Fugalaau

O vaega o le tausiga, faʻavasegaga ma le pale o le faʻauluina o Benjamin

I atunuu o saute ma sautesasae o Asia, faapea foi i totonu o Ausetalia, o Peniamina o se laau masani lea e mafai ona maua i le vao ma luga o auala o aai. O togavao faʻataʻitaʻi i tulaga o le vailaʻau e tupu i se maualuga e 20 mita. O latou tuagane potu e sili atu ona maualalo, ae e le o se mea e sili ona taua.

O Peniamina o ni vao tetele po o ni laau e afua mai ai lala ma le paʻu, ae o lala matagofie o loʻo faia ai se pale paleni. O laʻau e ufiufi i paʻu lamolemole, laʻau-elliptic o lanu meamata lanu meamata. O le umi o le lau laulau e eseese mai i le 6 i le 12 cm. O le veto tutotonu o loʻo faʻavaivai ma e iloagofie. I luga o lala ma se lanu uliuli po o le lanu enaena, o le paʻu lamolemole, o laulaau e nofo eseese. Laʻau laʻitiiti e sili atu le minoi ma mama nai lo le matua.

Atonu e foliga ese i le toʻatele o tagata e fiafia i totonu o le fale e fuga mai a latou fagafao lanumeamata ma e fua mai. E pei o le tagata sili ona vavalalata, fig, o ituaiga o Peniamina e sili atu ona fua-pei fugalaau - siconia.

I le fale, e seasea lava ona tupu lenei mea, ma i totonu o le atunuu ma le taimi e teu ai i totonu o greenhouses, pe a maeʻa ona faʻafefiloi i luga o fusi, o fua o fua o fualaʻau mumu lanu-moli.

O le vaaiga, na faamatalaina i le silia ma le seneturi talu ai, na tosina mai ai le mafaufau o tagata fai togalaau:

  • laʻau lauusiusi lanu meamata ma lanu lanu moana;
  • le mafai ona faʻaaogaina le fausiaina o le palealii o le au Peniamina e maua mai ai le sili ona leaga o otootoga o se laau poʻo se vao;
  • faigofie ma faigofie faigofie.

Auala e tausi ai Ficus Benjamin

E pei lava o laau uma o le vevela, e fiafia tele Benjamin i le vevela, e le o manatu i le maualuga o le maualuga o le ea ma le eleele, e manaomia ai le umi o le malamalama i le malamalama, ae i le taimi lava lea e fefe ai i ave tuusao ma e le taliaina ni ata.

I le avea ai o se tulafono, o ituaiga eseese e sili atu ona sili atu le taua nai lo laau ma lau lanu meamata. E moni lenei mea mo le faʻamalamalamaina o se fugalaau. Afai o mea masani masani e ave le mea i totonu o le paolo, ona fai lea o faataitaiga ma lau laʻau e teuteuina i le paepae paepae, mea e maua ai poʻo le paʻu, e te manaʻomia se isi laʻasaga sili atu, a leai, o le a mou atu ma le mou atu mamanu eseese.

E le o iai se taimi malolo faʻapitoa. O le mea lea, o le malamalama, vevela, vai ma mea taumafa e maua i le tausaga atoa:

  1. I le taimi mafanafana, mai le tautotogo e oo i le faaiuga o le tautoulu, e teuina le fale i le vevela mai le 22 i le 28 ° C.
  2. I le taumalulu, o le potu o loʻo i ai le vaega o Peniamina e mafai ona maua ai le 5-7 tikeri, peitaʻi, afai o le vevela e pa'ū i lalo ifo o le 14 ° C, e lagona e le laʻau le toʻa ma mafai ona lafoaia le laʻau.

I le faaopoopo atu i le umi, ae o le malamalama moli ma tulaga talafeagai o le vevela, e manaʻomia le maualuga o le susu. I aso o le mafanafana, e le manaʻomia ni fuataga faaopoopo.

E na o le fufuluina o le pale ma se mafanafana ma le suavai ile eleele i taimi talafeagai. Ae i le taumalulu, faʻatasi ai ma masini faʻavevela o loʻo faʻaaogaina, e aoga tele mo Peniamina ona faʻaaogaina se eleʻele eletise eletise poʻo se lala o le galala mai se fagu suauu i aso uma.

Faʻasalaina ma fafagaina Benjamin Ficus

Ficus e le taliaina le lamala, tali i le eleele vevela e ala i le samasama ma le paʻu o lau. I aso o le mafanafana, e masani ona faasūsūina le fale i le va o le fuga o le eleele e toetoe lava a maeʻa. E taua tele le taofia o le faʻamalolo o le susu. O lona tele, faʻafefe i totonu o le apa, e tatau ona aveese pe a uma le afa itula. Afai e le faia lenei mea, e oo lava i le taumafanafana e mafai ona e fetaiaʻi ma faʻaaliga o aʻa.

