Laʻau

Vallota

Vallota (Vallota) - o le fugalaau e fai ma sui o le Amaryllis. Na sau o ia ia i matou mai le vaega eleele papago o le konetineta i Amerika i Saute. O le tagata suʻesuʻe Farani o Pierre Vallo muamua na ia faamatalaina lenei laau, aua na amata ona tauaveina lona igoa.

O le aʻa o lenei manava o se pulu. E i ai foliga o se oval, scaly, lanu enaena. Ole tele e laʻititi. O le lau e pei o se pelu, e sili atu ma le afa mita le umi, e lanu lanumeamata lanumeamata, ae i le petiole o le lanu violē. E leai se paopao o le peduncle, ma o le inflorescence e tuʻuina atu i le foliga o le faamalu, lea e mai le 3 i le 9 fugalaau e tasi.

O lona aiga atoa, na o le ololota e iai lanu lanu lanu meamata lanu-lanu enaena o le laulaau laulamu ma paʻu lanu mumu eletise o le eleele maualalo. O se mea iloga o le palota o se auala e le masani ai o le fetogi o tama teine. I totonu ia te ia, latou te o mai i luga o le eleele faatasi ai ma le fesoasoani o vae vaivai, e le pei o isi sui o le ituaiga, lea e foliga mai ai o fanau e loloto i le lalolagi. A o tuputupu aʻe le pulou, o se aʻa e muta ai, ua faʻalauteleina le tama teine ​​i totonu o le palapala ma faʻatagaina ia ola tutoʻatasi.

Aiga Tausi

Nofoaga ma moli

Vallota o se fugalaau matagofie. Pe a filifilia se nofoaga, e taua le iloa o le fugalaau e sili atu i le faʻasaga o loʻo feagai ma sasaʻe.

Lulu

O le vevela o taumafanafana talafeagai e vaeluaina i le 20-25 tikeri. I le taumalulu, o se faigamalo mama o le vevela ma se va o le 10 i le 12 tikeri e talafeagai.

Faʻamamaga o le ea

I taimi vevela i le vevela e sili atu i le 25 tikeri, e tatau ona faʻafefeteina le fale mai le fana. Ae peitai, o le susu i luga o fugalaau fugalaau o le a afaina ai o latou foliga maaleale. O Vallota e tatau ona tausia mama. Mo nei faʻamoemoega, e talafeagai lelei le laumei susu.

Faʻasa

E pei lava o laau toto uma, e tatau ona faʻafeinu lelei le taʻavale, aloese mai le faʻaogaina o le palapala. I le taimi o le alualu i luma tuputupu ae, e tatau ona e faʻaleleia le laau pe a maeʻa ona faʻapala le pito i lalo. I le taimi o le taumalulu taumalulu, o le faaitiitia o le vevela o le vevela, o le itiiti ifo o le faasūsū. Ae ui i lea, ia manatua o le wallola e le faatagaina le oti o laulaau, talu ai o lo latou tulaga lea e iloa ai le le saʻo o le puleaina o vai.

Le palapala

O lea ituaiga laau totō, e pei o Valotta, e manaʻomia ai le faʻaleleia o le palapala palapala paleni, ma o le tuufaatasiga o se paluga talafeagai e aofia ai le 4 vaega o eleele lauolaola mai lalo o le palapala. O isi vaega e aofia ai le humus, turf ma le 2 vaega o le oneone.

Fertilizers ma faʻamaʻi

E tatau ona faʻaaogaina se fualaʻau faʻatau faleoloa mo le totoina o totoga laau i le tasi aso i le 14 aso mai le tautotogo i le tautotogo i le taimi o le fuga o vaʻa.

Suiga

Ole Vallota e le masani ona suia i le eleele fou. O ona eleele lalo ifo e matua nofouta lava i le faaleagaina i le taimi o le gafa, ma e mafai ona amata le faagasologa o le pala. E na o le mataupu pe a tupu tele le pulou e le fetaui i totonu o le ulo, e mafai ona siitia atu i se atigipusa tele. Talu ai o le tama teine ​​puʻupuʻu e matua faʻaumatia le tamaʻi matua, e sili ona vavaeeseina vave loa. O le vaega pito i luga o le pulufana o le tina e le manaʻomia ona faʻalolotoina. O le a faʻaleleia tamaiti e mafai ona faamamaina ao latou tuputupu aʻe.

