O le togalaau

Matou te totoina paʻu paʻu

O le pine lala o se fualaau suamalie, lea o loo salalau i le vao i le itu i saute. I le faiga o fualaʻau manogi, o lona uiga o le Plum i le aiga Pink. O le igoa faasaienisi faavaomalo mo le pine o le peleni o Prunus cerasifera. I le gagana Rusia, o ituaiga meaola e tele ni igoa: plum-tkemali, poʻo le salalau pauna, pulu paʻu, lea na avea o se ituaiga o pusa fale. O upu masani e tele naua i le suamalie o igoa plum, cherry, cherry plum, ma e oo lava i le apricot: anufe vao cherry, plum, tkemali, plumkot, siamu plum, cherry plum, piola plum, tkemali plum, cherries, isi moli.

Cherry plum, poʻo Plum e salalau lautele, poʻo le pine plum (Prunus cerasifera)

O fuga vao fugalaau (o nisi taimi e taʻua o le vao vao) e tele avanoa i le natura masani o le Caucasus, Transcaucasia, Crimea, Central Asia, Moldova, Iukureini ma isi malo i saute ma setete.

O le pine lala, po o le plum-tkemali (i Georgia), mirabelle (i Europa), vao vao (i le itu i saute o Rusia ma i le itu i saute) - o laau maualalo, e masani ona tatuʻu - fai ni fualaau laiti o se lanu pupuu mafolafola-faataamilosaga, samasama pe mumu lanumoana, suamalie oona ma le manogi ma le manogi. O le fafie vao e matua le lelei lava. E tupu i luga o soʻo se palapala, faigofie ona faʻafefe ai le lamala, e le fefe i faʻamaʻi, ae le fiafia ma oti i le maualalo o le vevela.

Botanists, suʻesuʻeina o pepa o pine pelemu i itu eseese o le tuputupu ae, ua faailoaina mai 3 vaega laiti:

  • vao vao vao (o nisi taimi e taua o masani);
  • vao vao vao Central Asia;
  • Laʻau faʻapupulaina tetele-fua (o le taunuuga o galuega filifilia).

O lanu faaleaganuu, i le isi itu, ona o le natura umi o filifiliga masani ma taumafaiga a le au faifaatoʻaga, na vaevaeina i ituaiga, lea na avea ma amataga o ituaiga laau eseese e fetaui ma manaoga o tagata o nisi o itulagi. O le mea lea, na aliali mai ai le pine pelele:

  • Tagata lauiloa;
  • Georgian
  • Armenia
  • Farani
  • Tauride;
  • lanu mumu.

O ituaiga taʻitasi uma ei ai o latou lava uiga iloga:

Ituaiga eseese o le Crimean, ma ituaiga e tufatufa i le itu i saute, maua ai se manogi suamalie ma suamalie, o Georgian ma Caucasus - tart, o le mea moni lava o le manogi oona i fua oona.

O ituaiga uma lava e iloga i le uluai tofo ma le maualuga o mea o mea e manaʻomia mo le tino.

I le taimi nei, o itulagi uma e ola saoloto ai le paʻu lago i le vaomatua, o se taunuuga o le gaosia o le galuega, o ituaiga eseese e fua mai i lanu eseese e tele lava ina atiina ae: samasama, lanu mumu, lanumeamata, blue, blue-violet ma isi, tofo, lapoa, taimi e gaosia ai, tetee tau.

Cherry plum tree.

I le itu i matu, i matu i soo se itu lava!

O aiga o le aiga, i le tofoina o le taloina o le pine i le itu i saute, na faaosoosoina i latou i le naunau e maua lenei aganuu ese i la latou togalaau, matagofie i le tofo, lea e mafai ai ona e faia se saumalie saumalie, e teuteu ai lou aiga i fua suamalie ma suamalie faatasi ai ma le meli manogi. I le avea ai o se aganuu vevela, o le ituaiga vao o le pelery plum, muamua i le auala o filifiliga ma aʻoaʻoga, mulimuli ane e ala i feusuaiga faalenatura, ma i aso nei e ala i tui, palota faalenatura, aʻoga, saunia atoatoa le itu i saute ma fualaau manaomia. O le aufaipese e tasi le aufaifaʻatasi na faʻafefeteina lemu. O le faigata i le mauaina o ituaiga eseese o aganuu vevela i le itu i matu na aofia ai ma le mauaina mai tama ma tina o uiga sili ona lelei o le "amio":

