Laʻau

Aspidistra tausi i le fale fafagaina le gaosia o totoga

O le Aspidistra o se togalaau faʻapitoa na oʻo mai ia i matou mai vaomatua o vaomatua o Asia i Sasaʻe. O le fugalaau ei ai se isi igoa - "matau mata"O le igoa igoa lenei e foliga mai i gata e masani ona nonofo ai. O le taʻavale i luga o le togavao, e paʻi atu ai le gata i lau laʻau.

O se uiga iloga o le fugalaau: o se aʻa malosi, le leai o nila, lau laititi ma le lamolemole ma se lanu meamata lanu meamata. E amata lemu, ma e seasea ona fuga - e mafai ona ola na o le taumafanafana mo le aso e tasi.

Aspidistra o se laau faigata. Lagona lelei i nofoaga ma le elemene eleelea. E faigofie ona faʻafeiloaʻi le leai o se malamalama ma le maualalo o le vevela o le potu.

Aspidistra ituaiga ma ituaiga

Aspidistra maualuga (Elatior) - O lenei ituaiga o manu na maua lona igoa ona o lona lautele tele. I le vaomatua, o le laau e oʻo i le 80 cm le maualuga. I le fale, o le fugalaau e tupu i le 60-70 cm.

O lau e lautele (10-15 cm) ma le umi (30-50 cm). E i ai a latou ituaiga o vao uʻamea. Valiina i le lanu meamata. Latou te ola ae i totonu o se ogalaau eleelea e foliga mai o se mea manaia.

O le laau e amata lemu tele. E tolu i le lima pepa fou e faʻaalia i tausaga taʻitasi. I le fale, e seasea fuga ma e na o le taumafanafana. E tuʻuina atu e le laau ni fugalaau laʻititi e le sili atu ma le tolu senitimita, o loʻo i ai se lanu mumu-violet.

Aspidistra Milky Way

O le maualuga o lenei ituaiga vao e oʻo atu i le 40-60 cm. Afai e te le faʻalavelave i le tuputupu aʻe o laulaau, ona tele lea o le laʻau ma lapisi. O se ituaiga faapena e faatagaina ai tulaga o le lamala ma sina malulu.

O le laau e faigata, laʻau uumi e ufiufi i le tele o lanu lanu-lanu. O nei togitogi e foliga mai o ni fetu laiti e oʻo i le lagi i le po. Ona o lenei lanu, na taʻua ai le ituaiga "Milky WaypoʻoMilky auala".

E pei foi o isi ituaiga, o lenei ituaiga o loʻo tuputupu ae lemu ma e seasea maua mai ni fugalaau. I le fale, e totogo le laau i le taumalulu taumalulu po o le amataga o le tautotogo. O fugalaau laititi e faia i ni manogi malosi o se lanu violē.

Eseese aspidistra - o lenei meaola ei ai lona maualuga maualalo e tusa ma le 50 cm. E mafai ona tupu, e fai ai se laau afu. Manaomia atili le faaeteete i le usitaia o tulaga faʻamafanafana, faʻamalamalamaina ma le faʻavasegaina.

O laulaau e lanu meamata ma lanu o le kulimi. O le le lelei o le tausiga o falemaʻi e mafai ona mafua ai le leai o se aʻafia. O ia taunuuga e mafua mai i le tele o le fertilizing ma le maualuga o le eleele.

Aspidistra ata - O nei ituaiga o vao e tele lanu lanumeamata lanumeamata ma se lanu matagofie. I foliga vaaia e pei o le lili o laulaau, ae sili atu le lautele - 50 cm le umi ma le 15 cm le lautele lautele. O se fugalaau e aliali mai i le pito sili ona lelei. O le pupu e valu petale ma se fuʻa samasama poʻo le fugalaau.

Aspidistra auai i le asiasiga

O le vao vao e iai laʻau i luga o petioles e oʻo i le 30 cm, o le umi o le laʻau e oʻo ile 50 cm. E pei o isi meaola, o lenei ituaiga e le manaʻomia se tausiga faapitoa. O lona tumau e fesoasoani e ola ai i nofoaga ma le ea ma le malulu.

