Laʻau

Tausiga tatau o le epiphyllum i le fale

Epiphyllum ua taʻua o le epiphytic cactus.. O le mea na fanau mai ai le epiphyllum e taua o Mekisiko ma le vaega eleele o Amerika. O le laau e mafua mai i le aiga cactus. O se aganuu lauiloa lenei i totonu., e le faʻaleagaina i le tausiga, lea ua tupu uma e le au fai togafiti ma tagata atamamai i le fale.

Faamatalaga ma uiga o le vao epiphyllum

O le uluaʻi taʻua o aganuu na faʻaalia i le amataga o le 19 seneturiOna ia maua lea o lona igoa. Na tuuina atu ia te ia e Adrian Haworth. E tele e taʻua le epiphyllum phyllocactus, ae e le saʻo atoatoa.

Epiphyllum forest has a stem meatlea e lanu. E i ai vao tuitui i tafatafa o atigi. O nei laumei laiti e ola i lalo o le isola o le mama o le epiphyllum.

O fua o le epiphyllum eseese e le gata i ni lapoa tetele, ae faapena foi i se manaia lelei. O le tofo o nei fua e pei o le tofo o le pineapple mo nisi, strawberries mo nisi. E mafai ona e maua i latou pe a matutua i totonu o potu.

O fugalaau o le laau e tele. E i ai foliga o se faʻaoga. O fugalaau e manaia lelei.

E faalagolago i le ituaiga ma le ituaiga o epiphyllum, o lanu eseese o fugalaau e ono: paʻepaʻe, samasama, kulimi, piniki, mumu.

O fua o le epiphyllum e manaia le tofo.

Meaola

E tele ituaiga eseese o epiphyllums. Latou te ola ae le gata i ipu, ae e pei foi o aganuu e le mafaatusalia. O laau toto e tupu malosiO le mea lea, e le talafeagai i taimi uma mo tamai fale.

Faatasi ai ma ituaiga masani masani ma muamua, e tatau ona faamamafaina mea nei.

Angular (E. Anguliger)

O le ituaiga meaola e malosi le faʻalauteleina o tipu. O pito o loʻo i lalo ifo. O fuālaʻau faʻasolosolo ua i ai se faʻatatauga o le tino. Latou te ola umi i le 1 mita.

O fugalaau e tele, e mafai ona oʻo i le 15 cm le lautele. E i ai foi so latou manogi manaia.

Epiphyllum anguliger

Phyllanthus (E. Phyllanhus)

O le atunuu moni o le ituaiga o Amerika o saute. O se aganuu e mafai ona ola e oʻo i le 1 mita le maualuga. E eseese fugalaau i luga o le laʻau ma ola e oʻo ile afa mita le umi.

E masani ona ufiufi Areoles i ni vailaau pupuu. Pink fugalaau e tele. O le limite o le siama o le fuga e tusa ma le 18 cm.

Epiphyllum phyllanthus

Hooker (E. Hookeri)

O nei ituaiga meaola e maua mai i le tino o le arcs, e tusa ma le 10 cm le lautele. O loʻo faʻapalapala le gaʻo, ona o lo latou mamafa latou te masani ai ona tautau i le eleele.

E i ai le va o le 5 cm i le va o motu. Fugalaau tetele e paʻepaʻe. O le laau i lona natura natura ua salalau i Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu.

Epiphyllum hookeri

Akerman (E. Ackermannii)

O le ituaiga e faatatau i mea totō teuteu. O le cactus o loʻo i ai faʻamau, ma o loʻo i ai ni vaitusi ma vili. E mafai ona oʻo atu i le 5 cm le lautele o le aʻa.

E ola le laau i le 60 cm. E pe tusa ma le 15 fugalaau fugalaau e tasi. Lanu talafeagai: lanu paepae, samasama ma le mumu.

Epiphyllum Ackermannii

Saini (E. Crenatum)

O se tasi lea o ituaiga meaola e sili ona taatele. O le maualuga o le laau e tusa ma le 1 mita. O vaovao leafy e mafiafia ma ola e oʻo i le 70 cm. E leai ni nila i luga o isoles.

O se uiga iloga o lenei semi-epiphytic cactus o le fugalaau e tatala i le po.

