Laʻau

10 fugalaau samasama matagofie ma igoa

Mai le vaomatua i toafa, ua ufitia le lalolagi ma teuteuina i le tele o lanu eseese. O laau fugalaau e afaina i lo latou matagofie ma le eseese o foliga ma lanu. - lanumumu, samasama, violet ma isi. O le tele oi latou e maua le manogi manaia, faʻamalolo ma isi mea aoga.

E tusa ai ma le metotia o le tuputupu ae, o nei sui o le fugalaau ua vaevaeina i fanua (vao) ma togalaau (totoina).

Vaʻaʻau totō

Fugalaau fugalaau po o fugalaau vao e le lelei ma faigata.. E masani lava ona vaʻaia le tuputupu ae i le tele o tulaga "le mautonu" (o asphalt cracks, stones, etc.)

Yellowflowers

O nei laau e talia lelei le vevela ma le lāmala. Ona o la latou eseesega ma le matagofie o le lalelei, o latou e sili ona fiafia i ai le tele o fai togalaau.

Faatoaga fugalaau

O togalaau e matua agavaivai ma agavaʻa-matagofie. Latou te manaʻomia le tausiga faifaipea (sauniuniga o le eleele, fafagaina, fuga). Mo ituaiga taitasi, filifili tulaga talafeagai. (ata lafoia, palapala, ma isi)

Fugalaau togalaau samasama

O le numera o ituaiga ma ituaiga o laau totoina ua tele ma ua faateleina i tausaga taʻitasi.

Faatasi ai ma le "lautele" o lanu o togalaau ma togalaau aina, o se nofoaga faapitoa e nofoia e fugalaau samasama susulu. Latou te fiafia i lo latou agaalofa ma le susulu o le la. O a igoa o ia fugalaau, faitau i lalo.

Le sili ona matagofie ma lauiloa o sui o fugalaau samasama

Taleni

Taleni

O le igoa o lenei faatupulaia o laau totō e sau mai le veape "feʻalo". A maeʻa ona toto, e liua le ato laʻititi i se paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻeo ana fatu ua salalau e ala i le moli o le savili po o le fela.

O le Dandelion o le laʻau faʻamaina o le aiga o Astrov.

Faʻavae: o loʻo iai se rosette mafiafia o laulaʻau basal. O fugalaau fugalaau e uuina se ato e tasi, e aofia ai le tele o fuga fuga. O ato e tapuni i le po ma le leaga o le tau. O loʻo i ai i luga o sela tele le tele o le malamalama o le suamalie, ma o latou aʻa e mafai ona oʻo atu i le 60 cm le umi.

Taselion pe a uma ona fuga

Fuga: faʻalagolago i le itulagi, ia Mati-Aperila poʻo Me-Iuni.

Meaola: E tusa ma le 2000 ituaiga o lenei fugalaau, ae o le mea taatele o le "togafiti togafitiga."

E masani ona faʻaaogaina e tagata lautele i pisinisi eseese:

Faʻaaoga fomaʻi:

  • talu mai le taimi, e masani ona faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi mo le togafitiga ma le faʻamautuina o le gastrointestinal tract.

Talosaga Faʻatau:

  • mai le meaʻai kuka kuka, saunia salakeke, faʻasao, uaina. Mai aʻa ua afu, latou te faia foi se ituaiga kofe sui.
E matua aoga le Dandelion! O loʻo iai le uʻamea, phosphorus, potassium, calcium, protein ma le tele o vitamini.

O se mea lelei tele foi o le meli.

Adonis (Campion, Montenegrin)

Faʻatoʻaina togalaau mai le aiga o buttercups.I tagata taatele e taʻutaʻu igoa o le au ona o fugalaau lanu mumu. O nofoaga e nonofo ai Adonis o vaʻa ma vaomatua.

Adonis puna

Faatulagaga: umi (pe tusa ma le 40 cm), taamilo. I le pito i luga o fugalaau samasama susulu ia ma le 5-8 petals.

Fuga: tala mo Aperila-Me.

O le gaosia e faia i auala e lua: rhizome (toto i le eleele i le tautotogo po o le tautotogo) ma fatu (na totoina ia Me).

Faʻaaogāina i vailaʻau:

  • E faʻaaogaina o se sui o le cardiological mo faʻamaʻi fatu eseese.

Alissum

O le igoa o loʻo faʻaalia ai lona faʻaaogaina i vailaau anamua, o se tasi o metotia o le tetee atu i vavao. Faaliliuina mai le lat. o lona uiga o le leai ma le faʻaipoipo.

Alissum

Ituaiga: E i ai taʻutaʻu taʻitasi ma taʻitasi. I le aotelega, e tusa ma le 200 ituaiga.

Faatulagaga: e i ai laʻau laiti ma fugalaau, e aofia ai peti e 4 ma maua ai le manaia o le meli. O fatu e 25% le suauʻu gaʻo.

Faʻapenaina e fatu Alyssum.

E vave ona ola vave Alyssum, o lea e tatau ona totōina laau mai le tasi i le isi i se mamao e 40-50 cm.

Faʻaaogāina i vailaʻau:

  • faʻaaogaina e togafitia ai hernias, maʻa fatu ma maʻa.

Faʻaaogaina i le cosmetology:

  • o se vaifofo mo fomaʻi ma afua i luga o foliga.

