Fale taumafanafana

Faʻatoʻaga Faʻatulagaina Faʻatauga Faatoaga

Faatoaga togavao - o se mamanu faigofie mo le totoina o laau po o le susulu i totonu o le togalaau. O le gaosiga ma le maa o oloa e foliga mai e le taua, e oo lava i le mamalu. Faʻaaloalo, ae i le taimi lava e tasi i le fale, silasila i laupapa pe faia mai fausaga o vine. E faʻaaogaina uma e avea o se vaega tutoʻatasi o mea teuteu, ma faʻatasi ai ma isi mea faitino.

O se taunuuga, e mafai ona e faia se faʻataʻitaʻiga o se parataiso moni ma le matagofie o faitotoa ola. O latou foliga ma mea e tele lava e fuafua i le mamanu o le togalaau lava ia, faapea foi ma le ituaiga o teuteuga o fale lata ane. Ae e te leʻi faia se faitotoa faʻaofuofu i ou lava lima, e tatau ona e faamasani ia oe i ituaiga lauiloa, mea ma mea e manaʻomia mo i latou.

Faʻamau Faʻafanua

Aʻo leʻi amataina le galuega, e tatau ona e mafaufau e uiga i lo latou faʻamoemoega. I nisi tulaga, o tagata e ona fale maualuluga latou te faʻaaogaina ia fausaga e pei o:

  • Gasepos. Laʻau faʻapitoa faʻamafaʻailoga, faia o se ata matagofie. O lea, i lalo o lenei malutaga e mafai ona e tuʻuina se laulau.
  • Suiga. A o tele le fale mafanafana, o le a iai se suiga o le mea lilo ma avea o se faʻaopoopoga matagofie i le togalaau.
  • Vavaeeseina sone. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a manaʻomia ona teuteuina ituaiga eseese o laau poʻo ni nofoaga malolo.

E taua le mafaufau o le mea filifilia ma le lautele o le fausaga faʻavae e faʻalagolago i luga o le mamafa o le mamafa o le laau poʻo se seti o pulu (moli) o le a faʻaaogaina.

I luga o nisi oi latou, e filifili tagata e faʻapipiʻi fasipolo, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o tamaiti. O nei mea i totonu e eseese i foliga ma lautele o le avanoa. Na fatuina e le au foafoa ia ituaiga o atigipusa:

  • mataʻutia (oval poʻo semicircular);
  • Art Nouveau;
  • tafatolu;
  • trapezoid;
  • Faʻamanatuga (pito i tua)
  • faʻailoga (tulimanu mataʻutia);
  • fomaʻi (semi-arches).

Manaoga

O sea fausia o se mea moni maua mo se fale vevela. E tele naua galuega aoga e faia. I lenei itu, o loʻo iai nisi o manaʻoga taua e tuʻuina atu ia i latou:

  1. O le mea. E tatau ona tumau ma e le faʻaitiitia mai le vevela vevela poʻo le maualuga maualuga.
  2. Malosiaga fausia. O fesoʻotaʻiga e tatau ona maualuga, e aunoa ma le tuiina o mea faitino. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi lelei ia fesoasoani.
  3. Tele. E le tatau ona matua pala. Muamua, o se mea e lamatia ai le ola, ona o le malosi o matagi e mafai ona paʻu. Lua, o fausaga tetele e faasaga i le nofoaga o se togalaau manaia e le foliga foliga matagofie.
  4. Faʻasologa E fuafua e mafaufau i le tupu aʻe o le tagata sili ona maualuga o le aiga. O le lautele o le avanoa e mafai ona faalagolago i le tele o le ala latalata, ma luga o manaoga o tagata e ona. O nofoa faataavalevale, uila, mea e teu ai togalaau poʻo nofoa faataavalevale mo le galuega e tatau ona pasi saoloto i faitotoa.

E mafai ona faʻapipiʻi i le va o le pa poʻo se puipui teuteu. E le gata i lea, e tatau i laau totō ona faʻamalosi faʻamalosi le oloa.

Mea e fai mo fao. O latou foliga

O le sini autu o lenei mamanu ia fetaui lelei ma le manatu aoao o le togalaau i luma. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e fuafua saʻo lona tele ma fuafua le mamanu. I totonu o vaega laiti ma vavalalata, o fafie e faia i laupapa poʻo isi mea e faʻaaoga i laina nei e foliga muamua:

  • maualuga mai le 2.3 mita i le 3.3 m;
  • lautele - 1.5 m;
  • loloto e faalagolago i le eseese o laau.

