Laʻau

Echinopsis

Echinopsis (Echinopsis) o se tasi o le aiga Cactaceae. I le natura, o loo maua i Bolivia, Paraguay, Atenitina, Pasila, faapea foi Iurukuei. O le igoa o lenei ituaiga ua faaliliuina mai le gagana Eleni o le "hedgehog".

O lenei ituaiga o cactus o le mea taatele ma i tausaga talu ai faʻafetai i tagata e aoina mai e mafai ona e vaʻavaʻai i fatuga ma fomu e leʻi i ai muamua. I le tele o ituaiga, o laau talavou ei ai se mea e pei o le polo. Ae e faasolosolo malie lava ma faalauteleina ma avea ma foliga o se paʻu. I luga o le pogisa po o lanu lanumeamata lanu meamata, e iai lava, ma e manino lava le ivi o le vaʻai o loʻo i ai ni manulele tetele e iai lauulu pupuu. O le umi o le vaʻai e faalagolago i le ituaiga ma e mafai ona i ai ni nai senitimita po o ni nai millimeters.

O fugalaau fugalaau e tele lava (e oʻo i le 14 centimita le lautele). E mafai ona latou vali piniki, mumu pe sinasina. O le tu i le fugalaau e umi lava (20 senitimita) ma i luga o lona fogaeleele o loʻo i ai se pusa tele. O petals ua faatulagaina i laina e 7. E i ai ituaiga meaola matagofie matagofie.

E faʻapefea ona tausia le echinopsis i le fale

Malamalama

O moli susulu e manaʻomia i le tausaga atoa, ae o le a le afaina ai i latou i le itiiti o le susulu o le la.

Tulaga o le vevela

I le taumafanafana, latou te manaʻomia le vevela mai le 22 i le 27 tikeri. I le amataga o le vaitau o le tautoulu, ua fautuaina e faasolo ina maualalo le vevela, ma i le taumalulu ia cactus i se nofoaga sili ona malulu (mai le 6 i le 12 tikeri).

E faʻafefea vai

I le tautotogo ma le taumafanafana, o le suavai e faia i ni nai aso pe a uma ona mamago le pito i luga. Faatasi ai ma se malulu malulu, o le cactus e le faʻamaina atoa pe seasea lava.

Totogi

E lagona lelei lava o ia i le maualalo o le suamalie ile fale.

Laʻei pito sili

Laei pito i luga e faia i le taimi o le tuputupu ae malosi, faapea foi ma le vaeluaina 1 taimi i le 4 vaiaso. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga fomaʻi faapitoa mo le cacti. I le taumalulu, e le mafai ona faʻaaogaina le faʻamaʻiina i le palapala.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

Suʻeina o loʻo faʻatino i le amataga o le tautotogo 1 taimi i le 2 poʻo le 3 tausaga. E mafai ona e faʻaaogaina mo lenei faiga o se mea na faatauina mai mo le cacti, o lona pH e tusa ma le 6. Aua nei galo e fai se alavai lelei. Mai le 6 i le 8 aso i le maea ai o le faʻavasegaga, e le tatau ona faʻafefe le laau e aloese ai mai le faia o le pala ile aʻa.

Faʻatauga auala

E mafai ona faʻaleleia e tamaiti ma fatu.

O le luluina o fatu e faia i le tautotogo, ona o lea latou te ave ai le eleele malulu, lea e aofia ai le oneone, oneone mu ma le eleele eleele, lea e tatau ona faia i se fua faatatau o le 1: 1.2: 1. A o leʻi lūlūina, e manaʻomia ona faʻafefiloi fatu i vai faʻafefe mo sina taimi. O laau e tatau ona tuʻuina i le vevela (17-20 tikeri), ae e tatau ona faʻavasega ma faʻalauteleina.

E manaʻomia e tamaiti ona vavaeese ma le vaʻaia, ona tuʻu ai lea e malogo mo ni nai aso, ona toto lea mo aʻa (o oneone lelei e fai).

Afai o le cactus ua matua, e fautuaina e toe faʻafouina. Oti lemu le pito i luga ma alu mo le 10-12 aso mo le faʻamago. A maeʻa lena mea, e totōina ile oneone susu mo le aʻafia. O le hemp o loʻo tumau i totonu o le ulo o le a tupu aʻe ai foi aʻa laiti.

Pests ma faʻamaʻi

O nei cacti o se tasi o le sili ona malosi ma le faʻamaʻi.

