Laʻau

Tausiga tatau poinsettia i le fale

O le Poinsettia o se faʻatoʻaga faʻamanatuina o aso lata mai o le Tausaga Fou, Kerisimasi. Talu mai Tesema, o loʻo faʻasaga mai ai faʻamalama faleoloa fugalaau i lau lanu lanu mumu, lanumeamata, paʻepaʻe, samasama, pusa e lua-tone. O lagona e tulaʻi mai i se tasi o latou ituaiga. E iai se manaʻoga e faʻatau se fugalaau, e aumai ai le fiafia i le fale. E le tatau i se tasi ona galo o le fugalaau e lanu mumu e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa i le fale.

Ituaiga o Poinsettia

Euphorbia, Euphorbia sili ona matagofie, Kerisimasi poo Peteleema fetu, Poinsettia le Laulelei - o igoa e ese, ma o se tasi o laaulea e faigofie ona filifili. O tagata suʻesuʻe o meaola ninii, i le faʻaaogaina o lenei mea, na mafai ai ona fatuina le tele o ituaiga o ituaiga mai totonu o le vaomatua e ola i le tolu mita mita le umi. E iloga i latou i le lanu o le papa.

O le ata lanu e tuʻuina atu mai masani masani mumu, paepae, samasama samasama i le violē uliuli.

Faʻaalia ituaiga eseese o lanu eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le paʻepaʻe e mafai ona faʻatusalia e se tioata, mama, kiona, lanu elefane. Ma o lenei mea, aua le taʻua ni eseesega e ese mai ai, laumei lanu, isi faʻasologa.

Sonora paʻepaʻe paʻepaʻe
Winterrose
Winterblush
Tapena
Lanu moli
Freedom red
Saolotoga papaʻe
Totogi
Marco Polo
Novia lanu mumu
Maea tumau

O laulaau lava latou e lapotopoto, lapotopoto, terry. O le mea e tuufaatasia ai i latou o le foliga tutusa lea o se fetu.

E mafai ona ou nofo i le fale?

Poinsettia o se ituaiga o aiga euphorbiaceae. I totonu o latou puʻu o se paʻepaʻe e pei o le susu. Oona ma matautia i tagata, manu ma manulele.

Ae e te leʻi sau i le fale, e tatau ona e mafaufau ma le totoa, ae maise lava pe afai o tamaiti ei ai tamaiti laiti po o meaʻai e sili ona fiafia i ai. Afai ua e filifili e teu le fugalaau ile fale, faaitiitia fesootaiga. E lava le tuʻuina i se tulaga maualuga ina ia le aʻafia faʻafuaseʻi aiga ma meaola. O totigilima gaogao o le a fesoasoani ia te oe e puipui ai oe lava pe ae alu.

Fetu o Peteleema matautia mo meaola

Le tala i se fetu Kerisimasi e saʻiliʻili i le lalolagi

I Sisifo, ua leva ona latou aʻoaʻo e faauo i le Star o Peteleema. E masani ona aumai o ia i le fale mo aso malolo faatasi ma le Kerisimasi. O se aga masani na i ai talu mai le seneturi mulimuli. O le fugalaau lenei ma se tala.

O le faʻatauvaʻaina ma le lalolagi na toe foʻi mai i le 19 seneturi, faʻafetai i le Amapasa Amelika na galue i Mekisiko.

Sa fiafia o ia e faʻaavanoa lona taimi avanoa i le tele o mea. O le igoa o le amepasa o Joel Roberts Poinsett. I le taimi lava e feiloai ai i se laau toto, na ia aveina ni mea faataitai mo lana fale laufanua i Amerika. O i latou ua lelei ona maua aʻa. Na faaigoaina e Ioelu le igoa Euphorbia e faamamaluina ai le sage anamua ma le fomai. Ua aʻafia tagata - Poinsettia, maua mai le igoa o le amepasa.

