Fugalaau

O le a le mea totino ma oa mea aoga

Clover o se laau lea e lauiloa e le gata i Lusia, ae faapena foi i Aferika i Matu, i luga o laueleele o Western ma Central Asia. O le mutia o le aiga legume. E masani ona taʻua o se falemaʻi, mūmū mūmū po o le pulu. E ola i totonu o vaomatua fiafiaga, faapea foi ma auala. O faʻamatalaga e uiga i le paluga o le vao, o ona vailaʻau faʻamaʻi ma faʻamaʻi, lea o loʻo maua i le Initaneti, toe faʻamaonia lona aoga.

Fualaau aina ma meaola

O loʻo agavaʻa le aganuʻu i luga o le eleele susu-oneone. O lenei laau toto o loʻo i ai se fatuga, o loʻo faʻaleleia lelei aʻa. O lona aʻa e mafai ona ola e oʻo i le 60 cm le maualuga, ma o nisi taimi e maualuga atu. O le vaega pito i luga o le tipu o le falemaʻi. O laulaau e lelei. E masani ona aofia ai vaega e tolu, ae e iai ituaiga eseese o le fa ma le 5-leaf clover. E mafai ona e vaʻaia fua seia oʻo ia Setema. O le tulaga ese o le mutia o le gafatia lea o papatusi lapisi e gagau i le afiafi ma tatala aʻo leʻi oso le la. Uluaʻi osofaʻi mai i le amataga o Me. O le fugalaau o le Clover e fuga i le piniki, paʻepaʻe poʻo le mumu. O pepe e le motusia e laiti. E foliga mai o latou foliga lapotopoto e pei o se ulu ulu.

I le natura, e tele ituaiga o clover. E eseese uma i latou lava e le gata i foliga vaaia, lanu o pulupulu, ae faapea foi meatotino.

O ituaiga eseese o le clover:

  1. Laʻau po o le Mumu. E mafai ona avea o se lua tausaga pe sili atu tausaga. O le laau toto e oʻo i le 15-50 cm le maualuga. Pepa tolu sikuea. E masani lava o la latou vaega pito i luga e lalagaina i lanu papaʻe. Inflorescences e vaʻavaʻa, faʻapipiʻi foliga. E mafai ona mumu, sinasina-paʻepaʻe ma faʻatasi ma se lanu piniki. I Rusia, o lenei ituaiga meaola ua tupu mo le 200 tausaga. O ituaiga sili ona lauiloa o Vyatka, Yaroslavl, Pskov.
  2. Clover fuʻe paʻepaʻe. E oʻo atu i le 40 centimita le maualuga ma o loʻo i ai i le faʻalapotopotoga o fualaʻau. O se mea uiga ese o aʻa ia o loʻo aʻafia i totonu o vasega. Petiole lau, tolu tolu, elliptical. O ipu taʻitasi uma e faʻapipiʻiina i le pito i lalo o le lanu i lalo. O fugalaau e laiti. E mafai ona sinasina, lanumeamata, piniki i lanu. O lenei ituaiga e faʻaalia i le tumau ma le tetee i le solia. E vave vave ona toe faʻaleleia le uila, ma mafai ai ona faʻaaogaina e avea o se fualaau vao. O ia o se fatu lelei o le meli, o ona tausaga e mafai ona oʻo i le 10 tausaga. Na faia e le au faʻatoʻa ni ituaiga eseese e eseese i le laulaʻau ma lanu.
  3. Clover pink. O nei meaola e tutupu i Europa ma le ogatotonu o Asia. O faʻamau e saʻo pe alu aʻe. O lona uiga, o lona maualuga e oʻo atu i le 60 simita, ae o loʻo i ai aganuu e 80 cm le tele. O lenei fugalaau e fuga i se paʻepaʻe ma le piniki. E masani ona faʻaaogaina e avea o se fale fafaga. O foliga o laulaau e eseese. Latou te pipiʻi mau i petioles, ma faʻapena ona sili atu le sologa lelei o galuega. Pe a faʻamago le aʻa, e le pa'ū lau lau laʻau, lea e maua ai le vaomago i se mea oona. Talu ai ona o lenei mea, ua le lelei ona 'aina e manu, e masani ona fefiloi ma meaʻai.

