O le togalaau

O feau a Aperila i luga o moega o togalaau

Mati i le tele o itulagi o Rusia o le amataga lea o le tautotogo. Ae pe a tuʻituʻi Aperila i le faitotoʻa, e manaʻomia le faʻaauupegaina atoatoa o le tagata mafanafana.

O le taimi lava e saoloto ai le eleele mai le kiona, ua oo i le taimi e amata ai le totogo. E oo lava i eria ua eliina pe suatia i le autumn i lalo o le mamafa o le kiona i le taimi o le taumalulu ua amata ona pala tele ma e le fetaui lelei mo le tuputupu aʻe lelei o togalaau aina. O le mea lea, o le meafaigaluega muamua e tatau ona pa'ū i lima o se faʻatoʻaga o se suo.

O le kiliina o moega e muamua atu ia latou fuafuaga. O le masina o Aperila i le taumafanafana, e leʻi oʻo i le taimi e amataina ai le tele o togalaau, e mafai ona faʻamaonia i le faʻaaogaina o fuafuaga na faia i le taumalulu, ia amanaʻia le fua o fua o faatoaga ma le vaʻaia lelei o togalaau aina.

Totoina o le tautotogo ia Aperila

O se tasi lea o vaega sili ona faigata ma faigata o le galuega i luga o le upega tafaʻilagi. E taua tele le le na o le eliina o nofoaga mo le totoina o fualaau faisua, fualaʻau lanumeamata ma aʻa. Mo le faʻamafanafanaga atoatoa ma vave le atinaʻeina, e manaʻomia e laau le palapala:

  • Na gaogao, pasi lelei le vai ma le ea;
  • ia lava le tele o meaʻai e maua;
  • leai se lamatiaga i le totoina o laau toto ona o meaola faalafua ma vao o loo i ai.

E mafai ona ausia galuega na faʻatutu e ala i le talepeina o pusi na fetaiaʻi i le taimi o le eliina, aveeseina poʻo le togafitia o vao vao e amata ona tupu totoʻa lelei, faʻaaogaina fertilizers peʻafai e leʻi faia lenei mea talu mai le pau.

I le tutusa ai ma le galueaina o le palapala ma le faatulagaina o moega, e manaomia e le tagata nofo i le taumafanafana ona gauai atu i mea totino, lea o le a le toe i ai le kiona e amata mai i le maualuga o le eleele ma e oo lava foi i le lanu muamua. O nei laau totō i togalaau Rusia e aofia ai:

  • tele ituaiga o aniani;
  • faanoanoa;
  • rhubarb;
  • asparagus
  • totō laulaki i le taumalulu;
  • fuamoa;
  • agavale mai le tausaga ua mavae i seleni seleni ma le pasili lava.

O le eleele i luga o mauga o loʻo nofoia e nei fualaau aina, ua matala, ma o laau totō latou te fafagaina i le faʻamalaina o le suavai faʻatasi ma le faaopoopoina o le potassium.

Lauina o fatu o fualaau aina ma fualaau aina ia Aperila

Ia Aperila, malulu, ma e oo lava i le kiona, e le masani ai. Ma o le lanu e le mafatia mai le vevela vevela ma e le mafatia i le malulu, e aoga tele le ufiufi o moega i se fale koli. O lea la, o vitamin fou o le ai ai i le faila o le taumafanafana i luga o le laulau i le taimi muamua.

Mai le ogatotonu o Aperila, o le aso e faasolosolo malie lava, o le la e maualuga atu, ma o le taimi lea e toto ai fualaau malulu. Muamua lava, e tatau ona aofia ai sui o le aiga pepelo. A faʻamamafanafana le palapala i le moega ile 3-4 ° C, e mafai ona e lūlūina radishes, ituaiga ituaiga radishes ma turnips, daikon, faʻapea foʻi le letus. O nei fualaau toto e le fefefe e tusa lava pe itiiti ifo le vevela, ae pe a faʻamalosi i fua. Nai lo o le sogasoga o laʻau ma aʻa, e mafai ona e faʻatali mo se laʻau faauo lea e amata i le faʻalauteleina o le ao.