I luga o nei cacti, siaki, mealybug poʻo le apogaleveleve mite e mafai ona nofo. Afai e le lelei le siakiina o le laau, ona mafai ai lea ona maʻi ma le paluga mago, pala, ma le pala, lapisi, ituaiga eseese, ma isi.

Toe iloiloga ata

O ituaiga autu

Echinopsis acicular (Echinopsis oxigona)

O le aʻa e iai le foliga o le polo ei ai lanu lanu meamata ma e mafai ona oʻo i le 5-25 inisi. E i ai mai le 8 i le 14 tafatafa tafatafa, lea o nisi taimi e maua ai le ogaumu. O le mea na tanumia ai fale o loʻo valiina i se lanu paʻepaʻe sinasina. O laau talatala e papaʻe paʻepaʻe, ae o le ogatotonu, o le faʻamalo ma le mafiafia e mai le 1 i le 5 (e le oi ai i le cacti), ma e tolu mai le 15 i luga o le 15. Lulu-lanu piniki po o fugalaau lanu pinisi e uumi i le 22 simita. O fualaau lanu meamata e oʻo ile 2 senitimita, ma le umi - 4 senitimita.

Echinopsis Eyrieza (Echinopsis eyriesii)

O le meaʻai ma le 11-18 'afaʻaiga ua i ai se lanu uliuli lanu. O vaega o loʻo i luga o le ivi, o totonu o ia o loo i ai ni polo lanu mumu, ma o le a foliga mai e leai se mea e tupu mai i latou (e na ona latou tilotilo mai i le fuga o le fulu). O le umi (e oo i le 25 simita) le fugalaau e valiina i lanu paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe. I le ogatotonu o le petal o nisi taimi o se piniki piniki uliuli. O lenei mea totō e tupu tele le tele o auala laugatasia.

Echinopsis tubiferous (Echinopsis tubiflora)

I laau talavou, o le lanu lanumeamata ei ai lona foliga lapopoa, ae i le aluga o taimi, o le a faʻalauteleina, ma faʻavave. O le numera igoa o le nusipepa mai le 11 i le 12 fasi vaega, ma o loʻo i ai ni o latou loloto loloto. E mafai ona valivali lauulu i lanu eseese mai le paʻepaʻe i le paʻepaʻe po o le uliuli foi. O lanu samasama paʻeleʻe e pogisa. E 3-4 laina totoga tutotonu, lea e oʻo atu i le 3.5 inisi le umi, ma e tusa ma le 20 radial fasi vaega e iai le umi pe tusa ma le 2.5 simita. O fugalaau paʻepaʻe papaʻe e tele lava. O le mea lea, i le lautele latou te oʻo atu i le 10 inisi, ma i le umi - 25 senitimita.

Echinopsis hook-billed (Echinopsis ancistrophora)

O le lanu lanumeamata ei ai le foliga o se polo, aʻo faʻamafolaina ma o le lautele e oʻo atu i le 8 simita. I luga o le iʻuʻai o loʻo i ai ni gasegase manino. 3-10 fasi fuataga malamalama-susulu susulu e mai fafo mai le malamalama, o loʻo salalau solo foi ma toe punou. I le umi, e oʻo atu i le 1.5 simita. I le avea ai o se tulafono, e na o le tasi le vaituloto tutotonu, o lo oi ai se lanu enaena enaena ma se pito i luga. I le umi, o se vavalalata e oʻo i le 2 simita. Fugalaau e leai ni manogi ma fuga i le ao o loʻo i luga o itu o le ala. O lo latou umi e tutusa ma le 15 senitimita, ma ua valiina i lanu eseese lanu mumu mai i le lanumumu ma le paʻepaʻe. I le umi, o fua e oʻo i le 1.5 centimita, ma le lautele - 1 centimita, aʻo lanu lanu e mafai ona lilac-lanumeamata poʻo le lilac.