E i ai foʻi ituaiga o fugalaau e fa. O nei laau fou e mafai ona maua ai ni laumei lanu meamata ma laumei.

Mo le taimi muamua, na vaaia le aganuu i le XIV senituri i luga o fanua o Italia i matu. Ona aumai lea o le laau i Holani ma Siamani. Talu mai le 1633, na amata ona ola ai le pine mumu i Egelani. I Rusia, na ia faaali mai i le seneturi XVIII.

Mea aoga o le fale

Clover e mauoa i vitamini eseese ma minerale. O laulaʻau ma ulu o laau totino o loʻo i ai le tele o meaʻai, vaega o meaʻai, salicylic acid. Ma i le mutia foi o vailaau oona, lea e fesoasoani i se metabolism lelei o gaʻo i le togafitiga o le atherosclerosis. O lenei laau e faʻaaoga i tagata e maualalo ai le cholesterol ma faateleina ai le puipuiga. I luga o ulu o le aganuu o loʻo iai tala tutusa o hormones sex sex called phytoestrogens. O le uila lanumumu o loʻo i ai ni faʻamalositino lelei, ae o loʻo i ai le faʻasaʻo. I le iloaina o ona tomai uma, e mafai ona e faʻaumatia ni nai faʻamaʻi i sina taimi puupuu.

Faʻasoifua maloloina o mea faʻapipiʻi laau:

  • faamamafa le faagasologa o le le fiafia;
  • faaitiitia le vevela o le tino;
  • faʻamalo le malie;
  • taofi le toto;
  • faamama le vaivai o le mata.

O papatusi lapoa o loʻo i ai se mea faʻapitoa, faʻauʻu, ma le aʻafia. O le laau e aʻafia lelei ma le tale.

O le mea na tupu mai i lenei aganuʻu ua i ai ni mea faʻapitoa ma ni mea faʻapitoa. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, na faʻamaonia e mafai e le laʻau ma fugalaau ona faʻaalia le tino, faʻapea foʻi ma le aveesea o toxins ma mea leaga.

Mo le faʻamālōlōina o manua fou ma le malepelepe, ua faʻaaogaina laulaʻau paʻu. E taua e na o le vavae ese. O lenei mea o le a mafai ai ona e maua le tele o le sua, lea o le a aofia ai le numera maualuga o vaega taua.

Talu mai aso anamua, e tele lava ina faʻaaogaina e fai ai le vai taele.

O le natura o le mutia vao ua maua lona faamoemoega i le faleopathy. O fualaau suamalie suamalie na fufulu mata i meaʻai.

Contraindications i le faʻaaogaina o laau toto

O mea faʻamalolo o le mumu mumu ua lauiloa mo le tele o tausaga. Ae, e ui lava i mea lelei uma, o le aganuu e iai lona faʻailogaina. Mo le tele o tagata, o le mutia e le matautia, aemaise lava pe a faʻaaogaina e le o totonu, ae na o ni lotions.

E le fautuaina le faʻaoloaina mo le faʻaaoga:

  1. Tina fafine ma fafine o loʻo susu. O fatu ma isi vaega o le aganuu e pei o le estrogen. O lenei mea e mafai ona afaina ai le hormonal. O lea faʻasalaga e faʻaaogaina i fafo atu o le faʻaaogaina o le tuufaatasiga.
  2. Clover ua faʻasalaina i tagata e maua i le toto. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o mea inu e mafai ona mafua ai le faamaligi toto. Talu ai o le fale o loʻo faʻamalo lelei le toto, e le fautuaina e faʻaaogaina ia le itiiti ifo i le 2 vaiaso aʻo lumanaʻi le taotoga. E tutusa le taimi e tatau ona faʻamoemoeina pe a uma le faʻatinoga.
  3. Clover e mafai ona lamatia mo tagata mamaʻi ma le manulele.
  4. E le tatau ona e inuina fualaau e faavae i lenei aganuu i totonu o le pusa ma tagata na mafatia i le paʻu.
  5. E faasaina le inuina o fugalaau ma laulaau i neoplasms. O lea ituaiga vai e mafai ona oo atu ai i se mea leaga.
  6. Clover e mafai foi ona faʻaleagaina ai tagata o loʻo mafatia i le gasegase. O le laau e mafai ona mafua ai le pipisi o le toto i le tulaga o le paʻu o le protein S.

