Laʻau

Le totoina o Siberia spells: ituaiga, fugalaau ata

A amata ona liusuavai le kiona ma amata mai faailoga muamua o le tautotogo o le a sau, e tele laau e maua ai faailoilo tutusa, e aofia ai le scylla, lea e lauiloa o lanumoana. I le tautotogo, o lenei fugalaau e le masani ai e faʻaalia ai lona malosi uma, maua lona auala i se eleele e leʻi pala.

Scylla e tosina mai le mafaufau o tagata atamamai, aua o le mea lea ua le o maua e le au fai togalaau se maliega po o fea le vaega e tatau ona atofaina i lenei laau-le Liliaceae, Asparagus poo le aiga Hyacinths. Ma e ui lava, o nei aiga taʻitasi o ona foliga vaaia o loʻo i ai, e mafai ona latou iloagofie meatotino. O le ituaiga o bluebell e tele ma aofia ai le sili atu i le 85 ituaiga. O nofoaga masani o lenei laau o Europa, faʻapea foi Asia ma Aferika.

Ituaiga o Vaomatua

O Scylla o se aiga tele lava, lea o loo ofoina atu ai ituaiga tagata mananaia ei ai a latou lava uiga.

  • Siberia vao e tele lava ina maua i totonu o vaomatua o Europa, faʻapea foi i luga o mauga papa ma mauga fiafia o le Caucasus. O lenei laau e maualalo e masani lava ona oʻo i le 30 cm.
  • ituaiga afifi e tu i fafo ona o lona laʻitiiti, e ui i lea, e ui lava i lenei, e tupu tele ai fugalaau. O le fuga mai o lenei ituaiga o lanumeamata amata i le afa lona lua o Aperila. Talu ai ona o lona uluai mamanu, e masani ona faʻaaoga i le mamanu;
  • ituaiga faalua ola atoatoa i lona igoa ona o ona lautele laʻau. O le fuga o le fuga e foliga mai e manaia, talu ai e mafai ona oʻo atu i le 10 lanu eseese. O le mea lea, e le o se mea e masani ai le faʻafeiloaʻiina o se fausaga e lua-laupepa i le paʻepaʻe, piniki, fugalaau lanumoana;
  • Bukhara e le masani ona vaaia i totonu o togalaau, talu ai e tupu i ni nai nofoaga i le natura. E mafai ona e vaai maualuga i luga o mauga. O fugalaau muamua o lenei ituaiga o scilla e fuga mai i le amataga o Aperila po o le amataga o Me, ae o le a le pine ae amata ona laulaau, maua le malosi i le taimi o totoe;
  • vaomatua o vao e tele lava ina mafai ona vaaia i steppes o Crimea ma Transcaucasia. E le pei o aganuu masani a Scylla, e fuga mai i se taimi e le masani ai - o le faaiuga o Iulai ma le amataga o Aukuso.

Sipela sipelaga: ata ma faʻamatalaga, uiga o ituaiga

E oʻo lava i se tagata e leai se poto masani e mafai ona iloa le Siberian scylla. O foliga vaaia o laʻau uumi ua laugatasia ma laumei tutusa. O fugalaau o lenei ituaiga bluebell e foliga mai i foliga o foliga tutusa. Tasi fugalaau e aofia ai petale e ono. O le filifiliga o lanu lanu e utiuti ma e aofia ai le lanumoana, cyan, paʻepaʻe. O le fugalaau o lenei meaola e laʻititi ma e iʻu le 1.5-3 cm.

O le pulufana, lea e oʻo atu i le maualuga o le 2 cm, o se vaega taua o le laau, aua e maua ai meaʻai i le taimi o le tuputupu ae. O puaa Siberia Scylla muamua na tatala i le ogatotonu o le tautotogo, ae ua i ai i le taumafanafana ua toto le laau i totonu o se taimi malolo. O le fuga e puupuu ma e le silia le 20 aso. Faʻafouina e tupu ona o le palotaina e iniseti - bumblebees ma pi.

O le sipelaga Siberia o se laau telefoni, o le mea lea, i le vaitau o le leaga o le tau, ua maeʻa fugalaau. O le pito i luga o laʻau e teuteuina i se pulou uilao loʻo i ai sela o mea faʻainisinia, faʻafetai i le mea e faʻaaogaina ai le siaki o lenei meaola e vaeluaina ai le eleele malulu, faʻamalosi le kiona ma le aisa. Faʻapena e tupu mai i fatu e aveese e le u.

Lafoga o Sipeia Vaomatua

I totonu o lenei ituaiga o galala, e mafai ona iloga le tele o vaevaega.

