Faatoaga

E faʻafefea ona puipuia lau togalaau mai laʻau vavalalata

I lenei tusiga o le a matou faʻasoa atu le poto masani o faifaatoaga mai fafo ma taʻu atu ia te oe po o a faailoga e mafai ona iloa ai le i ai o le tia i totonu o lau togalaau, ma le auala e puipuia ai oe lava mai ia i latou. E ui e foliga mai e leai se leaga, e mafai e manu ona faia le tele o mea leaga i au laau toto.

Deer i totonu o le togalaau

Faʻafetai i vae malolosi, e mafai e tia ona oso i luga o ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, sei vagana ai pitonuʻu aupito maualuga, ma 'aina ai aʻa, laulaau ma tumutumu o le tele o ituaiga o laau totő, e aofia ai alfalfa, paina, otaota ma rosa. Latou te 'aina foi fualaau faisua.

E ui lava e mafai e vaʻaia ona asiasi atu i lau togalaau i vaitau uma, o le tautotogo o le vaitau lea e aumaia ai e le taʻavale le tele o faafitauli, e 'aina ai ni manogi suamalie ma le naunau tele. I le taimi lea, o fafine e fafaga pe fafagaina le tia, ma o tane e ola i nifo (pe tusa ma le 2.5 cm i le aso) ma taumafai e toe maua le mamafa o le mamafa. Mo se gatavaʻa vaivai mo le taumalulu, o lau togalaau i le tautotogo e foliga mai o se faleaiga fualaau fualaau aina, talotalo i mea fou.

E sili atu le mafanafana o manu i le taimi o le aoauli (ao lei oso le la ma goto le la) ma fiafia e fafaga i tua atu o togavao ma totonu o togalaau e lata ane i laau. I le avea ai ma tagata e sili ona filifilia, e taulaʻi atu le vaʻai i na laau totō o loʻo sili ona lelei.

Faʻafefea ona iloa se tia

O nei meaola matagofie matagofie e matua manifinifi lava ma e tu i fafo mo o latou lanu sinasina-enaena ma se lanu mumu. E i ai tama, ae leai ni tamaʻitaʻi. E tusa ma le 90-130 kilokalama tagata, ma e tusa ma le 55-80 kilokalama o fafine. O lo latou tuputupuaʻe e oʻo i le 120 cm, ma o le deer e ola mo le tusa ma le 16 tausaga i le vao. O se mea iloga o le vavae paʻu papaʻe o se uʻu umi i le sinasina paʻepaʻe i le vaega pito i lalo, lea e amata ona latou o atu i le fefe.

I le avea ai o se tulafono, e toʻafilemu manu. O nisi taimi e mafai ona e lagona le goto o se tamaʻitaʻi ma le tia ma le leo paʻu na faia e le tama pe a lagona e ia le lamatiaga. O tamatamailima o se atigivaevaevaevae ma ni fulu e pei o le fatu pi e taʻu mai ai foi le i ai o tagata faimalaga.

Faʻaleagaina le vaʻa

O auvae o meaola faalafua e tuu ese ni faailoga i luga o laulaau. O manu e iai ni mea e fiafia i ai mo nisi o fugalaau, o lea latou te ono mafatia ai nai lo isi. O fualaau e foliga mai e malu i le paʻi e tele le vai ma e sili ona fiafia i le lisi o manu (mo se faataitaiga, au, rhododendrons, rosa ma tumutumu). O pests e le fiafia i laʻau paʻu, pisipisi ma paʻu, faapea foi ma mea manogi o fugalaau. Ae ui i lea, o le a 'ai e se tiapolo se mea pe afai e lava lona fiaai.