  • o le tetee atu i le malulu ma le vevela o suiga o le vevela i le taimi o le toe faʻafoʻi mai o le tautotogo, faʻafefe i le faʻavevela o le tau vevela, faʻamafanafanaina,
  • Aveese le astringing ma le maualuga maualuga o fualaau aina ma avatu ia i latou se fugalaau suamalie, ma le pulupulu maaleale, o le manogi manaia ma le mulimuli,
  • faʻalautele fua, faʻaleleia le tausia lelei ma le mafai ona feaveaʻi.

O taumafaiga a le fausiaina o aiga i le 20 seneturi na faapaleina ma le manuia. O aganuu i Saute na amata atu i le malulu. E sili atu ma le 30 ituaiga eseese ua tutupu i tulaga eseese o le tau o Rusia o loʻo lisiina i le Setete Setete. O tausaga taʻitasi, o ituaiga taʻitasi e faʻavaeina ma faʻafouina uiga masani e ulufale atu i maketi.

O le faʻaaogaina o le pulu manogi ma le saina Saina i le avea ai ma paaga a matua, na maua ai e le aufaipese se numera o hybrids na mafua ai ni ituaiga o vailaʻau i lalo o le igoa Rusia.

I totonu o resitala ma faʻamaumauga, ua lesitalaina i latou i lalo o le igoa lautele o Alycha, ma faʻamaonia i totonu o le aufaipese o loʻo latou maua le igoa tuʻufaʻatasi "Russian plum". O nei ituaiga o laau toto na ulu atu i vaega sili ona malulu o Rusia: Urals, Siberia, ma Northwest. Latou te faʻapipiʻi lelei le maualuga o le gaosiga ma le tofo o le paʻu pele ma le plum plum plum ma lona tetee atu i tulaga leaga fesuiaiga.

I le taimi nei, o kamupani taʻitasi e fananau mai e ofoina atu a latou lava ituaiga o laau toto, e gaosia i lalo o se faigamalo o le vevela, i luga o le maketi o fualaau aina. O le tufatufaga e aofia ai le 100 kilomita o le eria. Pe a filifilia se ituaiga, e tatau ona e tausisi i ituaiga eseese. O le a sili atu ona latou saogalemu i le taumalulu, ma o le a sili atu ona latou tatalaina le laʻau o le tofo.

O tausaga taʻitasi, e agaʻi atu ai le aganuu faʻapitoa i le itu i mātū, ma manumalo ai i ona aʻa i totonu o togalaau malulu. O ituaiga fou ua sili atu ona malulu, ma o le suamalie suamalie ma le suamalie ua suia i le suamalie (mo e fiafia i fualaau suamalie ma le malamalama malamalama) ma e oo lava i le suamalie-meli.

O le totoina o cherry plum fruits e avea ma fua fiafia i le lisi o fualaau aina o tagata i matu. Faʻasologa, jams, jam, marmalade, marmalade, meat sauces tkemali mo meaʻai a manu, o vaʻa eseese o loʻo saunia mai ia i latou, e faʻaaogaina nai lo le vineta i le seleseleina o fualaau faisua, latou te faia le uaina.

Eseesega ma hybrids o pulu pele ma rummu Rusia mo vaega eseese

Mo le ogatotonu o le eria o Rusia, e aofia ai le Moscow Region, o ituaiga o paʻu o le paina o talone na gaosia, tuufaatasia ai le faigata o le taumalulu i le fale, ma se matagofie tulaga ese mai le vao. O le autu autu mo le totoina o ituaiga o laau toto o le tumau o le aganuu i tulaga le masani ai. Eseesega ma vailaʻau na gaosia mo le ogatotonu o Rusia ma le Moscow Region ua mafua ona o le maualuga o le gaosiga o oloa, faateleina le faigata o le taumalulu (aemaise lava le taua i tulaga o le fesuiaʻi o le tau ma eseesega o le vevela tele), ma le tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua. Mo le tele o vaega, o ituaiga e faʻaleleia e le tagata lava ia, lea e faʻasaoina ai tagata e ona fanua laiti mai le totoina o se palota e aʻafia ai.