E mafai ona ola le laau, ma liliu atu i totonu o se ogalaau eleelea. Faatasi i le tausaga (i le amataga o le taumafanafana), i le pito i lalo o le rhizome, o se fugalaau laitiiti o se lanu violisa e aliali mai. O le limasefulu o le togi na amataina e oʻo i le tolu senitimita.

Aspidistra tele-tafuga - O le vaaiga na tatalaina e le o se taimi ua leva. O le laau na fiafia i ai le tele o fai togalaau. O le mea autu o le ituaiga o fugalaau e pei o le laulau (e oʻo i le 80 cm) ma fugalaau tetele. E le pei o isi ituaiga, e le faia ai se ogalaau eleelea.

I le fale, e seasea fuga le laau. E masani lava ona tupu i le ogatotonu o le taumafanafana. E lua i le lima fatuga o loʻo i luga o le aʻa. O fuga lanu violē na faia mai ia i latou. O pupu taʻitasi e amata i le lima senitimita le lautele. O peti uumi ei ai se foliga e le masani ai e pei o le apogaleveleve vae.

Aspidistra Sichuan - O le laau o loʻo maua i vaomatua o Saina i le maualuga e 700 mita i luga aʻe o le sami. I nei nofoaga, o le sipidistra Sichuan e tupu i le fanua, ma e aofia uma ai le teritori ma ona lau laau. I totonu o le fale, o loʻo iai foʻi ni mea manogi tetele.

O le laau e saʻo lau laʻau. Latou te oʻo atu i le 30 cm ma le lautele o le 8 cm. I luga o lau o laʻau e umi lava, o laʻau o le paʻe paepae. O le taimi vavalalata e amata i le tautotogo. E tasi le fatuga o loʻo i luga o le aʻa, lea e maua mai ai sina fugalaau lanu enaena uliuli.

Aspidistra olancepholia

O se laau o lenei ituaiga e lauitiiti lau lanu meamata - o le lautele e le sili atu i le tolu senitimita. E i ai foi ituaiga eseese e iai fusi lanu samasama i luga o laupepa. O le maualuga o le vao e oʻo i le 60 cm.

O se tasi o uiga iloga o le ituaiga o fugalaau fugalaau. E amata ona tatala i le amataga o le tautotogo. I foliga e pei o fetu lanumumu mumu.

Aspidistra Guanjou - o lenei laau toto, e le pei o isi ituaiga, e i ai ni laulaau pupuu e oo i le 20 cm. E taofi i luga o petioles umi. O petioles e oʻo atu i le maualuga o le 40 cm. O lapoa e lautele ma e tele i lanu samasama.

O se laau o lenei ituaiga e fuga mai ia Me. I luga o aʻafiaga o aʻa, e aliali mai pulu paipa, mai le tele o fugalaau e faia - e pei lava o le aspidistra tele-flowered. O matala matala e lanu violē ma violē.

Aspidistra tausi i le fale

Aspidistra e lauiloa i fugalaau fugalaau i le salafa o le lalolagi. O lenei laau e le manaʻomia se tausiga faʻaeteete ma tulaga faapitoa o le taofia. Lelei mo uluaʻi tagata fai togalaau e le tele se poto masani poʻo se taimi e tausi ai fugalaau.

O le tele o ituaiga o aspidistra e faigofie ona faʻaitiitia le maualuga o le malamalama. O le mea lea, e mafai ona faapipii le fugalaau i soo se tulimanu o le potu. Tuusaunoaga e eseese ma laulaau lanu. O nei togalaau e manaʻomia le sili atu o le malamalama. Afai latou te tutu i totonu o se potu pogisa, o le a vave ona lafoaia la latou lanu lanu.

Fautuaga! I le tau mafanafana, ia teu ese le laau mai le la susulu.