Auala e tau ai

E tele auala e teu ai malo e leʻi valaʻauina mai le taumamafa i lau togalaau. Taumafai nisi oi latou:

  1. Tausia togalaau faʻatasi ai ma ni meaʻai suamalie o loʻo i ai le toto vela suamalie, fuamoa fuamoa ma le kalaka. O nei vailaʻau e tele lava ina avanoa i le tele o faleoloa faʻatoʻaga, e le afaina i laau ma aoga i le puipuia o meaola faalafua.
  2. O le fua mo se isi faʻamaʻi masani e aofia ai le fuamoa se tasi, le afa o le susu, 1 sipunipuni o le suka mo ipu ma le 4.5 lita o le vai. Uʻu le paluga faʻamalamalama i luga o laau ma toe fai le faʻataʻitaʻiga pe a uma timuga. Pe faʻafefiloi 2 tbsp. l Tafa o le Tabasco ma le 4.5 lita o le suavai ma fufuluina ai laʻau ma fualaau aina (e tatau ona toe faia pe a uma le timu).
  3. Faaaoga metotia fefefe. Faʻapipiʻi ni nai sila ma uʻamea keke keke i latou i se maea. E oʻo lava ile uila o le matagi o le a mafua ai ona faʻaalia le fausaga e fefe ai le tia.
  4. Tuu le leitio i le togalaau ma teu i le po atoa. O manu o le a nofo mamao mai le mea o le pisa.
  5. Tuu se masini felauaiga taugofie i totonu o fanua. A aoga mo le auai o se tagata ese, o le pisa o le a tuliesea ai le tagata asiasi leaga i totonu o le vaomatua.
  6. Tipi le manoa i luga o laau ma o le tele o manu o le a pasi ane.
  7. I le avea ai o se auala faʻanatura e aofia ai, e mafai ona e faʻaogaina le lauulu o le tagata po o le taifau. Faʻasalalau i latou i le teritori poʻo le tautau i totonu o taga i luga o laau.

Ina ia taofia le vao mai laau o le apu, ia tautau ni totini o nylon e paʻu i lauulu e tusa ma le mita i luga ae o le palapala. Suia mea uma i taimi uma.

O se filifiliga lelei o le a avea ma se fasimoli taugofie (mo se faataitaiga, mai se faletalimalo) e salalau solo i le togalaau. Aua le aveesea le afifi mo se taimi uumi. Faʻatasi foʻi ma fuamoa moa faʻasusu i le vai ma faʻamalolo i luga o le nofoaga o le teritori (12 pcs. I le 20 lita o le vai).

Na maua e se tasi o fai togalaau masani se auala e puipuia ai tamato mai manu leaga. Na ia ufiufi seevae tuai tuai i luga o se pou lagolago ma matamata atu i le tia e faamatala atili liʻo faataamilo i lenei nofoaga, aʻo leʻi latalata mai. O lenei aafiaga na faaauau mai i le ogatotonu o Me seia oo i le faaiuga o Aukuso. E faʻatatau i le tele o le timu ma le manogi, o lenei vaitau e mafai ona faateleina pe faʻaitiitia.

O nisi e faʻaogaina le moa le wolf ma pusi i le pito i tua o le togalaau. O nei mea manogi e sili ona lelei le tia. O le tagamea o loʻo tautau i luga o le pa e tuʻuina atu tutusa, e tusa lava pe leai sona aoga.

Fuafuaga puipui

Toto laʻau pito i lalo o laau ina ia le maua ai ni fale. E leai se tia e fafaga i le avanoa pe afai oi ai vao vao i totonu o le vaiaai. Ia mama i taimi uma le fanua o laʻau paʻu, fualaau pala ma laulaau, lea e pei o le fiaʻai fia pei o se valaaulia i se taumafataga.

Filifili vao e le fiafia le dia (e pei o le forsythia ma le lilac bush), faʻapea foi le calendula, lavender, daffodils ma le snapdragon. E mafai ona lafoaia ni laau manogi malosi i luga o le tuaoi o le togalaau poʻo latalata i mea totō e manaʻomia le tele o puipuiga. O meaʻai e masani ona aloese mai fua oona ma manogi, faapea foi laau totő ma laʻau vaivai.

O lenei ua e iloa sina mea itiiti e uiga i nei mea alofa, ae o mea itaita. E ui lava i le alofa tunoa ma le matagofie, e lelei tele le aua nei faatagaina le tia ia latalata atu ia latou laau totino ma faalatalata atu ma le faamaoni le mataupu o puipuiga mai meaola faalafua. O le mea moni, o se pa mautu, e 2.5 mita le maualuga, ma e tumau pea le ala sili ona lelei.