Laulau 1. Vaʻaiga o pupuleti o loʻo faʻauluina mo le totonugalemu o Rusia ma le itumalo Moscow

Igoa o le ituaiga / vailaauO le uiga autu o le tamaititiFaʻaaliga manino
TimiryazevskayaOrange, laitiiti, ovoid, mea suamalie, honey aftertaste. E vavae ese le ponaivi. O le paʻu e manifinifi ma se mumu lanu mumu.Toto amata, ma le maualuga faigata o le taumalulu.
RubyO fua o le pulu muʻa, o le manogi suamalie. I fua o fua, e mou ese atu le fiafia. O le pulupulu e samasama uliuli ma se meli muta.Fugalaau-tele, taumalulu-malulu, mataʻutia le lamala. Tetee i suiga faafuasei i le vevela.
Auro ScythiansFualaau aina ma le paʻu lanu paʻepaʻe, manaia tele. O le pulupulu e mālū, mafiafia. E vaeluaina le ponaivi.Tele-fua, vave. Seleselega. Manaomia se tagata palota. E le tali atu i suiga faʻafuaseʻi i le tau.
TuaiFualaau mūmū, alalaʻau. O le pulupulu e vaivai, lafoaia se mea manaia mulimuli ane. E faigofie ona vavae ese le ponaivi mai le pulupulu.O fualaau aina mo le 2-3 tausaga o le totoina i se nofoaga tumau. O le fafie e lafoaʻi, o le laau e teteʻe mai i matagi matagi. Manaomia se tagata palota.
Meaalofa i St. PetersburgO fua e fua, faʻaloloa. Lanu lanu moli. O le tofo e suamalie ma malie. E fetaui lelei mo le taina.Faigofie le faʻafefe o timuga mamafa ma le malulu. Maualuga maualuga mai le 4 tausaga. Le palota lelei. Faʻasaoina le faʻaaliga i le felauaiga.
Vladimir cometTele-fua. O fua e fua i luga. Faʻesea i le pito pito i tua. O le lanu o le fualaau aina o le paʻu o loʻo i luga o le paʻu. O le pulupulu o le moli lanumoana, o le tofo e suamalie ma inu. Ua maeʻa le maeʻa.Tupulaga talavou. Fruiting e amata i le 2-4 tausaga. O le gaosiga e maualuga. Amataga vave (ogatotonu o Iulai). Faʻaaloalo. O le teteʻe o le kiona e maualuga tele.
MaraO fua e samasama-lanu moli. O le tofo e manaia, sili ona suamalie. O le pulupulu e fai siʻi filo. E mafai ona faʻaaogaina mo jams ma jams.Faʻaaloalo. Faʻafeagai ma le tele o faʻamaʻi pipisi. Frost resistant. Na fua mai fua i Iulai. Aua e te paʻu ese.
KolumnarTele-fuga (40 g). O le lanu o le lanu e loloto le mumu ma se vevela. O le pulupulu e manaia, fefiloi, suamalie ma suamalie, o le maeʻa e manaia. I le mamafa o timuga, o fua e le mafai ona taʻe.Eseese i se tasi ogalaau. Frost resistant. E faigofie lava ona toe faʻaleleia pe a uma le malulu i le taimi o le fesuiaiga o le tau.
Fugalaau PapaTele-fua. Fua o lanu mumu, e toetoe lava a taamilomilo i se pito lima.Eseesega le malulu. Tetee atu i -35 * C. Maualuga maualuga.
CleopatraTele-fua. O le lanu paʻu o le paʻuuli uliuli ma se paʻu paʻu laʻititi. O le pulupulu e mumu, mafiafia. E le o vavae ese le ponaivi.Late. Faʻaleagaina e le tagata lava ia. Maualuga maualuga. O fua na aina i le masina mulimuli o le taumafanafana.
Cherry plum grade Gold Scythians Cherry plum grade Meaalofa i St. Petersburg Cherry plum grade Cleopatra

O nisi ituaiga o le ogatotonu o Rusia o loʻo maua aʻa i le itu i matu-Western: Meaalofa i St. Petersburg, Traveler, Cleopatra, Nesmeyan ma isi.

O ituaiga o Zoned o loʻo faʻaalia e ala i le faateleina o le malosi o le kiona. O loʻo faʻaalia i le tele o teteʻega i tulaga leaga o le tau, faʻasaʻo i faʻamaʻi ma nisi ituaiga o meaola faalafua. O le pasene tele o ituaiga o meaola e faʻaleleia e le tagata lava ia, lea e taua tele mo tulaga i matu.

