Laʻau

Bemeria

Toto pei talo (Boehmeria) o le aiga o aiga (Urticaceae). O loʻo faʻatusalia mai e laau paina ma laau vao, o mea ia. I le natura, e mafai ona maua i totonu o le telefoni ma vaega laiti o le lalolagi atoa.

E i ai ni foliga matagofie. E lautele, faʻatasi ma se pito faʻamalosi ma vali i se lanu uliuli. E faʻapipiʻi faʻasalaga faʻapitoa i paʻu uamea (faʻapusa e tutusa ma le telefoni). Latou te ufiufi fugalaau lanu meamata.

Fale tausi ile Bemeria

Malamalama

E masani lava ona tuputupu ae ma tuputupu ae i le malamalama susulu, ae peitai, o sea ituaiga laau e mafai ona tuu i totonu o se vaega malulu. I le tau vevela, e manaʻomia ona e paolo mai ave saʻo o le la.

Tulaga o le vevela

I le taumafanafana, o le vevela fautuaina e mai i le 20 i le 25 tikeri, ma i le taumalulu - a itiiti ifo i le 16-18 tikeri.

Totogi

Manaomia maualuga le maualuga. I lenei itu, o le laʻau e tatau ona faʻamamaina faʻaleleia mai le sprayer.

E faʻafefea vai

I le taumafanafana, o le suāsusu e tatau ona faʻaleleia ma tele. Ia mautinoa o le palapala i totonu o le ulo e le malogo, ae ui i lea, e tatau ona aloese mai le suavai o le coma coma. I le taumalulu, faʻafeinu vave.

Laʻei pito sili

Laei pito sili e faia i le tautotogo ma le taumafanafana 1 taimi i le 3 po o le 4 vaiaso. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga fugalaau mo mea teuteu ma faʻamaina.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

O le gaioiga e faia i le tautotogo ma naʻo pe afai e manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaumatia le aʻa i totonu o le ulo. Mo le saunia o le faʻafefiloi o le palapala, faʻafefiloi humus, turf ma peat land, faʻapea foi le oneone, lea e tatau ona faia i se fua faatatau o le 2: 1: 1: 1. Aua nei galo e fai se alavai lelei i le pito i lalo o le tane.

Faʻatauga auala

E mafai ona faʻaleleia e ala i le vavaeina ma le vaevaega.

O seleni e tatau ona tipi i le tautotogo. Mo le totoina, ua totoina i totonu o se faʻafefiloi o oneone ma le peat. O aʻa o le a aliali mai i le 3-4 vaiaso. O le luluina e masani ona faapalepaleina ituaiga uma. E faʻaaoga e faʻalavelaveina ai le tuputupu ae, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia atili o le faʻalautele.

Maʻi ma faʻamaʻi

Pepa laupepa e pipii ma pala, o le a vave ona oti - ua faamautu le aphid. Ina ia faʻaumatia, e tatau ona togafitia le laʻau i le siʻosiʻisi o tapaa poʻo vai inu. Afai o le siama e malosi, ona togafitia lea i se mea faʻamalosi.

O le pito o laupepa laʻau e faʻapouliuligia, e foliga mai i luga o le fogaeleele - masuasua.

O ituaiga autu

Laʻau tele boemeria (Boehmeria macrophylla)

O le laʻau faʻavavela poʻo le laʻau faʻatapulaʻa, e oʻo atu i le maualuga e 4 i le 5 mita. O pupuvaʻai vavalaʻau talavou e iai lanu lanumeamata, ae i le aluga o taimi e suia ai le lanu enaena.

O lapoa lapoa, lanumeamata, mafolafola pepa lapoa o loʻo i ai se lautele lautele, foliga le mautonu. I luga o le fogaeleele, e 3 veins ua manino le iloga, ao le vevela tutotonu o loo lanu mumu, i luga o veins o loo fefete le pito o lau. E tele foliga o se taliga po o se pulumu, ma latou te tauaveina ni fugalaau laiti, e le mafaamatalaina.

Silver Boemeria (Boehmeria Argentea)

O lenei laʻau laʻau po o le ogalaau o loʻo i ai ni lau lapopoa lapopoa i luga o luga, i luga o luga o luga o le mea o loʻo i ai se paʻu siliva. Faʻasologa o mea faʻapitoa i axillary i le foliga o se pulumu e feaveaʻi ni fugalaau laiti.

Cylindric Boemeria (Boehmeria Cylindrica)

O lenei vao vavalalata. I le maualuga, e mafai ona oʻo i le 90 inisi le umi. O laʻau feeseeseaʻi i le pito i lalo e lapotopoto ma tusi i le apex.

Lua-bladed Boemeria (Boehmeria Biloba)

O lenei laʻau faʻamafanafana o se faʻailoa. O lona maualuga e mafai ona ese mai le 100 i le 200 senitimita. O laʻau e lanumumu lanumeamata. O paʻu laʻau o le Ovate-ofolafola e oʻo i le umi o le 20 simita. E i ai se lanu uliuli lanu meamata, ma o nifo tetele e tu i autafa o le pito.

Snow White Boemeria (Boehmeria Nivea)

O se mutia masani e faʻapitoa. O loʻo i ai se numera telē o pulapula faʻasaina i luga o luga ole laupepa. I luga aʻe o laʻau laiti e pei o le fatu o loʻo i ai se ufiufi o lauulu paʻepaʻe paʻepaʻe. O le lanu lanumeamata lanumeamata e foliga mai e leai se mea e tupu mai ai, ma o le itu sese o loʻo i ai le mafiafia o le pubescence, lea e maua mai ai se lanu siliva. O fuga lanumeamata lanumeamata i le glomeruli o se vaega o mea e faʻafefe ai le meaʻai. O fua ei ai sona foliga lautele.