Fugalaau

Cottage garden - faatulagaga o faʻalapotopotoga

O se tasi o sitaili pito sili ona laitiiti o le faʻasologa o le laufanua, na fanau mai i le faaiuga o le tausaga aʻo lumanaʻi, o le fale fale. O se "laʻasaga" talavou lea o faʻataʻitaʻiga i togalaau, o nisi taimi e foliga mai e le o faʻamalamalamaina lona faʻavae. E ui lava o togalaau aina ia o se tasi o mea sili ona faigofie i le tulaga o le fausaga, faavae o le faʻavae, ma le faʻaogaina o fanua. I lenei tusiga, o le a tatou mafaufau i mataupu faavae autu o le fatuina o se togalaau togavao ma faamatala pe aisea e le o le laufanua ma le atunuu le togalaau aina.

O le togalaau e le o se laufanua poʻo se atunuʻu.

O a faailoga e mafai ona e fuafua ai le ituaiga fale o le togalaau?

O le taʻaloga o le fale i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua o se taʻitaʻaiga lea na fanau mai ma "faʻasao" mai le tusiata, ae le mai i mea tau faʻataʻitaʻiga ma mea faʻapitoa.

O se faʻaaogaga sili ona aoga ma foia ni auala maʻoti patino, lea e mafai ona taʻua saogalemu e sili atu ona faʻapitoa. Afai o Falani, Peretania, Mediterranean, Scandinavian Art Nouveau poʻo togavao vavalo ua malepelepe i lou fiafia, o nisi taimi e aunoa ma le faʻapipiʻiina o fale pe leai foi ni mea mananaia, ona faʻaaogaina lea o le fale fale mo le mamanu o poloka faataamilo i fale.

O le togalaau aina o se faʻasalalauga faʻaonaponei ma faʻaonaponei i aso nei ma se foliga le lelei o le faʻaleleia ma le faʻaeteete o togalaau e foliga matagofie, e tusa lava pe o le a le tau ma le faʻamoemoe o laau.

O se avanoa tele avanoa e siʻosiʻomaga e mixborders ma mea teuteu, teuteuga togalaau ma fasi mea faʻasalalau faʻamau e avea ma faavae o lenei sitaili - otooto, faʻatauvaʻa e tusa ai ma le tau ma le tausiga manaʻomia.

O le fale taʻavale i aso nei e masani ona taʻua o le "matagofie" poʻo le "manaia": o se togalaau teuteu i lenei faiga e foliga mai na sau mai itulau o polosiua poʻo ni vaitaimi.

O le mea moni, o le fale fale o se faʻafouga faʻaonaponei ma se faʻamaumauga lelei o le vasega lua i totonu o le tamai fale. I totonu, o le saʻoga faʻaonaponei ua tuʻuina atu i moega, faʻatau i luga o le aoga ma le faʻalelei.

O le fale e malolo ai le fale e masani lava ona faia i le tulaga o se patio ma faʻatasi ma le fale.

Cottage - e le o se laufanua laufanua ae le o se atunuu

I le faʻamalamalamaga o le fale fale e tele le faʻailoga. O le salalau atu i totonu o le mamanu o togalaau laiti i fale o aso nei o nisi o ituaiga sitaili o le laufanua na mafua ai le taʻua o le fale fale lava ia na amata ona taʻua o le Igilisi, o le Dutch, poʻo le faʻataina o togalaau. Ae o latou tutoʻatasi ma o latou lava lava vaega o le faʻataʻitaʻiga o le laufanua, ma, e ui lava i nisi o mea masani, e leai se mea e faia i se togalaau totino moni.

Fale taʻavale - Laufanua o le Cottage - e moni, na afua mai i Egelani, ae le o se synonym poo se faailoga o le ata o le faafanua Peretania atoa, ae o se tasi o ana auala matagofie ma le susulu.