E le gata i lea, o Aperila o le taimi lea mo le luluina o fennel, dill, celery ma le pasili. O le taimi lava e fuga mai ai le puna o le primroses, e mafai ona totō fatu o kāloti, meaʻai ma aniani, launi ma chives i le eleele. I lenei tulaga, o le malulu o loo iai i lima o le fai togalaau:

  • o le palapala i totonu o moega i lalo o fualaau faisua o loʻo mauoa pea i le susu;
  • le tele o meaola faalafua, e aofia ai le lago ma le laisa ma le kapisi e afaina ai laupepa, e le o toe aoga;
  • o fatu e afaina i se natura masani ao lei pulou, ma o fualaau ua atoatoa ona mausali.

Afai e totoina fualaau faisua i greenhouses poʻo lalo ifo o se fale koli, o le uluai seleselega e mafai ona avea ma susulu, letusi, lanu meamata lanu meamata ma isi fualaau lanu meamata e mafai ona tautua muamua ia Me aso malolo.

I le vaiaso mulimuli ane, ua sauni le fanua e maua mai ni fatu lago mamago. Aua le galo e uiga i le totoina o le vaitafe punavai, lea, e ui lava ina taʻavale i le fale, ma le tausiga lelei, ae vave ona maua ma lona tuagane taumalulu. I le afa lona lua o le masina, ua oʻo i le taimi e sauniuni ai moega ma lulu le kapeti, beets ma lona laupepa aoga - nofoa. A oʻo mai laʻau muamua i luga o le togalaau ma le susulu, e tusa ai ma se toeaina tuai, e mafai ona e totoina kukama mo le kiona.

Aperila galue i totonu o le fale: tipi ma sauniuni o pateta

Aperila o se tasi o masina e sili ona faigata, faigata, ma le taua i le kalena a le faʻatoʻaga. E le gata o le tele o mea e faʻaalia i luga o le 'upega tafaʻilagi, e le itiiti ifo i totonu o le fale:

  • totoina o fualaau o tamato, eggplantelu ma pepa;
  • o le luluina o kukama, zucini ma squash, melons, suamalie ma pikiaka;
  • E le manaʻo e faʻatali mo kāpeti ma isi mea totō.

O le mea lea, o le tagata nofo i le mafanafana e tatau ona galue i luga o le pito i luma, faʻatautaia uma i luga o moega moni ma luga o "faatoʻaga" lelei e latalata ile faamalama fale.

I le afa lona lua o le masina, e tatau ai ona piki fatu tumato ma luga i luga. O pepa ma le isalaʻelu e leai se mea e sili atu ona manaʻomia e tausi ai e fafagaina foi, ia mautinoa o loʻo maua e laau tetele le malamalama ma lava le "aua le faʻaosooso".

O le au fai togalaau e matauina o tausaga uma e totoina ai pateta i luga o poloka i le taimi muamua ma muamua. E faʻamalosia lenei mea e ala i le tulaʻi mai o ituaiga muamua, ma le atinaʻeina e tagata o le mafanafana auala faigofie ma aoga e saunia ai fatu mo le totoina.

Mo le taumafaina o le taumafanafana, totoina pateta i le eleele i le faaiuga o Aperila, pe a faʻamafanafana le fanua ile moega ile +10 ° C. I le taimi lava e tasi, e vave lava ona aveesea mai fatuga mai le teuina, faʻamafanafanaina, togafitia i le puleaina o pest ma tuʻu faʻamafanafana ina ia maua ai ni togafitiga lelei e sauniuni mo le atinaʻeina o galuega.

O le faʻavaveina o le germination o mata o le a fesoasoani e faʻamamaina i se vaifofo vaifofo e faʻavae i luga o mea faʻamalosi ma le faʻapipiʻiina o fatulaʻau i se faʻavae o sphagnum, peat or sawdust.

O lenei faiga e faʻatinoina i le 7-10 aso ao le i totoina. Afai o le umi o sea sauniuniga e umi atu, o loʻo i ai se tulaga lamatia e aʻafia aʻa ma lala tetele o le a mafatia i le taimi e vavae ese ai.

O Aperila o se masina faigata, ae o se masina sili ona taua, o le faataatiaina o le faavae mo le seleselega i le lumanai. O le tagata nofo i le mafanafana o le a vaai i fua muamua o le faʻaaogaina i totonu o vaiaso e lua, pe a oʻo mai le susulu malamalama o radishes ma daikon, sorrel, aniani ma le lettu i luga atu o moega. Ae o le tele o taumafaiga o le a totogiina i le taimi o le taumafanafana ma le paʻu, ma fua mai ai fua lelei mai greenhouses, greenhouses ma fanua tatala.