Fugalaau

Italian asters - ituaiga, tausiga, faaaoga i le togalaau

E pei foi o laisies laiti, tauagafau i lapopoa ma le lanu, ae o loo ufiufi pea le vao i se aluga malo, o le a le faigofie ona iloa i soo se fugalaau fugalaau. O se mea tuai lenei, o se tasi o uluai faʻailoa asters na faʻafeiloaia i le aganuʻu, lea e pele, muamua, mo le faʻafaigofie o le faʻatoʻaga ma le faʻamautuina o fale. O ulugalu Lilac e matagofie i le pito, o moega fugalaau ma moega fugalaau, ma o le lalelei o le mafiafia, o laau vao e mafai ona avea ma mea e sili atu ona faigata. Italia Italian asters e faigata tele ona tauivi fou totoga. Ae o lenei laau ua manumalo i se nofoaga i totonu o le lisi o laau sili ona lelei e olaola mai i le afa lona lua o le vaitau o le togalaau.

Italian asters - ituaiga, tausiga, faaaoga i le mamanu o le togalaau.

Faamatalaga o Italian Asters

O le igoa "Italian aster" e tumau pea le igoa sili ona lauiloa mo le laau, atonu e mafua mai i le toetoe lava a faʻatagaina le faʻaaogaina o lenei aster i le mamanu o le togalaau i le Apennine style. Ae i totonu o faʻamaumauga ma olaga i aso faisoo, o lenei laupepa o le asters e ese foi le valaʻaulia - Europa aster, vao vao, steppe aster, chamomile aster, lilac aster, Setema aster, lilac daisies, satete, october, oak.

Italian asters (Aster amellus) - o se tasi o ituaiga o vaʻavaʻai, o loʻo faʻatusalia i le natura i le teritori o Eurasia. O lenei laau e toto i luga o eleele papa, e masani lava i luga o laufanua, ma ua manatu o se tasi o ituaiga o meaola masani mo Farani, Italia, le Caucasus, e ui lava o le Italian aster e maua foi i isi atunuu o Asia Itiiti ma Europa i saute.

Italia Italian asters e faigofie ona iloa e tusa lava pe i ai i le aiga o aiga. O nei laau totō faʻapitoa e toetoe lava o taimi uma lava o le vaomatua ma le tulaga iloga o faʻaogaina-o ato. O le maualuga o le maualuga, o le vao o Italian asters ua maofa i le paʻu lelei, faafetai i le mea latou te faatumauina ai se foliga e foliga mai e atoatoa atoatoa.

I le natura, o nei tagata e masani ona foliga matagofie ma lelei, ae le maumau lo latou vao, matagofie faalenatura. O lanu e faigata ma pala, pouliuli, mafiafia tele. O le maualuga o ituaiga eseese o Italian aster e amata mai i le 30 cm i le 60 cm, o le tele lava o le tele o le laau e faalagolago tonu lava i tulaga tuputupu ae ma uiga o le eleele. E le pupuu le rhizome, o le faʻafouina o le faafouga o loʻo i le maualuga o le palapala.

O lau o le Italian aster o le a le mafaamatalaina pe ana fai e le tele naua, ma latou te leʻi faia se aafiaga o se aluga mamafa, mafiafia. Aʻo le i amataina le fuga, o laufanua o Italian asters e foliga matagofie ma matagofie, ma i le taimi o le fugalaau e leai se lagona o le "leai se tua".

Faʻapipiʻi i luga o laʻau i le isi itu, o laʻau e faʻapitoa mo le toetoe lava o tagata uma o le lagi - e lafoaʻi, laʻau tele, lanu meamata, ma se laititi laʻitiiti, i nisi o ituaiga latou te tuʻuina atu i le fale se faʻalautele poʻo se siliva. O laʻau pito i lalo o le petiolate, atoa ma tua tua. Ogatotonu ma pito i luga - e tolu veins, atoa, sessile, faʻatasi ai ma se togi alofilima.

I totonu o le au Italia, o le a le mafai e le au faitautusi ona tetee atu i isi tagata. E le o le laʻititi, ato o lenei ituaiga o asters e oʻo atu i le 4-5 cm. E ui lava o le mea moni e le mafai ona vaʻaia, o le tele o fugalaau e maua ai le lagona o se uʻu malosi. I se tasi tulaga, i se faaopoopoga, e oo atu i le 15 fugalaau fugalaau, lea e fausia ai se ufitia tele i tumutumu o laau. O foliga o ato e sili ona manatuaina o daisies. Fugalaau samasama lapopoa e fatuina ai se nofoaga tutotonu o se foliga laititi, o loʻo i ai mea e tele e vavalalata lata ane, fugalaau uumi umi.