O le tele o taimi, o le fale fale e fenumiai ma se togalaau vevela ma se atunuu i sisifo. I le faatusatusa atu i nei tulaga masani ma le faalagolago i luga o le faigofie, o le tele o auiliiliga ma faiga masani o le pastoral, o le fale fale e sili atu ona lauiloa ma susulu. E faalagolago o ia i le gauai ma le susulu, e faatupuina ai le le lelei o le atoatoa ma le le atoatoa, e le fiafia i le faatalale ma le fesuisuiai i le mamanu, aemaise lava o fugalaau. Ma i ona uiga, e matua ese lava le ese mai le atunuu, pe a faatusatusa i latou, e faigata tele ona fenumiai.

Fanau mai i le vaeluaga o le laufanua ma le fausaga fou, o le fale fale ua tuufaatasia ai vaifofo aupito sili ona lelei ma lelei e mafai ai ona e faia ni togalaau "e pei ona i ai i le ata." O le togalaau mama "mama" i aso nei o se mea faigata. Ma o le mea muamua lava, ona o le sailiga muamua o fofo i le ituaiga fale masani, latou te masani ona faaopoopoina, faʻavasegaina elemene o isi faiga i le mamanu o le laufanua poʻo le faʻasalalauina foʻi o le togalaau faʻatoʻaga, faʻaopoopo i ai soʻo se galuega faatino i totonu o fale.

Ae o aso nei, o togalaau totino moni, o ona pusa o loo talosagaina i itulau o mekasini lauiloa, ua toe foi mai i le lanu.

Luga o togalaau e faʻaaogaina aganuu masani e faigofie ma fetaui lelei i le tau.

Tolu mataupu autu ma e na o le tolu vaega o le togalaau aina

O le fale o le fale e le faʻafuaseʻi ona taʻua o se tasi o mea sili ona faigofie ma taugofie. I lenei faiga, e le lava le galo e uiga i ni nai tulafono ma faʻaaoga faʻataʻitaʻi masani e ausia ai se taunuuga aoga. O le mea moni, e faʻatulagaina e pei o se togalaau aina poʻo se potu malolo, taʻalo ma faʻamatalaga o le "fale mo le togalaau" ma le "togalaau mo le fale."

Ma afai o se mea e mafai ona foliga mai e faigata tele mea uma, i le faatinoga, o le togalaau aina o se laufanua lelei lea e tatalaina ai avanoa mo le faʻaleleia, faʻatasi ai ma le totoina o laau totō, nofoaga avanoa ma se 'ea faʻalelei o le lelei atoatoa lanu.

O le mamanu o soʻo se togalaau aina e faavae i luga o na o mataupu faavae e tolu.

  1. Style. O le galuega autu o le fatuina lea o se togalaau "ata", lea o le a le lelei ai mea uma, teuteu ma lelei. I totonu o ia togalaau e le tuua ai le eleele leai se aoga ma e oʻo lava i le faʻatulagaina o le togalaau mulimuli i le mataupu faavae o le sili ona lalelei ma le masani.
  2. Talitonuga. Afai o isi ituaiga o lanu o le laufanua latou te fefaʻasoaaʻi ma le faʻatautaia o fanua fanua, geometry poʻo le faʻataʻitaʻiga o le natura, e vaʻaia valaʻese, ona i ai i totonu o le togalaau togalaau mea uma e matua faigofie lava. E leai se avanoa mo se faasologa o moega fugalaau ma moega fugalaau, mafiafia puipui natia, tuueseese ma le faaeteete nofoaga e faafiafia ai. O ia togalaau uma o se tasi o ata faʻapitoa ma o se "tapoleni masani", lea o loʻo ufiufi i totonu o laupepa teuteu e faamamafa ai avanoa avanoa.
  3. Le aoga. O togalaau totoa ua faʻapipiʻiina ma le itiiti ifo o numera o laau, i se taimi pupuu ma le tau itiiti. O aganuu aganuu e faʻaaogaina ia i latou, ia e faigofie ma fetaui lelei i le tau o le lotoifale, ma o le eria i lalo o teuteuga teuteu e sili atu ona itiiti nai lo o togalaau masani. O se togalaau lea latou te ausia ai le sili atu le lelei ma se mea itiiti. Ae o le mea autu latou te teuina i totonu o le fale e tausia. O na togalaau o ni poloketi e faigofie ona tausia, tausia lelei le faʻatonuga.