O le vevela vevela e manatu mai le +15 0С i le + 17 0С - i le tautoulu ma le taumalulu. Ae o le laau e mafai ona onosaia faitauga maualalo, sili atu ona taua, ina ia leai ni fulufulu. Afai o le vevela i totonu o le potu e maualuga i luga, o le a le faaleagaina foi le fugalaau. Aspidistra e mafai ona fetaui i tulaga eseese o le vevela. O le mea lea, ia tuʻuina atu ma le lototele tulaga faʻalelei mo oe lava i totonu o le fale, aua le fefe mo le tulaga o le fugalaau.

Fautuaga! I le vevela i luga aʻe o le luasefulu tikeri, taumafai e faʻamalolo le laʻau i taimi uma.

Chlorophytum o se sui foi o le aiga o Asparagus, ua tupu pe a alu i le fale e aunoa ma se faalavelave. E talisapaia e fugalaau fugalaau ona o lona laʻau matagofie ma lalelei. Ina ia aloese mai le faʻaalia o faʻamaʻi i le laau, e tatau ona e usitaia tulafono o le tausiga. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai mo le faʻatupulaia o lenei laau i lenei tusiga.

Faʻasaina aspidistra

Mo laau o lenei ituaiga mea e leai ni tulafono faʻafefete e mafai ona mulimuli ai. E manaʻomia e le aspidistra le susu pe a amata ona magoto le masini. I le tautotogo ma le taumafanafana, e fautuaina e faʻaleleia le fugalaau e lua, faatolu i le vaiaso. I le autumn ma le taumalulu, tasi i aso fitu uma.

Fautuaga! Taumafai e aua nei faʻatagaina le eleele e faʻamago pe a susu. O nei mea uma e lua e afaina ai le laau.

Laʻau mo le aspidistra

O le fugalaau e lagona lelei i le fanua masani mai le togalaau. Ae mo se faatelevaveina o le atinaʻe, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le eleele, o le eleele mama i le faleoloa.

Afai e te le fiafia i le faʻaaogaina o mea e fai i le mea na faia, e mafai ona e faia oe lava. O le tuufaatasiga o le palapala mo le aspidistra e aofia ai vaega nei: vaitafe o le vaitafe, turf, palapala palapala, palapala humu. Faafefiloi nei mea i le 1: 2: 2: 2 le fua faatatau.

Aspidistra transplant

O le aʻa o le aʻa o le laau e le mafai ona taliaina le gaosiga mai le tasi ipu i le isi. O le mea lea, ua fautuaina e sui le nofoaga o le taofia ia le itiiti ifo ile tasi i le tolu tausaga. O taimi faʻapipiʻi talafeagai o Mati ma Aperila.

Saunia se fagu fou mo le suia o aspidistra. Filifili se fagu tele tele. I le pito i lalo o le ulo, sasaa le ele, ma o le a faʻaaogaina ai galuega faʻavaivai.

Faatumu le alavai ma se vaega laitiiti o palapala. Ona toso malie mai lea o le fugalaau mai le fagu tuai ma faʻafeiloaʻi i se mea fou. Luga luga o le palapala i pito ma tamp laitiiti. A maeʻa ona toe totoina, faʻaleleia le laau.

Fautuaga! Taumafai e aua neʻi toe vavaeina le fugalaau e aunoa ma se mafuaaga taua.

Fertilizers mo le aspidistra

E tatau ona e faʻasusu le laau i tausaga taʻitasi i le tautotogo ma le taumafanafana. Afai o le fugalaau o loʻo i totonu o se mea malulu, fafaga tasi i le tolu masina. Afai o le laau o loʻo i totonu o se laufanua susulu, faʻafefete i masina uma.

Faʻaaogā faʻaofuofu luga o vai mo fugalaau i le fale, e aofia ai le vevela. Faʻasala le fasela faʻaitiiti nai lo le faʻaalia i totonu o faatonuga. Taumafai e aua le fafagaina lau laulaau e aliali i luga o le aʻa.

Fautuaga! Aua nei fafagaina laau toto ma laulaau. Afai e te faʻapipiʻi faʻamaʻiina ia i latou, o le lanu tulaga ese o le a mou atu.

