Fualaau aina

Daikon

O le aganuu o le lakonkon, e taʻua foi o le radish Chinese, po o le radish japan, po o le Japanese kenkon, o se aʻa laau lea o se sui o le aiga Cruciferous ma se vaega eleele o le lulu. O lenei laau e ese mai le radisa ma le radish aua e leai ni suauu totusu, ma o lona manogi e fai si talafeagai. O lenei ituaiga na fafagaina e tagata Iapani i aso anamua, ma na maua mai i le muaulu laau o le vaega Asia o ituaiga radish, lea e masani lava ona maua i Saina. Daikon ua faaliliuina mai Iapani o se "aʻa tele". I meaʻai a Iapani, o lenei radisa o se tasi o mea e sili ona taua, e faʻaaogaina mo le kukaina o soupeti, salati ma le pito i totonu o kuka, pi, fou, faʻapea foi ma le sisi. I Saina, ua saunia lenei fualaau faisua faatasi ai ma maso saito, ao Burmese ma Koreans sili latou te sili atu salun daikon. I totonu o Europa i Sasae, o lenei aʻa o le aʻa e masani ona taʻua o le "radish paʻepaʻe" poʻo le "radish paʻepaʻe", o salati ma le kirimulu suamalie, pata poo le kulimi e saunia mai ai.

Vaega o le lakonkon radish

Daikon e mafai ona taʻitasi pe taʻilua tausaga. I le aluga o taimi, e tatau ona fausia e le laau se rosette, lea e aofia ai le 12-40 pepa lapisi. Na te totoina foi se aʻa, ma e tele lona faatusatusa i se radisa, e tusa ma le 0.6-4 kilokalama, ae o nisi taimi e totoina ai fua pe tusa ma le 20 kilokalama ua maua. O ia fualaau aina e leai se malosi e maua i totonu o le radis, ma o latou tino e sili atu le agavaivai ma le malie. O sea ituaiga radish e taua i le tausia lelei o le lelei ma ua matua manuia lava i le vaeluagalemu o latitudes. O le umi o le tuputupu aʻe o le vaitau e 40-200 aso, ma e tuusao lava i le eseesega. O lenei laau ua manatu o se aiga o le radish, kapisi, leipiti ma isi e le o ni lauiloa lauiloa o le aiga Cruciferous. O tausaga taʻitasi o lenei aganuʻu e sili atu ona lauiloa i le au faifaatoaga, aua o le daikon e matua faʻaleleia ma e le lelei.

Tuputupu daikon mai fatu

Lauina

E ala i le toto, e pei o se tulafono, o na ituaiga o daikon ua tutupu ae o loo i ai ni fualaau pupuu po o se lapotopoto. O le mea moni e faʻapea o ituaiga faʻateleina aʻa e maua ai le matua le lelei i le pikiina ma le totoina i totonu o le eleele. O le luluina o fatu e faia mai le afa lona lua o Mati seia oo i aso muamua o Aperila. E manaomia e fatu ni sauniuniga muamua. I le faia o lenei mea, ua faʻafefiloi i totonu o le vai vevela (50 tikeri) mo le tolu o le itula, ona vave faʻaliliu lea i le malulu, ona tuʻuina lea i luga o se fata o se pusaaisa ua fuafua mo fualaau faisua mo le 24 itula. O fua mo fatu e fautuaina e totoina ni fasi vaega 2 pe 3 i le peat-humus pots poo i totonu o fualaau. O le Daikon seedlings ua totoina tuusaʻo ma nei ipu poʻo papa. Afai e te filifili e lūlū fatu i totonu o se atigipusa poʻo se atigipusa, ona tatau lea ona e filifilia se atigipusa e le itiiti ifo ma le 10 sene le loloto, ona o lenei laau e umi lona aʻa. O le luluina e faia i totonu o se mea susu, susulu, ma le gaogao, ao manaomia fatu e 20 mm. O le pusa i luga e tatau ona ufiufi i le tioata poʻo le ata, ona tuʻuina atu lea i se nofoaga mafanafana.