Mo le sauniuni o vaega, ua fautuaina e faʻaaoga tumutumu o latou maualuga e le silia le 15 cm le maualuga.

Pe a ave ni vailaʻau faʻavae, e tatau ona mafaufau i aʻafiaga aʻafia. E tele taimi e faitio ai tagata maʻi i se maʻi vevela, tiga o le muso, leu, tiga o le ulu. Faatasi ai ma le le faapalepale, o nisi o fafine e ono aafia i le toto. Afai e te faʻaaogaina le paʻu paʻepaʻe poʻo le mumu mo togafitiga faafomaʻi, e tatau ona manatuaina e le fautuaina e ave faʻatasi ma vailaʻau maʻoti.

Faʻaleagaina o clover e mafai ona afaina ai le ate.

Aua nei faʻaaogaina le clover i:

  1. Estrogens i capsules poʻo fualaau.
  2. O fualaau o le faʻatagaina o fanau e aofia ai levorgorgestrel ma ethinyl estradiol.
  3. Vailaʻau e togafitia ai le ate. Clover e mafai ona faʻagesegese ai le gau i le tino ma faʻalavelave ai le gaioiga.
  4. O vailaʻau faʻalavelave e faʻagesegese ai le totoina o le toto. E aofia ai Aspirin, Naproxen, Heparin, Diclofenac ma isi.
  5. Uiga o loʻo faʻamatalaina i togafitiga ma le puipuia o le kanesa. E mafai ona faʻaitiitia le faʻaogaina o mea faʻapitoa.

E le fautuaina foi e faaaoga fualaau oona, lea e aofia ai lenei mea, mo tagata e maua i le maʻisuka ma tamaiti.

Fualaau lelei mo le cholesterol ma isi faʻamaʻi pipisi

Faʻaofuofu laufanua mai cholesterol - o se meafaigaluega tulaga ese e lauiloa i le lalolagi atoa. Faatasi ai ma le saʻo sauniuniga o le fualaau faasaina i se taimi puupuu lava puupuu, e mafai ona e faʻagaloina le faafitauli e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau taugata.

Fuver Tincture

Talu mai taimi anamua, o lenei aganuu ua faʻaaogaina e fufulu ai vaʻa. O se tasi o togafitiga sili ona lauiloa o vodka clover infusion. Ina ia saunia se vai inu faapena, e mafai ona e faʻaaoga fugalaau fou ma mama o le aganuu.

Meaʻai Taua:

  • 500 g mutia;
  • 500 ml o vodka.

I totonu o se fagu e lua-lita, tuu fugalaau kapuni ma faatumu i le vai. E tatau ona teuina le paluga i se nofoaga pogisa mo le 2 vaiaso. I le faaiuga o le taimi, e tatau ona faamama le vai, ona tuu lea i le pusaaisa. E mafai ona e inuina sea ituaiga meaola i tagata uma, ae faʻapipiʻi i nisi o vailaʻau. Muamua lava, e faatatau lea i tagata matutua. Inu ava malosi i le aso i luma o le 'aiga. O le togafitiga e 30 aso. Ona tatau loa lea ona e malolo mo le 10 aso ma toe amata le togafitiga.

O le siaki o le clover i luga o le ava malosi e toe faʻaleleia ai ma faʻalelei.

E aoga lenei meafaigaluega i le vaitau o le tautotogo. O le taimi lea e manaomia ai e le tino o le tagata ni vitamini.