O le faʻatulagaga o togalaau togavao e matua faigofie lava: tasi le avanoa lautele, e siʻosiʻo i laupapa lapopoa ma "faʻaitiitia" i se togalaau teuteu.

O le pa poʻo le pa faataamilo i le nofoaga o le fanua ua filifilia i lau faitalia. Ae i le faatumuina o le togalaau latou te taʻitaʻia i mataupu faigofie ma taʻiala. O lauolaola lauolaola uma lava e peiseai o loʻo faʻaputuina i luga o laupepa tetele poʻo vaega, faʻatulagaina ile fale ma avanoa avanoa.

I totonu o le fale fale e na o le tolu lava elemene taua:

  1. Nofoaga avanoa (poʻo le paʻu) - O se avanoa avanoa i totonu o le togalaau, lea e masani ona tumu i se aga masani i se vao. Laʻau lapopoa e maua ai le lagona o le eleelea ma le saolotoga - o le faavae o le togalaau ma lona autu, lea e taia ma faamamafa le siosiomaga.
  2. Mixborders, laufanua mo togalaau ma motu eseese o "laau". Laʻau faʻataʻamilo le fale ma le ulufale atu i le fasi fanua, e peiseai o le fatuina o se ata susulu fiafia mo se uluai lagona e le mafaagaloina.

O le mutia o loʻo siomia faataamilo i le nofoaga pe naʻo luga o itu e se paʻu vevela e tumau pea le matagofie i le gasologa o le tausaga. O le lanu ma le lanu, o loʻo faʻaumatia i luga o se vaega itiiti, e foliga mai e faʻapipiʻiina ai le togalaau i laʻau papa. O laau vavae ma laau e vavae ese mai e tatau ona faʻaofiina i totonu, tuʻuina o mea e faʻalauiloa ai ma taʻalo ma faʻamatalaga mata. Afai e mafai e le eria, i tua o le faatoaga mixborders ua suia i le tele o moega o laufanua laufanua poʻo ni mea tau.

O le fuga o le fugalaau faataamilo i le mutia e le tatau ona fai se laina laina poʻo se laina saʻo. E mafai ona "tafe" i luga o le mutia, pe vaapiapi pe lautele.

A faʻapea o le ata e foliga mai e manaia po o sina mea laititi, o nisi o faʻamafaʻailoga ua tuʻuina i luga o le mutia. O se fugalaau fugalaau o tausaga taʻitasi po o ni meaʻai, o se pupuvao poʻo se laau, o se vaega teuteu e faʻafouina le faʻafouina i foliga masani. Totoga i togalaau fugālaau i luga o le mutia e tatau ona sosolo faatasi ma le sosaiete lautele, ma o laau iti ma laau e tatau ona i ai se tala matagofie.

  1. Faatoaga togalaau ma togalaau aina O le taʻavale fale e tatau foi ona tatau. I ia ituaiga poloketi, e oo lava i moega e mamanuina e pei o ni fugalaau, e faʻaaogaina ai foi le faʻalelei. O se faasologa tutusa o moega umi po o mea masani, ae o loo siomia e se tuaoi matagofie, latou foliga mai o se nofoaga autu o togalaau aina. E mafai ona e tuʻuina se togalaau teuteu i le fale ma i le tulimanu pito mamao o le togalaau, ma vaevaeina i ni vaega e salalau solo i le nofoaga. O fualaau aina e masani ona totōina i totonu o se vailaʻau faʻafefiloi pe faʻaaogaina e pei o ni mea teuteu, ae o nisi taimi e totōina ai i latou i le faʻamalosi "chess" i se tulimanu o le fasi fanua, faʻatasi ai ma moega o fugalaau.

O le fale e malolo ai le fale e masani lava ona faia i le tulaga o se patio ma latalata i le fale, ae tusa lava pe i totonu o le togalaau lava ia e mafai ona e maua ni tulimanu mo fesootaiga ma le natura. O se vaʻaiga faʻale-aganuʻu poʻo se vailaʻau o le kalave e ufiufi ma mea faʻafiafia e mafai ai ona e faʻalatalata atu i le laufanua matagofie ma fiafia i le mafaufauga lelei o le togalaau aina. E mafai foi ona tuʻu sao i luga o le mutia, faʻataʻavalevale ma nofoa faʻanoanoa (pe a faʻapea o kulupu ua filifilia e mafai ona tatalia mamafa mamafa).