Togalaau Tausi

Afai e lelei le faʻatupulaia o tulaga, ona oʻo mai ai lea o fua muamua pe a mavae le 5 aso, pe a maeʻa ona tatau ona aveese le ata. O le tausia o fualaau e faigofie tele, e tatau ona faʻafeinu i se taimi talafeagai, ma faʻapipiʻi foi i luga o le pito i luga o le meaʻai. A maeʻa ona tuʻuina muamua muamua fasi pepa laʻau i luga o laau, o le a talafeagai le vevela o fualaʻau, mo le mea lea e te manaʻomia e aveese ai vaivai ma faʻanoanoa fualaau, talu ai o le a latou faʻalavelave i le tuputupu ae ma le atinaʻeina o laau malosi. Pe a vevela laau, o le a latou manaʻomia le laʻei pito i luga, ona latou faʻaaogaina lea o se vaifofo o mea faʻaleleia o minerale i se faʻalavelave vaivai. E le manaʻomia e Daikon seedlings ni aso umi, talu ai e manaʻomia ona toto aʻa. Afai o le ao o le ao e soona umi, ona mafai ai lea ona ola le laau, ma o le a tuʻuina le togalaau e aunoa ma se fua. O fualaau aina, lea o le a faʻapipiʻiina i totonu o le kiona, e fautuaina ina ia ola i luga o se vaʻa. Afai o le lakon daikon o le a totoina i le eleele lafoaia, ona afa lea o le masina ao le i totoina, e tatau ona e amata amata ona e malolo. I le faia o lenei mea, o aso uma e faʻafeiloaʻi ai laau i le ea fou, o le umi o lenei taualumaga e tatau ona faʻateleina le alualu i luma ma faia seia oʻo ina le mafai e laau ona i luga o le auala faataamilo i le uati.

Faʻatoʻa totoina i fafokonkon

Le taimi e totō ai

E fautuaina le totoina o le lakonkon i le eleele lafoaʻi pe a maea le lua paipa o lapisi laʻau moni i luga o laau. O le taimi o le totoina o laau i luga o le eleele tatala e matua aʻafia lava i foliga o le fesuiaiga o lau eria, faapea foi le umi o le ao, i le taimi o le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le fetus, e le tatau ona sili atu nai lo le 12-15 itula pe afai e umi le ao, e maualuga maualuga o le vao o le a tuu i le aū. I le taimi o le totoina o le daikon i le eleele lafoaia, o le ea vevela e le tatau ona maualalo ifo nai lo le 10 tikeri. Ina ia totoina lenei faatoaga, e tatau ona e filifilia le nofoaga sili ona malamalama.

Laʻau talafeagai

O lenei mea totino e le faʻamaonia i le tuufaatasiga o le palapala, e ui i lea, e matauina i luga o le le mautonu ma le lanu oneone po o eleele vaivai, e sili atu ona lelei, ae o le vai e tatau ona loloto lona loloto. Ae ui i lea, o loʻo i ai foʻi ituaiga e ola lelei i luga o le mamafa. E mafai ona faʻamaonia eleele palapala i le faaopoopoina o le lime i ai. Laufanua sili ona lelei mo le totoina o lenei aganuu ma se pH o le 6.0-8.0.

O le pusa daikon e tatau ona saunia i le tautoulu. O lea la, o le eleele o le a manaomia le eli i le loloto o le bayonet o le suo, ae 20 g o le ammonium sulfate ma le sulfate sulfate, 1 to 2 kilokalama o le humus po o le faapalaga ma le 40 kalama o le superphosphate i le 1 sikuea mita o le fanua e tatau ona faaopoopo i ai. Afai e tatau ona faaopoopo le lime i le eleele, ona fai lea i se lua vaiaso ae leʻi faʻaaogaina le tonisi. E fautuaina le faʻaaogaina o fugalaau faʻasalalau i lalo o le aganuu muamua, ae le o le taimi muamua ao leʻi totoina daikon. O tagata sili ona lelei o lenei laau o kukama, beets, pateta, tamato ma kāloti. E le fautuaina le totoina o se susulu i totonu o eria o sui o le Cruciferous family (turnip, turnip, kāpeti ma le radisa) na faʻaaogaina e ola ai.

