Laʻau

Cissus (vine vine i totonu)

Cissus - fualaau vavalalata le lelei mai le aiga o vine. E toatele fugalaau fugalaau alolofa ia te ia. Tagata e taua o le vine vine po o le birch. O le tino o Cissus e tusa ma le 300 ituaiga o laau. E taatele i le vailaʻau ma vailaau oona. I le avea ai o se tulafono, o vailaʻau o vine e pipii i lagolago ma a latou antennae. O laʻau o nei laau totõ e faʻatoʻatoaina ma vaʻaia.

O vine i totonu e le mafai ona mitamita i le totoina vave. E seasea ona fuga mai. O fulu o le cissus, e leai ni laʻau, e faʻapipiʻiina i totonu o faʻailoga pepelo. E taua tele Cissus mo ona laʻau matagofie. Ua tupu i luga o ipu pipi. O le tausiga o lea mea e faigofie, o le laau e lelei tele mo tagata amataina togalaau. O le a mafai ona ia lanu meamata le falemautotogi, le ofisa, ma le fale tele o le fale tele. I tulaga o potu, rhomboid, Antarctic ma multi-colored cissus e masani lava ona tupu aʻe.

Tausi Fale mo Cissus

Lulu

O totonu o vine o togalaau e vevela-vevela. I le tautotogo-taumafanafana, e fiafia o ia i le vevela o le 18-25 tikeri. E le gata i lea, i le taumafanafana e mafai ona ave i fafo. I le taumalulu-taumalulu o le a faʻalelei ai i le vevela i totonu o le 18 tikeri. E mafai ona faapalepale le paʻu o le vevela e oʻo i le 10 ° C, ae i lalo o ia aiaiga e sili atu ona le lelei le i ai. O le cissus Antarctic e mafai ona ola i le vevela o le 5 ° C, ae o le mea e masani ai le tele o le cissus e manaʻomia ai le tumau i totonu ole vevela ile tausaga atoa. E le tatau ona pau i lalo o le 16 ° C. Ia manatua e le taliaina e Cissus tusi. Ona o suiga faafuasei i le vevela, o vine i totonu e mafai ona leiloa a latou laulaau.

Malamalama

O le photophilous cissus e sili ona fiafia i nofoaga. O le susulu malamalama o le malamalama e fetaui ma ia. O le cissus Antarctic e mafai ona tupu i se paolo malu. E mafai ona tuʻu i totonu o ofisa o ofisa, ofisa o le malo. O nisi tagata latou te ola i totonu o potu taele. O le tele o lanu lanu e leai foi ni mea faʻapitoa faʻavavega. Ae mo ia e tupu lelei ma atiina ae e manaʻomia e ia le tele o malamalama. Ae mai i ave saʻo o le la, e tatau ona puipuia, aemaise i le taumafanafana i luga o le auala. Mai mea uma o loʻo tutupu aʻe i totonu, o le faʻasologa o le cissus o le sili lea o le telefoni. E ui lava i lona alofa i le susulu o le la, e tatau ona ufiufi i aso vevela.

Faʻasa

I le vaitau o le tautotogo ma le taumafanafana, e vave lava ona ola lapisi ma e manaʻomia le tele o le suāvai, talu ai o la latou lau lapopoa i le taumafanafana e vevela ai le tele o susu. Ae le mafai ona sasaa le laau, e pei o le a pala. E le gata i lea, aua le soona fai le eleele. O vine i totonu e faʻamalūlūina aʻo faʻamalulu le pito i luga o le eleele. Faatasi ai ma le amataga o le malulu timuga o le suavai ua faaitiitia. I le taumalulu, o le suavai e tatau ona talafeagai, talu ai e le o vave ona tupu le cissus i lenei taimi o le tausaga.

Totogi

Talu ai i lalo o le natura faʻapena e tupu aʻe ai vaovao i laufanua vevela ma vaega ole eleele, e taua tele i totonu ole malulu totonu ole latou fale, aemaise lava pe a iai ile potu malogo. O Cissus multicolored e matua faigata tele i luga o le susu, e sili atu ona faʻaali atu nai lo isi ituaiga. E fautuaina e tagata fai togalaau fugalaau le totoina o lenei laau i le taumalulu i le lua i le aso. I le taumafanafana, faʻapena foi i fale e maualalo le faʻafefe, e le masani ona sosolo, ae masani lava. Faʻatoʻa alofa vine i totonu o le fale e faʻafefe ai. O lenei faiga e faʻamafanafanaina ai o ia i le taumafanafana. Mo le tumama, e mafai ona ia faʻaaogaina vai pe a uma le taumalulu.

Laʻei pito sili

O se vine vine e televave le manaomia o le fafagaina i taimi o le tuputupu ae malosi. E fafagaina i le tele o fugalaʻau o minerale mo laau e leʻi totoina mai ia Aperila ia Setema. E faʻaaogaina fualaau i vaiaso uma. I le taumalulu, e le manaomia e Cissus luga o laei.

Suiga

Talu ai ona o le ulu o le cissus ma vave ona tupu, ua totoina i tausaga taʻitasi seia oʻo ina lima tausaga. Ona mafai lea ona toe totoina ile 2-3 tausaga. E sili atu ona lelei le saunia o se mea e sui ai le vine mo vine i totonu. O le tuufaatasiga o le faʻafefiloi lelei o le eleele mo meaʻai e aofia ai lau, peʻa, humus, oneone omea ma le oneone (tutusa tutusa). Aua nei galo e uiga i le suavai lelei ina ia le toe i ai le vai i aʻa o le laau. Faʻalautele le palapala e mafai ona faʻaaogaina e pei o le faʻavaivai.

Teuteu

Ina ia mafai ona foliga lelei le cissus, e tatau lava ona seleseleina i taimi uma. O tautotogo uma lava, e faʻaaogaina ai le faʻasaina ma le faʻamalosi. Ina ia mafai e le laau toto ona lelei le paranesi, e tatau ona togiina pito o tumutumu. I le faagasologa o le tuputupu aʻe, o fualaau o loʻo i totonu e maua ai foliga latou te fiafia i ai.

Tofiga

E leai se mea faʻalavelave i le fausiaina o gase. E faʻaleleia vegetatively faatasi ai ma le fesoasoani o le faʻasalaga faʻasolosolo na totoe ina ua maeʻa. Lisi o le tipi e togafitia ma se alualu i luma tuputupu ae ma mauaa i le vai poo le malamalama o le eleele. Ina ia sili atu le teuteu o le laau, o le tele o ni aʻa ua maua i totonu o le ipu e tasi. E mafai foi ona faʻalauteleina Cissus i le vaevaeina o le vao i le taimi o le gafa.

Maʻi ma faafitauli faʻafitauli

O le sili atu ona taufaamataʻu i vine i totonu o le vavao o le apogaleveleve ma le aphid leaf. O fualaau faʻamalosi e faʻafefe ai nei faʻalavelave faʻafuaseʻi e faʻaaogaina ma le faaeteete, talu ai o laʻau o cissus e matua faʻaeteete lava.

Afai o pepa laulaʻau o le cissus e faʻafefete ma faʻaoga, o le laau e tatau ona faʻalauteleina tele. E le gata i lea, o le lagolagosua o ona lau e mafai ona mamago mai le ea malulu i totonu o le potu. O le lanu lanu pepa e taʻu mai ai le leai o ni elemene. Afai e tupu lemu le laau, e tatau ona fafaga.