O mea i totonu o le togalaau e masani lava ona tapulaa i le "sili ona mafanafana" ma aupito sili ona lelei - piliki, fafie ma maʻa maa. E sili atu le suia o le "malulu" paga e fai i taʻaloga ma maa ma auala piliki ma alalaupapa, ae o ni ala savali lelei e faia i laʻau paʻu lelei, o vaeluaga o loʻo tumu i laʻau po o le eleele e puipuia i le solia, sili atu ona lelei ile togalaau.

O le tele o taumafaiga i le mamanu o le togalaau e tatau ona taulaʻi atu i le ulufale atu i le fale, i luga o lona fausaga. E le o le mafanafana, ma le talimālō, e faʻamafanafanaina ai rabatki, faʻailoga manaia, mea faʻapipiʻi ma meaʻai ma mea teuteu. O le fale e siosiomia moni i laupapa ufiufi ina ia mai i potu uma ma soʻo se itu e foliga mai o loʻo tanumia i le paʻu, e toetoe lava o vao vao.

O le matagofie o le fausiaina o le faitotoa o le fale o se tasi lea o faailoga o le togalaau aina.

Laʻau mo togalaau togalaau

O le manaʻoga autu mo aganuʻu e faʻaaogaina i totonu o le fale, o le faʻaaogaina sili lea pe sili atu le susulu ma le faʻaalia. Ma pe a filifilia laau, ma i le filifiliina o laau, ma i le sailiga mo mea e fiafia i ai pe o tausaga foi, latou te usitai i mataupu faavae lava e tasi.

O foliga o le fale e foliga manaia ma aganuu masani. O vailaʻau e fefiloi i latou lava i le lanu, maualuga, amio, tikeri o mea teuteu i vaitau eseese, faia o mea faʻapipiʻi, "mausali," ma le pisapisao.

E faigofie le filifilia o mea e sili ona fiafia i ai i totonu o laau: i totonu o le togalaau aina latou te faʻaaogaina "mea laiti," ma tuʻuina i luga tulaga maualuga. E masani lava i lenei faiga latou te faatapulaaina i fualaau aina po o laau ola maloloina - o laau aisa, pears, hazel, e faʻaaoga uma ia mea e fua tele ma pei o teuteu ma faʻafefe elemene. E tusa lava pe iai sau laufanua mo le tele o le aiga, e lelei tele le tuʻuina atu o le fiafia i se kulino.

O fualaau totogo, o le togalaau e valaau e faʻalogo i le vasega. O le mea sili, taimi-tofotofoina ma e manaʻomia ai sina faʻaleleia e lelei. I totonu o ia togalaau e leai ni lilacs tutusa ma taufefe, viburnum, currants decorative, roses ma rose hips, hydrangeas ma hawthorn. Faʻatasi ai ma togavao, o se "ata auro" e maua ai se leo fou atoatoa.

O le faia o le togalaau e foliga lelei e tusa lava pe o le taumalulu, faʻasalalau poʻo isi vao vao e tatau ona faʻaofiina i le mamanu. O ni mea faʻapitoa poʻo ni mea e nonofo ai, euonymus, junipers, spruce, arborvitae, pine pine e mafai ai ona faia se skeletal faavae o mea matagofie.

Afai o le togalaau e leai ni elemene "sauniga" pe fofo fofo, ona fofoina lea o le galuega o le faʻamalosia o le faʻatulagaga faʻasalalau ma le fesoasoani o lagolago ma vine vine. I totonu o le fale, e na o le tasi lava le mea e fiafia i ai - togi. Ae e mafai ona filifilia laau e te fiafia i ai, e ui lava o le aʻeina o rosa e le o vaeluaina iinei. Afai e te manaʻomia le teuteu o se manoa poʻo se fausaga i luga o le pitonuu, o se vaʻa tele, ona tatau lea ona e mafaufau e uiga i le wisteria, lea e sili ona lauiloa i togalaau aina i aso nei.

