Laʻau

Khomalomena

Homalomen (Homalomena) - o se vailaʻau vaomatua o le ituaiga tagata o le aiga Aroid. O lona lauʻeleʻele o le Amerika ma Asia itulagi. O le ituaiga e tusa ma le 150 ituaiga eseese. O foliga vaaia o le laau o lapopoʻa lapoa lapoa o lau laʻau uumi, o se aʻa malosi i le tino o le fugalaʻau paʻu, o mea e tutupu i luga o laau o ni fugalaau lanu lanumumu ma lanu paʻepaʻe.

O le tamaʻitaʻi mataʻutia ma le le iloa o loʻo iloa i le aganuu i le tele o ituaiga ma ituaiga o vailaʻau. O le taatele o le ituaiga o Harlequin. E aʻafia ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o loʻo i ai ni uiga teuteu ma e matagofie uiga i fafo atu. O le tele o laʻau (pe tusa ma le 20 cm le umi) ma se mea e foliga mai e foliga mai o le ogatotonu ma foliga o se lanu lanumeamata lanumoana, lea e le salalau solo ai le tafe, togitogi ma mea laiti o se lanu lanumeamata.

Falemai ile Homalomena Fale

O le Homalomena e le o se mea e masani ai le fugalaau i totonu, o lea e tatau ai i le au faifaatoaga e tatau ona latou faamasani i fautuaga mo le tausiga o lenei laau.

Nofoaga ma moli

E pei o le tele o fale, e sili atu le fiafia o Homalomena, ae o le moli o le malamalama, e aunoa ma le susulu o le la. O ave o le la ma le susulu o le la e saofaga i le samasama o laulaau, ma le leai o se malamalama e aafia ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le laau, faapea foi ma lona teuteu.

Pe a filifilia se nofoaga tuputupu ae, e tatau ona amanaia o pupuni i itu i sasae ma sisifo o le potu o le a sili ona talafeagai mo fugalaau. O le malamalama i le itu i matu o le a le lava - o le a manaʻomia le faʻamalamalamaga faʻapipiʻi faaopoopo, ma i luga o le windowsill i le itu i saute o le susulu i le ao o le a susulu tele ma o le a iai sina ata i le ogatotonu o le aso.

Lulu

Mo tamaʻitaʻi e faʻasaina, i le gasologa o le tausaga, e manaʻomia le faatumauina o le vevela ile potu mai le 21 i le 27 tikeri Celsius. I le mafanafana mafanafana ma le taumafanafana, e mafai ona siitia le laau i le ea, ae tatau ona puipuia le nofoaga mai timuga ma susulu le la.

Faʻasa

E taua tele le suāsusu, ae faʻalelei. O le aofaʻi o vai e faʻavaivai e tatau ona tumau sina suauʻu susu i le palapala. O le aʻafiaga le lelei i le atinaʻeina o le fugalaau e faʻamalosia e ala i le lofia o le eleele ma le tele o susu i totonu. O le soona inu o le suavai e sili ona lamatia ma e mafai ona taʻitaʻia ai le aʻafia o le aʻa, faʻapea foʻi ma isi faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi.

Faʻamamaga o le ea

Tropical homomenomen e fiafia i le maualuga o le susu ile potu. E mafai ona faia ni tulaga lelei mo le suʻeina i aso taʻitasi (2 taimi i le aso) ma le vai vevela mafanafana i le taumafanafana ma faʻaaogaina se generator genes i totonu o masina malulu. I le leai o sea ituaiga masini, e mafai ona e tuʻuina se atigipusa o loʻo i ai totonu o se fale i luga o se palatusi ua tumu i le susu.

Le palapala

Masalo o le manaʻoga autu mo le tuufaatasiga o le palapala i le taimi o le faʻatoʻaga o le homomomen o se mea maualuga maualuga o le humus. O se moli ma sina paluga palapala eleele e fuafua mo le tuputupu ae o sui o le aiga Aroid e faatauina atu i faleoloa faapitoa, ae faigofie foi ona saunia taitoatasi. O le a manaʻomia ai: oneone o le vaitafe (fatugalaina), faʻasalalau ma lau lauʻeleʻele, peʻa (solofanua). Mea uma e tutusa ma tutusa. Muamua, e tatau ona faatumuina le fagu fugalaau i se tamai alavai faʻavaivai (e mafai ona e faʻalauteleina le lelei), ona faʻaopopo lea i le eleele ua saunia. E tatau ona faʻaleleia alavai e puipuia ai le aʻa o le laau mai le faʻapalaina o le susu i le palapala.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Faʻataʻitaʻiga faʻamalosi mo gaʻofale i totonu e fautuaina ina ia faʻaaogaina e sili atu ma le 1 le taimi i le 2-3 masina.

Suiga

E mafai ona totoina le Homalomena i soo se taimi pe a manaʻomia se mea manaomia. O le taimi e sili ona lelei mo lenei mea o le amataga o le tautotogo, poʻo le, o le vaitaimi aʻo leʻi amataina le togavao. O le fugalaau i totonu o le totonugalemu e tatau ona totoina i totonu o se koneteina e sili atu i le tele mai le muamua.

Faʻaleleia Homalomena

Faʻalauteleina Rhizome

E tatau ona vavaeeseina ma le faaeteete le fale ile fale, fufuluina aʻa ma vavae ese ma le faaeteete i ni vaega ina ia tofu i latou ma aʻa. O nofoaga e seleseleina aʻo le i totoina fatu i fugalaau fugalaau fou e tatau ona togafitia i laupapa ua nutimomoia pe o gaʻo ua gaoioi.

Faʻafouina e le tama teine

Vavae ese mai le aʻa masani, o le tama teine ​​e tatau ona tuu i totonu o se fagu vai ma tausia pea seia oo ina oo mai o latou aʻa, mulimuli ane e mafai ona e alu i le totoina.

Maʻi ma meaʻai

O le tele o taimi, o faʻamaʻi e aʻafia ai ma le faʻaalia o se faʻamaʻi, ae mafua ona o le le talafeagai lelei.

  • Lago malulu - laulaʻau lau lauʻeleʻele.
  • Le susulu malamalama - lanu samasama o laulaau.
  • Laititi fugalaau ma le leai o meaʻai - paʻu ma laʻau laiti.
  • Totoga o vai e faʻavaivai - felafoaʻi o le faʻavae o le petiole ma lau lanu samasama.
  • O se masani masani masani o le pau o lau mai le pito i lalo o le laau ona o le matua.

O le tagata sili ona taatele e le masani ai le malo o se apogaleveleve. Auala o tauiviga - togafitiga faʻatasi ma Actellik poʻo Fitoverm fualaau.