Laulau 2. Vaʻaia o popo o pelery faʻaleleia mo le Nofoaga Tutotonu o le Black Earth o Rusia

Igoa o le ituaiga / vailaauO le uiga autu o le tamaititiFaʻaaliga manino
NesmeyanaFua o le lapopoa, lapotopoto faʻatasi ma se suture masani faʻapitoa. Malamalama mumu. E paʻu le paʻu. O le pulupulu o le fibrous, o le manogi. O le tofo e suamalie ma malie. E ese le ponaivi mai le pulupulu.Tuai. O le gaosiga o le aofaʻi. Tauama taumalulu. O le tetee i faʻamaʻi o le averesi. Faʻaleagaina e le tagata lava ia. Manaomia se tagata palota.
Tagata malagaFua e fua tele, lapotopoto. Le lanu o le fua o le lanu samasama ma se mumu mumu. O le pulupulu o le moli, o sina filorousu. Toa, matagofie. Le vavaeeseina o le ponaivi mai le pulupulu.Frost resistant. Maualuga maualuga. Fruiting is annual. Na fua mai fua i Iulai. Faʻaleagaina e le tagata lava ia. Manaomia se tagata palota.
Fugalaau PapaTele-fua. Fua o lanu mumu, e toetoe lava a taamilomilo i se pito lima.Eseesega le malulu. Tetee atu i -35 * C. Maualuga maualuga. Fautuaina foi mo le ogatotonu o Rusia.
PeachTele-fua. Le lanu o le fua o le lanu mumu. O le tofo e suamalie, o le mulimuli e pei o se pi. Le manogi.O le faigata o le taumalulu e lelei. O le vaitau o le matua o le fua.
FaleʻieTele-fua. O le tofo e suamalie ma malie.O le faigata o le taumalulu e lelei. O le gaosiga e maualuga. Fugalaau amata fua.
AnastasiaO fua e fua tele, lanu mumu-violet. O le pulupulu e mālūlū, matuā manaia. O le ponaivi e faigofie lava ona taofia.Tupulaga talavou. Vave vave. Faʻailo i le vevela maualuga i le taumalulu.
AriadneTele-fua. O le lanu o le fualaau aina e tele lava le mumu-violet. O fua o uiga lelei sa talisapaia e faila.Tuai Tetele taumalulu malosi. Le fua faʻatatau o le tausaga.
ApricotTele-fua. Fua e samasama, tasi. E laʻititi le maʻa, vavae ese mai le pulupulu. O fua e manogi. Laʻau tino, lanu samasama ma le tofo lelei.Tauama taumalulu. Ogatotonu.
Le lauteleO fua e tele tele, e oo atu ile 80 g. O le lanu o le fua o le mumu ma le lanumumu.Tauama taumalulu. Toto amata. E le afaina i le liliuina o fua.
Cherry pilum grade Traveler Cherry plum grade Nesmeyana Fugalaau paʻu ituaiga eseese