Tulafono faʻavae

O fualaau aina ua totoina i le eleele lafoaia e tusa ai ma le polokalame o le 30x60 senitimita, ao le laina laina e tatau ona tutusa ma le 0.6 mita, ma le mamao i le va o vao i le laina e le itiiti ifo i le 0.3 mita. A totō laau, latou te soli le eleele i sina mea itiiti, ona maeʻa lea ona ufitia lona luga i se paʻu o mulch (peat). Afai ei ai se taufaamatau o fulufulu toe foi mai le tautotogo, ona fautuaina lea e ufiufi laau i aso muamua pe a uma ona totoina i le po ma soo se mea e ufiufi ai, mo se faataitaiga, afifi palasitika.

Toto daikon i le taumalulu

E mafai ona e suʻe i le faleoloa o le taumalikina. O lona aoga o le lelei lea o poloka mo le totoina pe a maeʻa le seleselega o fualaau o loʻo mulimuli mai: letus, dill or onions. E le gata i lea, i le taimi nei o loʻo i ai se faʻaitiitia i itula o le ao, ma o le mea lea o le tulaga lamatia e amata ona fuga mai le vao ae le o le totoina o le aʻa o le aʻa e matua faʻaitiitia. Ae peitaʻi, a lūlūina lenei togalaau i le autumn, e tatau i se tasi ona amanaʻia le tulaga maualuga e le maua e le fua le taimi e ausia ai le maualuga. Aʻo le i faagasolo le totoina, o le fatu mea e tatau ona fai i lalo o le totoina o sauniuniga. E manaʻomia foi ona e saunia le palapala ile luga ole laupepa. O tagata tomai faapitoa o le a le taumateina lenei luluina taumalulu, aua e faia i aso mulimuli o Iulai po o aso muamua o Aukuso. Peitai, i le itu i saute, e mafai ona faia fatuga ia Setema.

O le luluina e faia i le eleele susu, ao le 2 pe 3 fatu e tatau ona tuu i totonu o le tasi pu. O le mamao i le va o pu e tatau ona le itiiti ifo i le 0.3 mita, ao le mamao i le va o laina e tusa ma le 0.6 m. E tatau ona totō fatu ile eleele i le loloto o le 15-20 mm. A maeʻa le lūlūina, e tatau ona ufiufi pito i luga o le moega i se laʻau o mulch (peat). A maeʻa foliga o fualaau, e tatau ona faimamago, ao totonu o pu taitasi e tatau ona tumau se tasi o laau e sili ona totoina. E tatau ona maitauina e le tatau ona tosoina i fafo fafo o fualaau aina, ae toso mai fafo, lea o le a aloese ai mai le faaleagaina o le tamaititi o le kulipi o totoe i totonu o le lua.

Daikon tausiga

O le tuputupu ae o se daikon i lau togalaau e faigofie lava. O le mea lea, e tatau ona fausiaina lenei laau i taimi talafeagai, tatala le pito i luga o moega, aveese vao, fafaga (pe a tupu aʻe i le eleele leaga), ma puipuia mai iniseti leaga ma faʻamaʻi. E le gata i lea, e manaʻomia e le togavao le tafe, ona o le tele o taimi, o le fua e amata ona tilotilo ile eleele (i nisi tulaga 1/3 o lona umi).

E faʻafefea vai

Ina ia aoina le seleselega o le daikon, e tatau ona faʻafefeteina lelei, aʻo faʻaaogaina le tele o vai. O le palapala i luga o le moega e tatau ona susu i le taimi atoa o le tuputupu ae. O le suāsusu muamua e faʻatinoina pe a uma ona tupu. I le le lava o le susu, atonu o le a alu le vao i le aū, ma o le fua o fua o le a malosi, ma o le ai ai foi se manogi manaia ma se tofo oona. E tatau ona faʻaleleia le moega, pe a le o lea, o le a tupu mai i luga o aʻa laau, ma o le a afaina ai foi le lelei o latou tausiga. Faʻaleleia le togavao e fautuaina i le 1 le taimi ile 5 aso. I le taimi malogo, o le tele o le suāsusu o le a manaʻomia, ma i le timu - o le faasusu e itiiti le tatau.

