Laʻau

Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau mea uma e sili ona manaia e uiga i pi pi

O le aganuʻu matutua - o fatu pi e sili atu ma le 200 ituaiga, eseese i le lanu o le fatu, le faʻaogaina o le pulu poʻo foliga o le laau. O le masani masani o loʻo faʻaaogaina mo saito o pi pi. O loʻo i ai se tofo lelei, o se mea e sili ona maualuga o le fiva o mea taumafa ma o le autu o polotini mo tagata oeo nisi mafuaʻaga e le faʻatau ai meaola.

Taumafa tau taumafa ma kalori o pi pi

Faʻatasi ai ma mea taumafa taitasi, e le gata ina maua e le tagata le malosi mo le tino e galue ai, ae o mea foi e faʻaosofia ai galuega ma e manaʻomia e le tino i ni mea laiti. O i latou o vitamini, o minerale ma faʻamalosiaga o mea taua o faagasologa taua. O pini e matua mauoa i meaʻai e tasi le keke o pi e maua ai le tasi vae tolu o manaoga o kalori a le tino. 100 g o oloa e aofia ai:

  • proteins - 21 g, 84 kcal;
  • gaʻo - 2 g, 18 kcal;
  • carbohydrates - 47 g, 188 kcal.

I lenei tulaga, o le aofai o le kalori o pauna paepae e 298 kcal. E tusa lava po o le a le tele o mea oona, o le oloa e fautuaina mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka, talu ai o le fiva e taofia ai le inu o le kulūkose, ma faʻaitiitia ai le maualuga o le suka.

O pini e iai vitamini taua ole vaega B, C, A, K, PP. O le vitamin E e taua tele mo le taumafa o sela faʻamau. O le arginine o loʻo i totonu o pi e pei o le inisalini, ma o le siama gaosi e sili atu ona lelei le gaioiga o le fatu maso ma le totoga.

O minerale i ituaiga eseese o loo suitulaga i elemene e 23. I le faaopoopo atu i elemene faavae o loʻo maua i isi mea totino, o pī papaʻe e aofia ai:

  • titanium ma nickel, i le 150 ma le 173 μg;
  • aluminium - 640 mcg;
  • siliki - 92 mcg;
  • boron - 490 mcg;
  • apamemea - 580 mcg;
  • sulfur - 159 mcg.

E le mafai ona lisi uma elemene. Ae ui i lea, oi latou uma lava i le tuufaatasiga e i ai sona aoga aoga i le tino. O le vaʻaia o ipu pipi mai lau meaʻai o lona uiga o le faʻasaʻoina oe lava o mea e fesoasoani e ola maloloina.

Meaʻai aoga aoga ma faʻailoga

O le aoga aoga o pi e mafua ona o lona fatuga. O vitamini o loʻo i ai i le oloa e faʻamalosia ai le gaioiga o totoga uma. Ma o se mea e pei o le sulfur e fesoasoani e toe faʻafoʻi le microflora intestinal, faʻavaivaia e ala i togafitiga faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le uʻamea e aafia i le faia o polo lanumumu mumu, e fesoasoani i le faateleina o le gaosia o lela mumu.

O le lelei o le uʻamea e maualuga atu, o le sili atu o oloa gaosi oloa e maua i le acid ascorbic e faʻatasi ma le pi. I le taimi lava e tasi, o le magnesium ma le gasegase e ulufale atu i le galuega, fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o toto, ma le faʻamalosia o le muso o le fatu.

I le taimi lava e tasi, o isi vaega e faʻaaoga lelei ai le gaʻo ma le vevela, māmā, faʻavavevave faiga o metabolic, ma puipuia le fausia o le cholesterol. Saienitisi oe na suʻesuʻe i le lelei ma le leaga o pi ua oʻo mai i le faaiuga o le taumafaina o pi 2 taimi i le vaiaso o le a puipuia ai se tamaitai mai le faatupuina o le kanesa o le susu.

E moni, o pi e avea ma faaolataga i aso o le anapogi, pe a faatonuina tagata talitonu e aua neʻi 'ai i meaola. O le taimi lena e manaʻomia ai le protein mo le tino e galue ai. O le tele o ipu na aoaoina e kuka mai lenei aganuu.

Faʻatasi ai ma mea aoga uma o pi, o loʻo iai faʻamaʻi. Faʻasalaga, e manaʻomia lou faʻaaogaina o fagu paʻepaʻe poʻo le lafoaia atoa:

  • tagata ua matutua;
  • tigaina gastritis ma le maualuga maualuga o le eletise poʻo le maʻi o le manava;
  • ma le gout;
  • ma faʻafitauli i totonu o le manava.

E tatau ona taulaʻi faapitoa i le mea moni e faʻapea, e le mafai ona 'aina faʻamaʻi, e aofia ai le totogo. O togafitiga faʻamalolo e tatau ona umi e faʻaumatia ai mea leaga o loʻo i ai mai ituaiga uma o lekiu i na o pi.

O le manogi ma le faʻaaogaina o ni ipu mai pi e le faʻafefe. Ina ia faʻaitiitia le gaosiga o le kesi, e tatau ona faʻamalulu pi, e masani ona suia le vai. Mo le kukaina, faʻaaoga se vaega fou o le vai, faaopoopo le kulimi, faʻapipiʻi e aunoa ma le faʻaosooso. A maeʻa le ipu pi, e manaʻomia ona e inuina le tele o le vai e faʻamafa ai le fiva.

Le faaaogaina o launi pia mo togafitiga faafomaʻi

O fagu paʻu o vailaʻau faʻasaina ia e manaʻomia i vailaʻau masani. Mo le maʻisuka, faʻaaogaina le laulaʻau e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le suka o le toto. Saunia o se vai i totonu o se vevela, ave le afa o le lita o le vai e kuka ai le suavai 3 sipuni tele o vali ma faʻaaoga mo le tele o itula. Latou te inuina infusions ma decoctions ma le edema.

E le tatau ona e mafaufau loloto ia te oe lava. E na o se fomaʻi poʻo se tagata e ola ile laʻau e mafai ona iloa le metotia o le faʻaaogaina o fualaau oona, o la latou gaioiga ma metotia. O le faʻamalositino e mafai ona faʻaleagaina se tino ua maʻi.

I le faaiuga, e tatau ona maitauina o pi paʻepaʻe e sili ona afaina, o vevela vevela. O le mea lea, o oloa o oloa e tatau ona teuina i le afifiina o faʻamaufaʻailoga poʻo le malulu.