Lauiloa Milkweed i le sili ona matagofie na aumaia i le seneturi 20 e le malaga mai Siamani Albert Ecky. Ina ua uma ona siitia atu i Amerika, sa amata ona ia totoina fualaʻau mo le faatauina atu. I le 1911, na faaopoopo atu ia i latou le Euphorbia the Beautiful.

Na matauina e le tagata fai konekarate le tutusa o le pusa ma le fetu ma na o mai ai ma se maketi tau fefaatauaiga - e faatau atu, o se faatusa o le fetu muamua.

E fiafia tele tagata i le manatu na avea ai ma se uiga o le Kerisimasi. O le teuteuina o se fale ma se fetu o Peteleema ua avea ma tu masani.

Poinsettia i luga o se laau Kerisimasi

Na faʻaaogaina e ituaiga Aztec: latou te kuka ni vailaʻau faʻatau, ofu lalaga, ma saunia mea teuteu. Na latou iloa auala e tutupu ai fugalaau mai fatu. I le aso, mo le tele, o lenei tekinolosi e le o noatia i. I le fale, e mafai ona e faʻalauteleina le ola o susu mo le matagofie e ala i le tipi ma le tausiga lelei.

Tausia o se fugalaau ma lau lanu mumu i le fale

Tausiga amata i le aso muamua o le fugalaau mumu e aliali i totonu o le potu. Faʻafitauli e tulaʻi mai i le tulaga o le tausiga le talafeagai i le fale. O laasaga nei o le a fesoasoani e aloese ai i latou:

  • Tausia le vevela ea. 18 - 23 tikeri e fausia ai le mafanafana talafeagai.
  • Fai se taimi fafaga. O le faʻavaivai poʻo le leai o se vai e tafe atu ai i laʻau ma le oti.
  • Faʻaeteete i nisi faʻaopoopoga moli. O le pito i luga o le fugalaau e tupu i le taumalulu pe a itiiti le malamalama. O le a le faʻamaonia le faʻavasegaina o le lanu lanu.
Poinsettia e manaʻomia le malamalama lelei

O le vaitau o le vavalalata e 3 i le 4 masina e masani ai ona faʻasusu, malamalama, vevela. E le gata i lea o le fetu o Peteleema e amata pa'ū mata ma ulufale i fale taoto. I lenei taimi, e tatau ona e:

  • Faʻaitiitia le faʻamaina. E tatau ona faia i le 1 le taimi mo le lua vaiaso pe a uma le faʻamamaina o le palapala.
  • Teu teuteu i se tulaga, ma tuu ai le maualuga o le 10 cm. Taʻalo le fasi pepa i le paʻu o le malala.
  • Tuu le fagu i se nofoaga pogisa ma le vevela o le 16 tikeri. Ufiufi i se taga pepa ina ia aua neʻi faʻalavelave le potu.
Poinsettia pe a uma ona teuteuina
Aua neʻi faʻamago atoa le eleele ma le vevela i lalo o le 10 tikeri. Atonu e mate le laau.

Lua masina mulimuli ane, latou te faia vaeluaina le totoina. O lona uiga o le fugalaau e tuʻuina i totonu o se isi potu ma se mea atoa. Faʻasalalauga:

  1. Filifili se ipu. I le lautele, e tatau ona lapoa nai lo le tuai, ia i ai se pu ile pito i lalo e tafe ai le vai.
  2. Faatumu le pito i lalo i le uamea lautele mo alavai.
  3. Saunia le eleele. E mafai ona e faʻatauina se mea e fai i le mea e fai ma meaʻai mo laau toto i totonu o le togalaau aina poʻo le sauniuni oe lava ia: 2 vaega o eleele laʻau, 1 - peat, 3 - turf ma le 1 - oneone. Tipi lelei, faaopoopo le tasi vaetolu o le ipu ua saunia i luga o le omea lautele.
  4. Aveese ma le faaeteete laina i se palu ma fesiitai atu i se "fale" fou, sasaa palapala fou i itu uma.
Saunia o alavai i totonu o se fagu fou
Totoina laau

Mai lea taimi, o le poinsettia o loʻo totoe i luga o le windowsill (ae le o le susulu o le la), e faʻateleina le vai (1 taimi i le vaiaso, tuusaʻo i le eleele pe faʻapipiʻi i le 3 i le 4 aso).