Pests ma maʻi o le daikon

Afai e le lelei le tausia ma le le lelei o le daikon i tulafono a agrotechnical, ona faʻaitiitia ai lea o le faʻagataina o nei togafitiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O loʻo aʻafia o ia i faʻamaʻi tutusa e pei o le isi o le aiga Cruciferous.

Mucous bacteriosis e amata ona atiina ae pe afai e matauina pea i le palapala le masani ai o le susu. O faailoga muamua o lenei maʻi e amata ona aliali mai, masani lava i le afa lona lua o le vaitau tuputupu aʻe. Aʻo tupu le faʻamaʻi, o le aʻa o le aʻa e faʻamaluluina ma liliu atu i le pogisa. I nisi tulaga, e tusa lava pe tuʻuina falaʻau i totonu o le fale teu oloa, e mafai ona e iloa faailoga o le maʻi i luga ia i latou, o le mea lea, i luga o aʻa o aʻa, e mafai ona e vaʻaia le foo o le pala pala.

O lenei aganuu e mafai foi ona aafia i faamaʻi e pei o: lanu uliuli, mosaic, keel, vascularis bacteria ma lagona ai faamai. Puipuiga o faʻamaʻi vailaʻau ma faʻamaʻi:

  • tausisi i tulafono faafoe o tekinolosi tau faatoʻaga ma fua o fua o lenei faatoaga;
  • mo le lūlūina, faʻaaoga fatu o ituaiga e puipuia i faʻamaʻi faʻaleaga;
  • ao lei luluina, e taua tele le saunia o fatu;
  • aveese otaota vao mai le moega i le taimi, ma faʻatau ai iniseti leaga, o mea autu ia o faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • Ia mautinoa e vaʻaia le faleoloa;
  • pe a uma le seleselega mai le saite e te manaʻomia e aveese uma mea o totoe e manaʻomia ona susunuina.

O le mea aupito sili ona matautia o meaola faalafua mo vao vao o le fusi tui. I luga o sea laau toto, o le tosoina o le togalaau, totogo ma le fufuluina o fuālaʻau o le tautotogo, pulumu canola ma fugalaau fugalaau, slugs, bebe cabbage, aphids ma moth e mafai ona toe faʻaleleia.

Daikon galuega

Mo le puipuia o le faaleagaina o le laau e ala i faʻamaʻi faʻaleagaina, e tatau ona faʻaaoga uma togafitiga. Ae afai e maʻi pea le togavao, ona e manaʻomia lea ona togafitia le moega atoa ma se vaifofo o le oloa olaola Planriz poʻo Binoram, ma e tatau ona e mulimuli i faatonuga o loʻo tuʻuina atu i le vailaʻau. E le mafai ona togafitia le mosaic, i lenei tulaga, e tatau ona aveeseina maʻi mai le palapala i se taimi vave lava e mafai ai ma faʻaumatia, aʻo tatau ona faʻamaligi le pu i se vaifofo malosi o le potassium.