Mo fuga laiti, o mamanu ma le loloto o le 50 cm e fetaui lelei, ma mo laʻau tele poʻo fualaʻau - sili atu ma le 70 cm.

Afai e tele le eria, ona mafai lea ona e faʻapipiʻi nisi fausaga i le ala o le ala. I le faaopoopo atu i ai, ua fautuaina e faʻatau le tele o oloa tetele i totonu o ia eria. Ina ia faia oe lava ia, o le a e manaʻomia mea faigaluega faʻapitoa ma faʻasaga taʻitasi. O le mea lea, e toʻatele e filifili e faʻapipiʻi. E mafai ona e fausia se fao mo le aʻeina o laau toto mai:

  • se laau;
  • vine;
  • uʻamea;
  • palasitika.

Piliki po o maa e avea o ni elemene tutoatasi o le lotoifale. O foliga le lelei o piliki mumu foliga muamua. O le fausaga e mafai ona i ai se foliga felanulanuaʻi, lea e maua ai le fiafia. I le taimi lava lea e tasi, o le maualuluga o pito i luga o le lanu paʻepaʻe ua gaosia ai le siosiomaga o Europa anamua, ma toe faamanatu ai maota o tupu. Ae ui i lea, o mea taitasi e iai ona lava uiga.

Laʻau fafie

O le ituaiga sili lea ona lelei. O fausaga ufiufi e fetaui lelei i soo se manatu tusiata o le laufanua. Faatasi ai ma isi mea, e mafai ona faʻapipiʻiina i taimi uma i isi mea faitino, ma fatuina ai le lelei atoatoa o le pito i fafo. O le mea lea, o se nofoa po o se laulau e faia i le granite o le a faia ai se pati manumalo i le faitotoa laupapa o parataiso. Peitai, o le olaga o ia oloa e puupuu. Ina ia auauna atu ia i latou i le umi e mafai ai, e tatau ona e faia mea nei:

  1. A o leʻi valiina, togafitia le fafie ma se vailaʻau faʻapitoa. O le puipuiga lenei o le mamanu, pala ma iniseti puleaina.
  2. Faʻaaoga fualaau mama ma laupapa. A leai, pe a uma le faʻapipiʻiina i nisi o mamafa (vevela o le vevela), o le a vave ona latou faʻaleagaina.
  3. Pe a vali, ia faʻaaoga na o le peʻa maualuga. E leai se manaʻoga e teu ai lenei mea.

E faaopoopo atu i fafie masani, e mafai ona e faʻaogaina le laupapa - MDF ma le laupapa. O nei mea e le tumau ma e leai ni mea e leai se suavai. O latou foliga e sili ona lelei atoatoa i le teuteuga.

O le mea lea, o pergolas ma fao laupapa mo se nofoaga o le mafanafana e ave muamua le tulaga o le faʻavaeina o se tala faʻatatau o tupe ma mea lautele. I le taimi lava e tasi, latou te aumaia se mea faʻapitoa faapitoa i le vaega.

Pipi

E gaosia e le au gaosiga le fiaselau o faʻailoga faʻalelei mai lenei mea. O foliga o le faitotoa faaofuofu e mafai ona oval, sikuea, taimane pe faʻafaʻamau. E tele lava lanu lanu mo ia ituaiga o mamanu, e masani lava papaʻe poʻo le beige. I le taimi lava e tasi, ua faʻapipiʻiina vave ma vave. O le tau o ia oloa e laiti, o lea latou te lauiloa tele. O aʻafiaga o palasitisi e aofia ai:

  • olaga pupuu;
  • ae le o le malosi o mea (faʻapipiʻi i le malulu, o lea e manaʻomia ai lou faʻamamā mo le taumalulu mai le fanua);
  • e le mafai ona faʻaaogaina e fai ma lagolago mo se nofoa po o se tele-pa;
  • le lava le mamafa o le fausaga (faʻatasi ma se matagi malosi e mafai ona pauu);
  • mea afi mumū (faʻaosoina 10-15 m mai nofoaga o le afi - BBQ, ogaumu).

O le pusa o le pusa tioata e le lelei le tausiga, aua e le afaina ai le ele ma pala. O ia fuafuaga e faigofie lava ona mulumulu i vai paʻu. E televave foi latou, o lea e faigofie ai ona latou siitia atu i nofoaga eseese i le togalaau i luma.

E mafai ona e aoina mai se mea faapena. Ua lava lea e maua ai le aofaʻi saʻo o paipa paipa ma paʻu. Ona tusi lea o se ata ma faʻaoga faʻaoga faʻapitoa e faʻapipiʻi ai le oloa.