Trimming Aspidistra

I le aluga o taimi, ua le toe maua ai le talosaga a le laau. O le mafuaʻaga ua faʻamaina, mamago pe mamae lau lau. O le vevela o meaola faalafua ma meaʻai e ono afaina ai, e mafai ona latou afaina ai lau o totoe o le togavao.

Ina ia toe faʻafoʻi le fugalaau ile foliga matagofie ma tausia le soifua maloloina, e tatau ona e tipiina i se taimi taimi lau lau leaga. E tatau ona e faia lenei mea i le aʻa. O lenei faiga e le gata ina faʻaleleia le tulaga masani o le laau, ae faʻamalosia ai foi le tuputupu ae o laulaau talavou.

Aspidistra fuga

I le fale, e seasea fuga le laau. E manaʻomia ai tulaga lelei o le taofia. O le tulaga ese o le fugalaau, o le tumutumu o le aspidistra o loʻo faia i aʻa. O fugalaau laʻitiiti nei o se paʻu uliuli paʻepaʻe, e pei o se fetu.

Fugalaau fiafia i lo latou matagofie mo na o le tasi le aso. Ma, i le mea o fugalaau, o se fualaau lapotopoto ua faia. O totonu o se fatu.

I le vaomatua o Asiapika, o le a amata ona fuga le laau i le vaitau timuga - Ianuari, Fepuari ma Mati. I le fale, e mafai ona fuga mai i le tautotogo po o le tau mafanafana se aspidistra.

Aspidistra i le taumalulu

O le laau e fetaui lelei i le maualalo o le vevela, ae e le faʻafefe o gutu. O le mea lea, taumafai e teu le fugalaau i mea e leai ni faʻataʻitaʻiga. A maeʻa le taumalulu, e manaʻomia le fafagaina o le aspidistra ina ia maua ai le malosi mo le atinaʻe.

Fautuaga! I le taumalulu, e manaʻomia le tuʻuina atu o le malamalama i le laau.

Aspidistra togavao vao

O le auala pito sili lea ona faigofie ma sili ona aoga e faʻaleleia ai le laau. O lenei metotia e faʻaaoga i le tautotogo. O lona uiga o le maua lea o nai laʻititi laʻititi mai se tasi o ogalaau. Ina ia faia lenei mea, ia vavae ese ma le faaeteete le aʻa. E tatau ona tofu le lapisi ma le itiiti ifo ma le lima laulaau.

Ua totoina pasi i fagu fou ma ufiufi i palapala. O le fugalaau ua totoina ua ufiufi i se pulou manino ma tuu i se nofoaga pogisa e le sili atu ai le maualuga o le vevela i le 18 tikeri Celsius. O le laau e tatau ona i ai i ia tulaga seia oo ina tupu mai se laulaau fou mai le aʻa - o se faailoga lea o le maua o le togavao.

Fautuaga! Ma o le aʻa o aʻa e le amata ona pala, ua fufuluina i le pefu o le malala ao lei tupuina.

Aspidistra leaf propagation

E mafai ona faʻaleleia le fugalaau e faʻaaoga ai laulaʻau tipi ese mai le togavao. O lenei metotia e umi, ae aoga. Ina ia faia lenei mea, tipi le laulaau, tuu ai i se fasi laau e 7 cm le umi. Oti sina vaega laitiiti ma tuu i se fagu vai. O le ua faʻamau o loʻo afifiina i le faʻamau ina ia le mafai e le ea ona ulu.

O le mea e maua mai ai ua tuu i totonu o se potu mafanafana. A oʻo mai aʻa, e totoina le laʻau i totonu o le ulo ma faʻafeinu. O le tuʻuina atu o le elemene vaivai i le lauʻeleʻele, e ufiufi i se pulou manino. A maeʻa le faʻavasegaina, e tatau ona e mataʻituina le tulaga o le fugalaau.

Fautuaga! O foliga vaaia o aʻa e mafai ona faatelevave e ala i le faaopoopoina o se tuputupu aʻe e faʻaleleia ai le vai.