Sweet Cholesterol Cure

Ina ia saunia se meafaigaluega, e tatau ona e faʻatau mai le meli mai le falemaʻi. Ina ia faia lenei mea, ave le 30 g o le meaʻai ma le 10 ml o le sua o le tipolo fou. Faʻafefiloi lelei ia vaega ina ia maua se masini tutusa. Teu oloa i totonu o le pusaaisa.

O le meli o le Clover e mafai ona faʻaitiitia ai le toto.

Ave le musika i aso uma ao lei faia le aiga o le afiafi. O le togafitiga e tasi le masina. O le meli o Clover o se vailaau aoga tele. O se faʻamaʻi masani e vave faʻaitiitia le cholesterol ma toe faʻafoisia ai le faʻasalaga.

Clover decoction

Ina ia saunia le oloa, e tatau ona e faʻaoga fugalaau ma lau o laau laiti. O se tasi lea o suʻega lauiloa e faʻaaoga i le lalolagi atoa.

Mo le kuka e te manaʻomia:

  • 5 kalama o fugalaau;
  • 5 kalama o laulaau;
  • 200 mg o vai inu.

Faʻafefiloi vaega uma. Fafaga le tino mo le 60 minute. Ona lafo lea o le paluga i totonu o se paluga poʻo se meaʻai i le gau. Ave le faʻasalaga 3 taimi i le aso, 20 mg i le taimi. E tatau ona tatau ona inu atoa aʻo leʻi 'ai. O le togafitiga e tatau ona 3 vaiaso.

Ina ia lelei le gaosiga o le oloa, e fautuaina e teu le tincture e le silia le 2 aso i se nofoaga malulu.

Faʻaofuofu le faʻafefiloi mo faʻamaʻi o le faʻalapotopotoga faʻapitoa

O lenei meafaigaluega e aʻafia ai ma fatuga o fatugaʻo, faʻapea foʻi ma le manua tiga.

Mo le susu, e tatau ona e saunia:

  • lua teaseti o fugalaau mamago;
  • 200 mg vai.

Salu le vai ma tuu le mutia i totonu. Faʻaosooso togafitiga mo le 35 minute. E manaʻomia le 20 mg 3 taimi i le aso. O le inuina o le mea e faʻasolo atu e fautuaina ile afa itula ao lei oʻo i taumafataga.

Ina ia faʻamamaina faʻamaʻi le lelei i le moapo, e tatau ona e vaelua 3 punetini ma se mauga o fugalaau i le 200 mg vai. Faʻamalosia se itula, mulimuli ane e mafai ona amata faʻaaoga. Inu 4 taimi i le aso i le 0.5 ipu aʻo leʻi 'ai.

Fufulu mo ulu o le ulu

E masani lava, o lenei faailoga e mafai ona mafua mai i togafitiga o le endocrin system ma le le lelei o vaʻa o le faiʻai. Ina ia faʻaumatia 'ulu ma leo, e tatau ona e gaosia oregano, linden flowers, clover, wort St. John, currants, strawberries. Faaaoga vaega uma i vaega tutusa. Ave faʻatasi ma siamu poʻo le meli.

E i ai foi le isi, e leai se fua lelei o le fua mo le maʻi o le ulu. Ina ia kuka ai, e tatau ona e ave se fagu suauʻu e tumu i le paluga, ma sasaa vodka i luga. Ua tapunia le fagu ma taofia i lenei tulaga mo vaiaso e lua. Ave se sipuni se tasi ao leʻi moe. Mo se ituaiga o meaʻai, e mafai ona e faʻaaogaina e le gata o fugalaau, ae o isi vaega foi o le laau. A mavae le 30 aso, o le a faʻaleleia atili le faʻalogo, ma o le a le toe faʻalavelave le pisa.

O le vaovao o le vao o se vailaau moni ma aoga. Ae, e ui i ona itu lelei uma, e fautuaina oe e faʻatalanoa se fomaʻi aʻo le i sauniuni ma faʻaaogaina faʻamatalaga.