  • Sipereniti e masani ona tupu i le vaomatua-steppe zone. O se pulu e tele-lapopoa ua faia i laau toto, e oʻo atu i le maualuga o le 2-3 cm. O le fugalaau fuga e ola ma ua umi lona 12-15 cm. O le lanu masani o laulaau o le lanumeamata lanumeamata. O fugalaau o lenei vavaega e oʻo atu i le maualuga o le 2 cm. E amata le fuga i le afa lona lua o Aperila;
  • o le paʻepaʻe o le Siberian scylla e le lelei tele, lea e oʻo atu i le 5 tamaiti e mafai ona faia i le taimi o le tuputupu ae. Fugalaau fugalaau e itiiti lava ma e le sili atu i le 10 cm le tupu ae. O lau lanu lanu lanumeamata. E tusa ai ma o latou tulaga, o fugalaau e paʻepaʻe paʻepaʻe e oʻo atu i le lautele o le 2 cm foliga foliga eseese;
  • o se faʻalavelave tele i fugalaau fugalaau o le ituaiga sulu Siberia, o loʻo i ai se lanu piniki po o se lanu moana lanumoana;
  • O le masaniga masani o le vaega eleele o Armenia o laufanua ia o le Caucasus ma le itu i sasae o Turkey. O nofoaga e sili ona fiafia i ai o nofoaga malulu ia e masani ona tupu aʻe i le tele o vaega. Fugalaau fugalaau e tetele tele ma ola e oʻo i le 25 cm le uumi. O fugalaau e lanu lanumoana, o latou numera i luga o se tasi laau e le sili atu i le 4;
  • O le faʻapitoa o le Caucasian e sili ona salalau i totonu o vaomatua o Transcaucasia. O le pulu e laʻititi ma e oʻo i le 1.5 cm le lautele. O le maualuga o gafa i fugalaau lanu violē e tulaʻi mai i tua o le laau atoa;
  • O le mea aupito lata mai na ausia e le au faifaʻatasi, o le Tausaga Fuga o le Fugalaau. O lenei laau e mafua mai i le i ai o pupu lanumoana lanumoana, lea e le itiiti ifo ma le 5 fugalaau e i ai le diamita 3 cm. Ona o le leai o se avanoa e totoina ai fatu, o lenei sikilla e na o tamaiti lava e mafai ona faalauiloaina. O loʻo faia ai ni mea lelei matagofie pe a tutupu aʻe faʻatasi ma se faga paʻepaʻe.

Totoina ma le tausiga

O le tuputupu ae o se ata i luga o se fasi fanua e le o se galuega faigatā e fai, e ui o iinei o loʻo i ai ni togafiti e tatau ona amanaia.

Tulaga sili ona lelei

O le Siberia o loʻo faʻapupulaina se laau telefoni, ae peitaʻi, e fuga lelei i tulaga o le faapaologa. E na o le tatau lava ona mautinoa lena mea o le nofoaga na filifilia mo ia sa puipuia mai le la susulu i le ao. A leai, i ia tulaga, o le a le ola o ia. O le vevesi ma le suavai o le eleele o loʻo i ai se faʻavaivai i le atinaʻeina o faʻatoaga. Ina ia ausia le fugalaau vave i le sipelaga Siberia, ua fautuaina ina ia totoina i vaega o loʻo i luga o le itu i saute. I totonu o le paolo, e lagona ai le le fiafia o laau, o lea ua amata ai ona fuga i le leva.

Laʻau talafeagai

O laʻau e lua laʻau e sili ona lelei le atinaʻe i le eria o loʻo i ai le eleele palapala, faʻamaʻaina i le lau humus. E mafai foi ona ola i luga o eleele oneone matutu, peitai, i lenei tulaga, o le a manaomia se totoga loloto. O le tele o faifaatoʻaga e galulue faʻaluaina vao vaomatua i totonu i totonu, ae i lenei tulaga, e tatau ona taatia le alavai ao lei tulaʻi i lalo o le ulo. O le nofoaga e le talafeagai mo le tupuina o le Siberia o se nofoaga faʻateleina o eleele palapala.

O le toto o Siberia e sili ona lelei lona ola i luga o le eleele eleʻele pe le mautonu. O le mulimulitaʻi o loʻo i ai se aafiaga lelei i lona atinaʻe, pe a faʻapipiʻi le aʻa aʻa i mea e maua e pei o laʻau, paʻu o laau, otaota, e mafai ona faʻaitiitia ai le susu ma faʻasaoina meatotino aoga o le palapala. I le taimi lava e tasi, e le fautuaina e faʻaogaina nila ma le paʻu o laau o le coniferous e pei o le mulch.

Siberian spawn: ata


Fertilizers

I lalo o le natura masani, o ituaiga ituaiga o vao e tatau ona ola e aunoa ma ni fomaʻi faapitoa. Ae peitai, mo ituaiga togalaau laei pito i luga e manaʻomia. Faatasi ai ma a latou amio masani, o laau toto e ola malosi, fuga le umi, ma avea foi ma sili atu ona puipuia i faamaʻi.