A oʻo mai pine muamua, e tatau ona e faia paluga o luga o paluga. O le isi o tausiga masani.

A toe totoina, faʻalogo i le aʻa.

Pe a susu tele, e tatau ona e aveeseina ma le faaeteete le eleele mamafa, sasaa fou ae le o le suavai, ae sulu pe a uma ona faamama le pusa pito i luga ile 1 cm.

I le taumafanafana Fetu o le Kerisimasi e tatau ona masani i le olaga i le ea fou, aloese mai le vevela o le la. Laititi o le a amata ona tupu vave. O le pale e mafai ona faia e aunoa ma le faʻatagaina. O talavou e tipi ma aʻa, pei o fugalaau masani.

Faatasi ai ma le toe afio mai pa'ū - ua oʻo i le taimi e aumai ai i totonu o le fale, faʻaitiitia aso o le ao. Ina ia faia lenei mea, mai le 18 i le afiafi i le 8 i le taeao e ufiufi ma se taga pogisa. O lea e faateleina ai fatugaʻo. I le aoauli - vaavaaiga masani. Fai lenei mea mo le 10 vaiaso, i le sauniuniga mo le matagofie o le fugalaau.

Pogisa Poinsettia Maota

Ia Tesema, o le lanu o laulaau pito i luga e amata ona sui, o lea ia taofi le paʻu, laei pito i luga. Faʻaopopo le faʻaopoopoga o le malamalama, faʻaleleia le vevela i le 20 tikeri - mea uma, pei o le taimi muamua na e sau ai i le fale.

Faʻafitauli i le tuputupu aʻe poinsettia, auala e foia ai

Poinsettia o loʻo i totonu o laau toto. I le auala e tuputupu aʻe ai, o loʻo i ai faafitauli faigata:

  • O le mea sili e popole ai aisea e le fuga ai. O mafuaʻaga ua matua vevela, ua solia le auala e faʻavaivai ai. E tatau ona faʻaleleia le faʻamamafana ile potu i le 60 tikeri.
  • O lau e foliga maloloina, ae aua nei suia lanu. E leai sona malamalama. E tatau ona faaopoopo faʻasalalau: faʻamaonia faʻamalosi i se moli malamalama.
  • Lanu samasama ma paʻu. Laveʻa vevela. E tatau ona fetuunai le vevela, e oʻo atu i le 23 tikeri le maualuga. O ia faʻaʻailoga e tupu foi i le mamafa o le suavai. E aoga le fetuunaʻi o mea uma.
Malosiaga malosi
Yellows leaves
Po o le toto o Poinsettia ma le tausiga lelei
Lea e le suia lanu

E tatau ona manatuaina o le sese sese o le a osofia ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O uo autu mo le Fetu o Peteleema: malamalama, faʻafefe faʻafefe, vevela, faʻafefe, afifi luga.

Manatua o ia fefefe i pepa. E le mafai ona faʻafeiloaʻi oloa faʻapala pe a oʻo i le afi. A e selesele, tago i luga o se naifi malosi po o kilipa. Faatasi ai ma i latou, o le faagasologa o le a vave tele, e le afaina ai upega. Faʻaleagaina i latou ao leʻi faia le faʻataʻitaʻiga i se vaifofo o le paluga faʻasalalau poʻo solo faʻatasi ma le ava malosi. A uma le tipi, aua neʻi galo e faaopoopo i ai le faʻamaumauga mai le vai inu.

Tausiga e matua faigata lava. Poinsettia manaʻomia le gauai atili. Afai e te tuʻuina atu mea uma e te manaʻomia, ona totoina lea o le fugafulu mo le taimi na faʻaaluina. O se paolo matagofie o le a teuteuina aso malolo o le Tausaga Fou.