O le togalaau

Tulcini tuputupu aʻe

Laʻasaga sauniuniga o le fale: faʻaleleia o meaai e faalagolago i le palapala. Fatuina o fatu ma lulu. Tausia o togalaau: faʻasusu, faʻasusu. Seleseleina. E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i nei mea uma mai lenei tusiga.

I le filifilia o se 'upega tafaʻilagi mo le tuputupu aʻe o le zucchini, e tatau ona manatua i le mafaufau o lenei fualaau aina e matua faigata tele i le tamaoaiga o le eleele ma le malamalama. O le mea lea, e faalagolago i le tuufaatasiga o le eleele, e tatau i le tautoulu, pe a eliina le eleele, e faʻaopoopo faʻamaʻi faʻamaʻi ma mineral. Afai o le 'upega tafaʻilagi o loʻo i oneone oneone, fai mo mita taʻitasi se pakete o peat ma 3-4 kilokalama o humus. Afai o le eleele o le ele, e tatau ona faaopoopo le 3-4 kilokalama o le peat ma le humus mo mita taʻitasi ma laʻau laupapa. Afai ei ai lau eleele eleele i luga o le saite, ona e manaʻomia lea e faʻaopoopo se pakete o eleele masima mo mita taʻitasi, ma faʻasosolo i luga o le eleele se sipuniti o superphosphate, faʻapea foʻi ma le sulfate sulfate, o le pefu laupapa. Pe a eliina, o aʻa uma ma vao leaga, faapea foi ma ni anufe o le vao, e tatau ona aveese mai le eleele.

Zucchini (Squash)

Ina ia mafai ona saunia fatu mo le luluina, ia faʻaleleia le aʻafiaga ma maua ai aʻa, o loʻo faʻamaluluina fatu i vaifofo paleni mo le aso e tasi. Ona ufiufi lea o fatu i se laʻau susu ma tuʻu ai mo le 2 aso, susu susu i le aso. O le maualuga o le taumafanafana mo le germination e 23 tikeri.

O fatu o Zucchini e totoina mai le amataga o Me i le ogatotonu o Iuni. I vaieli taʻitasi, i le loloto o le 3 cm, e lua i le tolu fatu e lulu i se mamao e 50 cm i va o vaieli. Faatasi ai ma le totoina o fatu uma, tuu ai se tasi o totogo, sili ona malosi, o isi o totoe ua aveesea. A uma le lūlūina o fatu, o le fasi fanua e ufiufi i se ata vali ata, i le tulaga o le malulu, e tatau ona faʻaaogaina le moega faʻatoʻaga i se mea e ufiufi ai.

Zucchini (Squash)

O le ata mai le togalaau e mafai ona aveesea mai le ogatotonu o Iuni. O le tausiga o Zucchini o le fafagaina masani. Faʻasalaga o le squash e manaʻomia i lalo o le aʻa i le vaiaso, 5 lita o le vai i le mita. E le mafai ona faʻafefe vai ma vai malulu, ona o le aʻafia o le aʻa e mafai. E masani ona afaina le zucchini, e pei o le aʻa o le tino. O le mea lea, o aʻa o laau totō e tatau ona mulimulu.

O le faʻamalo ma le lūlūina o le zucini e le o faʻatinoina, talu ai o aʻa e faigofie lava ona faʻaleagaina.

Pe a amata le fufuluina o laau, e tatau ona taitaia le faʻafefe o le tusi lesona. Faatasi ai ma le sipuni o le cotton, e faʻafeiloaʻi le pollen mai le fugalaau i le fugalaau.

Zucchini (Squash)

I le taimi atoa o le tuputupu ae o le laau, e manaʻomia ona fafagaina i ni nai taimi. O le pito pito i luga pito i luga o loʻo faia aʻo leʻi fuga i le faʻamaʻi faʻamaʻi vai. Ona fai lea o se isi fafaga i le taimi o fugālaau ma pefu laupapa po o le toe foi faʻatasi ai ma fugalaʻau. I le taimi o le fua o fua, o loʻo faʻapipiʻi foi le laei nitrophos.

O le seleseleina o le zucchini e faia i le itiiti ifo ma le 1-2 taimi i le vaiaso. E tatau ona aoina fualaau aina e 25 cm le umi.

Zucchini (Squash)