Laulau 3. Eseesega o le taloina o le cherry plum (pulu Rum) mo Siberia ma Urals

Igoa o le ituaiga / vailaauO le uiga autu o le tamaititiFaʻaaliga manino
Aso AltaLaititi-fua. O fua e moli-samasama ma le paʻu piniki ma se vevesi. O le paʻu e manifinifi ma se ufiufi paʻu o le paolo malulu. O le pulupulu e vaivai, vaivai, teuteu i le fua. O le tofo o le oona. E faigofie le ponaivi i tua o le pulupulu.Ural, Western and Eastern Siberia, Northern Kazakhstan. O le suaina o fualaau aina o le ogatotonu o le amataga (mai le lua tausaga o Aokuso). Tetee i faʻafitauli o le tau o itulagi. Fruiting occurs in the 3rd - 4th year.
Le mautonuO le fua e fua tele, e lapotopoto faʻasolosolo foliga. O le paʻu e manifinifi, o le lanu sili o le moli ma ni fasi maamora laiti. O le aano e samasama-lanu moli. Suna ma sina suamalie malie i tua. E faigofie ona vavae ese le ponaivi mai le pulupulu.Altai Territory, o le itu i saute o le Itumalo o Krasnoyarsk. Amataga muamua (uluai sefulu tausaga o Aukuso). O le faʻatupulaia o le tauvaga e maualuga. Fruiting occurs in the 3rd - 4th year. Tetee i tuutuuga tau.
ChemalO fua e fua, e faʻavasegaina faʻatasi ma se faʻaoga umi umi ma se faʻaoloa i lalo o le fua. Ufiufi. O le lanu o le lanu e lanu uliuli ma se ufiufi paʻu mata. O le peel e mamafa tele, vevesi. Le lanu o le pulupulu e samasama-lanu meamata, manaia i se suamalie lelei ma se manogi manaia.Ural, Sisifo ma Sasaʻe Siberia. E faʻamausali i frog ma le toe faʻafoʻi o le afu. Late. Faʻaaloalo. O fua na tupu i le tolu tausaga o Aukuso). Fruiting occurs in the 3rd - 4th year.
Faamaualuga o UralsFua o le laʻau tele, oval ma o le vaʻavaʻa. O fua e lanumoana ma se lanu uliuli. O le pito o le fualaau aina ua ufiufiina i se uila mama. O le aano e lanu samasama, friable. O le tofo e suamalie ma se mea maeʻa. O le fua e suamalie, mama, manogi.Faʻaaloalo. Seleselega. Amataga muamua (uluai sefulu tausaga o Aukuso). Frost resistant. Tetee i le vaitau o le tautotogo. Fruiting occurs in the 3rd - 4th year.
O le penina o le UralsO le fua o le lapotopoto, faatasi ai ma le malolo, o le tele o laʻau. O le lanu o le fualaau aina e lanu meamata ma se lanu oona. O fua e manogi. O le aano e samasama samasama ma se lanu moli, suamalie, malie. Ua maeʻa le maeʻa. O le ponaivi e laʻitiiti, e le lelei le vavae ese mai le pulupulu.Fufū faʻamaʻi, faigofie ona faʻafeiloaʻi gutu o le tautotogo. Faʻaleagaina e le tagata lava ia. Lotoina o fua - i le afa muamua o Aukuso.
VaulinskayaO fua e laʻititi, lapotopoto. O le paʻu ma le tino e samasama. O le tofo e suamalie ma e le fiafia i sina oona. O le ponaivi mai le pulupulu e faigofie ona vavaeeseina.Zoned mo le Siberian Sasae. Tuai O le vaitau o le matua. Tauama taumalulu.
Hungarian UralO fua e faʻafelosolo-oval, faʻauʻu ma se paʻu faʻafefe. O le pulupulu o se lanu samasama mafiafia (amber meli), mafiafia. E suamalie le tofo.Tauama taumalulu. Late. O fua na amata i le faaiuga o Aokuso - amataga o Setema.
Black soliO fua e fua, taamilo. Le lanu o le fua o le uliuli. O le tofo e suamalie ma malie. O le aano o le palaon, o le manogi. E le o ese le ponaivi mai le pulupulu.Tauama taumalulu. Maualuga maualuga.
Prunes KhabarovskFualaau aina e maua mai i luga. O le lanu o le fualaau aina o le maroon, toetoe lava o le uliuli. Ua tele le vevela o le solo. O le pulupulu o se mea manogi, suamalie-suamalie. O le pulupulu o se mea e malosi.O le faigata o le taumalulu e maualuga. O le gaosiga o le aofaʻi. Fruiting is annual. Loto i le afa lona lua o Aokuso.
Cherry plum grade Peresvet Cherry plum grade Altay birthday

O faʻaaliga uma faʻamatalaina ma hybrids ua lafoina mo tulaga maualuga o Siberia ma le Urals. O sui ua faʻamatalaina o le faʻamafanafanaina.Toe faʻafoʻi pe a uma le afu o le tautotogo. O le paʻu e tupu i le afa lona lua o Aokuso. Fua o le laʻau tele, matua lelei lava, ma le pulupulu sili.

Tulafono faavae mo le filifiliina o cherry plum seedling

Mo le faʻatau moni o se fatuga o paina o le ituaiga o mea e manaʻomia, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi togafitiga faʻapitoa, faleoloa ma isi faʻalapotopotoga ua laiseneina e faʻatau atu. Pe a faʻatau se fatuga i luga o le maketi poʻo le itu o le auala, e mafai ona e faʻatau sau vao o se mea e le o iloa.