  • e sili ona lelei le amataina o le faʻaleleia o le palapala i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amataina le tafe. E lelei foi le fafaga i le taufaʻaiuiuga o le autumn;
  • I le avea ai o se tulafono, e le faʻaaogaina ni faʻamaʻi faapitoa mo luga o laei. O le tele o fai togalaau e faʻatapulaʻaina i se seti o minerale e aofia ai le nitrogen, potassium ma le phosphorus. I le autumn, e fautuaina le faʻaaogaina o fugalaʻau manogi i le palapala, i le tautotogo - vai vaifofo.

E faʻapefea ona faʻalauteleina fugalaau lanumoana?

E le tatau ona fatuina e laau laau e tusa ai ma le scilla le manatu e matua faigofie ona tupu. E oo lava i le fausiaina o lanumoana e manaʻomia le usitaia o tulafono faʻapitoa.

Pulu ma fatu e mafai ona faʻaaoga e avea o se mea totō mo le fausiaina o Siberia spells. I le mataupu mulimuli, e le manaʻomia ni mea faʻapitoa, talu ai toe gaosia e tupu mai o se taunuuga o le fatuina o le tagata lava ia. E masani lava, i le tausaga e tasi, o le leaf bifolia e mafai ona oʻo i le 4 pulu. O lo latou gaioiga e faia i le tautoulu, sauniuni pits e oo atu i le 8 cm le loloto, ae o laau e manaʻomia ona tuʻuina e le sili atu nai lo le 5 cm le tasi i le isi.

Manatua o le totogo totogo e totoina ai pulu e ola i vaʻaiga loloto, e le mafai uma ona maua mai le palapala ile taimi e gafa ai. O le mea lea, e tumau pea ona faʻaaoga i le mea moni e faʻapea, i le mea na totōina ai totō, o le a toe tupu ma fuga mo le silia ma le tasi le tausaga. Bulbs na totogo i le nofoaga o le totoina mo le itiiti ifo i le 3 tausaga e mafai ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le poliolu.

O tamaʻi pulu laiti e leʻi fuafuaina mo le teuina o taimi uumi. O le mea lea, a uma ona eli ese mai le eleele, e tatau ona totoina i totonu o le masina. Seiloga ua oʻo mai le taimi mo le toe totoina, e mafai ona teuina i totonu o le peʻa seia oʻo i le autumn, lea e tatau ona tuʻuina i totonu o se potu malulu.

Afai e faʻaaogaina le auala gafa o le toe gaosia, ona na o puluvaga lea ua ola i luga o le saite mo le itiiti ifo ma le 2 tausaga e mafai ona faʻaaogaina mo le fausiaina.

Tetele i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Ina ia aua le faia ni faigata faaopoopo mo i latou lava, lea o le a manaomia ai se aofaiga tele o le taimi ma taumafaiga e tau ai faʻamaʻi, ua fautuaina e faapea asiasia pusa mo faailoilo o faʻamaʻi aʻo leʻi totoina. O le i ai o pupu i totonu o le tubers e taʻu mai ai o laʻau o le siʻusiʻo o le a fafaga i totonu o le pulufana ua ulu i totonu o le pusa.

O le mea lea, afai e te vaʻaia ia ituaiga mea totō, o le mea lea, o le mea e tupu ai, o le a le umi se mea e tupu mai ai. I le mauaina o faailoilo o le ola o le sukalati pakete, e tatau ona faia togafitiga eleele ma iniseti. E leʻi leva ona mavae atu aniani i tua atu o urosa ma le atunuʻu. O le auala aupito sili ona lelei e taulimaina ai, o le faʻaogaina o le masini, ma o lea e tatau ai ona eli le palapala, o le mea lea e mafai ona e faʻateʻaina ai le tele o larvae ma tagata matutua.

Faaiuga

O Scylla e tosina atu le gauai atu o fugalaau fugalaau e le gata i ona foliga vaaia, e ui lava e mafai ona oso i se fale e ola ai laau. Faatasi ai ma isi ituaiga o laau teuteu, o lenei fugalaau e tu i fafo mo lona mana, lea e faaalia i le amataga o le tautotogo, pe a gau i le eleele le malu. O lenei avanoa i le amataga o le tautotogo, pe a malolo isi laau uma, e toʻatele fugalaau fugalaau e le misia le tupu o le galala.

Aʻo tuputupu aʻe, e taua tele le le filifilia o se nofoaga e lelei le malamalama e tatau ona ola ai se eleele talafeagai. E tutusa lava le tāua mo le Scylla o loʻo faʻamalosi, o le masani masani lea e mafai ai ona vave ulufale i le fua o le fugalaau.