A maeʻa ona fuga, faʻamalosi, lapoa, lauulu lauulu ma se paʻepaʻe paʻepaʻe matagofie. O fatu i Italian aster na tupu mai ia Iuni ia Oketopa.

Mo Italian asters, o le lalac lanu e masani lava - o lanu uma o lanu viole ma lanu viole. Faatasi ai ma lanu eseese o lenei laau, o loo maua ai foi ni lanu e le masani ai - lavender, lanu moana, ma fuchsia malamalama. O ituaiga fou ua sili atu ona maualalo le vaivai, lanumoana poʻo le lanumoana.

O le au Italian asters e umi ona totogo. I le averesi, o le vaitau o le vavalalata o nei asters e tusa ma le lua masina, ma le faaopoopoina o vai i se lamala - e silia ma le 65 aso. O le fugalaau e amata ia Iulai, i le ogatotonu o le taumafanafana, ma faʻaauau pea seia oʻo i le amataga o le tau o le autumn autumn, e peiseai o le faamamaluina o le faaiuga o le vaitau o le togalaau.

Astra - Europa, vao, steppe, chamomile, lilac, Setema; lilac daisies, septubrinks, octoberrinks, oak o lauiloa lauiloa mo Italian aster.

O ituaiga sili ona lelei o le aster Italian

O le Italian astra ua i ai le tele o ituaiga ituaiga eseese ma mea teuteu nai lo le lauiloa New English ma Belgian asters, ae o loo i ai pea se mea e filifili mai ai. Varietal Italian asters ua manatu e le mausali, faʻavavevavevavevavevavevavevave, e manaʻomia ona vavae ese faʻateleina nai lo "laau faigofie".

O mea teuteu o le laau, o se manaoga faapitoa Bessarabian eseese (Aster amellus var. bessarabicus) - o se togavao umi ma le ofoofogia ma ato lapoa o lanu enaena lanu violē ma le violē-violet. E masani ona faʻaaoga mo ituaiga faʻatoʻaga, faʻateleina uiga faʻasolo ma le tele o inflorescences.

Iberian decorative form (Aster amellus var. ibericus) o se ituaiga laʻau e sili ona maualalo ma le faʻafefeteina, lea e le tele le mea autu, ae o le numera o inflorescences.

O ituaiga eseese o le Italian aster e aofia ai:

  • o le ituaiga sili ona lauiloa i le lanu mafanafana o le lalata o peti-petal inflorescences "Tupu George";
  • togi sili ona fiafia i ai Gnome faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le lilac inflorescences;
  • ese lanu piniki ma se nofoaga pogisa o fuga fugalaau "Rosea";
  • lanu lanu moana vaivai "Coerleaa";
  • lanu piniki ma laʻau vavalalata "Henrich Seibert";
  • lanu piniki, faatasi ai ma lanu mumu ma lanu eseese "Lady Hindlip";
  • lanu violē, i lalo ifo o mea e le mafai ona vaaia "Herman Lens";
  • lilac-lanu mūmū ma faʻasolosolo tele "Kobold".

Italia aster (Aster amellus) "King George".

Italia aster (Aster amellus) "Lady Hindlip".

Italian aster i le togalaau togalaau

Varietal Italian asters o ni laau matagofie, ae o loo i ai pea se talaaga mo se sili atu o laufanua nai lo se laau malosi. E foliga mai o le asteria o lenei aster e foliga lelei i taimi masani, ae o lenei laau e faaalia atoatoa lona matagofie i togalaau masani ma le mea e leai ni ata matuia i totonu. O mea uma e le atoatoa, faʻaleagaina, o se vaega o mea leaga o lenei aster, faapea foi ma le matagofie o lona lauusiusi, pe a filifilia le paaga tonu, foliga mai o se mea teuteu faapitoa.

O lenei ituaiga aster e mafai ona faʻaaoga:

  • i fefaʻatauaʻiga, aemaise lava laufanua;
  • o se faamamafa i le afa lona lua o le vaitau;
  • i fugalaau masani ma fugalaau;
  • mo le mata;
  • i vaega i luga o le mutia;
  • i faʻataʻitaʻiga o vao vaovao ma faʻatoʻaga o vaomatua;
  • i togalaau ma togalaau aina;
  • mo moega vaovao faigofie-tausi;
  • mo le masalomia o le taina o fale poʻo mea faitino.

Paʻaga mo le asteria Italia o ni mea masani e masani ona fai i laufanua. E sili ona foliga i maʻa, oregano, sage, catnip, cereals, jaundice, wormwood, ma le manogi manogi.