E sili atu ona lelei le faʻatau o le 1 - 2 tausaga le matua. O le matua o le fatu, o le sili atu foi lea o le aʻa o le aganuu ua faaleagaina pe a eliina, lea e mulimuli ane aafia ai le taimi o le ola, tuputupu ae ma le atinaeina o le laau talavou.

Ina ia mafai ai e le fatu ona vave aʻa, e tatau ona vave totoina le vaega toto na faatauina i se nofoaga ua saunia. A o lei faatauina se fatuga e tatau ona asiasia lelei. E le tatau ona i ai ni taʻavale, ni fulufulu fulufulu, ni aʻa ua gau. O aʻa e tatau ona ola (e ola pe a paʻu, paʻe paʻepaʻe-lanu samasama i luga o le tipi). O aʻa e mamago e le maua i le ola, e ui i faamautinoaga a le tagata faʻatau.

Tuputupuina fualaʻau paʻi i totonu o le fale vevela

Totoina o taimi mo tipu

E faʻatatau i le vaega o le galueaina, totoina laau i le tautotogo ma se tau tumau (Aperila Me) po o le autumn i Setema - Oketopa.

Totoga o fasi keke pi

O lua e faʻaleleia ai paʻu o palama e saunia e tusa ma le tele o aʻa. Afai e latalata le vai i le eleele (itiiti ifo i le 1.5 mita mai le eleele), e taoto vai i le pito i lalo. Cherry plum - o se agavaʻa, o le kulupu o laau totō e teteʻe i le lāmala. E le mafai ona faʻafeiloaʻi le vai i le aʻa. O loʻo aʻafia le aʻa i le pito i luga o le eleele 40-60 cm.

O le vaega o le palapala ua sasaa ifo i le pito i lalo, ma fai ai se pulou. A o le totoina, o aʻa ua totoina i se failauga ma le heteroauxin poo le aʻa mo le sili atu o tusitusi. O loʻo faʻalauteleina le aʻa o le paʻu paʻu i le pulou ma ufitia ile palapala. O le ua e tatau ona i luga o le eleele. I le faapipiiina o laau, o le nofoaga o le faapipiiina e maualuga atu nai lo le palapala. I totonu o laau toto, o loʻo aʻafia le ua i le palapala.

Aʻo le mea na totōina, ia fai se mea maualalo ma sasaa le 1-2 pakete vai, e sili atu ma aʻa. A maeʻa ona faʻafefe le vai, o le palapala ile lautele o le mita e tasi e mulimulitaʻi, ma tuʻu ai le pusa e leai se totogi. E pei o le mulch, e mafai ona e faʻaaogaina le humus, palu laʻau, lau, mutia vao poo vaomago.

Pe a totoina ni laau, o le mamao i le laina e 3-4 mita, e fuafua i le eseesega.

Faʻasologa o mea manogi mo le palapala

O le pine lala ua totoina ile eleele le lelei, faatasi ai ma le lelei o le vai ma le ea. Afai o le palapala e manino, mamafa, e tatau ona faʻaleleia le tele o le toto toto ma saunia se paluga palapala o le paʻu, eleele, humus, oneone mo le totoina. O le eleele faʻamaonia e tatau ona faʻamaʻi i le penisina ia le itiiti ifo ma le ono masina aʻo leʻi totoina ma le faʻaopoopoga o le falaoamata o le dolomite.

Fualaau o le peleni plum ituaiga nesmeyana i luga o se laau

Tausiga mo le paʻu pele

O le tausiga o plum penisatua e aofia ai laʻei pito i luga, fafaga, puipuiga mai faʻamaʻi ma meaola faalafua, tausia le togalaau i se tulaga mataga, e aunoa ma vao.

Laʻei pito sili

I le tausaga muamua o le totoina, e le fafagaina paga.

I le tausaga lona lua, i le amataga ma le faaiuga o Iuni, ua faʻafeiloaia ai le faʻamaʻi faʻasaina: Uria, ammonium nitrate, poʻo le Maota. Vaevae le 1-2 sipuni ole vailaau filifilia i le 10 lita o le vai mo le tasi laau.

Amata mai le fuaina (i le 2nd - 4 tausaga), fafagaina le plum cherry 2-3 taimi i le vaitau.