Omea

Faatasi ai ma le uʻamea, e mafai ona e faia ni mamanu ofoofogia e susulu mai i totonu o vaomatua o le togalaau. Pe a mimilo le laau i le uʻamea uʻamea, o le a maua ai se mea matagofie. Afai e te manaʻo i ai, e mafai ona e faʻatonuina faʻailo mo le togalaʻau uʻamea. E faia pe faʻamalosi pe faʻafeiloaʻi. Atonu o faʻamatalaga nei:

  • ogalaau;
  • pepa uʻamea po o talaʻaga;
  • afifi o eseese o tafaʻi.

E mafai foi ona avea ma mea e fausia i le fale. E lava le na o le faʻaaogaina o le lua paipa (poʻo uaea uumi) ma maua se faʻailoga faʻamau. I luga o lea mea, e mafai ona e faʻapipiʻi mea taʻitasi teuteu.

O lenei ituaiga o fausaga teuteu ua lafoina i totonu o le eleele faatasi ai ma le fesoasoani o pine uumi. O lenei mea e faateleina ai lo latou tetee atu i mea le masani ai faalenatura faalenatura. Faatasi ai ma le lelei o oloa gaosi uila e mafai ona maitauina:

  1. Lotogatasi. Auauna atu i le silia ma le 10 tausaga.
  2. Tausiga. Tetee mamafa mamafa mamafa. Aua e te pa'ū mai le kiona po o le timu. Toleva suiga vave i le vevela.
  3. Matagofie matagofie. E naʻo le uʻamea e mafai ona maua ni mamanu matagofie, ma e oʻo lava i fuafuaga faʻailoga. I le taimi lava e tasi, o tagata mamanu na tuʻuina atu ma le lototele faʻamau faʻamau i maa ma laupapa. O le taunuʻuga o le maualuluga o faʻailoga.

Ae ui i lea, o aitema taugata o loʻo i ai a latou faʻailoga. Afai e te le masani ona felafolafoaʻi poʻo mea eleelea, o le a faʻaitiitia le oloa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e muamua i luga o le eleele i le tausaga, ona faʻaaoga ai lea o le 2 laulau vali poʻo le varnish. O lenei faiga e avea o se puipuiga puipuia mai le faaleagaina.

Faʻaiʻuina i maʻa masani

O fausaga o maʻa na tuʻuina atu i le au pule mo le tele o seneturi. Pau lava le mea e mafai ona tupu ia i latou: o le a ufiufi i le galu pe o le ai ai ni mea faʻaleagaina. E na o se tagata poto faapitoa e mafai ona faia se ituaiga fausaga tusiata (o le foliga o le faitotoa faaofuofu o le faataamilosaga pe leai foi). Mo le tutoʻatasi lava e faia se laina saʻo, e tatau ona e faʻaogaina ni fuafuaga faʻapitoa poʻo ata tusi. Mo ia fausaga, o mea nei e faaaoga:

  • mamanu faanatura;
  • maʻa maʻa;
  • feagai ma piliki.

O nei mea faufale fale e le manaʻomia se teuteuga faaopoopo i fugalaau poʻo isi ituaiga o vao. Latou te teuteuina vaituloto ma togalaau faʻatoʻaga.

E le fautuaina e le au faufautua le fausiaina oi latou i fale vevela laiti. Faatasi ai ma isi mea, e foliga mai e le mautonu ma le ese i le tulaga o fale laupapa faigofie.

Arches workshop

E mafai ona e faapipiiina se faitotoa ma o oe lava lima i se laasaga taʻitasi, o se ata o loo tuuina atu i lalo. I le lafoaʻiina o le fale faufale e mafai ona avea ma faʻamau laupapa poʻo laupapa, ma uamea. E le gata i lea, e manaʻomia le i ai o se seti o mea faigaluega, mea faʻapipiʻi (sikilima, fao, uila ma puipui), faʻapea foʻi ma mea masani masani.

Faapipiiina o se fafie laau

I le taimi muamua, e taua le mafaufau i le tulaga manaomia o le vanu. O le laʻasaga aupito sili ona taua le taimi o le faia lea o se arc. E mafai ona aofia ai ni vaega poʻo ni mea faʻapitoa. Muamua lava, e tatau ona e faia se ata tusi po o se mamanu, ona faʻaauau lea i le filifilia o mea aupito maualuga. O lea la, mo le faʻaaogaina o nei mea:

  • vavae;
  • laau laʻauʻau (birch, oak);
  • arasi;
  • fir;
  • laupapa lūlū.

E le gata i lea, e mafai ona e faia le fausaga o lala saʻo saʻo poʻo lala. O le ae mauaina se faaaliga tulaga ese i le atunuu.