Epiphyllum Crenatum

Lau (E. Laui Kimnach)

O se aganuu faʻapiphytic, o laʻau pito i tua e le mautonu. O pito i tua o lenei mataupu e lautele pe a ma le 5 cm. Epiphyllum Lau e tu i fafo mo lona vave tuputupu aʻe.

I luga o laʻau e tele nila o lanu samasama ma se lanu enaena. Fugalaau e tatala i le afiafi ma faaauau pea le fufulu mo le 48 itula.

Epiphyllum Laui Kimnach

Naʻo Pru

O se aganuʻu agavaʻa lenei. Sa fafagaina o ia i le tele o tausaga talu ai i se vasega pepe ua taua o Holligate. I le tautotogo, matagofie fugalaau lanu piniki lapopoa i luga o pupu o lenei laau. E mafai ona oʻo atu i le 16 cm le laʻau.

Epiphyllum Just Pru

Aʻo (E. Oxepetalum)

O se aganuu tele lea. I le maualuga, e mafai e le epiphyllum ona oʻo atu i le 3 mita. O 'ie e foliga tutusa ma le uʻamea ma umi. O lapopoa ogaoga e eseese i le lautele e tusa ma le 10 cm ma vaʻai mata.

Epiphyllum ei ai manogi sili manogi o lanu paʻepaʻe. E mafai ona oʻo atu i le 20 cm le laʻau.

O le acid-epiphyllum ei ai fualaau mumu. Faʻafetai i le gaosia o le gaioiga, o le tele o vaega o nei ituaiga eseese ma lanu eseese ma fuga o fugalaau na gaosia.

Epiphyllum oxepetalum

Thomas (E. Thomasianum)

O lenei ituaiga o meaola o le epiphytic cactus. Ua leva ona pa'ū, o lona uumi e mafai ona oʻo i le 4 mita. O Areoles ei ai se mea e sosola ai. O fugalaau e papaʻe.

Epiphyllum Thomasianum

Tausiga Tausi Aiga

Epiphyllums e le iloga i le tele o le agamalu ma le saʻo i tuutuuga o le taofia.

I le taimi lava e tasi, ina ia mafai ai e le laau ona ola maloloina ma fiafia i fugalaau manogi matagofie, e manaomia ona mulimuli i nisi tulafono mo le tausiga.

Faʻamamafana ma fafaga

Talu ai ona o le aganuu i totonu o le siosiomaga masani ua tupu i le vaomatua vao, o Manaomia le masani ai ae faʻafeusuaʻi masani. I le va i le va o le fafagaina o le taumafanafana, e tatau ona faʻamamago le pito i luga.

Afai i le taumalulu o le taumalulu aganuu i se siosiomaga mafanafana, e tatau ona faaitiitia le vai, ae le faatapulaaina. Afai e malulu le laau, ona fautuaina lea ole suʻeina ole a le aofia ai mo lenei vaitau.

Mo le epifillum irrigation e fautuaina e ave vai mama. E fautuaina e puipui le vai inu mo ni nai aso.

I le taunuu mai o le tautotogo, ua saunia le laau mo le fugalaau mulimuli ane ma faasusuina le suavai, ma pe a amata ona toto, e sili atu le suamalie o le laau.

Epiphyllum e le o se mea e uiga i le maualuga o le vevela. I le taimi lava e tasi Ole taimi e fautuaina ai e sulu le laau.

Cactus e masani ona faʻafefe suavai faʻamago ae masani

Lulu ma moli

Mai le tautotogo i le taumafanafana, e tatau ona i ai le vevela o le cactus e le itiiti ifo ma le 20 tikeri ae le silia le 25. I le amataga o le autumn, o le vevela e faʻaitiitia taimi. I le taumalulu, e le fautuaina e siitia le vevela i luga ifo o le 15 tikeri.

O le vevela o le ea e itiiti ifo nai lo le 10 tikeri, e oʻo lava i le taumalulu, e afaina i le epiphyllum.

Toto sili atu le malamalama ma malamalama. I lenei itu, o le faamalama i sasaʻe poʻo sisifo o le a sili ona lelei mo le tuʻuina o le epiphyllum.

Afai e tupu le cactus i le paolo, ona faʻagesegese lea o lona atinaʻe, ma e le mafai ona vaʻaia fua. E tatau ona puipuia le Epiphyllum mai le susulu o le la ina ia aloese mai le mu.