I le tau malulu poʻo le taimi e teuina ai le fugalaau i totonu o se potu malulu, e faʻaititia le faʻaitiitia o le fausua. E masani lava e na o le faatasi i le vaiaso ona faʻaleleia le palapala i lalo o le vaega a Peniamina ina ia faʻamautinoa le ola maloloina o le fagafao.

Fesili atu i le fesili: "E faʻapefea ona tausia le mea a Peniamina?" o le toatele o tagata fai togalaau amata e galo se mea taua o le tausiga e pei o le ofuina pito i luga. Ficus ola vave, ma ina ia faatumauina le faapaleina o le pale ma le suamalie o laulaau, e le gata ina manaomia ai le susu, ae faapena foi ma le tele o meaʻai ma meaola.

O le mea lea, mai le tautotogo i le amataga o le pau i le tausiga a Peniamina, i le ata, i le fale, e tatau ona aofia ai le fafagaina masani. E sili ona lelei le faʻaaogāina o mea faʻapipiʻi suavai mo mea e teuteuina ma faʻatoʻaga. E faʻaaogaina fualaʻau i vaitaimi o vaiaso e lua.

Ficus Benjamin na totoina i le fale

O le matamata i lana fagafao e ola ma ola sili ona lelei, e le tatau ona galo i se tagata e fiafia i totonu o totonu fale e le gata ina faaopoopo lala ma laulaau. O masina uma i le masina, e faʻateleina ai le tele o le aʻa, ma o le palapala, e oʻo lava i le tumutumu o luga, e faasolosolo lava ina faʻavaivaia.

O le suia o fusi o Benjamin o le a fesoasoani e toe faaleleia le tulaga, e faia i le fale i le tautotogo, ma e tatau ona toe loliina i luga o masini fou ni meaola laiti nai lo tagata matutua.

O se faailoilo o aʻa o loʻo faʻapipiʻiina uma i meaʻai, e mafai ona tatou mafaufauina o latou foliga mai le lua faʻavaivai po o le saofaga o le eleele papaʻe pito i luga. Ae e sili atu le le faatagaina o lenei mea ma ia faia se fuafuaga e fuafua ai le gaosia, puipuia o le "matelaina" le ola e afaina ai le laau.

Aʻo lei toe faʻapipiʻiina Peniamina i totonu o le isi ipu, e tatau ona filifilia se pusa talafeagai. O le laʻititi o le faʻataʻitaʻiga, o le sili atu ona faʻamalosi e fausia ai le aʻa aʻa. O le mea lea, o nei laau totō ua faʻafefeteina i totonu taʻitasi i totonu o ipu, o lona maualuga e 2-3 cm le sili atu nai lo le muamua. Mo tagata matutua, e manaʻomia le faʻafeiloaʻiga 2-3 taimi e le tele, ma afai o le peti lanumeamata ua oʻo i le mamafa, e mafai ona suia le suʻega e ala i le sui o le pito i luga o le meaʻai.

O le mea aupito sili ona lelei mo Peninini Peniamina e faʻapitoa, ua saunia. Ae afai e manaʻo ai, i le fale, e mafai ona e faʻafefiloi tutusa vaega o turf and leafy land, peat and peas.

Ficus Benjamin: o le faapaleina o pale ma le teuteuina masani

O piʻamea o ficus Benjamin e faʻaalia i le maualuga o le tuputupu ae ma e faigofie tele. O le mea muamua e tatau ona taʻutaʻua e lē e ona le fugalaau e fai ma masani ona teuteuina. E faia i le tautotogo, pe a faʻapupulaina e le laau le tuputupu ae. I le tau mafanafana, latou te tilotilo mai ai moli vave e osofaʻi mai i fafo o le tafao lautele. I le faaiuga o le vaitau tuputupu ae, i le taimi o le tautoulu, e le tatau i lalo o le faapaleniina o Peniamina ona faapaleni. O mea uma e faʻapipiʻiina i le laʻau ma tipu o le a aoga ia te ia i le taumalulu.

O le aganuu e faigofie ona latou teuteu lala, o lea e le tatau ai ona e fefe i se suiga tele i foliga vaaia o le laau ao talavou. O le a sili atu ona faigata le fausiaina o le pale o le fusi pe a liua i se tupua e leai se foliga.

