Fugalaau

Ata e faamatalaina ai ituaiga o aspidistra mo le fausiaina o se fale

E tasi, i le amataga o le seneturi mulimuli, o le aspidistra sa sili ona lauiloa i le faitau aofai o le taulaga o Peretania Tele ma Amerika. Faatasi ai ma le moli uila, lea na i ai i le tele o fale, na o mea e sili ona malu ma faapalepale na ola pea. Ma o iinei o le aspidistra e le tutusa!

O le ipu ma le aspidistra, e pei o le ata, e mafai ona auina atu i le tulimanu pito sili ona pogisa, ae o le laau iinei e lei mou atu lona teuteu, o ona laʻau vaivai e tumau pea lanu meamata ma malie.

I aso nei, o le malamalama ua sili atu ona atoatoa, ma o le fiafia i le aspidistra ua lagolagoina e le gata i le tumau o le laau. E foliga mai i le faavae o ituaiga vao, e mafai ona e maua ni laau eseese i lanu lanu. Ma o ituaiga eseese o aspidistra, e pei o le ata o loo i lalo, fiafia i le faateleina o le gauai atu o tagata fiafia i laau vevela mo le fale ma le togalaau. O le a teuteuina faʻamalama i le senpolias maaleale, ma i le loloto o le potu, o le aspidistras e teuteuina ai totonu.

Aspidistra Milky Way

O se tasi o ituaiga sili ona tautaua o le aspidistra ua taʻua o le Milky Way. O le maualuga o le laau e mai i le 40 i le 60 cm Afai e te le faatapulaaina le tuputupu aʻe o lenei ituaiga, o le aspidistra, e pei o le ata, e mafai ona fausia ni ie puipui i le lautele e oo i le 45 cm le lautele.

O laulaʻau o le aspidistra o loʻo faʻafefeteina i luga, paʻu, mafiafia tele. I luga o ipu laulau o le vailaʻau, o lanu paʻepaʻe sinasina e manino lelei lava, e manatuaina ai le faataapeapeina o fetu i le lagi i le po. O lenei foliga vaaia na mafua ai ona filifilia e le au faifaatoʻaga se igoa mo le ituaiga. Aspidistra Milky Way o se laau faʻamalosi e puipuia i le lamala ma faapaleni le maualalo o le vevela o le vevela. E pei foi o isi ituaiga, o le aspidistra i le ata e fuga i le faaiuga o le taumalulu po o le tautotogo, ma fai ai fugalaau laiti i le eleele lava ia.

Aspidistra Elatior Amanogawa

I luga o le faavae o le Milky Way aspidistra, na maua ai se laau lea e le na o ni mea laiti, ae o lanu samasama foi na maua i luga o le laulaau. O le ituaiga aspidistra o loo faaalia i le ata na faaigoaina o Amanogawa, o lona uiga "Milky Way" i le Iapani.

E 40-centimita-uumi lanu lanu o le a teuteu ai tulimanu o le togalaau poʻo le fale. E pei lava, pei o isi aspidistra eseese, e le tatau ona tuua lenei fale i fafo pe afai o le vevela o loʻo i lalo ole zero. Faʻaleleia totoʻa i totonu o se pusa talafeagai, maua o ia o se nofoaga i isi meaola.

Aspidistra elatior Fuji-No-Mine

O le faʻasalalauga na tuʻuina atu i le ata o le aspidistra o loʻo faʻatusalia ai foʻi le tele o laʻau eseese. I luga o se lanu lanumeamata lanumeamata o pepa lamolemole e oo atu i le 40 cm le umi, o lanu lanumeamata lanumoana o loʻo taavavale mai le faavae e manino lava ona iloa. O le tumutumu pito i luga o le laulaau ua faapaleina i se tamai pulou itiiti e pei o le kiona i le mauga o Fuji.

Aspidistra elatior Ginga Giant

Vaʻai i le ituaiga fou o aspidistra mai Robin Lennon, ata i luga o le ata, atonu e te manatu o se tagata tusiata faʻaalivalea na valiina le vali na paʻu i lau lanu lanumeamata. O le togalaau e malulu ma e mafai ona faʻafefe malie ile malulu -10 ° C i le lauʻeleʻele avanoa.

I totonu o se potu e ese mai le susulu o le la, o lanu eseese e sili atu ona matagofie. O le tausiga lelei o le a tuʻuina atu ai i tagata e ona le fugalaau ese.

Aspidistra broadleaf Okame

Aspidistras o ituaiga o vao e lauiloa mo o latou lanu pupula. O le ituaiga o le Mamea o se tasi o mea lauiloa. O paʻu paʻepaʻe lautele e mafai ona aofia ai e oʻo i le afa o le lau laʻau, lea e mafai ai ona iloa le laau i lalo o le paolo.

O le maualuga o se aspidistra e toetoe lava sinasina e oʻo atu i le 70 cm, ae o lea ituaiga mea faataitai e mafai ona ave i totonu o le togalaau mo na o sina taimi, talu ai o matagi malulu o loʻo mumusu mumu mumu i luga o laʻau lauiloa. Ae i le fale o loʻo i ai se avanoa e matauina ai le foliga mai o ni mea laiti, faʻatasi ai ma tamai paʻu o laau lanu violē. E tupu lenei mea i le amataga o le tautotogo, mai Fepuari ia Mati.

Afai e te fesoasoani i fugalaau i le faʻafefiloi, o fualaau manogi suamalie ma fatu fatu i totonu o le a fua. Mai ia mea e mafai ona e taumafai e tupu se ituaiga fou o aspidistra.