O le mea lea e le mafai ai e le kapisi lapoʻa ona faʻatautaia i le vao daikon, o le taimi lava e totoina ai laau totō i le eleele lanu, e tatau ona ufiufi le pito i luga o le ogaumu laupapa. O le taimi lava e tupu mai ai laau pe totō laau i luga o le moega, e tatau ona fufuluina le eleele palapala i le lelei o le vao. Afai o isi meaola faalavela ua faamautu i luga o vao, ona tatau lea ona lalagaina i le fusi o le vevela mumu. Ina ia saunia, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le 1 lita o le vai vevela ma lima pata o le pepa mumu mumu. O le mea o le a faʻapipiʻi o le a saunia i le 12 itula, mulimuli ane e tatau ona fufulu ma tuʻufaʻatasia ma le pakete vai. I le mea e tupu pe a maeʻa ona faʻasusu se tasi ma le afaina, o meaola faalafua e tumau pea i luga o le vao, pe a uma le 3-4 aso e tatau ona toe gaosia. Ina ia faʻaumatia ia lapopoʻa, e tatau ona faʻafeinu le laau i se vaivaiga vaivai o le potassium. Ina ia faʻafefe ese lago, e tatau ona lūlūina falala i tafatafa o le moega o le moega ma lenei faʻatoʻaga. O lea e le mafai ai e luga o luga o le moega, e tatau ona eliina se togalaau, e tatau ona tumu i le fafie.

Faamamaina ma le teuina o daikon

E tatau ona amata selesele daikon 40-70 aso talu ona toto (fuafua i le ituaiga). Afai ua luluina le radini lakonkon i le eleele i le tautoulu, ona tatau lea ona seleseleina le seleselega ia Oketopa ao le i amata le malulu malulu. E le tatau ona faʻatagaina le ola o laau toto i le eleele mo se taimi umi lava, e pei o le a amata ona fuga mai vao ma o le a leai se mea e mafai ai. O le seleselega e tatau ona faia i se aso vevela, mago. Afai o le palapala e mama ma vaʻavaʻa, ona mafai lea ona toso i luga lima o vao, ma uu luga. Mai le palapala mamafa, o fualaau aina e tatau ona maua mai e faaaoga ai le suo poʻo le tui. O fua na maua mai le eleele ua faʻamamaina e ala i le salalau solo i tafatafa o moega, pe a maeʻa ona latou aveesea le eleele o loʻo totoe mai le eleele ma fua o fua. Mo le teuina, o aʻa o le aʻa e faʻamamaina i totonu o le pulou, pe a fai o le ea vevela e tatau ona 0-5 tikeri, ae e tatau ona tuʻuina i pusa i le oneone ina ia aua neʻi fesootaʻi ma isi. Afai e faia ni tulaga lelei, ona mafai lea e le fua o le daikon ona taoto seia oo i le amataga o Ianuari.

Daikon ituaiga

O le daikon o loʻo i ai le tele o ituaiga e faʻavasegaina, ona o foliga o aʻafiaga o le aʻa ma le loloto o lona faʻaofuina i le eleele. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. Vae eseese vaega Nerime. O fualaau laʻau mūmū sesega e lanu ma lanu paʻepaʻe, o le umi e eseese mai le 0.4 i le 0.7 mita, ma o le lautele e oʻo atu i le 8-10 inisi. O le pulupulu e matua suamalie lava. O fua e tanumia i le eleele 1/3 po o le ¼ o le umi.
  2. Miyashige Hybrids. E lauiloa i latou Iapani. O le umi o le fua, ma le foliga mai o le paʻu, mai le 0.35 i le 0.5 mita, ma le lautele latou te oʻo mai i le 70 i le 90 mm, aʻo tanumia i le eleele e le 2/5 po o le ½ o le umi.
  3. Shogoin Group. E i ai sona fua maualalo, ae o ituaiga eseese e ola lelei i le eleele mamafa palapala. O foliga o aʻa laau e mafai ona taamilo solo ma faataamilomilo, i le lautele latou te oʻo i le 15-20 inisi. O loʻo faʻatofuina i le palapala ile ¼ po o le 1/5 o le uumi.
  4. Sirogari Group. O iinei, o fua muamua o fualaʻau matutua ua aoina. O le umi o fualaau eletise e mai le 0.25 i le 0.3 mita, ma le lautele latou te oʻo mai i le 6 i le 7 centimita. I totonu o le palapala, o fualaau aina e tanumia 2/3 po o le¾¾ o le uumi. O le umi o le tuputupu aʻe o le vaitau i ituaiga eseese e tusa ma le 55 aso.
  5. Minovase Group (Minovashi). O lenei kulupu tele e tuʻufaʻatasia ituaiga muamua o le faʻatoʻaga e faʻasaga i le vevela ma faʻamaʻi. O le vaega pito i lalo o le fua o le fua o loʻo i luga, o le pito i luga o le paʻu. I le uumi, latou te oʻo atu i le 0.4-0.5 m, ma le 7-8 centimita le lautele; o fualaau aina e faatofuina i le eleele ile ¾ uumi. O ituaiga ituaiga e tatau ona ola i luga o le oneone oneone leaga.O lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina le ala e totoina ai ma totoina ituaiga o daikon o lenei vaega.
  6. Nineigo Group. E aofia ai le tele o aʻa o le aʻa e totoina atoa i le eleele, o la latou vaega pito i lalo o le faʻaloloa, ma o le vaega pito i luga o le faʻavao. O le umi o le fua mai le 0.4 i le 0.6 mita, ma le lautele latou te oʻo i le 50-60 mm. O ituaiga eseese e puipuia i le malulu ma le fana, ma e fautuaina ina ia totoina i latou i le eleele malamalama.
  7. Kameida Group. O ituaiga e aofia ai i totonu o fualaau aina, e oʻo i le 12-15 inisi le umi, ma o le lautele o le 10-50 mm, ua tanumia i le eleele e 2/3 le umi. O le tofo o fualaau aina e taua. I nei ituaiga, e faʻaumatia foi lau laulaau. E fautuaina le totoina o ituaiga o lenei vaega i nofoaga e maua ai le eleele mama.