Faamai o le Aspidistra

Po o fea e alu - faʻaalia o le palapala e matua matutu pe susu. Fai fua e faʻafaigofie ai le tulaga o le eleele.

Lea lanu samasama - O se faailoga o le fugalaau fugalaau poʻo aʻa e amata ona pala. Ina ia fesoasoani i le laau, taofi le suāsusu, faʻamalo laulaʻau ma sauniuniga malie, togafitia le eleele ma se vaifofo o le pāmara taimi.

O laʻau e mamago - O le mafuaʻaga e mafai ona vevela pe mafanafana i le potu. O le faafitauli o le a fofoina e ala i le faʻaauau pea ona felafoaʻiina o laulaʻau ma faʻafeusuaʻi aʻa.

Valivali le lanu - e le lava le susulu o le la po o le tele o laʻau i le eleele. O le a lafoaia le lanu teuteu pe afai e te fesuisuiai le fugalaau i totonu o se potu susulu ma taofi le fafaga.

Pale leaves Faʻamanatu atu ia te oe le leai o se malamalama, faasolosolo malie atu le fugalaau i se nofoaga e sili atu ona malamalama, pe a leai, faaaoga moli moli.

Laʻau e le tupu - o le fugalaau e leai se eletise i le eleele. Ina ia faatelevave le tuputupu aʻe, sasaa le palapala ma le urea. O le fofo ua saunia i le fua faatatau o le tasi gram i le lita o le vai.

Brown foliga mai - ua faia i luga ma le pito o lau. E tupu lenei mea pe a tu le laau i le susulu o le la, e mafua ai le mu. Toe fetuunai le fugalaau i se nofoaga pogisa.

Pogisa lanu mafai ona mafua ai le maalili ma tusi. E fefefe le laau i faʻataʻitaʻi, fofo vave lenei faafitauli.

Iniseti Chlorosis, o ona uiga o lanu lanu samasama, fugalaau lanumeamata lanumeamata ma se faʻamalosolo, faʻanatinati solo le falemaʻi.

Pest aspidistra

Laʻau mumu mumu - mea laiti ma le matautia. Faailoga o foliga vaaia o se meaʻai e tele ni fasi paʻu i luga o le laʻau ma se upega paʻepaʻe i tua. Ina ia faʻaumatia le parasite, ia faʻamamaʻa ma le faʻaeteete laulaʻau ma tipi i se fasimoli solution.

Paʻu paʻu - tamai iniseti e susu susu mai lau. Maota o parasite e pipii i le laau, ma mafua ai le paʻu ma le pala. Ina ia faasaoina le fugalaau, e tatau ona aoina mai manuʻa mai le laʻau ma togafitia i le vai.

O mea faʻamalolo o le aspidistra

O tagata nonofo i Asia i Sasae ua leva ona latou nofouta i mea e faʻamalolo ai le au aspidists. E masani ona faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma gutu toto e tatau ona e fufulu lau lau. Afai ei ai se manua i luga o le paʻu poʻo se manua, e tatau ona e faʻapipiʻi le pepa i le mea ua faaleagaina.

O vailaʻau o loʻo faʻaleleia ai le laau e lelei le fofo, taofi le toto, faʻaitiitia le tumama. O vailaʻau vailaʻau eseese mai le aspidistra fesoasoani e feagai ma faʻamaʻi o le manava ma le manava, manava, cystitis, tonsillitis.

Tincture mo toning: sasaa le vai mafanafana i totonu o se ipu malamalama, faʻaopoopo i le tasi sipuni sipuni o pepa afifi ma faʻavevela, faʻavave mo le tasi le itula ma le aʻa. Faʻaaoga le tincture mo aso e tolu, lua punetini i le taeao ma le taimi o le aoauli.

Vaitaimi masani: tipi le laulaau o le aspidistra, fufulu i le vai ua kuka, ia faʻalemu lemu i se setete o le pulupulu, taofi i lou gutu pe tusa o se minute ma feanu. Toe fai taualumaga i le lua itula. O le a vave ona alu le vevela ma o le ae lagona le sili atu ona lelei.