Fugalaau

Kanata Kanata: ituaiga, faʻamatalaga ma ata

O lapisi o Kanata e matagofie le matagofie o le teuteuina o paka ma togalaau aina. E fautuaina i latou ina ia ola e tusa ai ma le au faifaatoaga. E tele o latou lelei: latou te malulu, e vave ona toe faʻaleleia pe a maeʻa, ma e puipuia i faʻamaʻi. O pasi e mafai ona tupu i le itu i matu, o loʻo i ai le vevela ole ea -30 tikeri C.

O le mamalu o le rose a Kanata ua manatu o se laau vao e tupu mai i vao tuitui, o le lau o le lanu susulu, o fugalaau e lua o lanu eseese, fugalaau tetele. E manino lava lenei mea i le ata.

Eseese o Roses

O ituaiga uma e vaevaeina i ni vaega se lua:

  1. Eseese Parkland Rose (Parkland) - e totoa ma le tele o fugalaau lanu eseese.
  2. Eseesega Rose Rose (Explorer) - faʻalaʻau faʻamalaʻau o se faʻaoga faigofie ma fugalaau manogi.

O le totoina o Kanata

Ina ia totoina togavao, e tatau ona e faʻatau se fatu fatu, saunia se nofoaga mo le totoina. O le vao o le a ola i le paolo ma le masima, ma luga o soʻo se palapala.

I totonu o se totō toto e 70x70 cm, tuʻu humus, compost, peat, ash ash and fertili fertilizer i vaega tutusa.

O le totoina o laau ua tanumia i le 10 cm Mo le fausia o se aʻa malosi, e tatau ona puipuia laau i le taumalulu, aemaise lava i le tausaga o le totoina. Mo le taumalulu manuia, o ata e faia i le oneone po o le eleele e faia faataamilo i vao.

Canadian Rose Care

Ma le isi, o le tausiga lenei e faia:

  1. I le tautotogo, o loʻo faʻapipiʻiina ai lala paʻu.
  2. I le ea i le ea i le taumafanafana, e tatau ona faʻafeinuina tele rosa.
  3. O laʻei pito i luga e tatau ona vaʻaia: i le tautotogo - nitrogen, potassium ma le maikuka - i le taumafanafana. O lenei mea o le a mafua ai se lush ma le tele o fua o le fugalaau.
  4. Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e vaeluaina lala ma vao tuitui. O le toe gaosia e faʻatinoina e ala i tipi.
  5. E fautuaina le tauaveina o le tautotogo e puipuia ai le ola matua e na o le faatasi i tausaga uma. O lala tuai e iai le paʻu e aunoa ma ni paʻu ola e tatau ona tipi.

E faʻapefea ona fausia se pa?

O le auala pito i sili ona taugofie ma sili ona faigofie o le vaʻaia:

  1. O seleni e tatau ona vavae ese mai i le malosi mamana taʻitasi. O latou umi e tatau ona itiiti ifo ile 20 simita.
  2. O pepa pepa e aveese uma ae o le pito i luga.
  3. I totonu o le vaʻai na sauniuni muamua, e totoina le selesele i se tulaga i se nofoaga tumau. Faʻaauau - i le lautusi muamua.
  4. O le mamao i le va o le totoina o laau e tatau ona afa le maualuga o le matua matua (40 - 100 cm).
  5. A maeʻa ona totōina, e tapunia faʻamau i ni pusa palasitika palasitika, e ufiufi lava i mutia po o vaovao mai le susulu o le la ma agavale mo le taumalulu.

I le amataga o le tautotogo, o aʻafiaga o aʻa o le a tuʻuina mai aʻa malolosi o loʻo manaʻomia muamua tausiga.

Faletalimalo o paka a Kanata

O le vao i le ata o se paka o le paka a Kanata. E masani lava o se laʻau laʻau e oʻo i le tasi ma le afa mita le maualuga. O ituaiga o aso nei e fuga mai muamua nai lo isi, e masani lava i le amataga o Iuni. O le tele o fuālaau e sili atu i le masina.

Faʻamatalaga o ituaiga sili ona lelei o paka parkes Katian

Vaʻaia fuamoa a Kanata e aofia uma ai laau totō tuai, faʻatoʻa oso aʻe i luga rose ma a latou fatu. O le taumalulu ma le faigata o Amerika ma Kanata filifilia.

O le tele o Roses Igilisi o se lauiloa tele i rosa paka. O le vaega pito sili lea ona teuteuina o laau o paka, na maua ai le lauiloa i le faaiuga o le 20 seneturi. O le Rosa Canadian Park e tuufaatasia le manogi o sipuni tuai, o le tele o fugalaau e lua, o le lanu tele ma le lanu faifaipea o roses.

Rosa, ma Rugosa / Rosa rugosa /, o loo faaalia i le ata, o le laʻau sili lea ona taua. E i ai fugalaau tetele ma se manogi malosi. O le lanu o nei lanu e mai le paepae i le uaina. O le fugalaau e faaauau pea i le taumafanafana, i le amataga o le vaitau sili atu. O ituaiga uma e masani ona fai fua.

O taʻaloga lauiloa-ituaiga faigata o Park Canadian roses e aofia ai foi:

  1. Alba E i ai ni fugalaau laiti manogi.
  2. Tafeaga. O loʻo i ai le tele o mea faʻapitoa.

O ituaiga o le rose o Kanata e lauiloa foi i faifaatoaga: Abelzieds, Guna, Parsla, Ritausma.

Iloiloga Aʻoga

Faʻamatalaga

Eseese suʻesuʻega faigata ma le faʻapitoa. E puipuia i latou i le tele o faʻamaʻi. Faʻamalologa lelei ile malulu malulu. Ua tumu la la lanu. Lulu mo se taimi umi ma tele.

Rose Care Explorer

E le manaomia e Rose Explorer ni togafitiga faapitoa. E fiafia le laau i ave o le la, fafaga i le vevela maualuga. E le maua ai ni mea e manaʻomia ile palapala, ae e manaʻomia le laʻei masani, e faʻamautinoa ai le vave totoina o le vao.

I le tautotogo, e tatau ona fafagaina vao i le oona, ma i le taumafanafana faatasi ma le kopara ma le potassium. Faʻatoʻateleina faʻalauteleina e ala i le vaʻaia. O le tele o ituaiga meaʻai e le manaʻomia ai foi le seleselega e fai ai se togavao teuteu. Naʻo lala paʻu pe a mavae le taumalulu e manaʻomia ona vavae.

Quadra Canadian canadian roses o le a lanu mūmū mūmū po o fugalaau vevela. O le umi o le fugalaau e mafai ona oʻo atu ile 8 simita. Latou te ola toʻatasi pe i lima o 4 pulumu. Tetee i le lanu uliuli ma le paʻu paʻu.

O le vao e saʻo e oo i le 100 cm le maualuga, o le manogi e mama. Manaʻo i le malamalama: alofa i lālā a le la.

Kandan Roses


E fiafia tele i le tele o eleele eleelea Quadra, suavai ma susu.

E tele ituaiga o laʻau o loʻo i ai Canada. O ia mea uma e masani ona faʻaaogaina e fugalaau fugalaau e teuteu ai o latou fale mafanafana, aua e le faigata ona fausiaina ma tausia i latou.