O ituaiga eseese e vaevaeina foi e tusa ai ma le vaitau o le togavao i le amataga (tautotogo), o le taumafanafana (taumafanafana) ma le tuai o le tau (autumn). O ituaiga o daikon le lelei o le a faʻamatalaina i lalo, e mafai ai e tagata uma ona filifili le mea e talafeagai mo lana togalaau:

  1. Daikon sasha. O lenei amataga vave-o le fuaina mai o ituaiga eseese ua lafoina mo le ogatotonu o latitudes. O le umi o le tuputupu ae o le vaitau e 35-45 aso. O se fualaau papaʻe lapopoa e faatofuina i le eleele i le ½ vaega o le umi. O meaʻai suamalie tioata e manaia tele ma se lanu paʻepaʻe sinasina; i luga o le eleele o le lanu lanumeamata. O le tuputupu ae o sea ituaiga e faigofie tele, ae ui i lea, e tatau ona manatua i lona mafaufau o ona fua e mafai ona eseese ituaiga.
  2. Pink glitter misato. O se filifiliga Iapani lenei. I luga o le vaega o le fetus, e mafai ona e vaʻai i sina moli lanumumu. Afai e totoina lenei ituaiga i le tautotogo, ona ono alu lea i le aū. Ma pe a totoina i le tautoulu, o le aʻa o le seleselega o le ai ai sina laititi. O lenei ituaiga e fautuaina ina ia tupu aʻe i le itu i saute, ma e le fetaui mo vaitau masani.
  3. Cudgel. O lenei vaitau o vaitau e faʻasaga i siama leseiosisis. Afai o le faʻatupulaia o tulaga e sili ona lelei, ona oʻo lea i fua o le paʻepaʻe i le 0.6 mita, ma e mamafa mai le 3 i le 4 kilokalama. O le paʻu paepae e suamalie ma lelei.
  4. Dragon. O le vaeluaga o le vaitau e faʻaalia i le gaosia. O fualaau suamalie e maua ai le lanu ma le lanu paʻepaʻe, latou te ausia se umi o le 0.3-0.6 m, ma le lautele - 60-80 mm. Latou te mamafa pe tusa ma le 1 kilokalama. O fualaau suamalie ma suamalie tele e matuā manaia, o loʻo i ai se tofo suamalie, ma i le taimi lava e tasi e maualuga lona maualuga.
  5. Flamingo. O lenei vaeluaga o le vaitau e teteʻe i le fuga ma le gaosia. O fualaau suamalie e tutusa ma le lapopoa ma le foliga o se meaola, e lanu i le lanu violē-lanu piniki-sinasina, ae o lona tino e piniki. O le fua e fua mai i le 0.6 i le 0.8 kilokalama, i le palapala o loʻo faʻatofuina i le 2/3 o le uumi.
  6. Tsukushi Spring Cross. O se uluaʻi fua o le paʻu o loʻo faʻaalia i le gaosia ma le tetee atu i le fanaina. O le foliga o lanu paʻepaʻe paʻepaʻe e paʻu, e tusa ma le 0.8 kilokalama. E vali paʻepaʻe paʻu suamalie ma suamalie. E mafai ona toso ese le fua mai le eleele e aunoa ma se taumafaiga.