Golden Echinopsis (Echinopsis aurea)

I totonu o se laau talavou, o le aʻa o loo i ai le foliga o se polo, ae i le aluga o taimi o le a sui ai se mea e tasi. O lona maualuga e oʻo atu i le 10 centimita, ma lona lautele e 4-6 centimita. I le avea ai o se tulafono, e tele ona aʻa aʻa. O le 'au o loʻo valiina i le lanu uliuli lanu meamata ma e 14 pe 15 maualuga maualuga. I luga ia i latou o manulele e maua i le lanu enaena enaena, o le 10 centimeter spines lateral and from 1 to 4 center spines faalautele, e tusa ma le 3 inisi le umi. O laumei Brownish ei ai ni lanu samasama. I le tau vevela, e tele fugalaau e tutupu i foliga o se logo ma oʻo atu i le lautele o le 8 inisi le pito i lalo pe i le ogatotonu o le aʻa. O le faʻasalaga, e ufiufi i nai mea laiti, o loʻo i ai se pupuʻu puʻupuʻu. O ona moli-samasama samasama ua i ai ni togi. O fualaau 'aina, fua-vaigogo ua i ai se foliga faʻalelei.

Echinopsis huascha

O ona laumei lanumeamata lanumeamata e mafai ona sao pe faʻataʻavale, aʻo latou lala malosi i le faʻavae. E mafai ona latou ausia se maualuga e 50 i le 90 senitimita, ma o le lautele e 5-8 centimita. I luga o pou, mai i le 12 i le 18 'aʻai o loʻo i ai, ao le ogatotonu o laʻau e papaʻe-enaena i lanu. I le avea ai o se tulafono, e 9 mai le 11 i le 11 fulufulu lanu enaena, ma i le umi e mafai ona oʻo atu i le 4 simita. O totoga tutotonu e na o le 1 pe 2, ao le umi e 6 inisi. O fugalaau fugalaau e fuga mai na o le ao, ae o le umi e eseese mai le 7 i le 10 senitimita, ma le lanu - mai le lanu samasama mumu. Lanu mumu po o lanumeamata-lanu samasama e mafai ona i ai i foliga o se oval po o se liʻo, o le lautele e tusa ma le 3 inisi.

White-flowered Echinopsis (Echinopsis leucantha)

O lona lanu lanumeamata-lanu uliuli o le taamilosaga po o le pupuu le umi i le maualuga e mafai ona oʻo i le 35 centimita, ma le lautele - 12 centimita. Se nai numera pipisi, mafiafia mai le 12 i le 14 vaega. O manulele samasama-e samasama ei ai se foliga lautele. Mai ia i latou e oʻo mai ai se tasi vaʻaiga tutotonu, ma e faʻafefe. E lanu enaena ma e umi le 5 i le 10 senitimita le umi. E i ai mai i le 8 i le 10 vaega o le faʻafefeteina, faʻafefeteina faʻavevelaina o vevela. E i ai la latou lanu uliuli-samasama ma le umi o le 2.5 simita. Fugalaau fugalaau i le pito i luga o pou e oo atu i le umi o le 20 simita. O fualaau mumu mumu lanumumu o lo o lapotopoto.

Echinopsis mamillosa

O le fasi uamea e tolu-senitimita le maualuga ua valiina i le lanu uliuli lanu. O loʻo ia te ia mai i le 13 i le 17 iʻuʻai, ia e le gata i pito mataʻutia, ae faʻapea foi i le loloto o togalaau, faʻapea foʻi ma le gasegase lelei. Mai i motu o loʻo i ai ni foliga lapotopoto, o vao tuitui pe faʻataʻitaʻoti saʻo na o mai i fafo. O lanu samasama i le lanu ma o latou lapataiga e enaena. E i ai mai le 1 i le 4 vaega o le centimeter center spines, ma o foliga mai foliga matala mai i le 8 i le 12 fasipepa ma o le umi e 1 centimita foi. O fugalaau e pei o ni faʻatoaga e faʻafefe tele. O a latou gaʻo e paʻepaʻe le kiona, ma o latou lapataiga e piniki. I le umi, o le fugalaau e oʻo i le 15 inisi sita, ma le lautele - 8 inisi. O fua e foliga mai o se polo.

Echinopsis multipartite (Echinopsis multiplex)

O lona fatuga ei ai le foliga o se polo, aʻo faʻasolosolo le pito. I le maualuga, e oʻo atu i le 15 simita. O alofilima e lautele i lalo ifo o loʻo i ai mai le 12 i le 15 fasi vaega. O vaeluaga o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe, ma o laumei samasama ma pogisa mataʻutia e sau mai ia i latou. E i ai le 5 i le 15 sikula vaʻaia, ae o le umi latou te oʻo i le 2 senitimita, ma ogatotonu mai le 2 i le 5 vaega ma o le umi e 4 simita. O fugalaau paʻepaʻe sinasina-lanu paʻepaʻe e iai le faʻavalosolo foliga ma le lautele o le 12-15 senitimita.