Vaitaimi

Faʻasalaga lelei, o le pulu o villota e maua ai ni taʻaloga faalua i le vaitau. O le ola o le tasi e mafua mai i fugalaau e 5 aso. I le taimi lava lea e tasi, e ono mafai ona vave totogo vave pulumu.

Faʻapupulaina o se Valotta Flower

E lua auala talafeagai e faʻalauteleina ai le va: fatu ma faʻaaogaina tamaiti (tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi).

Faʻaleleia e tamaiti

O tamaiti vavaeina ua totoina i totonu o pusa laiti taʻitasi, faʻalauteleina e na o le lua vaetolu. Latou te manaʻomia ina ia aua le faʻafeinu, e masani lava i masina muamua. O le a tuputupu ae pulufana ma amata ona fuga ae faatoa mavae le 2 tausaga.

Fanauina o fatu

I le ogatotonu o le tautoulu, e tatau ona totoina le lapisi ile eleele susu i lalo o le tioata. Ole tausiga atili o le a aofia i le faʻaleleia o le ea ma le faʻavaivai i le vevela o le 16-18 º. O le a foliga mai i totonu o le masina. Mo le taimi muamua, e ono ono tausaga e tatau ai ona totogo fualaau. O le totōina o aniani laʻitiiti e tatau ona i totonu o ipu eseese, faʻamaʻeleina atoatoa ile eleele. A maeʻa le 2 tausaga, e faʻapipiʻi faʻamalama tama talavou ina ia i luga le pito i luga. O le metotia o le fatu e tuʻuina atu ai laau toto e fuga mai i le lona tolu o tausaga talu ona toto.

Maʻi ma meaʻai

O Vallota e sili ona faigofie i le aʻa o le pala ona o le suavai o le palapala ma le i ai o pathogens o lenei maʻi i le palapala. O le mea lea, e sili atu le totoina o pulu i luga o le eleele na faʻamaʻi muamua. Le tele o mea e manaʻomia mo aniani aniani.

O le maualuga o le susu i le palapala i le taumalulu e tele lava ina mafua ai le pala. E le o se mea e le masani ai, apitite ma le iniseti o iniseti e aafia ai le lotoa.

Foliga masani o vaalele

O le laau e na o le tolu ituaiga, lea o loo i ai pea felafolafoaiga e uiga i le mea e mafua ai. O iinei, mo se faataitaiga, o le Wallot matagofie ma le lanu violeʻa na vavaeesea e avea o se tasi o vaega laiti o le citranthus, ma le Walwar - e avea o se tasi o lafoga faʻavae Makivia.

Vallota e matagofie

O le laau e taʻua foi Citranthus, lanu viole Amaryllis, Krinum matagofie. O lona pulou enaena e matagofie, e i ai sona foliga lautele. E 40 cm le umi e foliga mai ai se pelu ma se lanumeamata lanu meamata. O le aʻafiaga ma se faʻasolosolo e tuusaʻo saʻo mai le ogatotonu o le pulufana ma oʻo atu i le maualuga o le 30 cm. E leai se paopao, ma o totonu ua leai. O se faamalu e tuufaatasia ai le 3-6 fugalaau i le taimi e tasi. E tasi le fugalaau e 6 petals. O le petal e i ai le mea e gata mai ai: umi 8, lautele e oo i le 10 cm. O le tele o paʻu ma fugalaau moli matagofie o loʻo maua, sei vagana ai le ituaiga Alba ma peti paʻepaʻe.

Vallota Magenta

O lenei ituaiga o laʻau laiti ma fugalaau nai lo isi ituaiga o lapisi. E iai foʻi le pulu ma le laʻau o le sili atu i le tolu senitimita le maualuga. O latou valiina i lanu lanu meamata lanu meamata ma o loʻo i ai se foliga paʻu. Ole maualuga o le fugalaau e tasi e oʻo i le 5-6 cm, ma o le tasi le mea e aofia ai -lele e aofia ai le itiiti ifo i le 2, le maualuga 8 puʻe. O peti faʻamalosi e fai ai se fugalaau lanu viole.