E le gata i lea, i le vaeluagalemu, e mafai ona e totoina ituaiga e pei o: Caesar, Favorit 9908099, Japanese White Long, Tokinashi, Big Bull, Elephant Fang, Aokabi Daikon, Sakurajima, etc.

Daikon meatotino: faʻaleagaina ma manuia

Meatotino aoga o daikon

Daikon o se oloa maualalo-kalori o loʻo i ai le aofaiga tele o vitamini C. O fua aʻa e iai foi se enzyme e fesoasoani e faʻaleleia ai le faʻanunumalie o meaʻai. I lenei itu, o fua e fautuaina ina ia aofia ai i le taumafataga mo tagata e mananao e aveesea le mamafa. O la latou tuufaatasiga e aofia ai foʻi le faʻalavelave, lea e faʻaleleia ai le malosi o le tino i faʻafitauli eseese. Ma o mea o loʻo i ai i totonu o le pasela e fesoasoani i le mea moni o le tino ua faʻasaʻoloto mai toxins, toxins, faʻapea foʻi ma le tele o le vai. Ma o la latou tuufaatasiga e aofia ai foi mea e pei o le esterase, amylase ma enzymes, lea e fesoasoani i le faatulagaina lelei o metabolic processes i le tino, faapea foi le faaleleia atili o le gaioiga o gaʻo, gaʻo gaʻo ma pulu. E le gata i lea, o fua o lenei laau e aofia ai salima o le magnesium, fulukalama ma le uʻamea, fiber ma pectin, o le tele o peta-carotene ma vitamini o le vaega B.

Daikon e fautuaina mo le faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular ma le atherosclerosis. Afai e leʻo, ona faʻaleleia lea o le tagata, ma o lona tino o le a faamamaina mai le cholesterol sili atu, ma e fesoasoani foʻi e faʻaitiitia le faʻamalolo. A o le i ai, e fautuaina e inu 1 tbsp. sua o le laau, talu ai o le sulfur o loʻo aofia ai i lona tuufaatasiga, lea e i ai sona aafiaga lelei i le galuega a le gall juva ma le ate. I faʻamaʻi o le gasegase o le tino (asthma, colds, bronchitis, couma faauma ma le fulu), e fautuaina foi e le au atamamai le faaaogaina o le suakonkon, ona o loo i ai sona aafiaga antimicrobial ma le antiviral. 0.2-0.3 kilokalama o aʻa o le aʻa ua nutimomoia i luga o se fatuga o le a fesoasoani i le faʻaumatia o se faʻafefe. Ina ia aveese faʻamaʻi, faʻamalolo manuʻa o le purulenti, faʻapea foʻi ma le faʻamalosi o le ulu, e fautuaina e faʻaaogaina le sua mai fafo i foliga o lotions ma compresses.

Contraindications

O lenei aʻa o le aʻa e le fautuaina mo tagata e maua i faʻamaʻi o le mea oona, aua e aofia ai le tele o fiva, ma i le taimi o le loliina e mafai ona mafua ai le namu ma le pala. Ma le isi, e le mafai ona 'aina i le i ai o gasegase, gout poo hyperacid gastritis, ma e tusa lava pe leai se aoga. Mo i latou e sili atu i le limasefulu, ao leʻi aofia ai le daikon i a latou meaʻai, e fautuaina e feutagai ma se tagata poto faapitoa.