Aetercup Anemone

Aetercup Anemone

Isi tagata o le aiga o Lyutikov.

E faʻaalia ai se auala e le masani ai o le tupu aʻe. Anemone e le tupu mai i se fatu, ae mai se fatugaʻo o loʻo i le pito o le rhizome. O aʻa o loʻo i le pito i luga o le eleele e ufitia i lau paʻu.

Ane vave oso mai Anemone, ao amata ona tupu i le taumalulu.

Fuga: Aperila-Me.

E le masani foi le auala o le palotaina o le fugalaau, lea e faia e ala i le timu. O le perianth ua tumu i le vai, ma ua i luga o le fogaeleele fatu fatu.

O le tele o anemones fou o ni mea oona.

Faʻaaoga fomaʻi:

  • i le togafitiga o le osteochondrosis, teuina o masima, hematomas ma le maʻoti.

Primrose (Primrose)

Primrose poʻo le Primrose

O le igoa e taʻu mai ai le vave fuga o lenei laau. O nisi ituaiga o meaola e fuga mai e tusa lava pe leai se kiona.O le tele lava o ituaiga o meaʻai, o loʻo i ai le tasi i le lua tausaga le matutua.

Ua teuteuina le laau i lanu lanumeamata samasama vaivai o le saʻo saʻo.

Iloa e uiga i 400 ituaiga Faʻavae.

Matagi

Matagi

O se lautele lautele ma pele o sui o le aiga o Astrov.O se tausaga faʻaletausaga taʻitasi lenei i Mekisiko i saute., o lona igoa i le faa-latina o lona uiga "fugalaau susulu". O le igoa Lusia e tautala i le uiga ese o se fugalaau e le mafaamatalaina e feliuliuai lona ulu agai i le la (heliocentrism).

Inflorescence - tasi pe sili atu ulu tetele. E faia i latou i se afifi e aofia ai ni laina o petals.

Meaola: E tusa ma le 100 ituaiga o sunflower ua lauiloa. Le mea taatele - "suauʻu suauu."

Faʻaaoga tele i le alalafaga taumafa. Latou te faia le suauʻu, mea meataalo, kofe suia, halva.

Kaluzhnitsa (Pool Pool, Snake Snake)

Kaluzhnitsa

Laʻau faʻapitoa mai le aiga Buttercup.

Latou te ola i nofoaga maualuluga maualuga, i le eleele malulu: aau, vaitafe, susu laufanua.

O le igoa o lenei laau mo le susu o loo molimauina foi e lona igoa, lea e faaliliuina mai le Russian Tuai i le "puddle", "swamp". E i ai se lala faʻala, e mafai ona oʻo atu i le 80 cm le maualuga.

I vailaau faʻaaogaina, e faʻaaogaina ai i le pepa e gaosia.

Aso

Aso

Faaliliu mai le Eleni o lona uiga "matagofie" ma le "aso".O le tele lava o ituaiga e ola i le aso e tasi..

O le susulu o le la e matagofie tele, fugalaau susulu ma lapopoa, e aofia ai popo e 6. E aoina i le 2-10 i totonu taʻitasi. E oo i le 3 fugalaau e mafai ona fuga i le taimi e tasi. Ae o le mea lautele, e tasi le vaomatua e susulu i le 25 aso.

E i ai ituaiga o aoauli e fuga mai i le po.

Dahlia

Dahlia

Perennial Astro aiga. O le laau e faaigoaina i le St. Petersburg botanist Johann Georgi.O se ogalaau maualuga (e oʻo i le 2.5 mita le maualuga), ma fuga lanu tetele.

Dahlias e le lelei le palapala. Ae ui i lea, latou te manaʻomia le faʻaleleia masani o vaiinu ma fugalaau faʻapitoa E faʻapipiʻiina i vavaega ma vaevaega o fatu.

Tulip

Laʻau samasama

O le fugalaau lauiloa ua salalau solo i le tele o le paneta o le foliga lea o le agavaivai ma le faamamaina. O se laʻau faʻalauiloa lenei i sasaʻe.

E tusa ma le 1800 ituaiga o tulip, ma o lenei aofaiga o loʻo faʻatuputeleina i tausaga taʻitasi.

O le atinaʻeina mai fatu e faʻapupulaina totō laau e mafai ona oʻo atu i le 7 tausaga!

I le tautotogo o le tautotogo, o le olaola tupu, e tupu fua le laau ma tuu ai tamai togi. Ua mate le pupuʻu vaivai. O sea suiga e tupu i tausaga taʻitasi. O amu eliina ia Aokuso, faʻamago ma teuina i totonu o se potu malogo.

O le faʻaleleia o loʻo faia i le tautoulu. Mai le 17 senituri e oo mai i le aso, o Netherlands o le nofoaga autu lea mo le tulipopuga tulip.

I aso nei, o tagata e totoina togalaau e mafai ona latou maua se fusi o fuga samasama. Mai i tausaga taʻitasi i le lua mita mita.O fugalaau lanu samasama, "malie" o le a avea ma se mea sili ona lelei ma teuteuina le togalaau ma le mutia. O le mea taua o le filifilia lea o ituaiga lelei ma tuʻuina atu tulaga talafeagai o le alualu i luma, ona latou fiafia lea ma faateia o latou tagata ma a latou malo.