Varietal Italian asters - o laau toto e ofoofogia, ae o loʻo i ai pea se talaaga e pei o se faʻafanua sili atu.

Tulaga Tutupu mo le Italian Asters

O le au Italian asters ua manatu o se tasi o laau e sili ona leaga e ese mai i le va o vaalele, ae e le mafai ona latou nofoia soo se mea i totonu o le togalaau. Mo nei fetu, e tatau i se tagata ona filifilia le palapala ma le malamalama, aua latou te puipuia amioga masani o tuaa vao ma lagona le mafanafana i na o tulaga e faataitai ai le faaItalia.

Italia Italian asters ua goto. E le totoina i latou e tusa lava pe itiiti le faʻalelei po o le felafolafoaʻi, ona o le le lava o numera o le la e mafai ona mafua ai se faʻaititia e le gata i le umi, ae faʻapea foi le tele o le fuga.

O le eleele mo le Italia aster e tatau ona gaogao, pe a mafai ona gaʻo, pe le itiiti ifo foi le suavai. E le mafai e le laau ona faapalepale le paʻu ma e sili atu lona lelei i le susu pe susu ile eleele, i luga o mauga. O le totoina o le asteria Italia i nofoaga e oʻo lava i sina mea lamatia e maua mai i le vai e le aoga.

Asters e le faʻafefeteina i meaʻai paleni. I luga o le eleele lafulemu, atonu latou te leiloa le uiga o le siliva po o le lauulu o le lauusiusi; i luga o eleele leaga, o mea e tutupu e olaola, e sili atu ona lelei le filifilia o eleele lafulemu lelei mo le laau.

A filifilia se nofoaga mo le totoina o le Italian asters, e tatau ona e gauai atu i le matagi ma le vevela. O Italian asters e fiafia i le itu i saute ma itu e faʻamalamalama e le sun i saute. O le mafanafana, faʻamalosi, e aunoa ma ni ata malulu, o loʻo sologa lelei ia nofoaga.

O Italian asters ua manatu o se tasi o laau pito sili ona le tauagafau mai i le va o malo.

Tausia o Italia Asters

O lenei ituaiga o asters e le o se mea faʻafuaseʻi ona mafaufauina o se tasi o mea sili ona faigofie e tuputupu ae ai. E le masani ona mafua ai le atuatuvale o Italian asters, e mausali, faigata ma e le manaʻomia le tausiga faifai pea. O le mea moni, na o oe e manaʻomia le tausia o nai faʻavae masani e manaʻomia mo soʻo se laau totō:

  • E uiga i le fafagaina o se malosi, o le lamala. O le aster e faʻafeinu malie, e aunoa ma le galo o laulaau, i lalo o le aʻa, ma le suamalie loloto o le eleele. E manaʻomia e ia le suāsusu, e faʻatagaina ai le faʻaogaina o le laau, e sili atu i le suavai.
  • O Asters e tatau ona vele ese mai vao, aemaise i le amataga o lo latou tuputupu aʻe.
  • Faʻamama le palapala pe a maeʻa timuga poʻo timuga mamafa (masani ona tuʻufaʻatasia le veleina).
  • Latou te manaʻomia vave pusa o le tautotogo i le amataga o le tautotogo ma le faʻaaogaina o minerale atoa - na pau ma faʻatagaina. Ae afai o le Italian asters e mananao e ausia aemaise lava le olaola vave, e fafagaina i latou i le 2-3 taimi i le tausaga - i le amataga o le tautotogo faatasi ma le oona, i le amataga o le fugalaau ma le minerale atoa, ma i le amataga o le fugalaau ma fugalaau-phosphorus fertilizers. Mo laau toto, vailaʻau faʻasaina o loʻo fautuaina e le kamupanī e faʻaaogaina.

O le faʻamalosiina o le au Italia Itu masani e sau i lalo e tipi ni mea e fai ai le teu oloa, lea e faia i luma o ato o fualaau aina ua matua fuga mai. I le taumalulu, e seleseleina laau i le aʻa, mulching le palapala ma lau pe faaopoopo le kiona e puipui ai pulupulu. Afai e leai se lamatiaga o le faʻaleleia o vai, e mafai ona e tuʻuina vao mamago ma ni aʻa e teuteu ai fugalaau fugalaau malulu, ma teuteu i le amataga o le tautotogo.

Pe a tupu aʻe i se togalaau masani, o le teuteuina o le laʻau e fesoasoani e avatu ai laau malolosi, o le aʻafiaga o se laina mafiafia po o le polo foi, ae o le Italian aster ua iloga i foliga matagofie ma o lona natura "vao" e le o se toe foi, ae o le mea sili ona lelei o le ituaiga.