O mea taua i totonu o mea fefiloi, totoina o le fale ma faataamilo i le nofoaga o le mutia e tatau ona fatuina ai se lagona o le fugalaau atoa ma le totoina o fualaau mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautoulu. O faʻataʻitaʻiga ma le faʻaaogaina o ato e sili ona lelei i totonu o le fale, ae sili atu le tuʻufaʻatasia o mea e le faʻafefeteina, faʻafefiloi mea totino e tusa ai ma le mataupu faavae o vaʻaiga eseese, saili mo fofo fou i le telē, foliga, ma le lanu o mea e le maua.

I totonu o togalaau, rudbeckias, poppies, phloxes, dahlias, chrysanthemums, paina, laau lanu mumu, conifers, cereals, geraniums garden, sages, lavender, peonies, dolphins, digitalis, geleniums ma laʻau masani ma le tumau tumau e foliga lelei i na togalaau .

I totonu o le togalaau, o pulufana e foliga mai o ni fetu moni, lea e amata ai le tautotogo o le tautotogo ma faaopoopo ai le matagofie ma le atamai i le tautotogo ma le mafanafana. Mai i crocuses ma scallops i muscors, tulip, daffodils - soʻo se aga i luga o le fale e talafeagai lelei i se fale.

E te manaʻomia ni taʻusaga taʻitasi ma o le ae faʻaaogaina, e sili atu le filifili mai le amataga. Afai e tatau ona faaitiitia le tausiga o le togalaau, e sili atu ona lelei le faatapulaa o oe lava i laau toto. O le a latou le tuuina atu le aafiaga tutusa o le paʻu o lanu, ae o tausaga uma lava e te le manaʻomia ona totoina se mea. Ae afai e te fiafia i le fale masani o le fale, ona e gauai atu lea i laʻau sili ona lanu, susulu ma fiafia. O sunflowers ma mallow, petunias ma balsamines, nasturtiums ma le sage manaia o mea sili ona fiafia i ai.

O se vaifofo mataʻina o le faʻaopoopoina lea o elemene o se auala ese i le togalaau aina.

Manua tasi mo se togalaau togalaau

O le fale fale o le faʻataʻitaʻiga o le laufanua, faʻapea foi ma fale laiti laiti lava, fale fale ma fale fausaga faʻapitoa, e iloga i se "faailoga" poʻo se mea e le talafeagai. O le faigofie o le mamanu e masani lava ona liua i se taunuuga sili ona le lelei - o le le lava o uiga ma lagona. O sea faʻafitauli e mafai ona foia pe ala ile filifilia ma le faaeteete o le lanu ma mea totino, poʻo le faʻalauiloaina o tagata e faʻaalia le tofo ma uiga o tagata e ona tali ma mea e faʻaoga.

O le auala pito sili ona faigofie o le faʻaopoopoina lea o le tele o elemene o se auala ese i le togalaau aina. O le taaalo i le Igilisi po o le nuʻu, e le gata e talafeagai, ae e le talafeagai foi, aua o nei sitaili ua "fusia" ma "e le mafai ona foia le galuega. Ina ia avea le togalaau e sili atu ona patino, e tatau ona e saili mo musumusuga i le Metitirani, Iapani po o le Scandinavian design, o le faaaogaina o elemene o le a sili atu ona matauina.

O le tele o auiliiliga auiliiliga o le a fesoasoani foi e faaopoopo i ai se faʻamatalaga manino - mai le faʻataina o togalaau i mea faufale mo le lianas, o le tulimanu mo le malologa e natia i se togalaau fugalaau, o se vaituloto laitiiti po o ni laau e sili ona pele i lou loto.

E mafai ona faʻafesoʻotaʻi tagata uma mo le fale fale i soo se taimi. O se "uiga" tele lea e mafai ona suia i taimi uma e ala i le fesuiaiga o le faavae na faʻatuina pe ae manaʻo ai.O le faʻaaogaina o peʻa eseese poʻo le fesuiaʻiga o le lanu lanu o faʻamanuiaga faaletausaga o se tasi lea o filifiliga e masani ona mafai ai e oe ona maua se lagona o le fiafia i se taumafaiga itiiti.