Isi

E faʻafefea ona tupu fatu fatu asparagus, delenki ma mea e seleseleina

Tau mai ia i matou le auala e ola ai asparagus? I le avea ai ma se malolo, sa ou muai faia lenei meaʻai. O lenei ua le mafai ona ou faatali mo le tautotogo e maua ai se aganuu malie i totonu o loʻu fale. Pe e mafai ona totoina o ia i le taumalulu?

Asparagus e le o lauiloa i le au faifaatoaga e pei, fai, pateta, kapisi poo tamato. Ae ui i lea, o tausaga uma lava e maua ai le tele o ana faʻailoa, ona o le aganuʻu e umi ma tumau. Afai e te iloa le auala e ola ai asparagus, o le a le tupu le faʻalavelave, ae o le a fiafia ia oe i laʻau moli matagofie.

E mafai ona e maua ni asparagus i luga o lou moega, e pei ona valaʻauina le laau, i le tele o auala:

  • fatu;
  • vaevaeina o le vao;
  • toso.

Vaega o le totoina o fatu

O le asparagus e sili atu ona tele fatu, e ui lava latou te ola faʻamalosi ma mo se taimi umi. Ae i lenei auala e mafai ona e maua le tele o mea totō e totōina i le taimi e tasi. E moni, o le seleselega e tatau ona faatali 3-4 tausaga. Lauina fatu laau uma mo laau, ma vave loa i le togalaau. E faʻatatau i le metotia, o le taimi e tulaʻi ai e eseese.

A o le lūlūina fatu e tatau ona fetogi.

Lauina o fatu ile laufanua

E mafai ona totoina asparagus i luga o moega avanoa i le amataga ae o Me. O fualaau laiti e matua maʻaleʻale i le kiona ma feoti ai i le lulu muamua. E tatau ona maualalo le pito i lalo - e oo i le 2 cm, ma se laina laina e tusa ma le 20 cm. O fatu lafoaʻi o loʻo tuʻuina i totonu o laʻau, ma tuʻu ai le itiiti ifo i le 5 cm i le va o latou. Faʻasusu se fasi manifinifi o le eleele i luga ma mulch.

Mo le taimi muamua, o moega e ufiufi i ata tifaga. O le asparagus e manaʻomia foi nisi malutaga mo le taumalulu.

E amataina le totoina o laau i le isi tautotogo. Ua vaeluaina laau totō.

Lauina o fatu mo laau toto

E mafai ona e amataina aspagus seedlings totoina muamua, ua oʻo ia Mati. E sili atu le vave totoina i ni pusa eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, i kata. O fatu e ola i le vevela (30 tikeri), ona faaitiitia lea o le vevela i le 24 tikeri. O vaiaso uma e lua, e fafagaina ai fagalaʻau i se mea taua, ma toto i le eleele i le amataga o le taumafanafana.

O le a le taimi e mafai ai ona vaevaeina le vao e maua ai mea totō?

Afai e tupu aʻe o outou tuaoi i le asparagus, e mafai ona e fesili atu ia i latou mo tipu. O vao e ola mai ia i latou o le a fiafia i le seleselega i le tausaga a sau. Na o se vaovao matutua e le itiiti ifo i le 4 tausaga le matua e faʻasoa. E mafai ona fai lenei mea i le tautotogo, pe a amata ona tupu le asparagus, pe i le tautoulu, pe a uma le samasama o le vao. Pe a toto fatu, tuu ia le itiiti ifo i le 40 cm i le va oi latou, ma le va o laina - a itiiti ifo i le 2 m.

Pe a totoina le toto i le tautotogo, e faia ni pu faataamilo ia i latou ina ia sili atu ona faigofie i vai. I le taimi o le tau o le taumalulu, i se isi itu - e sasaa atu se faaputuga i vaega taʻitasi e puipui ai.

E faʻapefea ona tupu le vine mai i mea e 'oti?

O fuʻa asparagus i le tausaga ua tuanaʻi e fetaui lelei mo le faʻaaogaina o ni mea e 'oti. E seleseleina i le afa lona lua o le tautotogo, ae le sili atu nai lo le faaiuga o Me, ma ua aʻaʻa i le oneone, i lalo o le pulou. A maeʻa le masina, pe a oʻo mai aʻa, ona totoina lea o laʻau mo le ola i totonu o ipu.