I le taumafanafana, e mafai ona ave le fugalaau i fafo. I le taimi lava e tasi, e tatau ona ufiufi aganuu i aoauli.

E sili atu le malamalama i le malamalama, o le vevela e tatau ona le itiiti ifo ma le 20 tikeri ae le silia le 25

Soʻo ma le faʻasusu

O le laau e sili ona fiafia ile palapala. Mo ia, e mafai ona e faʻatau eleele ile faleoloa faapitoa. Ni mea talafeagai mo le cactus.

Pe mafai foi ona e saunia le palapala ia oe lava. O le a manaʻomia ai vaega nei:

  • fanua faʻatau;
  • turf land;
  • oneone;
  • pulu paluʻu.

O vaega uma lava e fua i le 4: 1: 1: 1. E le faatagaina e le laau le i ai o le lime i le palapala.

O laei sili e faʻaoga faalua i le masina i le tautotogo ma le taumafanafana. Fertilizers fuafuaina mo le cacti ua avea o se ofu pito i luga.

Pe a amata ona faia ni taʻavale, e lelei le fafagaina o le laau ma le mullein infusion. O lenei mea e mafai ona fafaga ai le aganuu i le vaitau o le vavao ma peʻa maeʻaeʻa tasi i le lua vaiaso.

O taimi taʻitasi, e mafai ona e faʻaaogaina faʻasamaʻi ma mea e maua ai le vevela. I le taumalulu-taumalulu, e le manaʻomia le faʻamaʻaina o le laau.

Faamaumauga o le tausiga ma le tuputupu ae i le fale:

Maʻi ma meaʻai

O maʻi taatele o vailaau mosaic vailaʻau ma faʻamaʻi pipisi.

Viral Mosaic faʻaalia o ia lava i foliga o ni fasi lanu paʻepaʻe papaʻe. I lenei tulaga, o le a paʻu le tumutumu ma le mago o le mama ua mamago. E matua faigata lava ona togafitia lenei faʻamaʻi, e sili atu le vave faʻaleagaina o le maʻi.

Fuga faʻaalia o ia lava i le tulaga o le tau faʻamau i luga o togitogi. E mafai ona e togafitia le gaogao i le mana o le gasegase. O le mafuaaga o le fasipolo atonu o le suavai o le eleele poo le maualalo o le vevela o le laau.

O faʻamaʻi faʻaleagaina o mosaic viral ma fomaʻi faʻaleagaina.

Faatasi ai ma meaola faalafua e tatau ona faailoaina:

  • aphids;
  • faʻailoga;
  • vaʻavave mite;
  • mealybug;
  • slugs ma caterpillars.

Faʻatau i aphids and scale insects E talafeagai ma le fesoasoani a iniseti ma togafitiga o le aganuu ma se vaifofo mataga.

Spider mite e mafai ona iloa e se paʻu paʻepaʻe luga o laulaau i foliga o se upega tafailagi. E tatau ona taulimaina ma le fesoasoani o vailaau iniseti.

Mealybug e mafai ona aʻafia ai aʻa ma aʻa. O se faailoga o lona foliga mai o se paʻu paʻepaʻe.

I le taimi muamua, e fautuaina e taumafai e aoina faʻamaʻi manu. E mafai ona e faʻaaoga swabs cotton, faʻanofo i totonu o le ava malosi.

Ina ia faʻaumatia le mealybug, lea e faʻateleina i le aʻa, e fautuaina e taʻe aʻa ua aʻafia, ma faʻapipiʻi le laau i le eleele fou ma totonu o se fagu fou.

O foliga mai o slugs ma caterpillars atonu i le vaitau o le vavao, aemaise lava pe afai e tausia le aganuu i fafo. Latou te manaomia le aveeseina ma le lima ona togafitia lea i ni iniseti.

Pe a fuga le fugalaau i le ea fou, e ono tupu mai ai slugs ma caterpillars. Afai e maua ni meaola faalafua, e fautuaina e aoina mai lima, ma togafitia le fugalaau faatasi ai ma sauniuniga iniseti.

Tofiga

Epiphyllum e faʻalauteleina e fatu, toso ma le taoto.