O le uluai laʻei pito i luga e faia ao le i fugaina ma le nitroammophos, nitrofos, kemira i le fua faatatau o le 2-3 sipuni muamua o le faʻapala i lalo o se laau e fafaga. E mafai ona e suia le gaʻo gaʻo ma mea faʻalelaʻau: faʻasolosolo ai le afaina o manulele po o le palu i povi ile 1: 12-15 ma le 1:10, i lalo o se laau ma faia i lalo o le suavai.

O le laei pito i luga lona lua o loʻo faia i le vaega o le tuputupu ae o fualaau aina e le nitroammophos, i le fua o le 2-3 sipuni i lalo o le laau.

O le laei lona tolu o luga e faia pe a uma le seleseleina i fualaau faʻasaina-potassium i le fua faatatau o le 3-4 sipuni tele o le faʻafefiloi poʻo le gaʻo gaʻo i lalo o le laau mo le faʻafeinu o le tau.

O le meaai e fafagaina i luga o loʻo faʻamalieina ai manaoga o tekonolosi tau faatoʻaga I le faʻatinoga, o le tele o fai togalaau, aemaise lava i le itu i saute, o le eleele o le eleele uliuli, e matuā fua tele, o le faʻamafanafanaina e faia i se isi auala.

Mai loʻu lava aafiaga

O loʻo ou nofo i le itu i saute. E tusa ma le 10 tausaga talu ai, na tuʻuina atu ai aʻu i le tautotogo e lua o le fuʻa samasama punavai i le tautotogo.

Ina ia tatalaina le palapala, sa ou faaopoopoina se paluga o humus ma le faapalaga matutua (pe tusa o le 0.5 pakete) e aveese ai le palapala. O le a le mea na latalata ane mai organics. Ina ua uma le tafe, sa ou sasaa ma mulimulu. O le tausaga e leʻi fafagaina se mea. Faʻatau 1 le taimi ia Iulai. Mo le silia ma le masina e leai se timu i le vevela o le ea i isi aso + 29 ... + 32 * I i le paolo. Mo le tausaga e sosoo ai (lona tolu) ma tausaga uma mulimuli mai i le taimi nei (10 tausaga), ou te fafagaina le 1 taimi ao lei tupu le fua tele, ma afai e leai se taimi, ona i ai lea i le vaega o le tuputupu ae o fua (o le taumafa aupito maualuga o meaʻai e ala i le aganuu). I le gasologa o tausaga, sa latou fafagaina na faisaisa sa i luga o le faatoaga: nitroammofosku, kemir ma isi. E faʻatatau i le matua o le seleselega, 50-70 g i lalo o se laau e fafaga ai pe 2-3 ipu tioata. Afai ei ai ni fugalaʻau faʻapitoa, ona ou faʻaaogaina lea i le tautotogo ma ou te le toe faʻafefeina le laau i le vaitau atoa. I le taimi nei, o le peleme plum i tausaga taʻitasi e faia ai se fua lelei, e le maʻi. E faʻafefete le taele o le tautotogo.

E tolu taimi e tatau ai le faʻaaogaina o tausaga faʻaletausaga mo se faʻatoʻaga i luga o eleele palapala. I luga o chernozems, chestnut ma isi eleele lafulemu, ua lava lea e faʻaopoopo ai se tasi o laei pito i luga pe faʻafefe foi i le tausaga e aunoa ma le fafaga. Nai lo le lalagaina pito i luga, e mafai ona e totoina le mutia lanumeamata i le lautele i le vaitau o le taumalulu ma tapuni lau lanu meamata i le tautotogo.

Cherry plum watering

O le pine plum o se fualaʻau toleniina o le lamala. E tatau ona faʻasaga ile taimi umi faʻavave. E mafai ona e faʻaleleia ia laau taʻitasi i le lautele o le pale poʻo i paʻu masani i le lautele lautele. E seleseleina ogalaau mai itu e lua o laau i le maualuga o le pito i fafo o le pale.

Fuga o fualaʻau peleni Zlato Scythians i luga o se laau

Laʻau teuteu ma le teuteuga o le pale

E pei lava o fualaau fualaau aina uma, o le pelene plum e gafatia i le teuteu mama ma le faapaleina. E mafai ona e faia tutoatasi le teuteuga mama i le tautoulu. Tuai, tuputupu ae i totonu, maʻi ma isi lala ma lala ua tipiina i totonu o se mama. O le pale o le a vavae pe afai o le popo e tumu i totonu o le pale.

