 'ai e' ai.

Grub.

O le numera sili ona tele o meaola faalafua, e aofia ai aphids, ua faʻaumatia e manulele. O se togalaau e manatu e leai se ola, lea e leai ni manulele e feiloai i la latou taeao i le taeao ma a latou pesepesega ma aso atoa e faʻaumatia ma le faʻavaivaia mea faʻamaʻi. O manu felelei, manu fafasi ma isi ituaiga o fale mo manulele i le togalaau o le a le gata ina teuteu ai, ae maua ai foi le puipuiga masani mai meaola faalafua. E lelei le tuʻuina o ni atigipusa i laupapa laupapa i totonu o le aʻoga ma le roses (ma e le gata), lea e tautua ai taliga ma aphids ma le fiafia.

Apisa Control Measures

Aphid pulea control e vaevaeina i meaola, masini, kemisi ma tagata.

Metotia o meaola

O metotia masani e aofia ai le faʻaaogaina o fili masani o le meaʻai ma na talanoaina i vaega "puipuiga puipui" ma "fili moni o aphids".

O le aphid o le piniki, leai ni apa.

Metotia Metotia

I auala faʻainisinia e aofia ai:

  • aoina mai o tusi (faʻatasi ma se foliga e tasi, aphids tuʻimomomoina e aunoa ma le aveeseina mai le laau). Afai e faʻapipiʻi le aphid i luga o pulupulu, ona fusi lea o le pusi ma lou alofilima, solo i se tau mai le pito i lalo. Faatasi ai ma sina aofaiga, toetoe lava o aphi uma i luga o tumutumu o le a oti,
  • felafolafoai ma se vaitafe. Aphids e le toaga ma oti pe a faʻafefe. E mafai ona fufulu le suavai i se vai mama o le vai i le taimi o le faʻavaivai poʻo ni fofo ua saunia faapitoa.

Metotia Faʻaumilo

O Roses e alofaina mo le matagofie tulaga matagofie o se fualaau vavalalata ma le manogi. O le faʻaaogaina o metotia kemisi i luga o laau totō e le manaʻomia. O vailaau kemini uma ei ai a latou lava faʻamaʻi faapitoa ma masani ai le le fiafia (lapataiga faʻafuaseʻi). Ona o lea mea, o le manogi o se rosa o le a le aliali mai ma le manavaina o se iniseti e ono le faʻaleleia le tulaga o le soifua maloloina o le tagata.

Afai e le mafai ona faia e aunoa ma isi auala ma le faʻaaogāina o vailaau faʻasaina e le maalofia, e lelei tele le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e faasaga i aphids, e pei o le Py Spray Garden Insect Killer ma le Doff All in One Bug Spray. O nei fualaau oona ua faia i luga o le faavae o le chamomile Dalmatian ma mafua ai ona itiiti se afaina i le siosiomaga. O le lisi o lisi o lisi o loʻo lisiina ai isi iniseti faanatura poʻo meaola.

O se lili rose na taia e se aphid.

E mafai ona fautuaina le tohropygamy mo le faʻatonutonuina o sauniuniga faʻapipiʻi a le aphids mo le faʻasagaga. A oʻo mai le vaifofo i le faʻafesoʻotaʻi ma se iniseti, e mate le oti (fufanon, karbofos). O le isi vaega o iniseti e faatatau i tapenaga o le tui. O le ulu atu i totonu o le faʻaogaina o meaʻai pe a fafaga se iniseti, latou te mafua ai ona oona ma le oti. Ae o le sili ona aoga o le faʻatalanoaga-fesoʻotaʻiga faʻasolosolo, gaioiga, faʻataʻitaʻiga, decis-pro, actofit. O nei sauniuniga e pei o le Actara, Faʻamatalaga Extra, O le Faʻatonu e aoga pe a faʻaaogaina i le palapala ma faʻaleleia laau totō.

I luga o afifi faʻatasi ai ma vailaau e tineia ai manu faalafua e masani lava ona faʻamatalaina pe faʻapefea ona saunia se fofo galue, i le a le faʻaoga e faʻaaoga. Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, ia e mautinoa ia e faamasani i lona faʻaaoga i le faʻamatalaga. Ia faaeteete. O vailaʻau oona e lamatia ai le soifua maloloina! Pe a faigaluega ma iniseti, e tatau ona ufiufi le gutu ma le isu ma se masini, faʻaoʻo totigilima, pusa, ma tioata. A maeʻa le galuega, sui ia lavalava ma faʻalosolo.

Auala masani o le tauivi ma aphids

O auala masani e faʻaaogaina ai le faʻamaʻiina o meaola faalafua e sili atu ona "faatemokalasi." Mo le tele o vaega, latou te le fasiotia, ae na o le tulia o meaola faalafua ma lo latou manogi, o se tofo uiga ese o deco deco ma infusions.

E le taliaina le manogi o aphid o le chamomile, fennel. Lavender i totonu o le togalaau o le rose o le a tulieseina ai le aphids, ma o le fefiloi o le pepa vevela atonu e le fiafia i ai. O Marigolds ma le pelargonium manogi, nasturtium, calendula o le a le gata na te aveeseina ai meaola mai le rosary, ae o le tuufaatasiga faatasi ma rosa o le a faaleleia ai le matagofie o le moega fugalaau.

O nei lomiga e maua ai le tele o meaʻai ma teuteu o meaola o le insecticide, e aofia ai tumutumu pateta fou, cloves o le kalani, ulu o le sipi, meaola o le falemaʻi, aconite, cowberry, marigold, lafumanu, dope, tapaa, Iapani Sophora, yarrow, celandine ma isi.

Aphids i luga o lau o se rosa.

Ina ia saunia le 1 lita o le mafaufau, 200-250 g o le mutia e ave, sasaa i le vai vevela poʻo le kuka mo le 0.5 itula ma tuu i lalo mo le 2-3 aso ile pusa faʻamau. Ona faʻamamaina lea o le concentrate, faʻaitiitia i se fua faatatau o le 1: 3-1: 4 ma o loʻo totōina laau. Afai e talafeagai, ia maua le tele o le concentrate, mataʻituina le fua tutusa.

I mea uma teuteu, faʻaopopo se faʻamafanafana lanu meamata poʻo le tagamea (e aunoa ma le pulu). Soap broths e sili atu le fesootaʻi ma laau toto o laau e fafaga i aphids. O laau afaina e masani lava ona faʻavasegaina i le afiafi, pe a faʻamaunuʻu iniseti ia latou aso faigaluega (bees, tops, ladybugs, bumblebees ma isi).