Faʻapenaina e ala i le vavaeina o le auala sili ona faigofie.. O lenei mea e manaʻomia:

  1. Vaevae ese mai lala matutua e tusa ma le 10 cm le umi. Mo le lua vaiaso pe sili atu foi, e tatau ona teu i se mea matutu, lea e puipuia mai le la.
  2. I totonu o se fagu e tusa ma le 10 cm le umi, e le sili atu ma le 3 togi e mafai ona totoina. E manaʻomia se pu faʻaputu ile pito i lalo o le ulo. E sili le filifilia o pusa palasitika.
  3. Mo le totoina o togalaau, eleele e faʻaaogaina ai le faʻaopoopoga o le perlite.
  4. O le toe totoina o laau e tatau ona aoga pe a maeʻa.
Oti ese le 10 cm le umi mai le mama matutua, totoina i totonu o se ipu, sasaa suavai pe a uma ona toto

Pe a faʻasalalauina e fatu, o le fugalaau e mafai ona vaaia pe a uma le 4-5 tausaga. O le maualuga o le taumafanafana mo le faʻamaʻiina o fatu e tatau ona tusa ma le 23 tikeri.

Mo le faʻaleleia e ala i le taoto, e manaʻomia afifi se vaega o le pupu ma le eleele poʻo le masi susu ma faʻalaʻi i le eleele. A maeʻa sina taimi, o le taotoga o le a maua aʻa. A maeʻa ona toto, e mafai ona totoina se laau fou mai le tina i se isi gafatia.

Suiga

Suʻeina le epiphyllum e fautuaina pe a maeʻa. O le latalata i le ulo, o le sili atu lea o le a atiina ae le laau. O le mea lea, e le manaʻomia se faʻaopoopoga faaletausaga.

Mo le faia o se mea e faʻafeiloaʻi o le a e manaʻomia:

  • aveese ma le faaeteete le laau mai le potoa tuai ma se masini eleele;
  • ia faʻamamā aʻa o mea leaga ma pala, pe afai ei ai;
  • liligi le palapala fou i totonu o se fagu fou;
  • toto se laau.

A maeʻa ona totoina, e le manaʻomia ona faʻafeinu le fualaau, ma e taua foi le puipuia mai le susulu o le la.

Fautuaga faʻapipiʻi vaʻalele:

Faamalologa meatotino

O Epiphyllum e iai ona aafiaga faamalologa:

  • mea maualuga;
  • manuʻa faʻamaʻi;
  • antibacterial;
  • anti-inflammatory;
  • fomaʻi;
  • tonic.

Epiphyllum lelei togafitiga faʻamaʻi e pei ole:

  • mafaufauga;
  • psoriasis
  • afaina o gasegase gastrointestinal;
  • malulu.
Cactus e faʻamalolo ai mea totino, togafitia le vaʻaia, psoriasis, malulu.

Ae a pe afai e le fuga le cactus? E faʻapefea ona fai le fugalaau?

Atonu e tele mafuaaga mo le leai o se fugalaau:

  • leai se malamalama;
  • sina susu po o le tele o vai inu i le tautoulu-taumalulu;
  • leai o meaʻai.

O le a le mea e fai ma pe faʻapefea ona fai se cactus? E manaʻomia teʻena mo sina taimi mai le faʻamaʻiina o le kulimi.

E taua foi le faaitiitia o le vevela i le 12-15 tikeri i le taumalulu. O lenei mea o le a fesoasoani i le epiphyllum fuga i le vaitau o le a sau.

Faafitauli e tupu ai se fugalaau

E masani lava, o tagata o epiphytic cacti latou te feagai ma faigata nei pe a tutupu:

  1. Afai e minoi pupu ma amata ona mago, o lona uiga o le laau e afaina mai le sili atu o le susulu o le la po o le leai o se vaiinu.
  2. Suiga le mea e fai ai poti ma se fualaau e le talafeagai ona e mafai ona tau atu i le pau o fugalaau ma pua.
  3. Telefoni faʻatau e mafai ona mafua ai ni togi pupu.
  4. Faʻaleagaina i aʻa i le taimi o le gafa o le a taitai atu ai i le faasolosolo malie malie o le gaogao ese o au.
  5. Tele le susu i le eleele e ono aʻafia le aʻa.

I lenei auala epiphyllum o se fale matagofie matagofie. O se cactus epiphytic. E le gata i le matagofie ma le le faʻaeteete tausiga, ae faʻapea foi i le tele o vailaau faʻaleagaina.