Faʻavaeina o le Crown, pe a le oi ai ni tomai, e sili atu le tuʻuina atu o se tagata tomai faapitoa. O le pine pine e fua mai ai fualaau aina i luga o le ogalaau poʻo pupuʻu o vaitausaga eseese, lea e ese ai mai isi fualaau fualaau suamalie. I le tutoatasi, e aunoa ma le malamalama i le natura o aganuu, o le a faigata ona saʻo le fauina.

O le teuteuina o le teuteu i le peleni plum e sili ona lelei i le tautotogo, ae ao lei tatalaina. I le taumalulu, o le teuteuina o le teuteuina e le mafai ona faia ona o le vaivai o lala, ma i le taumafanafana, e maʻi le laau mo se taimi umi ona o manuʻa, ma e le lelei le taumalulu. O le saʻo o le teuteuina o le teuteuina o le fesoasoani e faʻalauteleina ai le fua o le fualaau aina ma le fua o le aganuu, toe faʻafouina, ma i nisi itu puipuia mai faʻamaʻi, aemaise lava le afaina. Ae ui i lea, e iai ituaiga e manaʻomia ai le paleina o pale crown. Mo se faataitaiga, o le ituaiga "Kuban Comet". O le mea lea, e sili atu le valaʻau i se tagata poto faapitoa e fausia se pale.

Puipuiga o siamu mai i faamai ma meaola faalafua.

O faʻamaʻi masani masani o le paʻu pelery o le faʻamaʻi pipisi, lapisi o le laʻau, lanu paʻepaʻe, lanu enaena. O le mea e masani ai, o laau e aʻafia i le paʻu palapala, o le mumu mumu.

O meaola faalafua, afai e le o mulimulitaia togafitiga puipuia, o le pelele paʻu o paʻu ma le codling moth, sapwood, ma le afu e mafai ona faʻaitiitia ai le fua.

I le amataga o le tautotogo, e taua tele le faia o togafitiga uma ma fufulu le ogalaau ma lala skeletal ma se fofo o le lime faatasi ai ma le faaopoopoina o fualaau faasaina e faaleagaina ai meaola faalafua ma o latou oviposition, spores ma vaega o le mycelium o fungal ma siama siama.

Aʻo lei amataina, e manaʻomia ona suʻaina laau i le 2% o vaifofo o le sulfate copper poʻo se 3% o vaifofo o le Bordeaux vai, e mafai ona suia i se faʻafitauli 5% o Urea. I lalo o le palealii o le laau, o le eleele o loʻo togafitia i le 7% o le vailaʻau oona. O lenei togafitiga e avea o le fuga ma faʻaleagaina mea faʻamaʻi faʻavevela.

O le puipuiga autu o le faʻaaogaina o masini vai o biofungicides faʻatasi ai ma bioinouscticides. I le vaitau o le tuputupu ae, i le 2 vaiaso (sili atu i le 3 taimi i le masina), e tatau ona sosolo laau i le trichodermin, phytosporin-M, pentophagus, gamair, alirin-B ma isi biofungicides.

Bitoxibacillin, nemabact, lepidocide, phytoverm ma isi bioinouscticides ua faaopoopo atu ia i latou i totonu o se paluga otaota mai meaola faalafua. Faamolemole ia matau: o meaola o meaola e na o le galue i le vevela mai le + 18 * Faatasi ai ma fofo ua saunia e tusa ai ma fautuaga. E le afaina i latou i tagata matutua ma fanau, manulele ma fagafao. Ole faʻaaogaina o vailaau faʻasaina i lau lava togalaau e le taliaina. Afai o le faaleagaina o le aganuu e ogaoga, e faʻaaogaina vailaʻau faʻamalositino aʻo lei amataina le fugalaau poʻo le faʻauluina, mulimuli ane e le fautuaina.

Cherry plum grade Mara

Au pele pele! Faasoa atu lou poto masani i le tausiga o pine peleni, ituaiga e ola i totonu o latou eria i le taulaga, puipuiga o puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O tala fiafia ma mealilo o le faasaoina o le umi o nei fualaau aina suamalie.