Laʻau

Peʻa lanumeamata

O le taumafanafana talu ai, na ou maua ai le avanoa e asiasi ai i greenhouses Gorzelenstroy i le aai o Tver. O iinei, i totonu o ituaiga eseese uma o fugalaau i totonu, na tosina atu laʻu tosina mai i polo lanumeamata, o le mea moni na gaosia ai le eleele i le fale toto. Na foliga mai o lenei laau e ese mai le aiga Asteraceae, poo Astrovidae, ma ua taʻua o le Faaola o le Rowley (Senecio rowleyanus). Sa ou alu i le fale i le vete - o ni nai pi i totonu o se tamai ipu.

Godson Rowley (Senecio rowleyanus)

I totonu o tusi, na ia faitau ai o le aloaliʻi a Rowley e sili atu le vavalalata o ona aiga - o Gerrain's godson (Senecio herrejanus) ma le ovoid leaves ma le lemonone shape-godson (Senecio citriformis) ma lau laʻau, e tutusa ma le fua o lemoni. O i latou uma lava e sau mai Aferika i Saute-Aferika, lea e le masani ai le lamala, ma e leai se mea e totoe mo laau totō ae e faʻaleleia ai le susu i laʻau, lea e tatau ona avea ma mea suamalie ma tino.

Ina ua ou iloa e fiafia le alo o Rowley i se la, o le faasusu ma le mativa, na ou fiafia lava, ona e le o laʻu fuafuaga le faaaluina o se taimi umi e tausia ai fugalaau i totonu. Ae ui i lea, na tonu lava i le totoina o le laau ile eleele fou. O le faʻafefiloi na saunia le malamalama ma e le faʻafefeteina, e pei o le cacti pei: humus leaf - 40%, loam - 40%, oneone ma le iliili - 20%. Na ou tago i luga o se koneteina fou - o se tamai ipu koko laka moana lanu moana, i le pito i lalo lea na tosoina ai e le tane ni lua pu e tafe vai tele. O le mea moni, e mafai ona tuua le fagu tuai, ae o le ipu e fetaui lelei ma totonu i totonu. Peitai, e le itiiti ifo ma le ono masina ua mavae, pe a toe suia le ipu omea i se ipu omea, peitaʻi, ua sili atu le telē.

Godson Rowley (Senecio rowleyanus)

O le malologa taumalulu i le alo o Rowley e tatau ona faia i le 10-14 ° ma toetoe lava leai se vaiinu. Ae e faigata ona faatumauina le maualalo o le vevela i totonu o le potu, o lea e masani lava ona tatau ai i le vai, pei o le otaota coma ua maeʻa. O nisi taimi, i luga o aso puaoa, ou te leʻi inu i le suavai, na na ona ou suʻiina ina ia le amata ona ola le pa laau ma e le i toso ona o le leai o se malamalama.

Na oʻo mai le tautotogo, na amata ona vevela le lā o le lā, ma ua ala aʻe loʻu tama, ma ua tele naua le suavai. Na ia fafagaina le laau i le fugalalaʻau o le fugalaʻau, e faaopoopo i ai le 2 taimi sili atu i le vai nai lo le faʻaalia i faatonuga. E seasea lava ona faia le fertilizing - e tasi i le masina, mo le vaitau o le tautotogo-taumafanafana e fa 4 taimi. Ina ia faasao ese le pusi, sa ou liliu le fagu ina ia paʻu mai le malamalama mai itu eseese. I le tau mafanafana, na tupu ai le umi o laulaʻau, ma na mafai ai ona vavae ese le vavaega - fasi fasi laau. Na ou aveese lau laititi pito i lalo ma totō i latou i le mea lava e tasi e pei o laau matutua. Na vave lava ona maua aʻa.

Lemon-shaped godson (Senecio citriformis)

I le tautotogo na sosoo ai, na liua ai le satauro ma avea o se laau matua matagofie ma fuga! O fugalaau paʻepaʻe laiti na tuʻuina mai ai se manogi matagofie-o lenamamano manogi.

O le mea lautele, o laʻu tama tama Rowley ua aʻafia. E le gata i lea, e lelei tele e le gata ia te ia lava, ae mafai foi ona avea o se "fala" mo le cacti ma isi mea suamalie. O lenei laau manaia ma le le lelei e faigofie mo i latou e itiiti se taimi e faaalu ai le taimi e tausia ai fugalaau i totonu, ma, sili atu i mea uma, mo i latou e masani ona malaga.

Mea e faaaogaina:

  • A. Soloviev