O nei ituaiga o laau e sili atu ona faigofie ona pala ma e puipuia i le taumalulu. Ae ui i lea, aʻo leʻi valiina, e tatau ona togafitia i latou i vailaau faʻapitoa. Ma, i lea laasaga ma lea laasaga, o lenei luma o le galuega o loʻo faia:

  1. Sauniuniga o mea. O paʻu e tatau ona oʻo i le 3 mita maualuga pe itiiti. I le aofaiga o le 4-5 fasi vaega. Vaega o le paʻu e mai le 100 mm. E fitu pe valu fuafuaga laupapa (80 cm i le tasi). O le a faia e le suʻega. Filifili 4 alalaupapa saʻo (3 m taʻitasi) ma le sefulu wedges mo puipui o le itu. Suʻe pine uumi e oo i le 50cm le umi. O le a manaʻomia e faʻaleleia le faʻavae i le eleele, e ui lava e mafai ona faʻaaogaina ala.
  2. O le faʻavaeina o se uʻamea faʻamau. Muamua, o pa (laupapa) e tatau ona fesootai i se liʻo. E tatau ona vavae ese mai le pepa malo se foliga faʻalelei. I le pito i luga o faʻamau, faʻamautu lelei le mamanu e maua ai. Faʻaaogaina o se eletise eletise, tipi vaega mo itu uma o le faitotoa (2 pcs.).
  3. Fono Aoao o le pito i luga o le faavaa. I le 16 inisi (1 "= 2.54 cm), e tatau ona faʻasalaina alalaʻau i nai fao fao.
  4. Le mamanu o le vaega pito i luma. I le va o faavae e lua o se faaputuga o alavai. Ole fuainumera o uliuli (≈3 pcs.), Ma le taamilosaga (≈8-10 pcs.) E faalagolago i le loloto ma le maualuga o le fausaga. E mafai ona e faʻapipiʻiina i se laina sao poʻo se laina le faʻamaonia. O le iʻuga, o le mamanu o le a aofia ai i sikuea poʻo faʻasalaga.
  5. Le faʻavaeina o le faʻavaa. O loʻo faʻapipiʻi le totoa i le pito i lalo o sikuea ma sikuea. A o leʻi faia lenei mea, e tatau ona faʻapipiʻi se tuli i luga o koluma lagolago.
  6. Faʻatulaga i totonu o le togalaau. O fausaga e mafai ona aveeseina o loʻo i ai se tamai faʻavae i lalo o pou taʻitasi lagolago. I luga o oloa tuʻuina, o pulu e tuʻuina (1-2 pcs) taitasi ina ia mafai ona pipii i le eleele. I isi tulaga, i le 50 cm e tatau ona e tanu ia poutu ile eleele.

Ia mautinoa ia faʻaaogaina se fatuga faʻapitoa i le fafie e puipuia ai le faʻaleagaina.

E ono ni laasaga ma se mea teuteu ua saunia mo le faʻaaogaina. E manaomia le togafitiina o le laau i le nusipepa po o se moli fufulu, ona faʻaaoga lea o ni laulau vali. O lenei fausaga o le a toe faaolaola ai le togalaau i luma ma avatu ai se foliga matagofie.

Laʻau mo le teuteuina o fao

E manaʻomia e tagata e filifili mea latou te fia vaʻaia i la latou togalaau. E mafai ona avea ma se faʻaoga mo vine (teine) poʻo le ivy. O le tele o faletua e sili atu le matagofie o le clematis poʻo se oso aʻe mataʻutia maualuga. I ia tulaga, e mafai ona e manuia faʻataʻitaʻiga i ni laʻau eseese. O se taeao matagofie matagofie o le taeao e mafai ona ola i le pito i luga o le vanu, lea e ofo ai ma ona lanu ulaula (lanu violē). I tafatafa o faavae, i itu uma e lua, ua totoina ai se rosa paʻepaʻe. O nei aulelei e lua e felagolagomai le tasi i le isi.

E le tatau ona e faaputuputu ni oloa gaosia lelei ma fugalaau fugalaau tetele. I le taimi lava e tasi, o se fausaga lapoa lautele e iai mea matagofie ma matagofie o le a foliga le mautonu.

O mea uma lava e tatau ona tutusa. Lua, i tulaga ogaoga, e tolu ituaiga o le faʻaogaina o fanua o le a lava lea mo le tasi faga fanua. O se taunuuga, o le a mafai e tagata uma ona fiafia i le matagofie o faitotoʻa i lo latou parataiso.