Aspidistra elatior Asahi

O le masani masani o le aspidistra, e pei o le ata, e te faamemelo ai i taimi uma le lelei o ona lau. O le uumi o le ie e 60-70 cm, lautele 10-12 cm.

Faaliliu mai Iapani, o le igoa o le ituaiga ua faaliliuina o le "taeao o le taeao." O le mea moni, e pei o uluaʻi ave o le fetu i luga o se laʻau lanu meamata, o paʻu paʻepaʻe e foliga mai i luga. O le satu o lanu paʻepaʻe i le pito i luga, o le a faateleina, lea e maua ai le ie puipui o le aspidistra o se foliga uiga ese. O se mea manaia e faapea o le aspidistra i le ata na te na o le taumalulu na o le taumalulu, ma i le fale, e na o le taimi lava e toto ai i totonu o se pusa tele.

Aspidistra Elator Snow Cap

O nisi taimi o le ituaiga aspidistra o loo faaalia i le ata ua taua o le "faaleleia Asahi." O le mea moni, o laau e tutusa lava, ae i lenei ituaiga o le paʻepaʻe papaʻe e sili atu ona lautele ma faʻaalia, ma e tumau pea i le tausaga.

E tusa ai ma le ituaiga ua uma ona faʻamatalaina, i lenei tulaga, e tatau foi ona e faʻatali seʻi oʻo ina tupu le laau e faʻafiafia ai lē e ona e le faʻafefeteina, "pulou o le kiona".

Aspidistra elatior Sekko Kan

O se ituaiga uiga ese o le aspidistra i le ata e tu i fafo ma lanu lanumeamata lanumoana ma lanu papaʻe lautele. Faaliliu mai le Iapani, o le igoa Sekko Kan o lona uiga o "palealii-papaʻe paʻepaʻe." O le mea moni, o lenei mea e foliga mai o le aspidistra e foliga mai e susulu i le paolo. Ae o le fugalaau atoa o le matagofie o le laau o le a faatali mo le tolu tausaga. E naʻo se tagata suʻesuʻe mo tagata matutua e faia se lanu lanu e iai le maualuga e 60 i le 70 cm.

O le aspidistra e taua ona e foliga ese i taimi uma o lona matua. O laau laiti e le o faia ni teine, ma o tagata matutua o ni tamaitai aulelei agalelei.

Aspidistra atinaua Alishan Giant Splatter

O le ituaiga o aspidistra o le atunuʻu e mafai foi ona tupu manuia i le fale. I le taimi lava e tasi, na mafai e le au aisa Alishan ona maua le ituaiga "Gigantic Spray" i le ata, lea e le gata i le matagofie o lau lanu lanu me lanu samasama-lanumeamata, ae faapea foi ma fugalaau lanumoana-lanu e le masani ai. O fugalaau e amata mai ia Fepuari ia Mati, ma o loʻo faʻagasolo faʻatasi ai ma totoga o meaola o loʻo i luga o le meaʻai.

O se laau totino i Taiwan e tupu i le 70-80 cm le maualuga. O le lautele o lau o lenei ituaiga aspidistra e 8-10 cm.

Aspidistra guangxiensis spiderman

I le ata o loo i ai se ituaiga o aspidistra, o ona laʻau e le o afaina i laupepa po o mea. Ae ui i lea, e tatau ona gauai le laau i tagata e totogo vine ona o le foliga le masani o laulaau, faʻafeiloaʻi ma le agalelei ia petioles e pei o le apogaleveleve. O le foliga o le paʻu laʻau o le ovate, tusitusi, ma le umi e le sili atu i le 40 cm.

I le ogatotonu o le taumafanafana, e mafai e le au vaomatua ona totoina foliga o lanu viole lanu violē - o aspidistra fugalaau e tatala latalata i laulaau.

Aspidistra oblanceifolia Nagoya Stars

O na tagata fugalaau e fiafia i le fugalaau o le aspidistra, e mafai ona e gauai atu i le eseese "Stars of Nagano", i le amataga o Fepuari, e faaalia ai le tele o fugalaau lanu mumu.

O le laau o le siamupini lea o le lalolagi i le fua tele o masini ma e mafai ona avea ma nofoaga tutotonu o soo se faaputuga. O le tuputupu ae o lenei ituaiga i le fale, e mafai ona e mitamita e faaali atu lona fugalaau i au malo. O le tulaga autu o le tausisia o tulafono o le tulaueleele ma le tausiga. O le numera o fugalaau ma o latou foliga vaaia e faalagolago i le loloto o aʻa o le laau.

Aua e te manatu o lenei ituaiga aspidistra e le vaaia i isi masina. I ituaiga eseese o le Nagano Star Aspidistra o loo tuuina mai i le ata, o laulaau laititi e lanuina foi i tamai lanu samasama "fetu."

Aspidistra sichuanensis Yellow Hammer

O le ata o lenei ituaiga o aspidistra i le ata e maua ai se manatu i le tele ma le susulu o lanu samasama samasama i luga o lau lapopoa tele. O lea ituaiga o laau o le a leiloloa e oo lava i totonu o se potu pogisa, ma o tagata e malamalama i le aspidistra e mafaufau i le ituaiga o mea sili ona manaia.

O ituaiga uma o le matagofie o le aspidistra laau na tuuina mai ei tatou e agavaa mo le gauai atu o faifaatoaga fugalaau. E ala i le tuʻuina o ni laau totoa ma laupepa eseese i totonu o le potu, e mafai ona e fatuina se mea tulaga ese.