I le tautotogo, e le na o lala mamae ua aveeseina ma faapuupuuina lala tetele, ae o le tipi foi o lala ua tu i totonu o le pale. Afai e le faia lenei mea, o le a latou puipuia le ea mai le ulufale atu, lea o le a faateleina ai le lamatiaga o le atiaʻeina o siama faʻanatura ma le salalau o meaola faalafua. Mo le faʻamoemoe lava e tasi, o vaega tetele o lālā o loʻo togafitia i ituaiga faʻatoʻaga poʻo le faʻamalosia o le paʻu carbon.

O se ata vitio e uiga i le teuteuina o ata o Peniamina i le fale o le a taʻuina auʻiliʻilia pe faʻapefea ona faia lenei faiga faigata ma ausia ai le faʻatupulaʻia o le faasologa o lālā i le vaitau tuputupu aʻe.

DIY Benjamin Ficus Bonsai

O le tele o taimi, o foliga o Peniamina e foliga mai o se laau pe a tupu. Afai ei ai le lagolagosua, e faigofie lava ona faʻaaogaina le laau i le tulaga masani, ma le teuteuina o laulaau lalata ma laʻau e fesoasoani e faatumauina. Ae o le asō e mafai ona e vaʻaia ni laau e le masani ai, e faʻavae i luga o faʻamaufaʻailoga ma mea e tatala ai, ogalaau mumu.

I le tepa muamua, o se mamanu faʻapitoa tele e mafai ona toe faʻaleleia i le fale. Ina ia faia lenei mea, o nisi o laau talavou matutua tutusa ua totoina i totonu o le tasi ulo ma o latou alalaupu fetuutuunai o loo fesootaʻi i le auala latou te fiafia i ai. E tāua le le fufusi le lalagaina ma e le mafai ona taofia faʻataʻitaʻiga mai le atinaʻeina. I lenei tulaga, pe a mavae ni nai tausaga, o le a tutupu faatasi ia ogalaau, ma liliu atu i totonu o se fale teuteu lauulu lanumeamata.

Fuga faila ma le onosaʻi ma tomai o le fatuina o laau totō e mafai ona totoina ai ni faʻasalaga mai le lima o Peniamina ma o latou lava lima. Faatasi ai ma le fesoasoani a le lalagaina, mauaina o le ea ma le teuteuina, o le vao masani e avea ma se kopi laitiiti o le laau o le banyan.

Ficus Benjamin: faailoga ma talitonuga taufaasese

O le tele o talatalanoaga ma talitonuga taufaasese e alu i le tele o laau i totonu, aemaise lava i latou e pauu i totonu o le aoina o fugalaau fugalaau mai tulimanu mamao o le paneta. O nisi oi latou e mafai ona faʻatuatuaina, ae o le tele lava o nei mea o le a le aoga.

O a faailoga o mea a Peniamina, ma e mafai ona tausia lenei fale matagofie i le fale?

I le seneturi muamua atu, na lapatai mai ai se tagata na manaʻo e maua se faʻataʻitaʻiga o le laau e faʻateleina fefinauaiga faaleaiga, faʻafitauli o le olaga, ma e mafai foi ona tosina atu ai le oti. O le lapataiga lava lea poʻo le lapataiga tali tutusa na mulimuli mai ina ua maua mai le monstera ma isi laau toto.

I tua i le 20-30 o le seneturi mulimuli, e masalomia ai le masalomia o le usitai i se ituaiga o tagata bourgeois, lea na mafua ai le tele o faafitauli. I le taimi nei, e leai se avanoa mo na mea faʻanenefu taufaaleaga. Ma o le le mautonu o Peniamina, vave ona tuputupu aʻe ma sili ona manaia, e mafai ona vaaia i totonu o nofoaga e nofo ai ma tofi ofisa i le salafa o le lalolagi.

O tala uma e faʻaalia ai le laau mai le itu leaga e leai se eleele moni i lalo ifo o latou. Ae i le atunuu o le au o Peniamina, e matua faʻaaloalo lava o ia.

I Saina, o se meaalofa ofoofogia lea, e faʻaalia ai le moomooga o le ola umi, soifua maloloina ma manuia uma. I Taialani, ua aloaia le laau o le faailoga aloaia o le laumua o le atunuu. Ma o le 150 tausaga le matua i Sri Lanka ua manatu o se tasi o mea taua i le lotoifale ma ua asiasia e le toatele o tagata tafafao maimoa.

O talitonuga faanatura faʻaonaponei ma faailoga e uiga i Peniamina e iai foi se uiga lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, e manatu o se faailoga lelei e aumai ai se laau i se fale latou te moemiti ai i le maua o se pepe. Afai e mauaa le fugalaau, tuputupu ae lelei, ona le pine ae maua ai lea o le suli.